• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşimi ve dahi ailemi kıskanıyor.

İdrak sen ne ara kardeşinle "kuzu sarmasi" oldun?
Daha gecende sen sürünürken seni aramayan kardeş demi bu?

Ben eşini cok çok iyi anliyorum. Benzer durum evimde bir defa yaşandı. Şimdi kardeşi evime cöreklenmeyi birak kapidan giremiyor. Abisinle aşklarını cafede yaşıyor. Aynisi saygisiz ve sevgisiz annesi icinde geçerli.

Eşin yüzüne teneke cakip ailenle "iyi" olmak zorunda değil. Senin evin olduğu gibi adaminda evi. Yıllardır senin sevgisiz, saygısız aileni çekmiş...artık çekmek istemiyor. Adam iyi dayanmış. Ben daha evlenmeden limanlari yaktim. Gelmişim 32 yaşına partnerimin "yaraya işemeyen" ailesini ve triplerini niye cekeyim yahu?

Korkmak değil aslında. Çocukluktan gelen bir kabuk görme mevzusu. Bir arkadaş narsist anne ile alakalı bir video paylaşmış. İzleyince daha iyi anladım durumumu. Ben hala umut ediyorum beni ne zaman anlayacak, hak verecek, duygusal ihtiyacımı karşılayacak diye. O umut beni tüketiyor. Videoda annenizin yakasından düşün diyor :) yok ki versin diyor. Doğru, olmayan bir şeyi istiyorum.

Ancak zor olan şu ki, kötü bir anneye ya da babaya rest çekip yok sayarsın. Bu zor olmaz. Ancak kötü mü iyi mi bilemediğin ebeveyne bunu yapamıyorsun. Bir şekilde damarlarından akan kana kadar nüfuz ediyor. Ne seni sarıp sarmalıyor, ne de rahat bırakıyor. Ben buradayım ve mükemmel bir anneyim, sen nankörsün diyor. O zaman yaramı sar dediğinde de, o kadar da değil açmasaydın yaranı diyor. Kabus gibi.

Nihan Kaya iyi aile yoktur kitabinda soyle der,
eger bi davranisiniz yuzunden kabul gormeyeceginizi dusunerek kendinizi bastiriyorsaniz o iliski gercek bir iliski degildir diye.
Ki bunu da ebeveyn cocuk iliskisinde kullaniyor. Sizinki tam oyle. Zaten bu tarz ebeveyn cocuk iliskilerinin coklugundan, toplumca normal kabul edilse de aslinda ne kadar yanlis oldugundan bahsediyor. Sen zaten biliyorsun da, degisim konusunda sanirim daha yolun var.

Ben kardesinle ilgili yazdigim ablayim ben abla yorumlarinda da cok farkli bir idrak goruyorum.
Sanki resit iki insandan bahsetmiyorsun da, senin sorumlulugun altindaki bir kucuk cocuktan bahsediyorsun gibi.

İdrak sen ne ara kardeşinle "kuzu sarmasi" oldun?
Daha gecende sen sürünürken seni aramayan kardeş demi bu?

Ben eşini cok çok iyi anliyorum. Benzer durum evimde bir defa yaşandı. Şimdi kardeşi evime cöreklenmeyi birak kapidan giremiyor. Abisinle aşklarını cafede yaşıyor. Aynisi saygisiz ve sevgisiz annesi icinde geçerli.

Eşin yüzüne teneke cakip ailenle "iyi" olmak zorunda değil. Senin evin olduğu gibi adaminda evi. Yıllardır senin sevgisiz, saygısız aileni çekmiş...artık çekmek istemiyor. Adam iyi dayanmış. Ben daha evlenmeden limanlari yaktim. Gelmişim 32 yaşına partnerimin "yaraya işemeyen" ailesini ve triplerini niye cekeyim yahu?

30 yasin gozunu seveyim :KK53:

kadinlarin aydinlanma yasi bence 30 En Büyük KK

Ben yorumlari okudukca cok sasirdim. İlk yorumumu sadece konuya gore yapmistim ama boşansan yaninda bile olmayacagini bildigin ailen, hastaliginda seni arayip sormayan kardesin icin şuan yaninda oldugun adama nasil fesat vs diyip, bu sekilde davranabilirsin, şasirdim dogrusu.

