• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

E ben çalışıp insanların ağız kokusunu çekiyorsam o da BİZİM evimizde bana yardımcı olmak zorunda. Değil mi?
Tabi bu yetiştirilmek tarzıyla alakalı, kısmen herkesin birbirini tanıdığı köy tadında bir İstanbul muhitinde büyüdüm, çevremdeki çoğu kadın oğlunu padişah gibi değil de kadına, annesine, eşine, kız kardeşine yardım edebilecek şekilde büyüttü.
Ama tam anlamıyla ataerkil bir köyde büyüseydim, bende erkeğin işinin dışarıda olduğunu kadının işinin evde olduğunu düşünürdüm. Dediğim gibi tamamen ataerkil bir yetiştirilme tarzıyla alakalı. Kanun sizin dediğiniz gibi değil, o zaman siz ev işi yapmayan kadının ezilmesini de dayak yemesini de doğru buluyorsunuzdur. Dediğim gibi doğru olan aynı evin içinde yaşayan her bireyin o evin işlerine yardım etmesidir. Nasıl kadın ev ekonomisine yardım ediyorsa, erkekte ev işine yardım etmek zorundadır.
İşle kadın dövme ne alaka bacım ben köyde büyüdüm köyde yetiştim şuan şehirdeyim insanların eşlerine davranmasını görüyorum daha görmedim erkek yardım etmiyo diye söylenen kadın

İşle kadın dövme ne alaka bacım ben köyde büyüdüm köyde yetiştim şuan şehirdeyim insanların eşlerine davranmasını görüyorum daha görmedim erkek yardım etmiyo diye söylenen kadın
E diyorsun ya ev işi kadının görevi diye.
Sen benim söylediğimi anlamak istemiyor musun?
Kadının görevi ev işi mi?
O evde kadın tek başına mı yaşıyor?
Sen kocanın donlarını yıkamak için mi evlendin? Senin evlilik içindeki görevin don yıkamak mı? Neden kendini bu kadar basit görüyorsun, senin yerine ben sinirlendim. Eşin o evde yaşamıyor mu ya, bir işin ucundan tutamaz mı? Gerçekten bütün ev işini erkeğin yapmasını söylemiyorum, evin içinde eşin bir süpürge açmaz mı? Bir yemek yapmaz mı? Bunlar sana normal mi geliyor? Bir de adam seni boşamalı demiştin yorumunda, demek ki ev işini yapmayan veya eşine yaptıran kadın boşanmalı senin gözünde. Valla köy yerinde durum böyle olabilir ama birçok şehir yerinde durum böyle değil. En azından erkek anneleri artık çocuklarını karısına, anasına muhtaç yetiştirmiyorlar.

Aynen öyle hissedicek:lülülü:

hmm o zaman mesela siz hastalandınız, hastanede yatacaksınız bir süre. e eşiniz ev işi yapsa kadın olacak, eve bir kadın alıp ona iş yaptırmalı.
haliyle beraber olamadığınız zamanda kendini kadın gibi hisseder, o zaman da hemen başka bir kadın bulmalı..

çok sığsınız..

Evi kimler kullanıyorsa, dağıtıyorsa onlar ortak temizler. Evişinde ben yardım kelimesini kabul etmiyorum. Bunda da çok net ilerledim en başından beri. Yapmıyorsa ya öyle kalır yada yardımcı tutar. Beraber dağıttığımızı toplamak için rica minnet yapamam.
Ne yapıyorum derseniz ben yemek pişiriyorum vaktim olduğu için bulaşıkları kim toplarsa çocuğu diğeri yıkar paklar giydirir. Makine boşaltmak onun işidir. O süpürge tutar ben yerler siler toz alırım. Çamaşırlarını sepete koymak zorundadır sağda solda bulursam çöpü boylar kusura bakmasın. Cam silme işi de kolları uzum olduğu için onun görevidir. Çayı ben çocuğu uyuturksn o demler sonrasında da servis nöbetli devam eder. Üç bardak içersek iki o bir ben koyarım. Misafir geldiğinde de çay servisini mecbur yapıyor. Yoksa akşama uzun bir münakaşa yaşanacağını artık öğrendi.
Kısacası pes etmeden konuşmak, iş yapmamak, gerekirse ortalığı batırmakla çözümü buldum ben.

