- 20 Şubat 2017
- 1.653
- 6.574
- Konu Sahibi bircocukannesi
Herkesin kendi ailesi kendi kuralları.Nefret ediyorum şu aileye para gönderen insanlardan.bekarım, annemle vabam 3000 lira emekli maaşı alıyor.bir kere bile bize para gönder dememişlerdir.ben de göndermem valla.o kadar da duygusal biri değilim valla.kim ne derse desin.ben kazanıyorsam kimseciklere vermem.veren adamla da işim olmaz.onun enayiliği yüzünden sinir stres olamam valla.arkadaşlara gram katılmıyorum.herkes bir yaştan sonra yetişkidir ve anne baba, kardeş, eş bile olsa kendi ekonomisini kendi düşünmelidir.bence böyle.sonuna kadar haklısınız.kardeşime de vermem aileme de vermem.arada sırada hediye alırım.bazen onu bile yapmam.onlar da o şekildedir.hiç de maneviyatsız ve kalpsiz bir aile olduğumuzu da düşünmüyorum.herkes ne yaparsa kendine yapar.birbirne para verip duranları da görüyoruz.değirmenin suyunu kesince nasıl birbirlerine giriyorlar.bizim ailede herkes kendi işine bakmak zorunda olduğu için.bir kere bile alacak verecek kavgası, kırgınlığı olmamıştır.
Ama ben asla böyle birşeyi kabul etmiyorum. Annem ve baban ben üniversiteyi bitirene kdr maddi, manevi ellerinden ne geldiyse yaptılar. Hiçbir şey de gözüm kalmasın diye çabaladılar. Her bana bakışlarında, gözlerindeki sevgiyi gördüm.
E şimdi ben iyi kazanıyorum. Ne diycem, siz de artık asgari ücret kdr bir emekli maaşı ile kendi yağınızda kavrulun mu diycem. Benim buzdolabım tıka basa doluyken, siz bütçenize göre baklagil ile et arasında seçim yapın mı diycem. Ya da ben her sene tatile giderken, siz de kışları üzerinize yorgan örtüp ona göre doğalgaz parasını azaltın mı diycem.
Ne eşim ne çocuğum, bunu bana dedirtemez. Kimse ile de evlenmeden önce bu konuyu konuşmadım. Ama zaten insan olan kendi bolluk içindeyken ailesini karda kışta bırakmaz.