• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Cok entellektüel bi ağzın var tebrikler.
anneannesinden teyzesine annesine kadar ailesindeki tüm bayanların calıştığı cocuk dolayısıyla calışmaya ara vermiş bir bayana diyebilceğin en makbul cevaptı

"Bunun sebebinin de sizin gibi erkekleri kendilerine bakamayacak kadar aciz gören insanlar olduğunu anladım buraya konu açtıktan sonra"

:KK66:

Ailemdeki hiç bir bayandan bikere bile bende eve para getiriyorum kelimesini duymadım. Bu yetiştirilme tarzından olsa gerek bikere bile aklıma bunu söylemek gelmez.
Ayrıca konu acıyorsanız olumlu olumsuz yorumları okumak için acıyorsunuz herkes sizin gibi düşüncek diye bişey yok .
Kaldıki konunuza cevap verenlere bukadar cirkin cevap vermenizide yakıştıramadım yani sizden olmayanlar aciz ve koca eline bakan tipler oluyo gözünüzde ŞOK.

Uzatmıcam hayırlı günler
Çalışmayan kadınlara aciz, koca eline bakan kadınlar demek bir tarafa bu konunun herhangi bir yerine çalışmayan kadınlarla ilgili birr cümle bile sarf edilmedi. Sanırım çalışmadığınız için kompleks yapmışsınız ki hiç alakası olmadığı halde konuyu kendinizin ananesinin çalışmasına kadar getirdiniz. Bu konunun açılış amacı zaten çalışan kadınların eşleriyle yaşadığı iş paylaşımındaki adaletsizliğe değinmek. Siz çalışmıyorsanız bütün işleri siz yapsanız da bir adaletsizlik olmaz zaten merak etmeyin. Onun için yorum yapmanız bile yersiz olmuş.
Aciz lafınıda daha anlamaya çalışarak okursanız bir kişiye yönelik kullanmadım. Kocasının kendi temizliğini yapamayacağını iddia eden kadınların kocalarını aciz olarak gördüklerini söyledim. Zira kendi temizliğini, yemeğini bile yapamamak acizliktir bana göre.

[QUOTem4191, post: 42413793, member: 321746"]Evli degilim canim benim nisanliyim nisanlim gayet titiz bi insan ki 5 vakit namaz kiliyor namaz kilan bir insanin pis olmasini düsünemezsin degilmi? Birde söyle de bir celiski var ben diyorumki herkesin yaptigi is icime sinmez bu durumda da pis bi insan da icime sinmez ve hayatima almam mantik olarak degerlendirseydin bu sonuca varirdin zaten...[/QUOTE]
Namaz kılan insan dindardır temizdir vs gibi düşüncelerim yok. Bu bir ölçüt değil keşke olsaydı ama ne yazıkki değil. Hala da diyorum madem temiz titiz bir insan erkek olsun kadın olsun kendi oturacağı evi baştan savma temizlemez. Belki ilk iki seferinde acemiyse pek hoş olmaz ama sonra gayet hoş olur

Arkadaşım sana tamamen katılıyorum.

Hem kadın hem de erkek çalışıyorsa, ev işleri de paylaşılmalıdır. Kadının doğuştan gelen bir yatkınlığı yoktur, bu tamamen öğretilmiş/öğrenilmiş bir durumdur. Toplum kadına belli roller biçiyor, kadınlar da bu rolleri benimseyerek bu rollerin dışının mümkün bile olamayacağı hayatlar sürüyorlar.

Sadece bu konuda da değil, her konuda kadın ve erkeğin eşit olduğu bir dünyanın hayaliyle yaşıyorum. Sen ve senin gibilerin varlığı da bana umut veriyor. Doğru bildiklerinizden lütfen ödün vermeyin.
bu eşitliği sağlamak için hemcinslerimizin bile bi çabası yok ama baksana herkes hizmetçiliğini yüceltip duruyor.Biz bile toplumdaki yerimiz için çabalamazken erkekler niye umursasın ki

Evliliğin sebebi de burada devreye giriyor aslında.
Hayatı paylaşmak için evlendiysek eğer.

