• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Bizim kocalar bizimle hizmetci niyetine evlenmedikleri icin iki iş yapinca evden kacmiyorlar sen meraklanma.

Eşim bana evlenmeden once bir konudan sohbet acilinca demisti ki "Kendime hizmetci arasam parasini verir yaptiririm ben hayat arkadasim ol istiyorum"
Anlayabilir misiniz bilmiyorum ama...

Zevkli bir kadına rastlarsanız zevkiniz,
bilgili bir kadına rastlarsanız bilginiz,
zeki bir kadına rastlarsanız zekânız,
mümin bir kadına rastlarsanız imanınız,
şefkatli bir kadına rastlarsanız vicdanınız gelişir.
Hayatınız seçtiğiniz kadındır:
alıcı bir kadına rastlarsanız vazgeçtikleriniz,
verici bir kadına rastlarsanız tembelliğiniz artar.
Hayatınız seçtiğiniz kadındır:
dengeli bir kadına rastlarsanız mutlu,
dengesiz bir kadına rastlarsanız filozof olursunuz.
Hayat kat kattır.
Babil'in Asma Bahçeleri gibi katmanlar halinde yükselir,
bir kattan bir kata sizi yanınızdaki kadın götürür.
Ve bugün durduğunuz katman, seyrettiğiniz manzara ,
gördüğünüz hayat yanınızdaki kadının bulunduğu katmanı,
manzarası ve hayatıdır...
Hayatınız seçtiğiniz kadındır

yazı kadın özelinde olsa da hem erkek hem kadın hayat yolunda konuşup derinleşebildiği eş ister.
eşinizin tavrını takdir ettim. umarım böyle erkekler çoğalır..

İnşallah görüsün bu msjımı eşin seni boşamalı çok saçma düşüncelerin var yuvayı dişi kuş yapar erkek değil az mantıklı ol feminist gibi görünme çabalarını bırak

Gerçekten kuşlardan bahsediyorsak, böyle bir şey yok yalnız. Yuvayı ya erkek yapar ve bir dişi tavlamaya çalışır ya da beraber yaparlar. Yavru bakımı da çoğunlukla ortaklaşa yapılır.
Yuvayı yapıp erkek kuş bekleyen bir tür varsa da hiçbir belgeselde görmedim henüz.
Zaten nasıl olabilir böyle bir şey? Dişi yuvayı yaparken erkek kuş arkadaşlarıyla kahvede kağıt mı oynayacaktı asdfgh

Saçma bir atasözü yani.
Ataerkil düşüncelerinize hayvanları alet etmeseniz keşke.

üzülüyorum sadece alay ederek geçiştirmeye çalışıyor çünkü başka hiç bir savunması yok dayandığı bilgi kanıt yok..
aa var pardon gelenek adet zirvasi.

bilemiyorum. insanlar normal bir şekilde fikirlerini savunurken alay etmeye çalışmak, ergen gibi emojilerle triplenmek falan.. tuhaf..

Var, olmaz mı.
Annemle babam 35 yıllık evli. Annem ev hanımı. Babam hala çalışıyor.
Annem yemek yapıp sofrayı kurar. Babam sofrayı toplayıp bulaşık makinesini ve mutfagi halleder. Her pazar da ortaklasa temizlik yaparlar. Hepimizin çayını o koyar. Geçen çayını doldurmaya kalktım (onlardan ayrı yasiyorum) "Sen yorgunsun, gitme" dedi. Üsteledim "tamam tamam ben çay icmiyorum" diyor :KK70:
Misafirliğe gelenler babamın mutfakta olmasını garipseyecek olur ama babam onları dinlemez. Bir gun, annemden ve babamdan yasca epey buyuk olan teyzem üç dört kere "Ay adam bu kadar iş yapar mi, ay bilmem ne, ay sen birak" diye gitti geldi babamın yanına, babam da sinirlendi, "Yahu eşimin 8 kerede yapacağı şeyi birlikte 4 kerede yapmak niye bu kadar garip, hiç mi vicdanınız yok" dedi, teyzem sustu :KK70:

Nişanlımin da evinde haftanin birkac gununu gecirdigim oluyor. Yorgunum diye hicbir sey yapmami istemiyor ve beklemiyor. Tabii evlenince degisnezse. Ama hic oyle bir sinyal almadim simdiye kadar. Eski sevgililerimden alirdim. Siz evlenmeden once almamis miydiniz ?

bu arada baska bir teyzemin eşi de cam silmesinden tut duvar silmesine kadar temizlik yapar.

