Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

biri sana normal hitap ederken ona "ablacım, kız, ablam, bacım" gibi ifadelerle cevap verilmez.

rahatsız oluyorsan sen cevap vermezsin olur biter :) ben çok eğleniyorum o yüzden yazmaya devam edicem :)

nezaketin görgü kurallarını da kabul etmez.
erkeğin iş yapacağını kabullenemedigi gibi..
çünkü onun için erkek demek kokulu çoraplarını ortalığa atan paşa demek kadın ise o çorapların kokusunu içine çekerken erim beyim bir emrin var mı kokusuna kurban olduğum diyendir...

ona bundan başkasını aşılayamayız..:)

Ben eşimi aldığımda anasının evinde şehzadeydi :)
Ben de prensesler gibiydim baba evinde :)
Bazen çalıştım,bazen çalışmadım.ama canım istemezse hiç iş de yapmadım yemek de.benim görevim değil ki.
Çok anlattım,çok carladım.
İstersem çocuklara verdiğim sütün parasını bile alabilirim diye :)
Peygamber efendimiz bile kendi söküğünü dikermiş sen kimsin höst dedim :)
İlk başlarda ona çok ağır geliyordu yardım etmek, gurur yapıyordu,öyle yetişmiş çünkü.şimdi çay da getirir,işe de gider.
Günlük maliyetimi hesaplayıp önüne koyarsam nefes almadan çalışman gerekir diyorum,tamam bişey mi dedik diyo
Yaptığım işlere de teşekkür etmesin,bi daha zor bulur temiz kıyafet,sıcak yemek

eşinin yardımını isteyemezsin çünkü.
Bu cevabım genel ... Şimdi başta ben ve tüm kadınlar değerli zaten ama bu kadının söyledikleri eşitlikle değer vermekle alakası yok eşimzi tabiki yeri geldiğinde bulaşıkta yıkar evi de temizler ama bunu sırf gösteriş sırf benim sırf zorla modernleşme adına saçma sapan bir ıspat peşine düşer gibi iş yapsın herkesin yanında yapsın mantığını anlamıyorum gösterişten başka bişey değil kadınla erkek hiç bir zaman eşit olamaz tabiki kadın daha değerli ama bunu işle güçle ölçmeye kalkarsak sırf dizilere bizimle alakası olamayn yabancı kültürlere özenerisek kendi benliğimizi kaybederek yozlaşırız bu değil kadının değeri bi işe indirgemek ne kadar saçmaaa... sevgi vefa fedakarlık..bunları düzeltin önce... Bu konuyu burda kapattım son kelime lütfen kendimizi kandırmayalım gösterişten başka hiç birşey değil bunlar

yaaa ama kahkaha attım :)

Şöyle söylim size sizin anlayışınız söyledikleriniz beni ilgilendirmez ama benim yazdıklarım sizi neden ilgilendiriyor

Aslında tam tersi olmalıydı değil mi?
Bizim yazdıklarımız sizi ilgilendirmeliydi, bilgilendirmeliydi, hayatınızı değiştirmese bile bakış açınızı değiştirmeliydi.

Sizinkilerin bizi ilgilendirmesine gerek yok zaten, çile çeken biz değiliz.
Ama 20 yaşındaki genç bir kadının kendine, hemcinslerine, belki yetiştireceği kız çocuklarına reva gördüğü muameleye dayanamadık demek ki. Suç bizde.

aa lütfen biz "hangimizin sevgilisi daha iyi ev işi yapıyor" konusunda birbirine kendisini ispat etmeye çalışan, avrupa meraklısı insanlarız.
çok suçluyuz çooook.

Sadece ilk mesajı okudum direkt fikrimi beyan ediyorum; asıl ev işi yapabildiği için utanmasına gerek yok. Bir insan düşünün sözde yetişkin olmuş ne bir yumurta kırabiliyor ne bir çay doldurabiliyor, bu asalaklıktır. Bekar arkadaşlarım var 25 - 35 yaş arası, tek yaşayan ve gayette silip süpürüp çok güzel yemekler yapıyorlar. Eşinizin arkadaşları tek hücreli canlılar gibiler maaşallah.

gösterisle bunun alakası yok ki konu sahibinin kocasının yaptığı da saçma geldi bana normalde yapıyor ama birileri gelince utanıyor..
neyden ? kimden ?
peygamber efendimiz hz aişe ile medine sokaklarında koşarak yarış yaparmış o utanmış mi ? sahabe onu örnek alırdı ev işlerinde herkeste bilirdi ev işi yaptığını söküğünü kendi diktigini o utandı mi ? yada gösteriş mi yaptı? aksine örnek oldu..
çocuklarımız var çocuklarınız olacak ileride onlara annesine yardim eden kız ve erkek çocuğunu eşit yetiştiren baba çok daha hayırlı değil midir ? anne baba evlada etrafa örnektir baba anneye yardim eder güzel söz söylerse erkek çocukta öyle olur kız çocukta değerini bilir değerlidir..
sizin görüşünüz ıslamadan onceki cahiliye devrinde kaldi biliyor musunuz ? kadini diri diri gomen kadina saygi gostermeyen pazarlarda satilan..
peygamber geldi kız çocuğunu omuzları üzerine alıp mekke sokaklarında sırtında koşturdu..
sizle ben nasıl oluyorda aynı inancı savunuyoruz ? anlamadım..

pardon yine yazmışım okumazsınız ama..

Allahım 2 tane kızım var, nolur böyle cehallet dolu cümleleri hiç bir zaman kurmasınlar. Çok amin.

aa lütfen biz "hangimizin sevgilisi daha iyi ev işi yapıyor" konusunda birbirine kendisini ispat etmeye çalışan, avrupa meraklısı insanlarız.
çok suçluyuz çooook.

Nasıl ispat ediyoruz, yarışmaya katılım şartları neler?
Sevgilimiz kocamız ev işi yaparken fotoğraf mı paylaşıyoruz asdfgh

Şaka bir yana, gerçekten çok üzülüyorum ben böyle konulara.
Tamam insan belli bir çevrede yetişiyor, belli kalıplara maruz kalarak büyüyor. Ama insan üzerine hiç mi bir şey eklemez?
Hiç mi "ben ne yaşıyorum, bu doğru mu" demez? Kendisine çizilen sınırların dışını hiç mi merak etmez ve o sınırları hiç mi zorlamaz?

Diyelim ki bunların hiçbirini yapmadın, "ben böyle yaşıyorum hayatımdan memnunum" dedin. Peki herkese açık bir platformda "kocan seni boşamalı" demek neyin özgüveni, neyin cesareti?
Bu kadar mı eminsin yaşadığın çilekeş hayatın en doğrusu olduğundan?
Şu cümleleri 80 yaşındaki biri kursa anlarım ama 20 yaşındaki bir genç kuruyor. Çok acıklı gerçekten.

Efendimizin ismi geçince okudum öyle yapıyodu efendimiz elhamdülillah ama o anki devirde öyle güzledi şimdikler diyor eşim benden bi bardak su istemesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…