Kendimden örnek vereyim. Eskiden eve eşimden bir saat kadar önce gelirdim. Yemeği yapar, kolay bir yemekse sofrayı da kurardım. Hazır sofraya otururdu. Hiç ben çalışıyorum, gelsin birlikte yapalım demezdim. Akşam birlikte dinleniriz diye.

Doğum izninde de bebeğimin huysuz olduğu günler haricinde evde ona iş yaptırmadım. Yine akşam birlikte film izleriz takılırız diyerek.

Ama şimdilerde aynı anda eve adım atıyoruz. Sen yemek yap deyip tv karşısına geçerse bunu asla kabul edemem.
Elbette benimle birlikte yemek yapacak, bulaşık yıkayacak, temizlik yapacak. Bunu ona söylemem gerekmez değil mi? Bu resmen erkeklik de değil insanlıkla alakalı bir durum. Misafir geldiyse de elbette benimle birlikte hizmet edecek. Benim kendi misafirimse sıvışabilir :)

Kim o an daha müsait ise o işleri yapar tabi ki . Siz erken gelince biraz daha müsait olmuşsunuz yapmışsınız . Ama erken gelen bazı erkekler eşi gelene kadar yatıyor , sonra kadın gelip yapıyor beyefendi yatışa devam . Akşam da çay getir çerez getir hizmete tam gaz devam .
Önemli olan kimin ne kadar iş yaptığı değil de neler hissettirdiği . Verdiğim örnekte kadın hizmetçi kullanılıyor kabul etmese de. Ki böyle yapan erkeklerin sevgisinden de şüphe duyarım.

E="gizem4191, post: 42413818, member: 321746"]Eee esini kaldirsana o temizlesin banyoyu hadi bakalim , kalkip temizleyecekmi??? Bende bundan bahsediyorum iste ama algilamak istemiyorsunuz.. Kadinsin ve mecbursun iste demek istedigim bu bir erkekten kadin rolunu ustlenmesini isteyemezsin istesende olmaz...[/QUOTE]
Banyo falan temizlemedim tabii ki ironi yaptım. Siz algılamak istemiyorsunuz siz kadın olduğunuz için o rolü kendinize yapıştırabilirsiniz ama ben etmiyorum. Banyo deyince de bazı arkadaşlarım diyor laf arasında kocaları traş olup lavaboyu bile temizlemiyormuş ya da banyodan çıkarken duşakabini. İnsanın içi almaz. Köpek bile yapmıyormuş öyle değil mi? Yani bir erkek titizse ve aynı zamanda karısını düşünüyorsa orayı öyle bırakmaz kendine de yakıştırmaz. Ee bunları yapıyorsa zaten lavabo temizliyor demektir. Şahsen ev işi bilmeyen beceremeyen yapmayan erkekleri temiz ve titiz bulmadığım gibi eşlerine de üzülüyorum

Eşim sağolsun titiz ve düzenlidir.
Benim yorgun olduğumu anladığı anda ben demeden yardım eder.
Misafirlerimiz gelse servise yardım eder.
Ama herkesin içinde ben emrivaki yapsam elbette bozulup tepki gösterir.
Erkeklerin yetişme tarzı bu.
Sen oğlun olursa farklı yetiştir

bu eşitliği sağlamak için hemcinslerimizin bile bi çabası yok ama baksana herkes hizmetçiliğini yüceltip duruyor.Biz bile toplumdaki yerimiz için çabalamazken erkekler niye umursasın ki

Hemcinslerimiz, eşitliği dile getirdiğimizde saldırıyorlar resmen. Erkekler umursamıyor elbette; çünkü kral gibi yaşıyorlar, hangi kral elindeki gücü kaybetmek ister ki? Ama önemli olan işte bizlerin haklarımızın farkında olmamız ve bu haklardan vazgeçmememiz. Bu açıdan seni çok takdir ettim.

Ben de evli bir kadın olarak, eşime sürekli olarak onun benden bir üstünlüğü olmadığını, eşit olduğumuzu, evde de ikimizinde çalışması gerektiğini söylüyorum. Aslında fikren ikna olmuş durumda buna; uygulamada da yapıyor çoğunu; ama tam bir eşitlik yok yinede. Seninde bahsettiğine benzer şekilde, ailesine yemeğe gitsek asla sofrayı toplamaya yardım etmez. Oysa evde sofrayı toplar. Sanki iş yapmayan biri olarak göründüklerinde daha iyi oluyor!

