- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.595
-
- Konu Sahibi hayasevinceguzel16
1. Adama sormadan gel demişsiniz ablanızaHerkese merhalabar. Kizlar benim yine bir sorunum var ve bu konuda sizden destek almak istiyorum. Eski konumu bilenler bilir, bundan yaklasik 10 gun once kiz kardesim beni arayarak size gelecegim dedi. Bende esime sormadan gel dedim. Esime durumu soyledim. Once bozulacak gibi oldu sonra tamam iyi yapmissin dedi. Esim kardesim bize geldigi ilk gunler gayet guler yuzluydu. Ama ozellikle son bir kac gundur esim artik eskisi gibi degil. Yuzu dusuk konusmuyor telefona takiliyor. Baktim ne yapiyor diye haber okuyor. Takiliyor oyle. Ablam pek konuskan biri degil konusurken insanin yuzune falan bakmaz zaten esimle pek bi samimiyetleri yoktur. Dun dayanamadim en sonunda sordum. Neden boylesin diye. Esimde kardesin daha ne kadar kalmayi dusunuyo diye sordu. Olay burda koptu zaten yuz ifaden bundan dolayi miydi dedim. Esimde bilmem farkindamisin ama 10 gunu devirdi. Bizler calisan insanlariz misafirlik dedigim calisan insanlarin evinde, 3 gun 5 gun 1 hafta olur. Gunlerdir burda isten eve gelip dinlenmek istiyorum dinlenemiyorum hastayim yatamiyorum. Bizim cocuk yapmaya calistigimizin ve cok uzun sure seni tedavi ettirdik ve tam sonuc verdi o geldi dedi. Bizde sessiz sessiz kavga ettik. Esim cok ustume gitmedi ama rahatsizligini belli etti. Ben kardesime ne diyeyim bir akil verin kizlar esim hakli mi ben mi cok abartiyorum?
eski konuyu bilmiyosunuz sanirim .adam kardesi 4 sene boyunca resmen maasa bagkamis anne baba dururken okutmus.Eşinizin de sizin de hatalarınız var, siz kardeşiniz dahi olsa gelmeye niyeti olduğunda eşinizin de fikrini almalıydınız, müsaitlik durumunuza birlikte karar verip kardeşinizi ona göre davet etmeniz gerekirdi.
Eşiniz de hatalı zira uzaktan gelen birisi 10-15 gün misafir edilebilir surat asmak ayıptır bence çünkü bu gelenin suçu değil sizin aranızdaki iletişim kopukluğundan, tamam yorgundur, hastadır kendi evinde uzanıp dinlenmek ister lakin bunu odasında yapabilir veya üslubunca kardeşinize çok yorgunum veya hastayım uzanmam lazım deyip koltukta uzanabilir.
Bazı yorumları gördüm de maksadım kötü değil ama garibime gitti çünkü tek kabahati kızkardeşinin gel demesi üzerine gidip kalan biri kapı dışarı edilmemeli bu çok ayıp bir davranış, bizim misafir ağırlama kültürümüz bu değil ki, adam eşinden ve eşinin ailesinden şikayetçiyse kendisi de boşanma davası açabilir ayrıca, ne olursa olsun kedi yavrusu abla kardeş kapı dışarı edilmez.
Kaç günlük bir misafirlikten bahsediyorsunuz?Herkese merhalabar. Kizlar benim yine bir sorunum var ve bu konuda sizden destek almak istiyorum. Eski konumu bilenler bilir, bundan yaklasik 10 gun once kiz kardesim beni arayarak size gelecegim dedi. Bende esime sormadan gel dedim. Esime durumu soyledim. Once bozulacak gibi oldu sonra tamam iyi yapmissin dedi. Esim kardesim bize geldigi ilk gunler gayet guler yuzluydu. Ama ozellikle son bir kac gundur esim artik eskisi gibi degil. Yuzu dusuk konusmuyor telefona takiliyor. Baktim ne yapiyor diye haber okuyor. Takiliyor oyle. Ablam pek konuskan biri degil konusurken insanin yuzune falan bakmaz zaten esimle pek bi samimiyetleri yoktur. Dun dayanamadim en sonunda sordum. Neden boylesin diye. Esimde kardesin daha ne kadar kalmayi dusunuyo diye sordu. Olay burda koptu zaten yuz ifaden bundan dolayi miydi dedim. Esimde bilmem farkindamisin ama 10 gunu devirdi. Bizler calisan insanlariz misafirlik dedigim calisan insanlarin evinde, 3 gun 5 gun 1 hafta olur. Gunlerdir burda isten eve gelip dinlenmek istiyorum dinlenemiyorum hastayim yatamiyorum. Bizim cocuk yapmaya calistigimizin ve cok uzun sure seni tedavi ettirdik ve tam sonuc verdi o geldi dedi. Bizde sessiz sessiz kavga ettik. Esim cok ustume gitmedi ama rahatsizligini belli etti. Ben kardesime ne diyeyim bir akil verin kizlar esim hakli mi ben mi cok abartiyorum?
