• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

'dur su lavaboyu ovayim' diycek bi erkek.. himm peki :KK14:
(beklentinizi bu kadar yukseltirseniz, sonu elbet husran olur.. yapisal farklarimiz var.. Turkiye'de yasiyoruz, esiniz uzaydan gelmis gibi hayret etmeniz cok tuhaf.. ortaligi dagitmiyorsa, pasakli degilse, ne bileyim su ictifi bardagi kaldiriyorsa, bu bile iyidir.. hayat musterek olsa da, bazi gorevler kadina daha cok dusuyor.. misafirin yaninda cay istemeyin, cok mu zor? siz kime neyi gosteriyorsunuz? adam rahatsiz oluyor demekki! siz de bilirsiniz ki toplumumuzda bu var, eminim alay konusu olacaktir orda cay verse; toplumu da degisitiremeyeceginize gore, orda zorlamayin sansinizi mesela.. evde yalnizken supuruyorsan silmesini rica edebilirsin elbet.. 1,5yildir bunun icin huzur bozmaniz ilginc..)

'dur su lavaboyu ovayim' diycek bi erkek.. himm peki :KK14:
(beklentinizi bu kadar yukseltirseniz, sonu elbet husran olur.. yapisal farklarimiz var.. Turkiye'de yasiyoruz, esiniz uzaydan gelmis gibi hayret etmeniz cok tuhaf.. ortaligi dagitmiyorsa, pasakli degilse, ne bileyim su ictifi bardagi kaldiriyorsa, bu bile iyidir.. hayat musterek olsa da, bazi gorevler kadina daha cok dusuyor.. misafirin yaninda cay istemeyin, cok mu zor? siz kime neyi gosteriyorsunuz? adam rahatsiz oluyor demekki! siz de bilirsiniz ki toplumumuzda bu var, eminim alay konusu olacaktir orda cay verse; toplumu da degisitiremeyeceginize gore, orda zorlamayin sansinizi mesela.. evde yalnizken supuruyorsan silmesini rica edebilirsin elbet.. 1,5yildir bunun icin huzur bozmaniz ilginc..)
Aynen oyle.. Elinden gelse konu sahibi dogum yaparken cektigim sanciyi sende cek dicek adama..

Esitlik istiyormus gibi konusmuyorsun farkindaysan konuna yazilan yorumlarin cogu esinden cok sey bekliyorsun yonunde hangi kadinin esinin kendisine yardim etmesini istemezki.. Ama cam sil lavabo ovala balkonu yika camasirlari as katla ütüle bunlar bizim erkeklerimizin yapisinda yok sen esine bunu aşılayamazsin istesende zor... Erkegin yetisme tarzi cok farkli biz kadinlarin yetisme tarzi cok cok daha farkli... Yaptirabilirsen ne mutlu sana fakat başaramagindan yakiniyorsun buda cok dogal cunku erkek kadin isi yaparak yetismiyor... Neden ters algilandi soylediklerim bunuda cozemedim...
ya bir de su var, ben de eslerin birbirine yardimci olmasi taraftariyim, dinimizce sunnettir bu ustelik.. ama ne bileyim, esim kalksa cam silse, alirim elinden bezi.. veya ne bileyim, utu yaptirmam.. ama agir esyalar itilip kaldirilacaksa da esim yapar.. benim anlayisim bu.. simdi kole ruhlu, sistemin altinda ezilip benimseyen kadin mi oldum :KK53:

İste sen mukemmel bir kadinsin :cool:

Heh iste anlatmak istedigim bu sacma sapan yerlere cektiler erkek yardimci olur evet ama ev isinde herseye erkek sokulmaz ayrica ne yalan soyliyim bir erkegin silecegi camin temizligi benim icime de sinmez gider bidaha silerim icim rahat etmez walla :KK70: ama nasil yaparsa yapsin umurunda olmayan kadinlarda var demekki...

Boswer yaptirabilen yaptirsin anacim nasil icine siniyosa ;)

Aynen oyle.. Elinden gelse konu sahibi dogum yaparken cektigim sanciyi sende cek dicek adama..
benim eski esim tasininca bi esyayi silip temizlemisti.. sonra kv gelmisti yardima, bunu kim sildi dedi(pek temiz degildi :KK53:) bem nam kum ettim, diyemedim oglun sildi diye, belki hos olmaz diye.. oglu soyledi sonra ben sildim diye.. yani toplumumuzun gercegi bu.. yalan yok, yardimci da olurdu bana epey.. ama ben yine de kendim yapmak isterdim..