Ben yine de vazgeçmeyeceğim. Kim ne derse desin. Kadın- erkek eşit olmalıdır. Er geç olacaktır. En azından ben eşimle eşit olmamayı kabul etmiyorum, etmeyeceğim.

Kim o an daha müsait ise o işleri yapar tabi ki . Siz erken gelince biraz daha müsait olmuşsunuz yapmışsınız . Ama erken gelen bazı erkekler eşi gelene kadar yatıyor , sonra kadın gelip yapıyor beyefendi yatışa devam . Akşam da çay getir çerez getir hizmete tam gaz devam .
Önemli olan kimin ne kadar iş yaptığı değil de neler hissettirdiği . Verdiğim örnekte kadın hizmetçi kullanılıyor kabul etmese de. Ki böyle yapan erkeklerin sevgisinden de şüphe duyarım.

Bir örnek daha vereyim.
Babam emekli oldu, annemse çalışıyor.
Evlilikleri tam eski sistemdi, eskiden annem de çalışmazdı, tüm ev işini yaptığı gibi kv ve görümcelere de yardıma giderdi.
Şimdi babam elinden geldiğince ev işi yapıyor, kahvaltısını hazırlıyor, bildiği yemekleri yapıyor bazen. Hiç de gocunmuyor ev işi yapmaktan.
Şimdi burada yazan arkadaşlara sormak lazım, bu adam 50 yaşında, tam ataerkil yapıda büyümüş birisi, karısına kıyamıyor da ev işi yapıyor, ne diyeceksiniz?

Bu konuya yapılan yorumlar o kadar can sıkıcı ki
Yok zaten yardım ediyormuş eşiniz bir de ortalıkta mı söylemişsinmiş
O evde birlikte yaşıyorsanız yardım edip lütfetmek gibi bi lüksü yok eşinizin tabi ki ortak yapacaksınız işleri
Sizin gibi bilinçli kadınlar görünce umutla doluyorum
Umarım eşitliği, feminizmi insanca muamele görmeyi öcü gibi gören kadınlar kendileri gibi çocuk yetiştirmez en azından..
zaten ya hiç okumadan başlığa göre yorum yapıyorlar ya da işlerine geldiğiini anlıyorlar. Herkes tutturmuş millete söylemeyiversin, sen niye hava atmaya çalıyorsun millete reklam etmeye çalışıyorsun filan. Mesajımın neresinden çıkarıyorlar bunu çok merak ediyorum. Ben kimseye varya ben temizlik yapıyorum diye durduk yere desin filan demiyorum. Olduğu gibi davransın kimseye kendini farklı göstermeye çalışıp onların tabularına hizmet etmesin diyorum. Nasıl ben haftasonu maça gittim diye arkadaşlarıma anlatabiliyorsam o da temizlik yaptığını
saklamaya çalışmasın, ya da yalan söylemesin ayıp bi şey yapmış gibi diyorum

Söyledikleriniz doğru ama bana göre üslubunuz biraz sert. Benim de eşim çok yardımcıdır ev işleri konusunda. Benim eşim de cam silmek istemez başkaları varken iş yapmak istemez hatta bi arkadaşta söylemiş elinde süpürge varken kapı çalsa süpürgeyi elime verir gider oturur :) bu toplumumuzla alakalı bir durum sonuçta yapıyo mu yapıyo yardımcı mı evet benim içinde gerisi mesele değil

Eşim sağolsun titiz ve düzenlidir.
Benim yorgun olduğumu anladığı anda ben demeden yardım eder.
Misafirlerimiz gelse servise yardım eder.
Ama herkesin içinde ben emrivaki yapsam elbette bozulup tepki gösterir.
Erkeklerin yetişme tarzı bu.
Sen oğlun olursa farklı yetiştir

Arkadaşım eşin sana, insanların içinde bir şey dese, sen bozuluyor musun? O neden bozuluyor ve bu durum nasıl normal oluyor? O senden üstün mü?