Adamin bu zamana kadar susmasi bile iyiymiş, az soylemiş. Eşim boyle davransa ben daha buyuk tepkiler verirdim. Can ciger bile olsalar uzun sureli kimseyi evimde misafir etmem, eşimin kardeşini de istemem, insan rahat edemez gercekten, bir de bu durumlar varken...

30 yasin gozunu seveyim :KK53:

kadinlarin aydinlanma yasi bence 30 En Büyük KK

He ya...ben resmen level atladim. Evrime uğradım. Charles darwin yaşasada görse.

Neymiş kendime garezim? Yillarca sus sus sus, altdan al al al. Milet kicinin kilina takmasin beni, arayip sormasin (milet dedigim akraba),acmi kaldim, aciktami kalmadim sormasin...sonrada "amannnn tulumba küslük olmasin- hadi barış, hiçbirşey olmamış gibi devam et" ha miktir ordan dedim kendi akrabalara bide ayni formatda eş ailesi türedi başıma.

Ama onlara öyle bir çıkıştım haşladımki resmen chakralarim acildi.

Konusahibin gecen konusu hâlâ gözümün önünde. Ben bile burdan nasil gicik.olmuştum ailesine. Allah bilir kocasi.nasil ifrit oldu. Şimdi de adamın evine cörekleniyor "kardeş" demeye bin şahit gerektiren kışi

Günaydın Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi konuyu hortlatmiyim demiştim ama dayanamadım. Konuştunuz mu kardesinizle. Gelişme var mı? Hem eş hem kardeş yönünden.

Günaydın efem. Kardeşim bir ev buldu dün. Görüşüp tutacağını söylüyor. İnşallah öyle yapar :)
Eşimle iyiyiz şükür. Adama sevgi pıtırcığı olduğum bir mesaj attım hemen aradı "iyi misin dalga mı geçiyorsun" diye. Artık nasıl alıştıysa odunluğa, şaşırıyor sevgi gösterince :) Allah daim etsin uzun zamandır bu kadar iyi olmamıştık. Korkuyorum da yine bir şey olacak ve bozulacak diye.

Günaydın efem. Kardeşim bir ev buldu dün. Görüşüp tutacağını söylüyor. İnşallah öyle yapar :)
Eşimle iyiyiz şükür. Adama sevgi pıtırcığı olduğum bir mesaj attım hemen aradı "iyi misin dalga mı geçiyorsun" diye. Artık nasıl alıştıysa odunluğa, şaşırıyor sevgi gösterince :) Allah daim etsin uzun zamandır bu kadar iyi olmamıştık. Korkuyorum da yine bir şey olacak ve bozulacak diye.
Çok sevindim ev bulmasına nedense :KK8:
Ya adam bir mesajınıza bakıyormuş 😍mutlu mu olayım yoksa adamin haline üzüleyim mi çok arada kaldım 🤷‍♀️ ama böyle iyi bence. Kapıyı açınca da bi öpüp nasıl geçti günün deseniz ne olur bilemiyorum artık 🤭☺️

O benim kardeşim evet. Ama kardeşten biraz ötesi. Ultra bencil ve zayıf annemin doğurup bana verdiği çocuk. Farklı diğerlerinden. Keşke rahatlık ve bencillik konusunda anneme benzemeseydi gün geçtikçe. Gerçi o yine de annemler gibi değil. Daha merhametli, daha düşünceli. Evlenip baba olunca özüne döner bence.

Ben niye her şeye bu kadar üzülüyorum ya.
Ultra bencil annenin doğurduğu diğer çocukta sensin. Sen nasıl bir şeyleri aşmaya çalışıyor, çekirdek ailenle yaşam kurmaya çalışıyorsan, kardeşin de kendi hayatını kıracak. Sırtını sana dayamasına izin verme. Sen de çocuktun unutma, kardeşin daha şanslı senden, sen vardın büyül olarak. Senin kimim vardı? Bu rahatsızlık biliyorsun değil mi? Aşırı vicdan, kendinde suç bulma da hastalık.