Siz eşinize sildiriyor musunuz. Bende bunu merak ettim?
Evet soruya soruyla karşılık vermek güzel bir kaçış yolu. Hayır sildirmiyorum çünkü ben de evlendiğimizden beri iki kere sildim o da evlere ilk taşınırken başkasının pisliği sonuçta içime sinsin diye. Ama ben silsem onun da yardım etmesini isterim. Eder heralde bilmiyorum. Ama misafir yanında çay koyma işini yapıyo hatta kalkıp kendi alıyor hatta bazen erkek kadın ayrı oturduğumuzda erkeklerin hepsi kalkıp kendi alıyo kimse beni ya da kendi eşini rahatsız etmiyor. Benim öyle takıntılarım yok zaten günümüz dünyasında bir kişide hem erkek hem kadın rollerinin bulunması gerektiği uzmanlar tarafından kabul görmüş bişey.[/QUOTE]
Aman çamarşır bulaşık yıkama yemek yapma cam silme lavabo ovalama ütü yapma hevesleri olan erkekler benden uzak dursun.
Bilim dünyasına ters gelebilir ama.Uzmanlara saygılar:KK68:[/QUOTE]
Bakın hala soruma cevap yok ben size güzel ve uzun cevap veriyorum siz ise laf mı sokuyorsunuz ne yaptığı belli olmayan smileylarla cevap veriyorsunuz. Ben de diyorum ki aman kendini anlatmayı bilmeyen insanlar benden uzak dursun artık lavabo mu siler napar gururla yaptığı işlerine geri dönsün zira bütün işleri kendim yapacağım diye açıp iki kitap okumaya bile vakti yok heralde ki cümleyi yazıp gerekçeyi söyleyemiyor.

peLincikk .!.:
Boswer yaptirabilen yaptirsin anacim nasil icine siniyosa :KK66:
Şöyle içine siniyor yaptırdığım için değil eşim yaptığı için söylüyorum. Kendisi temiz bir insandır dolayısıyla bir iş yapıyorsa temiz yapar yoksa kendinin deiçine sinmez. SSadece ev işleri için de demiyorum bunu sonuçta erkekler çok güzel araba yıkayıp siliyor da herkes görmüştür. Tabii bazıları eşinin kendi temizliğine de güvenmiyorsa ev işi yaparsa onun temizliğine de güvenmez. Allah sabır versin öylelerine pis insanla yaşamak zor olsa gerek

ya arkadaşlar erkek adam cam silmez lavabo fırçalamaz yemek yapmayı zaten bilmez evi süpürmez ne işi yapacak evde o zaman :KK64:
eskiden olsa sobayı yakardı odun kırardı bahçe temizlerdi şimdi site içi hap gibi evlere taşındığından o işlerde kalmadı ee yine aynı şeye geliyor kadın evde tüm işleri yaparken adam oturuyor kırk yılda bir yaptığı ampul değiştirmek arabayı yıkamak da olay olmasın kadının yaptığı işler adı üstünde gündelik işler

erkek böyle yetişmemiştir ben yaptırmam diyorsunuz ama benim babamda böyle yetişmemişti adam 58 yaşında doğulu ama cam siliyor, balkonda biz halı yıkarken yardım ediyor biz ev işleri yaptığımız günler ya yemeğe çıkarıyor ya yemek söylüyor
hiç bir gün görmedim babam çorabını salonun ortasına çıkarsın gider kirliyse sepete değilse dolaba
bunları da babam küçükken öğrenmemişti ama öğrendi kız çocukları da bunları anne karnında öğrenip dünyaya gelmediler ev işleri konusunda böyle keskin sınırlar yok zaten o kadın işi erkek işi ben duvara çivi çakabiliyorsam ampulü değiştirip vidaları gevşetebiliyorsam erkek de bunu hayli hayli yapar

o çok utanan erkekler karısını çalışmasından niye utanmıyor o zaman oda eski geleneğe göreneğe göre ayıp kadın çalıştırılmaz işine geleni değiştirip işine gelmeyeni mi değiştiriyorlar

