• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

karışmayayım dedim ama duramıyorum:mad:
şu kadının yapacağı işleri erkeğin yapacağı işleri yazan kitaptan biri bana da sevabına hediye etsin....

Eşimle bu konularda hiçbir sorun yaşamadık, bu yönünü çok seviyorum onun.Ev işini kadın işi gibi görmez hatta bana ağır gelir diye kendisi el atar çoğu şeyi bana yaptırmaz. Hiç benim çalışıp da onun oturduğunu hatırlamıyorum hep beraberiz. Bunlardan da utanmıyor ailesi de arkadaş çevremiz de ev işi yaptığını bilir. Misafir geldiğinde de gerekirse hiç gocunmadan çay koyar servis hazırlar getirir. Ama ben kalkıp da misafirin yanında evin hanımı olarak ona "çay koy" demem...Sonuçta o evin hanımı benim. Kendim kalkarım eşim de yardıma ihtiyacım varsa bana eşlik eder.

Esitlik istiyormus gibi konusmuyorsun farkindaysan konuna yazilan yorumlarin cogu esinden cok sey bekliyorsun yonunde hangi kadinin esinin kendisine yardim etmesini istemezki.. Ama cam sil lavabo ovala balkonu yika camasirlari as katla ütüle bunlar bizim erkeklerimizin yapisinda yok sen esine bunu aşılayamazsin istesende zor... Erkegin yetisme tarzi cok farkli biz kadinlarin yetisme tarzi cok cok daha farkli... Yaptirabilirsen ne mutlu sana fakat başaramagindan yakiniyorsun buda cok dogal cunku erkek kadin isi yaparak yetismiyor... Neden ters algilandi soylediklerim bunuda cozemedim...

Ben de yapı meselesi diye düşünüyorum çünkü eşim bu anlattıklarınızın hepsini yapıyor. balkon yıkamak cam silmek zaten onu işi ben hiç yapmadım yaptırmaz. Ama benim bu konuda ona hiçbir baskım ya da şart koşmam olmadı bunları kendiliğinden yapıyor. Yapmayan erkeğe kolay kolay yaptırılabileceğini düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Eşim kendiliğinden yapmaz kavga da ettiğimiz çok olur temizlik yüzünden. ama temizlik yapalım deyince yorgun değilse siler süpürür lavaboyu filan da yıkar ne var bunda utanacak bir şey değil ki. Bekarken de kendi tuvaletini yıkamıyor muydu? Evlenince felçli gibi bi köşede oturmak zorunda değiller, her şey önlerine gelecek diye bir şey yok. Ben yorgunsam o kahve yapar, o yorgunsa ben yaparım. misafir gelince çaylara birlikte bakarız ama kalk bana çay doldur demem tabi ki. Abartmamak gerek. Ha arkadaşlarının yanında söylemekten de utanmaz temizlik yaptığını. Erkek kuvvetiyle benim iki saatte süpürdüğüm yerleri o bir saatte süpürür kanepeleri çeker halıları toplar silip serer. Genelde arkadaşlarımın eşleri de yapıyor. Cam silenini de duydum. Bence eşine yorulduğunu tek başına yapamadığını anlatmaya çalış. Her şeyi yapabildiğini görürse niye yspsın ki? Kanepeleri çekemem ben mesela, hemen belim ağrır. Ağrımasa da ağrır yani anladın mı :) İhtiyacım var kocama, o benim elim ayağım o olmadan nasıl yapayım. Yağla balla azıcık adamı

Hep Türk erkeği şöyle böyle denilmiş ama benim eşim Türk olmadığı halde misafirin yanında 'Çay koyar mısın?' demem. Misafir varken servis de yapar, çay da koyar, masayı da toplar ama ben iş buyurmaktan hoşlanmam. Aynı şekilde o da bana iş buyurmaz hiç. Bilmiyorum bana kötü geliyor.

Ben iki kişi çalışılan evlerde neden ev işini yapmak için bu kadar çaba sarf ediliyor anlayamıyorum. Aynı hatayı ben de yaptım ilk evlendiğimde ve bağışıklığımı çökerttim hem çalışıp hem mükemmel ev hanımı olacağım diye hasta oldum.
Sonuç: Ne ben ne eşim ev işi yapıyoruz, yardımcımız var. Evdeki kısıtlı zamanımızı ya da tatillerimizi ev işi ile heba etmiyoruz. Aramızda bu konuda tartışma çıkmasını engellemiş oluyoruz. Aynı zamanda bir kişiye de iş imkanı sağlamış oluyoruz.

