- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.228
- 598
7 aylık evliyim ve eşim ilk dayağını attı bunun tekrarlanmaması için ne yapmalıyım affetsem alışmasından korkuyorum peki nasıl yapmalıyım ??
Yok daha kıymadık
Muhtemelen resmi nikahınız yok diye kendine güveniyor. Bir de bebeğiniz olacak... Bari resmi nikaha kadar bekleseydiniz canım benim.
Senı kınıyorum bu dusuncenden dolayıArkadaslar kadin dini nikahla evli.
Yani dinen kocasi.
Ne demek kocasi olmayan bi adam? Ondan cocuk yapmak?
Resmi nikah , haklarini gozetmesi icin, soyadini alabilmesi icin sart evet ama sadece dini nikahli diye konu sahibini bekar ilan etmeyin yahu.
Bu iki insan evli.
İster oyle ister boyle.
Ha evet su anda mahkemeye verse kocasi olduguna dair bi ispati yok amenna ama lutfen dini nikahida bu kadar kucumsemeyin.
7 mi 4 muuu hamileligi???Hamileyken dayak yemis olman benim bile icimi sizlatti o adamsa hicbiyeri sizlamadan bunu yaptiysa diyecrk birsey bulamiyorum
Arkadaslar kadin dini nikahla evli.
Yani dinen kocasi.
Ne demek kocasi olmayan bi adam? Ondan cocuk yapmak?
Resmi nikah , haklarini gozetmesi icin, soyadini alabilmesi icin sart evet ama sadece dini nikahli diye konu sahibini bekar ilan etmeyin yahu.
Bu iki insan evli.
İster oyle ister boyle.
Ha evet su anda mahkemeye verse kocasi olduguna dair bi ispati yok amenna ama lutfen dini nikahida bu kadar kucumsemeyin.
Bırı sevgılımle sevıstım dıye konu açtığında nerdeyse gıotıne yollarlar oysaBeraber yaşıyoruz , çocuk sahibi olduk " diye bir sanatçının konusu vardı ve orada hemen hemen çoğu kişi " çocuk için nikah şart değil, bu özel hayat kimse karışamaz yazmıştı.
Neden konu dini nikah olunca herkesin fikri değişiyor bunu anlayamıyorum ?
..
Bende resmi nikah olmadan evliliklerin kabul edilmemesi taraftarıyım fakat bu yukarıda sorduğum soru kafamı kurcalıyor.
Özel hayat, insanlar istediğini yapar, çocuk için nikah şart değil diyenler burada dini nikaha yükleniyor.
Beraber yaşıyoruz , çocuk sahibi olduk " diye bir sanatçının konusu vardı ve orada hemen hemen çoğu kişi " çocuk için nikah şart değil, bu özel hayat kimse karışamaz yazmıştı.
..
Bende resmi nikah olmadan evliliklerin kabul edilmemesi taraftarıyım fakat bu yukarıda sorduğum soru kafamı kurcalıyor.
Özel hayat, insanlar istediğini yapar, çocuk için nikah şart değil diyenler burada dini nikaha yükleniyor.
Beraber yaşıyoruz , çocuk sahibi olduk " diye bir sanatçının konusu vardı ve orada hemen hemen çoğu kişi " çocuk için nikah şart değil, bu özel hayat kimse karışamaz yazmıştı.
..
7 mi 4 muuu hamileligi???
Kk hatunlarindan korkulur, kız hemen nasıl anladınız resmi nikahı olmadığını? Benim aklıma bile gelmezdivalla konu sahibi gayet normal karsilamis durumu " eşim beni 24574346 defa dövdü " diye uzar gider konuları. Kocan ( sözde) üstüne 3-5 tane daha getirince ne yapacaksın acaba? Allah akıl versin ne diyelim
..
..
Tam Fakesin Biliyo musunSeverek evlendik ve çocuk olmasını ikimizde çok istiyoduk Allah nasip etti çok şükür kocamı hala çok seviyorum sadece tekrarı olmasın diye bilgi verin dedim bebeyi niye yaptıgıma karışın deyil
3. Kızımın gebeliğinde eşim sigortasız çalışıyordu tüm gebelere sağlık hizmeti ücretsiz bunu bilmiyor olamazsınız
Aynısını düşündüm ve kafamda cevapladım, izninizle size de cevaplayayım.
Bu konudaki insan, veya dini nikahla yaşayan insanlar, cinsel özgürlüğe, sevgili ile beraber yaşamaya tamamen karşı bir kültürde yetişiyorlar ve buna inanıyorlar. Aksini ahlaksızlık olarak görüyorlar.
Ancak dini nikah kisvesi altında, kendilerini bu gruptan çıkarıyorlar. Kınadıkları şeyi tamamen aynı şekilde yaşıyor ve meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Yani sorun resmi nikah olmadan beraber yaşamaları değil, bunun böyle olduğunu kabul etmemeleri. Kadın kendini evli sanıyor, bu nedenle yaptığını normal görüyor.
Beraber yaşayan ve bunun sorumluluğunu almış insan ise, birbirimizi seviyoruz ve beraber yaşıyoruz diyor. Biz evliyiz demiyor. Evliliğe muhtemelen bir kutsallık atfetmiş değil. Dolandırıcılık ile kendisini içerisine sokmaya çalışmıyor.
Yani kınanan şey ikiyüzlülük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?