• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Eee esini kaldirsana o temizlesin banyoyu hadi bakalim , kalkip temizleyecekmi??? Bende bundan bahsediyorum iste ama algilamak istemiyorsunuz.. Kadinsin ve mecbursun iste demek istedigim bu bir erkekten kadin rolunu ustlenmesini isteyemezsin istesende olmaz...

çay doldurmayı niye böyle abartıyorki bu çok normal belki tarzınızdan hoşlanmıyordur benim eşim tarzın emir eder gibi o yüzden tepki veriyorum diyor mesela. onun haricinde öğrenilmesini istemeyebilir temizlik yaptığını dalga konusu olduysa birde evin içinde kimse yokken yapsın canım boşver sende insanlar yanında söyleme madem hassas bu konuda

Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.

katılıyorummmmmmmm:)

Benim çok yakın bir erkek arkadaşım var ne yalan söyleyeyim evleneceği kız yaşadı.
Evin tüm işlerini o yapıyor. Geçen gün halı yıkadı mesela.
Her gün çamaşırını asar,toplar. Haftada bir gün temizlik günüdür zaten. O gün tüm evi temizler....
Çok da güzel yemek yapıyor.:KK28:

Aman en azından kimse yokken yapıyormuş
Misafir varken de sen idare et ne olacak
Benim eşimde her işi yapar cam silmek hariç, şimdi cam niye silmiyorsun desem nankörlük olur diye demiyorum ben

Mesela dun baskasinin yaninda esime su verdigim icin beni yadirgayanlar olmustu. Bunun hosuna gittigini biliyorum. Boru otturme meselesi degil cunku.
Bu sabah da evden cikarken bana sordu ne yapacaksin diye, utu yapacagimi soyledim. Evdeki tum utulenecek esyalari aldi giderken.(ki tepeleme camasir sepetiydi 3 5 parca degil) Isyerinde utuletecekmis. (Tekstilde calisiyor, utu pakete gittiginde utuletecek) orda ona demeyecekler mi "karin yapmiyo mu ha ha ha" falan diye. Diyecekler. Ama o da "yaptirmiyorum" diyecek.

Bahsettigim boyle bir seydi. Ki evdeyim ben, evden calisiyorum ama tabi ki disarida calismak gibi bogucu degil.

Ben sartlar esit dahi olsa dahi eslerin birbirine yuk atmaya calismasina hala karsiyim. Yeri gelir o yapar yeri gelir sen. Is bolumu yapmak yerine gorev dagilimi yapmak daha iyi. Yoksa ornegin ben de cam silebilirim, perde asabilirim ama bunlari kocam yapmalı. Ya da kocam da isten gelince yemek yapabilir, camasir katlayabilir ama ben musaitim ben yapmaliyim.

Her yuku esit paylasmaliyiz diye bir seye hala ve kesinlikle inanmiyorum. Universitede ev arkadasi degiliz, oldu olacak bir hafta evi koca idare etsin bir hafta sen. Bu elini tasin altina koymak degil, ev isini nasil kitlesem mantigi.

Erkegin ev isini yaptığını soylemekten utanmasina da anlam veriyorum. Toplum bunu kaldirmiyor. Kucuk dusurulme olarak goruluyor. Ornegin kadinin yemek yapmayi bilmemesi de son yillarda moda olsa da ayip karsilanir. Ben cok iyi yemek yapamam, hatta tabaktan cope dokup de disaridan yemek soyledigimiz oldu kac kez. Ama esim her firsatta slim harika ascidir, bi recel yapti ki annemi gec ananem oyle yapamaz der. Over.

Birbirini pohpohlamak önemlidir.

Mesela dun baskasinin yaninda esime su verdigim icin beni yadirgayanlar olmustu. Bunun hosuna gittigini biliyorum. Boru otturme meselesi degil cunku.
Bu sabah da evden cikarken bana sordu ne yapacaksin diye, utu yapacagimi soyledim. Evdeki tum utulenecek esyalari aldi giderken.(ki tepeleme camasir sepetiydi 3 5 parca degil) Isyerinde utuletecekmis. (Tekstilde calisiyor, utu pakete gittiginde utuletecek) orda ona demeyecekler mi "karin yapmiyo mu ha ha ha" falan diye. Diyecekler. Ama o da "yaptirmiyorum" diyecek.

