Ben artik senin troll oldugunu düsünmeye basladim. Kimse "ben kizimin ilerde ev hanimlig ile övünürüm" demez. Yani böyle büyümüs, böyle görmüs kadin bile demez. Ya erkek yada trollsünüz.
Ve ispata gerek yok. "En iyii irkkekk benim irkeek" derdinde degilim. Yaptigimiz modernlik degil, dogruluk. Benim annem simdi neredeyse 60 yasinda ve simdiden bile türlü türlü fiziksel sorunlari var. Hayati hep babaannem ile bakmak ile, ev isi yapmak ile, misafir agirlamak ile geçti.
Babam ancak bu son 10 yilda anneme daha çok yardimci oldu ki oda ev toplama, bulasik makinesi doldur/bosalt, masayi ser/topla gibi seyler. Ancak babamin fiziksel sorunlari anneminki gibi degil. Annemden daha genç görünüyor.
Bir kadin niye kendine, 50 yasinda sönmeyi reva görsün ki? Niye kendini hizmetçi rolünü reva görsün ki? Biz bir hayati dünyaya getirebilen güçlükte olan varliklariz. Kimsenin hizmetçisi olarak dogmadim. Ha evet bende evimi temizlerim, esimin donlarini yikarim. Ancak esimde aynisini yapar.
Neyse ya, yine ters ters cevap verirsin. Bosuna anlatiyorum ama yine anlatiyorum iste.