Son düzenleme:
Var, olmaz mı.
Annemle babam 35 yıllık evli. Annem ev hanımı. Babam hala çalışıyor.
Annem yemek yapıp sofrayı kurar. Babam sofrayı toplayıp bulaşık makinesini ve mutfagi halleder. Her pazar da ortaklasa temizlik yaparlar. Hepimizin çayını o koyar. Geçen çayını doldurmaya kalktım (onlardan ayrı yasiyorum) "Sen yorgunsun, gitme" dedi. Üsteledim "tamam tamam ben çay icmiyorum" diyor :KK70:
Misafirliğe gelenler babamın mutfakta olmasını garipseyecek olur ama babam onları dinlemez. Bir gun, annemden ve babamdan yasca epey buyuk olan teyzem üç dört kere "Ay adam bu kadar iş yapar mi, ay bilmem ne, ay sen birak" diye gitti geldi babamın yanına, babam da sinirlendi, "Yahu eşimin 8 kerede yapacağı şeyi birlikte 4 kerede yapmak niye bu kadar garip, hiç mi vicdanınız yok" dedi, teyzem sustu :KK70:

Nişanlımin da evinde haftanin birkac gununu gecirdigim oluyor. Yorgunum diye hicbir sey yapmami istemiyor ve beklemiyor. Tabii evlenince degisnezse. Ama hic oyle bir sinyal almadim simdiye kadar. Eski sevgililerimden alirdim. Siz evlenmeden once almamis miydiniz ?

aynennn... işi beraber yapıp daha kısa sürede bitirip sonra beraber keyif çatmak varken neden hayatı zora soksun insan ?

İnşallah görüsün bu msjımı eşin seni boşamalı çok saçma düşüncelerin var yuvayı dişi kuş yapar erkek değil az mantıklı ol feminist gibi görünme çabalarını bırak

Bu hanım kızımıza çok şeyler yazmak geçiyor içimden ama mapusdan yeni çıktım. Gerek yok şimdi tekrardan. Anlayan anladı zaten 😉

Ben bu konuda üniversiteyi ailesinden ayrı bir şehirde okumuş ya da çalışırken tek başına yaşamış erkeklerin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Erkek arkadaşım yeni atandı. Geçen hafta yanına geldim. Sadece öğle yemeğini ve yemeğin yanına salata meze tarzı şeyleri ben hazırlıyorum. Öğle yemeğini de o işten aç geliyor diye eve geldiğinde hazır olacak şekilde hazırlıyorum yoksa onu da kendisi hazırlar. Geçtiğimiz hafta bana kıymalı yeşil mercemek çorbası, patates köftesi, patatesli kırmızı mercimek çorbası ve etli kuru fasulye hazırladı, 4 gün kadar bunları yedik. Diğer günler de dışarıdan yedik.
Hiç birbirimize şunu yap bunu yap demeden yapıyoruz işleri.

Gerçekten kuşlardan bahsediyorsak, böyle bir şey yok yalnız. Yuvayı ya erkek yapar ve bir dişi tavlamaya çalışır ya da beraber yaparlar. Yavru bakımı da çoğunlukla ortaklaşa yapılır.
Yuvayı yapıp erkek kuş bekleyen bir tür varsa da hiçbir belgeselde görmedim henüz.
Zaten nasıl olabilir böyle bir şey? Dişi yuvayı yaparken erkek kuş arkadaşlarıyla kahvede kağıt mı oynayacaktı asdfgh

Saçma bir atasözü yani.
Ataerkil düşüncelerinize hayvanları alet etmeseniz keşke.
Tamam ablacım😝

Eşim liseyi yatılı ünide yurtdışında okudğu için evlenmeden önce yaklaşık 9 sene ayrı yaşamış ailesinden. Bende okurken ailemden farklı şehide okudum bende kendim yaşiyordum ama yemek yapmazdım pek. Sevmiyorum. Annem geldikçe yapar stoklardı, haftasonları eve gidince gene annem yapar bikaç gün yetecek şekilde yanıma koyardı, dışarda yerdim genelde en iyi ihtimal makarna haşlardım.
Eşim tam tersi, yemeğe çok düşkündür hep öyleymiş, bilmediği yapamadığı yemek yok, farklı kültürlerden yemek yapmayıda sever. O yüzden yemek işi eşimdedir çoğunlukla. Tabiki bende yapiyorum hep ona kalmıyor ama benim aksime mutfağı çok sever.
Hata gelen misafirlere özellikle şunu ben yaptım, yeni tarif ilk kez denedim diye diye zorla yedirmek ister. Kalkıp çayda koyar. Bundan hiç birindende gocunmaz, çünkü neden gocunsun.
Adamın tek sevmediği iş temizlik, onuda yıllarca yapmış bekar evinde, bıkmış. Tabii bende bayılmıyorum temizliğe o yüzden onu o kısmı yardımcımıza devrettik.

Back