Bahsettigim boyle bir seydi. Ki evdeyim ben, evden calisiyorum ama tabi ki disarida calismak gibi bogucu degil.

Ben sartlar esit dahi olsa dahi eslerin birbirine yuk atmaya calismasina hala karsiyim. Yeri gelir o yapar yeri gelir sen. Is bolumu yapmak yerine gorev dagilimi yapmak daha iyi. Yoksa ornegin ben de cam silebilirim, perde asabilirim ama bunlari kocam yapmalı. Ya da kocam da isten gelince yemek yapabilir, camasir katlayabilir ama ben musaitim ben yapmaliyim.

Her yuku esit paylasmaliyiz diye bir seye hala ve kesinlikle inanmiyorum. Universitede ev arkadasi degiliz, oldu olacak bir hafta evi koca idare etsin bir hafta sen. Bu elini tasin altina koymak degil, ev isini nasil kitlesem mantigi.

Erkegin ev isini yaptığını soylemekten utanmasina da anlam veriyorum. Toplum bunu kaldirmiyor. Kucuk dusurulme olarak goruluyor. Ornegin kadinin yemek yapmayi bilmemesi de son yillarda moda olsa da ayip karsilanir. Ben cok iyi yemek yapamam, hatta tabaktan cope dokup de disaridan yemek soyledigimiz oldu kac kez. Ama esim her firsatta slim harika ascidir, bi recel yapti ki annemi gec ananem oyle yapamaz der. Over.

Birbirini pohpohlamak önemlidir.

Çok güzel anlatmışsınız.
Ancak toplumun tepkilerine herkes sizin kadar gülüp geçemiyor.

Eşimle ev işi konusunda çok sıkıntımız olmamıştır. O bana ben ona kitlemeye çalışmayız, kim müsaitse o yapar. Ya da ikimiz de istemiyorsak birbirimizi teşvik ederiz.
Ancak akrabaları falan erkek ev işi yapmaz görüşündeler. Ve çokça açılır bu konu. Eşim ya da benim üzerimden değil, genel olarak kadın erkek konuları üzerine. Eşim ne kadar ev işi kadın işidir psikolojisinde olmasa da akraba ziyaretinden eve döndüğümüz 2-3 gün daha tepkili oluyor ev işi yapmaya karşı.

Bu şekilde çevre erkeğe sürekli yapmaması gereken bir işi yaptığını diretince de zamanla yapmamaya başlıyor sanırım.

adam zaten size yardım ediyormuş yani hiç ilgilenmeyen elini sürmeyen erkeklerde var siz niye yaptığını reklam etme çabasındasınız onu pek çözemedim size yardım ediyorsa ve bunu kimsenin bilmesini istemiyorsa sizde söylemeyin olsun bitsin bu kadar uzatıcak ne var bunda bir seferde siz alttan alın ve başkalarının yanında siz dikkat edin bu kadar kafanıza takmamış olursunuz. :KK66:

Eee esini kaldirsana o temizlesin banyoyu hadi bakalim , kalkip temizleyecekmi??? Bende bundan bahsediyorum iste ama algilamak istemiyorsunuz.. Kadinsin ve mecbursun iste demek istedigim bu bir erkekten kadin rolunu ustlenmesini isteyemezsin istesende olmaz...

Senin kadın rolün temizlik ve yemek yapmak olabilir ama bizim için değil . Biz bunları hayatımızı devam ettirmek için zorunlu olarak yapıyoruz cinsiyetten bağımsız olarak .