Evet bence de çok hassas bir kardeşYok kardesime telefon almadim. Zaten o kardesim geldi eve. Ama ne yapacagimida sasirmis vaziyetteyik kardesime git diyemem. Uslubunca nasil soylenir bilmiyorum. Kardesim cok hassas biri. Ben bunu ima dahî etsem kusebilir.
Adamı bu evlilikte tehditle tutmuyorlarsa dediğiniz kadar rahatsızsa boşanma hakkını kullanabilir çok kolay bir şekildeeski konuyu bilmiyosunuz sanirim .adam kardesi 4 sene boyunca resmen maasa bagkamis anne baba dururken okutmus.
ustune kardes telefon falan istiyordu. ki 27 yasinda .degil 10 gun 1 gun bile tutmam bu asalak kardesi evimde. ustelik konu sahibi kendi yazmis okumadiniz galiba adama soguk yapip konusurken yuzunw bile bakmiyormus . adam niye sabretsin ?!!?
Birde kıymetli eniştecigi vardı hani o üye mi acaba.. eşiyle kavga ediyordu en son eniştemle niyr sohbet etmiyon diyeben de önceki konularımı bilenler bilir deyince dedim neymiş bu eski konular?
cidden adama acıdım bir de onlar benim kardeşim draması yapıyor
karşı çıkınca adama neler diyordur kim bilir?
evi tabi ki erkek geçindirecek benim parama mı kalmış diyerek hem ev ekonomisine katkı sağlamıyor/ hem statü olarak evli gözüküp hem de caaanım kopamadığı ailesiyle beraber yaşayıp destek oluyor.
bir taşla 3 kuş vuruyor yani...
Konu sahibi herkesin sabrınında, sevgisininde bir yere kadar olduğunun farkında değil. Hepimiz ailemize yardım ederiz ama makul ölçülerde. Adam düşün artık yakamdan dediği zaman aklı başına gelir ama geç olurAdamı bu evlilikte tehditle tutmuyorlarsa dediğiniz kadar rahatsızsa boşanma hakkını kullanabilir çok kolay bir şekilde
eski konuyu bilmiyosunuz sanirim .adam kardesi 4 sene boyunca resmen maasa bagkamis anne baba dururken okutmus.Eşiniz kendi kardeşi gelip 10 gün kaldığında "git" diyebilecekse haklı, diyemeyecekse haksız.
Telefon almadılar diye kızgın olmasın?edit:tabi şimdiye kadar alınmadıysa o telefoneski konuyu bilmiyosunuz sanirim .adam kardesi 4 sene boyunca resmen maasa bagkamis anne baba dururken okutmus.
ustune kardes telefon falan istiyordu. ki 27 yasinda .degil 10 gun 1 gun bile tutmam bu asalak kardesi evimde. ustelik konu sahibi kendi yazmis okumadiniz galiba adama soguk yapip konusurken yuzunw bile bakmiyormus . adam niye sabretsin ?!!?
Diyor da dinleyen yohhhhhkocam istemiyor artık diyeceksin. ya da kocan diyecek bunu.
Yapılan yardımların haddini aştığı konusuna katılıyorumKonu sahibi herkesin sabrınında, sevgisininde bir yere kadar olduğunun farkında değil. Hepimiz ailemize yardım ederiz ama makul ölçülerde. Adam düşün artık yakamdan dediği zaman aklı başına gelir ama geç olur
Sakin ol rockyEşiniz haklı. Bu konuda kocayı haksız bulanlar, birinin evine gidip utanmadan yıllananlardır. Misafirlik adabını bilmeyen, saygısız insanlardir.