Evet soruya soruyla karşılık vermek güzel bir kaçış yolu. Hayır sildirmiyorum çünkü ben de evlendiğimizden beri iki kere sildim o da evlere ilk taşınırken başkasının pisliği sonuçta içime sinsin diye. Ama ben silsem onun da yardım etmesini isterim. Eder heralde bilmiyorum. Ama misafir yanında çay koyma işini yapıyo hatta kalkıp kendi alıyor hatta bazen erkek kadın ayrı oturduğumuzda erkeklerin hepsi kalkıp kendi alıyo kimse beni ya da kendi eşini rahatsız etmiyor. Benim öyle takıntılarım yok zaten günümüz dünyasında bir kişide hem erkek hem kadın rollerinin bulunması gerektiği uzmanlar tarafından kabul görmüş bişey.
Aman çamarşır bulaşık yıkama yemek yapma cam silme lavabo ovalama ütü yapma hevesleri olan erkekler benden uzak dursun.
Bilim dünyasına ters gelebilir ama.Uzmanlara saygılar:KK68:[/QUOTE]
Bakın hala soruma cevap yok ben size güzel ve uzun cevap veriyorum siz ise laf mı sokuyorsunuz ne yaptığı belli olmayan smileylarla cevap veriyorsunuz. Ben de diyorum ki aman kendini anlatmayı bilmeyen insanlar benden uzak dursun artık lavabo mu siler napar gururla yaptığı işlerine geri dönsün zira bütün işleri kendim yapacağım diye açıp iki kitap okumaya bile vakti yok heralde ki cümleyi yazıp gerekçeyi söyleyemiyor.[/QUOTE]
Toplumda senelerdir alışagelmiş gelenekler görenekler vardır. Toplumsal tabular vardır. Bizim toplumumuzda bir erkeğin camdan sarkıp can silmesi hoş karşılanmaz buna karşılık bir kadından da örneğin inşaatta çalışması beklenemez. Bu tabuları tek başınıza yıkamazsınız. Erkeğinde kadınında bir statüsü vardır. Ben lavobaları ovarım bundan gocunmam hanımefendi ama pısırık bir eşim olmasından gocunurum. Tüm ev işlerini hanımlar yapsın "erkek adam iş yapmaz" demiyorum. Elbette eşinizde size yardımcı olacak. Örneğin; sofrayı hazırlayabilir yada etrafı dağıtmaz bir dağınıklık görürse toparlar ama bu kadar. Ben bi. Erkeğin eline çamaşır yıkamayı yakıştıramam.
Siz gerekçenizi nasıl sundunuz. Uzmanlar öyşe diyor. Benim kndi düşüncelerim var. Çoğunluk yapıyor diye, bende yapmalıyım demem.
Haa kitap konusundada rahat olun. Hem sorumluluğumu yerine getirip hemde kitabımı okuyabilirim.

Brnim eşim de ben çalişirken cam da silerdi evde süpürürdü ama erkek mileti işte başkalarının yanında ev işi yaptıgını söylersen çok normal bu tepkiler.malesef kı ülkemizde erkek oturur kadın hizmet eder mantiği ile evlat yetiştiriliyor.çok şükür kı arada bu mantiği kıran erkeklerde var.

nsuu .!.:
Bilim dünyasına ters gelebilir ama.Uzmanlara saygılar:KK68:
Bakın hala soruma cevap yok ben size güzel ve uzun cevap veriyorum siz ise laf mı sokuyorsunuz ne yaptığı belli olmayan smileylarla cevap veriyorsunuz. Ben de diyorum ki aman kendini anlatmayı bilmeyen insanlar benden uzak dursun artık lavabo mu siler napar gururla yaptığı işlerine geri dönsün zira bütün işleri kendim yapacağım diye açıp iki kitap okumaya bile vakti yok heralde ki cümleyi yazıp gerekçeyi söyleyemiyor.[/QUOTE]
Toplumda senelerdir alışagelmiş gelenekler görenekler vardır. Toplumsal tabular vardır. Bizim toplumumuzda bir erkeğin camdan sarkıp can silmesi hoş karşılanmaz buna karşılık bir kadından da örneğin inşaatta çalışması beklenemez. Bu tabuları tek başınıza yıkamazsınız. Erkeğinde kadınında bir statüsü vardır. Ben lavobaları ovarım bundan gocunmam hanımefendi ama pısırık bir eşim olmasından gocunurum. Tüm ev işlerini hanımlar yapsın "erkek adam iş yapmaz" demiyorum. Elbette eşinizde size yardımcı olacak. Örneğin; sofrayı hazırlayabilir yada etrafı dağıtmaz bir dağınıklık görürse toparlar ama bu kadar. Ben bi. Erkeğin eline çamaşır yıkamayı yakıştıramam.
Siz gerekçenizi nasıl sundunuz. Uzmanlar öyşe diyor. Benim kndi düşüncelerim var. Çoğunluk yapıyor diye, bende yapmalıyım demem.
Haa kitap konusundada rahat olun. Hem sorumluluğumu yerine getirip hemde kitabımı okuyabilirim.[/QUOTE]
Heh bak cevap verdiniz işte. Ben uzmanların dediğini de ev işi bakımından demedim sadece her iki cins de kadın erkek rollerini bilmeliymiş dedim. Ben de aynen bu cevabı vereceğinizi bildiğim için ısrarla sordum siz de ısrarla cevap vermediniz. Ev işi yapan erkek eşittir pısırık erkek öyle mi? Tabular yıkılmak içindir zaten. TaBu kötü birşeydir. Gelenekler de öyledir her gelenek iyi diye bişi yoktur

