Eşim Kardeşimi Evde İstemiyor

İlk defa gelen hem de uzaktan gelen kardeşe de 10-15 gün kaldı diye surat yapılmaz ya ayıp cidden. Ama kardeşinizin de en azından bir planı geliş-gidiş tarihi olsa daha mantıklıydı. Direkt git demeyin de ne zaman gidiyorsun bilet aldın mı son anda alırsan pahalı olabilir şimdiden al istersen gibi gibi diyerek durumu çözebilirsiniz bence. Hiç ne zaman gideceğini söylemiyor mu?

Hak verdiğim yerler var size ama bence konu sahibi yaptığı gereksiz yardımlarla adamın tahammül eşiğini düşürmüş. Ablası belkide iyi biridir ama adam bunca zaman içinde tuttuğu şeyleri bu şekilde açığa veriyor gibi.

Eski konusunu detaylı bilmiyorum, genel misafir ağırlama kültüründen bahsettim, burada hatalı olan gelen kişi değil, birlikte karar almayı bilmeyen eşlerin kabahati.
Muhalefet olsun diye yazmıyorum, kendi bakış açıma göre değerlendirmem gerekirse ev yalnızca eşin değil, her ikisinin de evi, evimde tutmam denmez veya kolundan tutup kapı dışarı edilmez, sorunu eşinizle çözersiniz çünkü dediğim gibi burada hatalı olan eş, kocasına kardeşim gelmek istiyor sana sormadan söz vermek istemedim ne diyeyim diye danışırsınız, erkek tarafından olaya bakacak olursam da ben eşimden ve ailesinden bu kadar şikayetçiysem açarım davayı boşanırım, şu şu şartlarda sen benimle kal ama aileni istemiyorum diye bir şey de mümkün olmayacağına göre zira kimse çöpsüz üzüm değil o zaman adam açsın davayı.

Bı insanın ablası kız kardeşi olmuyor mu
İngilizce sister abla kız kardeş brother abi erkek kardes
Fransızca abi Frere erkek kardeş Frere abla sœur kız kardeş sœur
Almanca kız kardeş Schwester abla Schwester
İspanyolca kız kardeş Hermana mayor veya Hermana
abla da aynı şekilde

eeee ??????

Bence konu sahibinin eşi burdakiler kadar tahammülsüz değil konu sahibine

Olur mu oyle sey konu sahibi calisiyor parayi kocaya mi yedirsin ? Kocası evin butun yukunu cekecek ama eve asla para koymayacak kendi parasiyla ister kardesine telefon alir ister tum maasini verir. esi hem evi gecindirecek hemde kardese harclik yollayacak kardes suratina bakmasa bile konu sahibinin kardesine hurmet edecek .

Komple değerlendirdim ben. Adam gıcık bu kardeşe gözüne batıyor bence

yahu kadin misafir oldugu evde adamin suratina bakmiyormus .sence iyi olabilir mi ? iyi bir insan geleceğim 10 gun kadar kalacağım misafirisiniz der. iyi insanlar boyle olmazlar
kardesin kac gun kalacagi belli degil hala.

Adam çok haklı siz sormanız lazımdi çünkü aynı evde yaşıyorsunuz.mesela eşinizin erkek kardeşi gelse günlerce aylarca kalsa ne yaparsınız. Tabiki bir süre idare edersiniz bir süreden sonra tabiki istemezsiniz!!!!

Bence konu sahibinin eşi burdakiler kadar tahammülsüz değil konu sahibine
Nasıl desem her şeyden şikayetçi olup söylenen ama içinde olduğu durumu değiştirmek için adım atmayanlar gibi eşi, yani bana öyle bir hava varmış gibi geldi.

Gelen kardeşin huyunu suyunu bilemeyiz, enişteye tavrı nedir bilmem lakin uzaktan gelmiş misafir için bana 10 gün normal geldi, üstelik daha önce hiç gelmemiş, he ama adam geçici misafirliği kalıcı olur diye düşünüp endişe ediyorsa bilemem, onu da eşler aralarında konuşup halletmeli.

Zaten ne oluyorsa iletişimsizlikten oluyor.

yahu kadin misafir oldugu evde adamin suratina bakmiyormus .sence iyi olabilir mi ? iyi bir insan geleceğim 10 gun kadar kalacağım misafirisiniz der. iyi insanlar boyle olmazlar
kardesin kac gun kalacagi belli degil hala.
Ya bu bahsi geçen ablasi, konu sahibin kocasina laf saymamis miydi? Kavga etmemis miydi onunla? Ben mi yanlis hatirliyorum?

İyi de anladığım kadarıyla kardeş de aynı ilde, aynı ildeyken çocuk yapmaya çalışan evli çiftlerin evinde günlerce haftalarca kalınmaz. Adam başta söylemeye tenezzül bile edilmediği hâlde güleryüz göstermiş, günlerce gitmeyince artık suratına yansımış doğal olarak. Kaldı ki misafir olduğu evde insan kardeşi ve eniştesi varken suratsız suratsız oturmaz.

Ben kardeşimin evine onların zoruyla gidiyorum resmen, yeni evliler mahremleri olur, heyecanlı günleri diye kalmak istemiyorum. Max bir gece ısrarla kalıyorum. Oradayken de yardım ediyorum, hep beraber gülüyoruz, eğleniyoruz, yiyoruz, içiyoruz, topluyoruz. Evli evine, köylü köyüne dağılıyor sonra.

Tabi canımm erkek adam eşşek gibi çalışacak çünkü onun bilmem kaç yaşına gelmişş kardeşini okutmak için yaşıyor. İki kişi çalışıp üç yılda araba alamamışlar. Ne diyeyim bu baldız evlenir konu sahibini en sonunda eşi boşar kardeşi de kocişiyle mutlu mesut yaşar bakalım o zaman kardeşi aynı şeyi yapacak mı?Benim kız kardeşim dışarda gelince derki siz daha yeni evlisiniz benden para almaz zorla veririm evdeki enişteye surat asacak kadar bencil ve şımarık kardeşe bu özeni anlayamadım.

Ben bu adamın o kadar bike rahatsız olduğunu düşünmüyorum valla
Doğru hatırlıyorsam bu zamana kadar ne dense yaptı zaten
Olsa olsa belki kendine sorulmadı diye bozulmuştur
Bilemiyorum

Ama yorumlara çok şaşkınım
Evlenince hepimiz herkesle ilişkimizi keseceğiz demek ki
10 güne 10 ay muamelesi yapılmış resmen

Aslinda esim sabirli biridir lakin. Su aralar bir proje uzerinde ugrasiyor. O nedenlede hafif gergin. Benimde hatalarim var cok calistigi zaman iceri gel vakit gecirelim kardesimle diyorun bunu yapmamam lazim aslinda. Kardesim ne zaman gidecegini soylemedi. Kocaman bir valiz esya getirmis ama kardese de git denmez ki. Nasil davranacagimi bilemiyorum esas derdim o? Ne diyeyim kardesime.

Nasıl söylenir ki söylenmez yani. Bunu kardeşinizin anlaması gerekir, insan surat asan birinin olduğu yerde nasıl kalır ilginç. Hiç mi rahatsız olmuyor eşinizin tavrından?
Ne kadar daha kalmayı düşünüyormuş peki? Tedavi durumu olmasa uzaktan ilk kez gelmiş ne var 10 günde derdim ama tedaviniz söz konusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…