Benim sevgilimin annesi calisan bir hanim. Ve sevgilimde babasi da yillardir evin isini yaparlar. Annesi yardimci tutar hem is hem saglik problemleri sebebiyle.. cok yogun bir isi de yok ama hem birisi sebeblenmis olsun der. Hem de biz strese girmeyelim der.
calisan kadin olmak kolay degil ama bu bizlerin tercihi.. haftada iki sefer yarim gün gelecek bir bayan bukursaniz hem kendiniz rahat edersiniz hem de aile huzurunuzu bozmamis olursunuz. Yemeklerinizi de keyifli bir sekilde esinizle yaparsiniz..

Bazıları evlilik değil, çocuk bakıcılığı yapıyor resmen. Acıdım. Aynı sofradan yemek yiyorsanız, aynı yatakta yatıyorsanız, aynı odada oturuyorsanız yani kısaca aynı hayatı paylaşıyorsanız elbette eşleriniz de işin ucundan tutacak. Hayatta insanın başına her şey gelebilir, kadın erkek herkes başının çaresine bakmayı öğrenmeli. Yarış atı değiliz hiçbirimiz. Ne demek yetiştirilme tarzı? E o zaman siz malubiyeti baştan kabullenmişsiniz demektir. Birilerinin hayallerini yıkacaksam da üzgünüm, sırf cinsiyetimden dolayı bana evin tüm işi sırtlanmadı hiç. Her şeye dört nala ben koşturacaksam o zaman niye evleneyim ki? Otururum evimde, kendi pisliğimi kendim toplarım. Evlenmenin mantığı nedir o zaman? ''Aşkımla aynı evin içinde süpeeer'' tarzı arabesk cafcaflı lafları geçiniz. Türk toplumunun ciddi bir evlilik reformuna ihtiyacı var.

İki lavabo ovdu diye de kimse ölmez. Sudoku çözmüyorsunuz, ovuyorsunuz sadece:KK70:

Son düzenleme:
Aynen katılıyorum size , kadın çalışıyosa evde iş bölümü yapılacak herkes sorumluluğunu yerine getirecek . Hem çalış hem temizlik yap hem çocuk doğur sonra ona bak yok yaa mezar taşına da yazarlar 'süper kadın' diye al hayrını gör yani . Asıl 'adam' olan önüne bi tabak yemek koymaktan , karısına yardım etmekten , çocuğunun bezini değiştirmekten aciz olmayandır . Sizin eşiniz yapıyormuş zaten başkasının önünde çekiniyor olabilir toplumumuzun kafası belli malumunuz . Onunla hayatı paylaşan her zorlukta yanında olan siz olacaksınız arkadaşlarımı olacak sanki ? Tatlı dille konuşun anlatmaya çalışın , gerçekleri hatırlatın ona bence .

hepsini okuyamadım ama arada ne kadar değişik yorumlar var-saçma demek istemedim- kadın çalışıyorsa tabi ki eşinden iş bekler. kadın robot mu ya. demirden değiliz biz de yoruluyoruz. dinimizde de bu işler kadının görevi değildir yapıyorsa lütfudur diyor nitekim. bazı hanımların düşüncelerine şaştım kaldım.

Babam 60 yaşında ve yemekleri o yapar. Yardım değil hep o yapar. Ayrıca temizliğe,ütüye yardım eder. Sizin istekleriniz çok normal. İkinizde çalışıyorsunuz. Elbette yardım etmeli.

Benim bir Abim var Rabbim onu korusun ..
Ben tek kızım (Evliyim yurtdısındayım ) annem ameliyat geçirdi tabi annemle Görüntülü Konuşuyoruz ..anneme abimi soruyorum ..Bulaşık yıkıyor,evi supürüyo ,annemin ayaklarına ağda bile yapıyor iyi Yürekli Abim ...
Herkes abime şapka çıkarıyor ..Rabbim onunbasımızfan eksik etmesin ..
Not:3tane Abim daha var onlar vurdum duymaz onlar mı erkek ..

Evli değilim ama eski sevgilim bu temizlik işlerine meraklıydi. Hangi deterjan nereyi temizler, nasıl temizler , nasıl yemek yapılır bu konularda benden iyi ev hanımı yoktur diyene taş çıkarırdi. Fakat baktım ki kizdigında bağırıp çağırmiyor küsüyor temizlik yapıyor. Benim yaptığım yemeğin eksikliklerini sayıyor beğendiği tarifleri yazıyor. Yani rol olarak bir şekilde adam ciddi ciddi kadına bürünmüş. Toplumun bize verdiği görevler var kadın ve erkek eşit olmaya çalıştığında denge bozuluyor. Ben demiyorum ki erkekler yardım etmesin etsin, edecekte ama işte umduğunu bulamamak var sonrasında
Tüh keske ayrlmasaydın cnm öyle erkek az gelir dünyaya..

Abartmayn cnm. Benimki arada yapar yapncada tam yapar ama ikna olmazsada aksama kadar kanepede yatar dört dörtlük yemek bekler... yani kadının rol modeli anesidir.. türkinsanı ataerkildirve erkek ev işi yapmaz diye yetiştirilir... maalesef...