Yetiştirme tarzı demişsin. Yetiştiren kim anne-babalar. Yani bu durum insan uydurması. Ve bu kadar içselleştirmişiz işte.

Bir örnek daha vereyim.
Babam emekli oldu, annemse çalışıyor.
Evlilikleri tam eski sistemdi, eskiden annem de çalışmazdı, tüm ev işini yaptığı gibi kv ve görümcelere de yardıma giderdi.
Şimdi babam elinden geldiğince ev işi yapıyor, kahvaltısını hazırlıyor, bildiği yemekleri yapıyor bazen. Hiç de gocunmuyor ev işi yapmaktan.
Şimdi burada yazan arkadaşlara sormak lazım, bu adam 50 yaşında, tam ataerkil yapıda büyümüş birisi, karısına kıyamıyor da ev işi yapıyor, ne diyeceksiniz?

Ne güzel babanız var , annenize değer veriyor ve hayatı ortak yaşadıkları için kendi sorumluluğunu yerine getiriyor .
Burada bir yorum okumuştum çok hoşuma gitmişti ataerkil toplumda bile kadın sadece evde çalışır diye . Ama şimdi çoğunluk kadın hem evde hem işte çalışıyor . Kendine 1 saat ayıramayan kadınlar var , yazık gerçekten .

Ne güzel babanız var , annenize değer veriyor ve hayatı ortak yaşadıkları için kendi sorumluluğunu yerine getiriyor .
Burada bir yorum okumuştum çok hoşuma gitmişti ataerkil toplumda bile kadın sadece evde çalışır diye . Ama şimdi çoğunluk kadın hem evde hem işte çalışıyor . Kendine 1 saat ayıramayan kadınlar var , yazık gerçekten .

Aslında zamanla kazanılmış bir davranış bu da.
Eskiden annemin çalışmasına izin vermemiş mesela, kadın çalışmaz diyerek. Ama hayat şartları bu durumu gerektirmiş.
Zamanla da görmüş gerçeği, kadın çalışmaz diyip babama destek verenler maddi zorluğa düşünce 5 kuruş çıkarıp vermemiş. Ne varsa eşten var, annem o dönemde çalışmaya başladı ve tam bir dik duruş gösterdi.
Şimdi babam da aynı duruşu gösteriyor, ben evdeysem yaparım evin işini diyor.

Aslında zamanla kazanılmış bir davranış bu da.
Eskiden annemin çalışmasına izin vermemiş mesela, kadın çalışmaz diyerek. Ama hayat şartları bu durumu gerektirmiş.
Zamanla da görmüş gerçeği, kadın çalışmaz diyip babama destek verenler maddi zorluğa düşünce 5 kuruş çıkarıp vermemiş. Ne varsa eşten var, annem o dönemde çalışmaya başladı ve tam bir dik duruş gösterdi.
Şimdi babam da aynı duruşu gösteriyor, ben evdeysem yaparım evin işini diyor.

Ve tabi ki hala bazı akrabalar annemin babama zorla ev işi yaptırdığını söylüyorlar.
Güler misin kızar mısın.

Arkadaşım eşin sana, insanların içinde bir şey dese, sen bozuluyor musun? O neden bozuluyor ve bu durum nasıl normal oluyor? O senden üstün mü?

Yetiştirme tarzı demişsin. Yetiştiren kim anne-babalar. Yani bu durum insan uydurması. Ve bu kadar içselleştirmişiz işte.

Valla kimse kusura bakmasın da bende ezik bi tip olmadığımdan eşimde beni herkesin içinde rencide etmez.
Bu tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı size bu konuda katıldığım bi önceki mesajda zaten belli.
Dediğim gibi ataerkil bi toplum olduğumuzdan yorumlarda da bariz belli olduğu üzre kimse rahatsız değil

Valla kimse kusura bakmasın da bende ezik bi tip olmadığımdan eşimde beni herkesin içinde rencide etmez.
Bu tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı size bu konuda katıldığım bi önceki mesajda zaten belli.
Dediğim gibi ataerkil bi toplum olduğumuzdan yorumlarda da bariz belli olduğu üzre kimse rahatsız değil

Rencide etmek anlamında sormadım, elbette ezik değilsiniz. İnsanların içinde insanlar birbirinden yardım isteyemez mi? Eşim benden ister, ben de ondan isterim. Bunu demek istedim, yanlış ifade ettiysem kusura bakmayın.