Aynen öyle. Kadın kendini ezdirdiği sürece erkek kendine değer veren kadına gitmeye çalışıyor. Çünkü bir insana kendisi bile değer vermiyorsa, eşi neden versin? Değil mi?

benim dedem esnaftı, merkezi bir yerde büfesi vardı. ve geceleri çok geç döner sabah erkenden giderdi. öğlen ve akşam yemeklerinde gelirdi..
ama 60lı yaşlarında bile haftada bir gün mutlaka anneanneme kahvaltı veya yemek hazırlardı.. zaten işim çok, evde az duruyorum der mutlaka bir iki işe el atardı. mesela perdeleri kendi geleceği saate göre yıkatır ve gelir gelmez asardı.. bulaşık da yıkardı gayet..
ne tesadüf ki kendini hiç kadın gibi hissetmedi, her zaman otoritesi ve ağırlığı oldu.
bu çok çalıştım yoruldum yapamam olayı değer vermeyen erkeğin ve kadının yani insanın bahanesidir. gönlü olan her saatte herşeyi yapar..

hmm o zaman mesela siz hastalandınız, hastanede yatacaksınız bir süre. e eşiniz ev işi yapsa kadın olacak, eve bir kadın alıp ona iş yaptırmalı.
haliyle beraber olamadığınız zamanda kendini kadın gibi hisseder, o zaman da hemen başka bir kadın bulmalı..

çok sığsınız..
Benim görümcelerim var canım başka kadına gerek yok :halay:

benim dedem esnaftı, merkezi bir yerde büfesi vardı. ve geceleri çok geç döner sabah erkenden giderdi. öğlen ve akşam yemeklerinde gelirdi..
ama 60lı yaşlarında bile haftada bir gün mutlaka anneanneme kahvaltı veya yemek hazırlardı.. zaten işim çok, evde az duruyorum der mutlaka bir iki işe el atardı. mesela perdeleri kendi geleceği saate göre yıkatır ve gelir gelmez asardı.. bulaşık da yıkardı gayet..
ne tesadüf ki kendini hiç kadın gibi hissetmedi, her zaman otoritesi ve ağırlığı oldu.
bu çok çalıştım yoruldum yapamam olayı değer vermeyen erkeğin ve kadının yani insanın bahanesidir. gönlü olan her saatte herşeyi yapar..
Çünkü bu "kadın gibi hissetmeme" değil, eşini sevmekle, ona duyduğun merhametle alakalı.
Dedenizi takdir ettim, Allah uzun ömürler versin. Onun gibi erkeklere, merhametli adamlara çok ihtiyacımız var.

Hanımlar,
herkesin evlilik eş anlayışı farklıdır o yüzden bu konuda illa benim dediğim doğru diye bir şey söz konusu olamaz, bu sebeple polemik olmasın lütfen.

Yalnız insan olgunlaştıkça bazı doğru bildiklerinin yanlış olduğunu anlamaya başlıyor ya da nasıl ifade etsem bize öğretilen, belleklerimize yerleştirilen, genlerimize kadar işlenen şeylerin aslında erkeklerin dayatmalarını normalleştirmek için çarpıtılmış olduğunu anlıyorsunuz, mesela dilimize yerleşmiştir yuvayı dişi kuş yapar sözü, kadın hep hem evde hem dışarıda çalışan hem çocuk doğurup büyüten kişi olsun diye söylenmiş bir söz, erkek para kazanır kadın yuvayı yapar.

Ben gerçek anlamda tam bir belgeselciyim:)) yuvayı dişi kuş yapar sözü kuşlar aleminde geçerliliği olmayan bir söz, kuşlarda yuvayı erkek yapıyor, yuvayı renkli şeylerle süslüyor, dişi kuşa en güzel hediyeleri sunuyor, tüylerini kabartıp dans ediyor, tavus kuşlarında o muhteşem rengarenk kuyruğa sahip olan erkek olanlarıdır çünkü o kuyruğu dişi tavus kuşunu etkilemek için açıyor :)))

Penguenlerde 2 ay kadar penguen yumurtasını koruyan, yavrular yumurtadan çıkana kadar sıcak tutan erkeklerdir çünkü dişi okyanusa açılır ve yumurtadan çıkacak yavrusu için yemek arar, yani onların dünyasında da bebeğe doğana kadar bakan erkek, yuvasına yemek aramak için kmlerce yüzen dişidir.