Yorumların hepsini okuyamadım ama okuduğum kadarıyla şaşırdım kaldım. Meğer kendini kocasına ve evine hizmet etmek amacıyla adamış, erkek adam ev işi yapmaz zihniyeti taşıyan ve bunu ısrarla savunan ne çok kadın varmış pes doğrusu. İyi ki bi kızım yok da bu kadınların yetiştirdiği bi erkekle evlenme olasılığı olmayacak..

Herkesin yorumlarini tek tek alintilayip yorum yapamam fakat ortada gercek bir sey var erkekten kadin gibi hareket etmesini isteyemezsin erkek erkektir kadinda kadin herkes kendi rolunu bilecek demiyorumki kadin köle erkegin her dedigini yapacak yanlis anlasilmasin benim baskin her dedigini yaptiran bi babam yok ole bi ailede yetismedim aksine pis gordugu bir yeri hemen kendisi temizler siler gerekirse supurgeyi takip supurur yemekte yapar benim babam ama cam sildigini hali yikadigini bulasik yikadigini filan gormedim diyorumki erkek bazi seyleri yapar evet ama kadinda erkekten hersey yapmasini beklememeli... Ayrica bir arkadas demiski erkekler cok guzel araba temizliyor gayet ev temizleyebilir filan evdeki cami arabasini temizledigi kadar hevesle temizlemiycegi icin evdeki is pek isine gelmeyecegi icin dogal olarak o camda bir bayan olarak senin icine sinmeyecek, fakat herkesin temizlik anlayisi da farkli tabiki ona lafim yok kimisine bal dök yala gelen baskasinin gözüne hala pis görünebilir buda temizlik anlayisi iste...

Herkesin yorumlarini tek tek alintilayip yorum yapamam fakat ortada gercek bir sey var erkekten kadin gibi hareket etmesini isteyemezsin erkek erkektir kadinda kadin herkes kendi rolunu bilecek demiyorumki kadin köle erkegin her dedigini yapacak yanlis anlasilmasin benim baskin her dedigini yaptiran bi babam yok ole bi ailede yetismedim aksine pis gordugu bir yeri hemen kendisi temizler siler gerekirse supurgeyi takip supurur yemekte yapar benim babam ama cam sildigini hali yikadigini bulasik yikadigini filan gormedim diyorumki erkek bazi seyleri yapar evet ama kadinda erkekten hersey yapmasini beklememeli... Ayrica bir arkadas demiski erkekler cok guzel araba temizliyor gayet ev temizleyebilir filan evdeki cami arabasini temizledigi kadar hevesle temizlemiycegi icin evdeki is pek isine gelmeyecegi icin dogal olarak o camda bir bayan olarak senin icine sinmeyecek, fakat herkesin temizlik anlayisi da farkli tabiki ona lafim yok kimisine bal dök yala gelen baskasinin gözüne hala pis görünebilir buda temizlik anlayisi iste...
Evet onu ben demiştim. Bir de demiştim ki l kendisi temiz olan insan her şeyi temiz yapar. Siz de pis kocalar almasaydınız da içinize sinseydi keşke. Ama napacaksın bazıları temiz insan sever bazıları aman der. Erkekle kadının yapacağı işler de bazen farklıdır evet mesela bir erkek çocuk doğuramaz çünkü yaradılışında yok..bak valla yok burda erkek şöyle böyledir diye genelleme yapmıyorum gerçekten yok. Keşke bazıları diye yazacağınıza alıntı yapsanız da vurkaç gibi olmasa. Neyse ben banyo temizlemeye gidiyorum anca biter benim işim bu gecemi gündüzüme katıyorum

Evet onu ben demiştim. Bir de demiştim ki l kendisi temiz olan insan her şeyi temiz yapar. Siz de pis kocalar almasaydınız da içinize sinseydi keşke. Ama napacaksın bazıları temiz insan sever bazıları aman der. Erkekle kadının yapacağı işler de bazen farklıdır evet mesela bir erkek çocuk doğuramaz çünkü yaradılışında yok..bak valla yok burda erkek şöyle böyledir diye genelleme yapmıyorum gerçekten yok. Keşke bazıları diye yazacağınıza alıntı yapsanız da vurkaç gibi olmasa. Neyse ben banyo temizlemeye gidiyorum anca biter benim işim bu gecemi gündüzüme katıyorum

Evli degilim canim benim nisanliyim nisanlim gayet titiz bi insan ki 5 vakit namaz kiliyor namaz kilan bir insanin pis olmasini düsünemezsin degilmi? Birde söyle de bir celiski var ben diyorumki herkesin yaptigi is icime sinmez bu durumda da pis bi insan da icime sinmez ve hayatima almam mantik olarak degerlendirseydin bu sonuca varirdin zaten...

Back