• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Bir erkeğin cam silmesi tabi ki saçma..
Sofra kurarken bir tabak getirip yardım etmesi normal, birtakım işlerde yardımcı olabilir fakat cam silmek evi süpürmek ne yahu..
Erkek ile kadın fıtratı gereği eşit değildir.
Esimi cam silerken görsem, ben utanırım etraftan önce :KK70:

Neden saçma? Nerede yazıyor bunun saçma olduğu?

Ben "fıtratım gereği güçsüz" olduğum halde, 47 kilo halimle, kadın başıma(!) camlara çıkıp eğilip kalka kalka cam silsem saçma değil; "fıtratı gereği güçlü" olan ve eğilip kalkarken totosu kimsenin dikkatini çekmeyecek olan erkek cam silince mi saçma oluyor?
Kafalar fena karışık anlaşılan.

Kocaman cam cepheleri silenler, restoranlarda aşçılık, garsonluk, temizlik yapanlar, yolları süpüren belediye çalışanları, çöp arabalarını süren, çöpleri toplayıp atanlar hep erkek. Erkekler bu işleri yaparken kimsenin gülesi gelmiyor da adam kendi evinin camını silip misafire çay taşıyınca mı komik oluyor?

Hem kimseye verecek mantıklı bir cevabınız yok hem de ısrarla garip emojili cevaplar yazmaya devam ediyorsunuz.
Kendimi sizin yerinize koyuyorum da tepkilerinize anlam veremiyorum gerçekten.

Ben bunca zaman eşime hizmet etmişim ama o elini hiçbir işe atmamış. Etrafımdaki bütün kadınların da aynı hayatı yaşadığını gördüğüm için bunu normalleştirmişim.
Forumun tekine girip büyük büyük cümlelerle "kocan seni boşamalı" falan yazıyorum bir kadına. Çünkü kocasından iş bekleyen kadının kapıya atılması gerektiğine inanmış/inandırılmışım.

Ama sonra 20 kadın, 20 sayfa boyunca eşlerinden, sevgililerinden, babamın dedesi yaşındaki dedelerinden örnek verip erkeklerin de iş yaptığını, insanların evinde iş bölümü olduğunu anlatıyorlar.
Başka kadınların anamdan, teyzemden, kayınvalidemden, görümcelerimden ve benden çok başka bir hayat yaşadığını okuyorum sayfalarca.

Yapacağım tek şey elimdeki telefonu bırakıp, yatağa yüzükoyun atlayıp ağlamak olurdu.
Sizse hala "kızım ev işi yapsa gurur duyarım, erkek iş yaparsa basitleşir" falan diyorsunuz. Garip bir şuursuzluk hali...
Şoka mı girdiniz nedir?

Hem kimseye verecek mantıklı bir cevabınız yok hem de ısrarla garip emojili cevaplar yazmaya devam ediyorsunuz.

Ben bunca zaman eşime hizmet etmişim ama o elini hiçbir işe atmamış. Etrafımdaki bütün kadınların da aynı hayatı yaşadığını gördüğüm için bunu normalleştirmişim.
Forumun tekine girip büyük büyük cümlelerle "kocan seni boşamalı" falan yazıyorum bir kadına. Çünkü kocasından iş bekleyen kadının kapıya atılması gerektiğine inanmış/inandırılmışım.

Ama sonra 20 kadın, 20 sayfa boyunca eşlerinden, sevgililerinden, babamın dedesi yaşındaki dedelerinden örnek verip erkeklerin de iş yaptığını, insanların evinde iş bölümü olduğunu anlatıyorlar.
Başka kadınların anamdan, teyzemden, kayınvalidemden, görümcelerimden ve benden çok başka bir hayat yaşadığını okuyorum sayfalarca.