Çok sevindim ev bulmasına nedense :KK8:
Ya adam bir mesajınıza bakıyormuş 😍mutlu mu olayım yoksa adamin haline üzüleyim mi çok arada kaldım 🤷‍♀️ ama böyle iyi bence. Kapıyı açınca da bi öpüp nasıl geçti günün deseniz ne olur bilemiyorum artık 🤭

Onu da yaptım valla. Libidosuna vurdu sonunda. Yapmam daha ajsjsjsj.

Ultra bencil annenin doğurduğu diğer çocukta sensin. Sen nasıl bir şeyleri aşmaya çalışıyor, çekirdek ailenle yaşam kurmaya çalışıyorsan, kardeşin de kendi hayatını kıracak. Sırtını sana dayamasına izin verme. Sen de çocuktun unutma, kardeşin daha şanslı senden, sen vardın büyül olarak. Senin kimim vardı? Bu rahatsızlık biliyorsun değil mi? Aşırı vicdan, kendinde suç bulma da hastalık.

Aaa öyle deme benden büyük abim vardı. Tuvalete gittiğinde kapıda bekliyordum camdan gelecek olan canavarları öldürmek için. Bir de arada ses veriyordum tamam ben burdayım korkma diye. Abim evet ahsjsjjs.

Aaa öyle deme benden büyük abim vardı. Tuvalete gittiğinde kapıda bekliyordum camdan gelecek olan canavarları öldürmek için. Bir de arada ses veriyordum tamam ben burdayım korkma diye. Abim evet ahsjsjjs.
Tam bir ana kuzusu, aileci kadınsın.
Hep onlar sevsin, onaylasın diye her hatalarını örtüp idare ederken, eşine karşı çok odunsun mahmut abi.
Eşini sevmiyorsun da gidecek yerin olmadığı için ona katlanıyormuşsun gibi davranışların.
Senin gibi davrananlara el iyisi de denir. Evin dışındakilere canım cicim güler yüz, eşine çocuğuna hep yorgun hep surat asık.
Önce ailenle arana ciddi mesafeler koymayı, eşine karşı ilgili olmayı öğrenmen lazım.

Tam bir ana kuzusu, aileci kadınsın.
Hep onlar sevsin, onaylasın diye her hatalarını örtüp idare ederken, eşine karşı çok odunsun mahmut abi.
Eşini sevmiyorsun da gidecek yerin olmadığı için ona katlanıyormuşsun gibi davranışların.
Senin gibi davrananlara el iyisi de denir. Evin dışındakilere canım cicim güler yüz, eşine çocuğuna hep yorgun hep surat asık.
Önce ailenle arana ciddi mesafeler koymayı, eşine karşı ilgili olmayı öğrenmen lazım.

Aileme en son iki ay önce gittim. Aynı şehirdeyiz. Aileci falan değilim hani :) eşime çocuğuma hep asık suratlı olduğumu nereden çıkardınız yahu. Kaldı ki ben kardeşime de sarılıp öpmem. Eşimin beklentisi benim karakterimle alakalı. Kök aile bireylerini öpüp koklayıp kocama gudubet olmuyorum. Onlara da sarılıp öpmem.

Gidecek yerim niye olmasın yahu. Gerçekten sevgim kalmasa ve ayrılmak istesem gidecek yer bulunur merak etmeyin :) zor olur, yorucu olur ama olur. Sevgili eşimle gelmedim dünyaya, niye ona muhtaç olayım.