Velhasıl canlılar aleminde bir tek insan ırkında kadın-erkek rolleri keskin hatlarla çizilmiş, aksi düşünce şımarıklık hatta haksızlık olarak görülmüş, bir kadın eşi çalışamaz olsa bakıma muhtaç olsa hem evde hem dışarıda çalışır, gerekirse eşini sırtında taşır ama elinden geleni yapar, yapmayan kadın yine kadınlar tarafından ayıplanır kınanır ama maalesef bazı erkekler aynı fedakarlığı yapmaz, bırakın ömür boyu hasta olmayı 3 gün yatmak zorunda kalın adamın suratı düşer, hasta eşinden ayrılıp sağlıklı biriyle evlenmek istediğinde erkek adam ne yapsın denir yine kadınlar tarafından hak verilir çünkü o erkektir herşey yalnızca ona haktır.

y
Benim görümcelerim var canım başka kadına gerek yok :halay:

yaa ne tatlısın, sallamıyor gibi emojiler koyuyosun bi de :) senin bu demode fikirlerin binlerce yıl önce bile rağbet görmüyordu aslında ama bunu öğrenmek için ev işinden fırsat bulup okuman gerek. keşke kocan ay pardon görümcelerin destek olsa da azıcık okuyup öğrensen :)

E diyorsun ya ev işi kadının görevi diye.
Sen benim söylediğimi anlamak istemiyor musun?
Kadının görevi ev işi mi?
O evde kadın tek başına mı yaşıyor?
Sen kocanın donlarını yıkamak için mi evlendin? Senin evlilik içindeki görevin don yıkamak mı? Neden kendini bu kadar basit görüyorsun, senin yerine ben sinirlendim. Eşin o evde yaşamıyor mu ya, bir işin ucundan tutamaz mı? Gerçekten bütün ev işini erkeğin yapmasını söylemiyorum, evin içinde eşin bir süpürge açmaz mı? Bir yemek yapmaz mı? Bunlar sana normal mi geliyor? Bir de adam seni boşamalı demiştin yorumunda, demek ki ev işini yapmayan veya eşine yaptıran kadın boşanmalı senin gözünde. Valla köy yerinde durum böyle olabilir ama birçok şehir yerinde durum böyle değil. En azından erkek anneleri artık çocuklarını karısına, anasına muhtaç yetiştirmiyorlar.
Erkeğin görevi süpürge bulaşık değil ha eşine evine çocuklarına bakmakla yükümlü ben eşime diyemem ki gel süpürge yap yada başkaların yanında çay koy demem erkekleri neden bu kadar basitleştiriyosunuz şuan eski evli insanlara kocalarımı yardım etti ha ufak tefek işler olabilir ama insanların yanına rencide edici geliyo bana çay koy denmesi bu benim görüşüm anlatabildim

Hanımlar,
herkesin evlilik eş anlayışı farklıdır o yüzden bu konuda illa benim dediğim doğru diye bir şey söz konusu olamaz, bu sebeple polemik olmasın lütfen.

Yalnız insan olgunlaştıkça bazı doğru bildiklerinin yanlış olduğunu anlamaya başlıyor ya da nasıl ifade etsem bize öğretilen, belleklerimize yerleştirilen, genlerimize kadar işlenen şeylerin aslında erkeklerin dayatmalarını normalleştirmek için çarpıtılmış olduğunu anlıyorsunuz, mesela dilimize yerleşmiştir yuvayı dişi kuş yapar sözü, kadın hep hem evde hem dışarıda çalışan hem çocuk doğurup büyüten kişi olsun diye söylenmiş bir söz, erkek para kazanır kadın yuvayı yapar.