Bir de kimsenin bu ataerkil toplumdan rahatsızlık duymaması, bu durumu haklı çıkarmıyor. Ben kadın- erkek eşit olsun istiyorum. Hak ettiğimiz gibi. Hepsi bu.

Sizin ailenizde her kadının çalışıyor olması ve sizinde çalışıyor olmanız sizin doğru olanı yaptığınızı sağlamaz .
Kadının eşine çay doldurur musun demesini bile hoş karşılaşmamışsın. E hoş birşey değilse kadınlar niye çay dolduruyor herkese ?
Ev işleri kadın sorumluluğunda değildir . Ortak yaşam vardır evlilikte , ev işleri de beraber yapılmalıdır.
Kusura bakma işten koştur koştur gelen kadın hergün yemek yapıp , ortalığı toplayıp çamaşır aşarken ,ütü yaparken , erkeklerin koltuğa uzanıp televizyon seyretmelerini hoş karşılamıyoruz .

katılıyorum kesinlikle. ayrıca para getiriyorum sen de yapacaksın gibi çirkin bir sözü ben kullanmam sizler de kullanmadınız atlamadıysam. ben de para getiriyorum değil BEN DE YORULUYORUM VE YETİŞEMİYORUM. evlilik kadına eziyet kurumu değil.üstelik beraber yapılan şey ev işi bile olsa birlikte yapınca güzel birşeye dönüşüyor. benim de çalıştığım günlerde eşim asla sen yap diye beklemez ama ben bazen acelecilik eder yaparım kızar niye beni beklemedin kendini yoruyorsun diye.

Rencide etmek anlamında sormadım, elbette ezik değilsiniz. İnsanların içinde insanlar birbirinden yardım isteyemez mi? Eşim benden ister, ben de ondan isterim. Bunu demek istedim, yanlış ifade ettiysem kusura bakmayın.

Bir de kimsenin bu ataerkil toplumdan rahatsızlık duymaması, bu durumu haklı çıkarmıyor. Ben kadın- erkek eşit olsun istiyorum. Hak ettiğimiz gibi. Hepsi bu.

Peki başbaşa oturup bu rahatsız olduğunuz meseleyi konuştunuz mu hiç diye soracağım ama erkekler konuşmaktan da kaçar

Çok haklısın!!!
eşimden daha çok para kazanıyorum,ayda 240 lira para veriyorum temizlikçiye 2 kere geliyor tüm evi silip süpürüp ütü de dahil yapıyor.
Eşim de yemek yapıyor, yapacak da!
ben hem okuyup hem çalışıp hem de ev geçindiremem, köle miyiz biz???

Sanırım benim eşim olur kendileri

Her hafta sonu kahvaltısı eşim hazırlar çok nadirdir benim hazırladığım kahvaltı bir sen hazırla da göreyim atışmlarından sonra hazırlarım genelde yemekleri beraber yaparız, bulaşıkları mutfağı toplama işini ben yaparım
hafta sonları ctesi o süpürge yapar ben paspas sonra toz alır
cam siler tüm ev işlerini yapar bazan bana da çok tembelsin der hatta
sadece ütü çamaşır ben hallederim ve oğlumla ilgilenirim onun dışında eli heryerde misafir geldiğinde ben söylemeden çayı koyar servis yapar
daha pazar günü konserve yaptık beraber :) uzar gider
Annemlere gideriz ev dağınıksa toplar bahçelerini sular bahçeyi süpürür hatta süpürge makinesi bile çalıştırır yemekte yaparız annemler de elektirik işleri musluk tamiri aklınıza gelebilecek bütün işleri yapar ve 8 yıldır evliyim daha hiç çop atmadım ben dedimya uzar gider... Sağolsun...
bazen bana kızar şunu yapmıyosun diye sonra ben sinir olurum ben yine elimden alır kendi yapar ...

bu arada eşim annesinde yardım edermiş kılıbık değil kalbi ılık olanlardan......

Back