Biraz normalleştikten sonra bence oturun konusun neler beklıyorsunuz ve neler yapıyorsunuz dıye.. Bence esınde oncekı konulardan bıldıgım kadarıyla artık senın ılgını cekebılmek ıcın saldırganlastı dıkkat cekmek ıcın olmadık seylere takıyor. Herseyı bır anlık unutup acaba sevsen mı bıraz? Fızıkı sözel ve davranıssal olarak bundan bahsedıyorum yanı. Her hırcınlıgın sacmalıgın altında bır sevgısızlık yatıyor. Bence o zaman normale doner. Adam sevgısızlıkten tıktoklara efenıme soyleyeyım senın kardesıne kadar sarmıs durumda. Bunları idraaaak beni de gör artık dıye yapıyor adım gibi eminim. Bu hırcınlıgı tutarsızlıgı baska sekılde cozemezsınız. Bır yandan sureklı cocuk bır yandan senın ılgısız annen. Bence sana da merhem olacak bırbırınızın kırık parcalarını onarmak

Abla adam burun kıllarını almaya başladı makine ile. Bunca yıl zombi gibi dolaşan adam şimdi ilgi istiyor. Bunca yıl aman oğlum altın büllüklüm her şey senin için, biz artık anne babayız sadece diyen adam şimdi "oğlumuza nasıl annelik yaptığınla ilgilenmiyorum artık iyi bir annesin zaten ben bana eş ol istiyorum" diyor. Lakin geçtiğimiz yıllarda bunu ben söylüyordum. Ben de varım, ben sadece anne değilim diyordum. Ne olduysa aydınlanma yaşadı. Burun kılları ile alakalı olabilir tabi.

Esinle konus yemege cikin sarilip uyuyun daha cok konusun depresyonda oldugunu filan anlat eger hala seviyorsan bunlari yap. Sevmiyorsan bosanma planlari yap. Ama bence o seni hala seviyor. Benim annem oglak diil ama boga burcu. Babam akrep. Babam yillarca asiri tembel ve sorumsuzdu. Annem kendini hirpalayarak gecirdi yillarini. Yillarca bosanacagim diye bir ayrilip bir barisip oooyle yasadilar. Bir ara bosandilar bile sonra yine birlestiler. Sonra babam anneme tekrar evlenme teklif etti. Kisa bir sure sonra hastalandi. Surekli bosanacagim diyen annem birdenbire babami ne kadar cok sevdigini anladi. Ameliyathane kapilarinda ben onsuz ne yaparim diye agla agla bir hal oldu. Ve sanki o didismeli yillar bir anda silinmis gibi davranmaya basladilar. E ne oldu madem bu kadar cok seviyordunuz 31 senedir bu da kafaydi ne diye utulediniz diyorum guluyorlar.

Yani bu yorumun ana fikri biseyler duzelecek gibi konus derim kanka.

Esinle konus yemege cikin sarilip uyuyun daha cok konusun depresyonda oldugunu filan anlat eger hala seviyorsan bunlari yap. Sevmiyorsan bosanma planlari yap. Ama bence o seni hala seviyor. Benim annem oglak diil ama boga burcu. Babam akrep. Babam yillarca asiri tembel ve sorumsuzdu. Annem kendini hirpalayarak gecirdi yillarini. Yillarca bosanacagim diye bir ayrilip bir barisip oooyle yasadilar. Bir ara bosandilar bile sonra yine birlestiler. Sonra babam anneme tekrar evlenme teklif etti. Kisa bir sure sonra hastalandi. Surekli bosanacagim diyen annem birdenbire babami ne kadar cok sevdigini anladi. Ameliyathane kapilarinda ben onsuz ne yaparim diye agla agla bir hal oldu. Ve sanki o didismeli yillar bir anda silinmis gibi davranmaya basladilar. E ne oldu madem bu kadar cok seviyordunuz 31 senedir bu da kafaydi ne diye utulediniz diyorum guluyorlar.

Allah ikisine de uzun ömür versin, benim eşim de akrep aynı babanız gibi. Ben oğlak, aynı anneniz gibi :))
İnsallah 31 yıl beklemeyiz iyi bir çift olmak için yoksa ben anneniz kadar sabredemem 😂

Panpa düzeliyoruz ufaktan :) dün sırtına vurup "heyt be koç mübarek koç" diye sevdim onu. Aşkımı akıttım. Yalnız annenle babanın hikayesi de hastalık hariç aklıma yattı. Ben bir boşanıp tekrar birleşsem mi acaba. Tek taş falan alır karlı çıkarım en azından.

Back