Yapacağım tek şey elimdeki telefonu bırakıp, yatağa yüzükoyun atlayıp ağlamak olurdu.
Sizse hala "kızım ev işi yapsa gurur duyarım, erkek iş yaparsa basitleşir" falan diyorsunuz. Garip bir şuursuzluk hali...
Şoka mı girdiniz nedir?

zaten o moda geldi de yiğitliğe cok sürmeyip altta kalmamak için bize yürüyor şu an.. bir de yetersiz kelime haznesi sorunu var ama onu inşallah başka bir konuda aşılarız kendisine..

Bence de salın gitsin :)
Eşi daha 22 yaşında ,kendisi de muhtemelen çocuk sayılacak yaşta,ki yazdığı yorumlar ve emojileri onu gösteriyor.köyde doğdum büyüdüm,evlendim şehre geldim diyor.tahmin etmek zor değil nasıl şartlarda yetiştirildiğini.otoriter bir baba,onun sözünden çık(a)mayan bir anne.eşinin ailesi için de aynı şeyleri düşünüyorum.kitap okumaktan hoşlanmıyor kaldı ki yorumları okuyup extra bilgi edinmekten bile kaçınıyor.

Şimdi bu kız kalkıp kv kp in yanında kalk çay koy dese dayak yer,babasının evine gönderilir.aslında içten içe o da istiyor eşinin yardımını ama sonucunu bildiği için yiğitliğe toz kondurmuyor.

Son düzenleme:
umarım çocuk yapmaz ya yorum sahibi bazı üye. onların yetiştireceği ezik kızlara veya kendini aslan sanan kedicik erkeklere daha fazla ihtiyacı yok bu toplumun. kadın insana önce insan vasfıyla bakamıyor direkt kadın erkek diye görüyor

Şoka mı girdiniz nedir?
Şöyle söylim size sizin anlayışınız söyledikleriniz beni ilgilendirmez ama benim yazdıklarım sizi neden ilgilendiriyor

biri sana normal hitap ederken ona "ablacım, kız, ablam, bacım" gibi ifadelerle cevap verilmez.

rahatsız oluyorsan sen cevap vermezsin olur biter :) ben çok eğleniyorum o yüzden yazmaya devam edicem :)
Luna parka git bacımmmmmm

Bence de salın gitsin :)
Eşi daha 22 yaşında ,kendisi demuhtemelen çocuk sayılacak yaşta,ki yazdığı yorumlar ve emojileri onu gösteriyor.köyde doğdum büyüdüm,evlendim şehre geldim diyor.tahmin etmek zor değil nasıl şartlarda yetiştirildiğini.otoriter bir baba,onun sözünden çık(a)mayan bir anne.eşinin ailesi için de aynı şeyleri düşünüyorum.kitap okumaktan hoşlanmıyor kaldı ki yorumları okuyup extra bilgi edinmekten bile kaçınıyor.

Şimdi bu kız kalkıp kv kp in yanında kalk çay koy dese dayak yer,babasının evine gönderilir.aslında içten içe o da istiyor eşinin yardımını ama sonucunu bildiği için yiğitliğe toz kondurmuyor.
Valla eşimin yardımın ı istemiyorum aklını başkalarına sakla

Neden saçma? Nerede yazıyor bunun saçma olduğu?

Ben "fıtratım gereği güçsüz" olduğum halde, 47 kilo halimle, kadın başıma(!) camlara çıkıp eğilip kalka kalka cam silsem saçma değil; "fıtratı gereği güçlü" olan ve eğilip kalkarken totosu kimsenin dikkatini çekmeyecek olan erkek cam silince mi saçma oluyor?
Kafalar fena karışık anlaşılan.

Kocaman cam cepheleri silenler, restoranlarda aşçılık, garsonluk, temizlik yapanlar, yolları süpüren belediye çalışanları, çöp arabalarını süren, çöpleri toplayıp atanlar hep erkek. Erkekler bu işleri yaparken kimsenin gülesi gelmiyor da adam kendi evinin camını silip misafire çay taşıyınca mı komik oluyor?

baştan aşağı öyle güzel yazmışsın ki.
+1000000

Back