esitlikten anladiginiz bu mu?tuvalet ov,cam sil.calisip para kazaninca kadin olmaktan cikiliyor mu?kadinin ve erkegin yspicagi seyler ayrilir,erkege cikta cam sil deñilmez.kadinada su cuvali sirtina al denilmez...denilmemeli.biz kadinlar calisip para kazaniyorsak erkekle ayni seyleri yapacaz diye bir sey yok.
bizler istedigimiz veya cok mecbur kaldigimizda calisiriz,erkek ise her sekilde para kazanmak zorunda.bakin hicde adil degil degil mi?

Kusura bakmayın da siz adamı eve hizmetçi diye almışsınız
Ne demek yardımcı olmasın elini aynı anda taşın altına soksun yahu
Benim eşimde bana ufak tefek şeylerde yardımcı olur
Mesela ben süpürürüm o arkamdan siler yerleri ama banyoyu,lavaboyu hep ben silerim
Tozu ben alırım, camları ben silerim
Bayanın yapacağı iş var,erkeğin yapacağı iş var
Evlenmeyi biliyorsak ev işlerini de az buçuk bilmeliyiz
Yazık bir de adamı rahatsız olduğu noktadan vuruyorsunuz
Bari milletin yanında utandırmayın

Bir kocanın kendiliğinden lavabo silmesini beklemek nasıl bir kafadır... Toplum içinde çay koy demek nasıl kafadır... Adam sana zaten yardım ediyormuş bir de toplum içinde bunları eşe dosta göstermek zorunda değilsin, misafirin yanında Çayı sen koysan ölmezsin. Ben yazında sadece kendisini Düşünen bir insan izlenimi aldım. Kadın olsun erkek olsun iş yapan erkeği aşağılamaya dalga geçmeye meyillidir. Eşine bu konuda Anlayış göstersen zorlamadan toplum içinde işi sen yapıversen çok bir şey kaybetmezsin.

Aslında bir konuya ısrarla bu kadar yazmam ama benim de kızım var ilerde sizin yetiştireceğiniz erkeklerden biriyle evleneceği ya da sizin kayınvalidesi olacağınız düşüncesi bile tüylerimi diken diken etti. Sizin derken de erkek işi ayrı kadın işi ayrı diyene. Örnekler de garip. Ev işi sürekli yapılan bişey ama ampul değiştirmek ya da çuval taşımak falan ayda yılda bir olur. Erkek şunu yapmaz erkek bunu yapmaz. Yapmıyosa yapmasın sizinkilerde konu sahibine niye tabularınızı anlatıyorsunuz. Hayır toplum baskısını takmayan elalem ne der diye yaşamayan ev işi yapan erkek pısırıktır demeyen sizin düşünceniz aksine ev işi yapınca kendini hizmetçi görmeyen-bu durumda siz de hizmetçi oluyorsunuz- erkekler var. Hani Erikson un kuramında altıncı ve son seviyeye yaklaşmış insanlar. Ama sizin de desteğinizi ile çoğu ikinci ve üçüncü seviyede kalmış

ya bir de su var, ben de eslerin birbirine yardimci olmasi taraftariyim, dinimizce sunnettir bu ustelik.. ama ne bileyim, esim kalksa cam silse, alirim elinden bezi.. veya ne bileyim, utu yaptirmam.. ama agir esyalar itilip kaldirilacaksa da esim yapar.. benim anlayisim bu.. simdi kole ruhlu, sistemin altinda ezilip benimseyen kadin mi oldum :KK53:
sindirilmiş kadınlar :( kadınlarımız :KK42::KK42::KK42::KK42:

bu konu hala devam ediyormu yahu..
kızlar en iyisi gidip kendimize börek açmayı bilen birer koca bulalım..zira huzur börekte..boşuna tartışmayın ev işleri falan gereksiz konuları...

Back