Ben gerçek anlamda tam bir belgeselciyim:)) yuvayı dişi kuş yapar sözü kuşlar aleminde geçerliliği olmayan bir söz, kuşlarda yuvayı erkek yapıyor, yuvayı renkli şeylerle süslüyor, dişi kuşa en güzel hediyeleri sunuyor, tüylerini kabartıp dans ediyor, tavus kuşlarında o muhteşem rengarenk kuyruğa sahip olan erkek olanlarıdır çünkü o kuyruğu dişi tavus kuşunu etkilemek için açıyor :)))

Penguenlerde 2 ay kadar penguen yumurtasını koruyan, yavrular yumurtadan çıkana kadar sıcak tutan erkeklerdir çünkü dişi okyanusa açılır ve yumurtadan çıkacak yavrusu için yemek arar, yani onların dünyasında da bebeğe doğana kadar bakan erkek, yuvasına yemek aramak için kmlerce yüzen dişidir.

Velhasıl canlılar aleminde bir tek insan ırkında kadın-erkek rolleri keskin hatlarla çizilmiş, aksi düşünce şımarıklık hatta haksızlık olarak görülmüş, bir kadın eşi çalışamaz olsa bakıma muhtaç olsa hem evde hem dışarıda çalışır, gerekirse eşini sırtında taşır ama elinden geleni yapar, yapmayan kadın yine kadınlar tarafından ayıplanır kınanır ama maalesef bazı erkekler aynı fedakarlığı yapmaz, bırakın ömür boyu hasta olmayı 3 gün yatmakta zorunda kalın adamın suratı düşer, hasta eşinden ayrılıp sağlıklı biriyle evlenmek istediğinde erkek adam ne yapsın denir yine kadınlar tarafından hak verilir çünkü o erkektir herşey yalnızca ona haktır.
İşte benimde demek istediğim bu.
Önceden böyleymiş ama artık böyle değil.
Kadın-erkek eşit. Her zaman, her yerde her koşulda E Ş İ T.
Ama önceden böyle oluğu için doğru bu zannediliyor.
Değil, doğru bu değil. Madem eskide yaşıyoruz, eskiyi kabul edenler oy kullanmasın, kocaları 2 3 kuma alsın. Hepsi bir evde yaşasın. Eskiden böyleymiş çünkü

Çünkü bu "kadın gibi hissetmeme" değil, eşini sevmekle, ona duyduğun merhametle alakalı.
Dedenizi takdir ettim, Allah uzun ömürler versin. Onun gibi erkeklere, merhametli adamlara çok ihtiyacımız var.

aynen öyle. merhamet, sevgi, insancıl olmak.. bunlara sahip olan adam her türlü elinden geleni yapar. aynısı kadın çin de geçerli. yani insan olan değer verir ve yorgunum yapamam lafı bana göre sadece bahanedir.
az ama çok insan gerçekten isterse birşeyler yapar.
zaten aklı başında hiçkimse karşısındakinden gücünün üzerinde şeylr beklemez. önemli olan ortak bir hayatın içinde olduğunu bilip ona göre çabalamak.

ben de "yardım" ifadesini asla kabullenmeyenlerdenim.
ne ben evin geçiminde ona yardım ediyorum, ne o ev işinde bana...
ikisinde de eşit sorumluluk ve adil işbölümü yapıyoruz, hatta bir erkek olarak daha güçlü(!) olduğu için evdeki ağır işleri gönüllü olarak tamamen o yapıyor.
ne o feminenleşti, ne ben maskülenleştim, gayet de cinsel kimliklerimiz yerinde,
asıl erkek ev işi yapmaz diyen günümüz kadınları doğasında avcılık gibi ağır işlerde çalışmak olan erkekleri ofis-ev sürekli yatışa alıştırarak kadınsılaştırmış olmayasınız?

y

yaa ne tatlısın, sallamıyor gibi emojiler koyuyosun bi de :) senin bu demode fikirlerin binlerce yıl önce bile rağbet görmüyordu aslında ama bunu öğrenmek için ev işinden fırsat bulup okuman gerek. keşke kocan ay pardon görümcelerin destek olsa da azıcık okuyup öğrensen :)
Valla okuyanlarda pek akıllı gibi gelmedi bana sen aman ha okumayı bırakma lazımsın:KK49:

Back