Yani siz etrafınıza ailenize cevrenize kocam ev işimi yapıyor egosu yaşıyacaksınız diye
Eşinizin kendini kötü hissetmesini kabul edebiliyorsunuz.
Ki eşiniz zaten size destek olan yardımcı olan bir beymiş ve acıkca gelip rahatsızlığını söylemiş.
Bide hanımların bu calışıyorum eşitiz para getiriyorum oda yapcak zihniyetini cok yanlış buluyorum cocuk dolayısıyla calışmıyorum ev hanımıyım eşim yanlızken her ihtiyacım olduğunda yardımcıdır bana ama asla onun erkeklik gururunu incitcek bi davranıştabulunmam kimsenin yanında.
Ne demek misafirlerin yanında cayımı doldururmusun ben hoş karşılamadım bu davranışı bana göre yanlış tabikide sizin hayatınız ama egonuzu rahatlatcaksınız diye eşinizi ezmenizi anlamadım

Birde şöyle düşünün eşiniz çok titiz sizin yaptığınız hiçbir şeyi beğenmiyor sizi eleştiriyor bu dahamı iyi..(bunu yaşayan bir arkadaşım var ve çok rahatsız)...Benim eşimde yardım eder ama lavaboyu ov salonu temizle demedim demem yaptığımı yaparım yapamazsam temizlikçi alırım böyle saçma şeylerden eşimle tartışma yaşamam...Yapmasa nolur ben temizlik yaparken ya o çocuklarla ilgilenir dışarı çıkarır yada bana kahve yapar yoruldun der bu bana yeterrrrrrrrrr zaten ben onun yaptığı temizliği beğenmem ki illa kendim yapıcam ama benim hafta sonu görevim toplantım v.s. olunca bütün evi süpürür temizler yemek bile yapar elinden geldiğince bende harika olmuş nasıl makbule geçti anlatamam derim oda mutlu olur......Ayrıca bizde cinsiyet ayrımı asla yoktur iş bölümü vardır herkes her işi yapar evde.

Son düzenleme:
Yani siz etrafınıza ailenize cevrenize kocam ev işimi yapıyor egosu yaşıyacaksınız diye
Eşinizin kendini kötü hissetmesini kabul edebiliyorsunuz.
Ki eşiniz zaten size destek olan yardımcı olan bir beymiş ve acıkca gelip rahatsızlığını söylemiş.
Bide hanımların bu calışıyorum eşitiz para getiriyorum oda yapcak zihniyetini cok yanlış buluyorum cocuk dolayısıyla calışmıyorum ev hanımıyım eşim yanlızken her ihtiyacım olduğunda yardımcıdır bana ama asla onun erkeklik gururunu incitcek bi davranıştabulunmam kimsenin yanında.
Ne demek misafirlerin yanında cayımı doldururmusun ben hoş karşılamadım bu davranışı bana göre yanlış tabikide sizin hayatınız ama egonuzu rahatlatcaksınız diye eşinizi ezmenizi anlamadım
Kocam ev işi yapiyor egosu yaşama hedefinde olduğumu mesajımin neresinden anladiniz acaba ? Böyle bir şeyle hava atmak sizin gibi kocası ona lutfediyormus gibi yorumlayanlar on yapacagi bir iş. Benim gibi dusunenler için gayet sıradan bir olay oldugu, zaten adam sorumluluğu olan bir iş yaptığı için millete havasını atacak bir şey yok ortada. Benim sıkıntı eşimin başkalarının yanında olduğu gibi davranmaktan kaçınması,rol yapması. Bunun sebebinin de sizin gibi erkekleri kendilerine bakamayacak kadar aciz gören insanlar olduğunu anladım buraya konu açtıktan sonra

Kocam ev işi yapiyor egosu yaşama hedefinde olduğumu mesajımin neresinden anladiniz acaba ? Böyle bir şeyle hava atmak sizin gibi kocası ona lutfediyormus gibi yorumlayanlar on yapacagi bir iş. Benim gibi dusunenler için gayet sıradan bir olay oldugu, zaten adam sorumluluğu olan bir iş yaptığı için millete havasını atacak bir şey yok ortada. Benim sıkıntı eşimin başkalarının yanında olduğu gibi davranmaktan kaçınması,rol yapması. Bunun sebebinin de sizin gibi erkekleri kendilerine bakamayacak kadar aciz gören insanlar olduğunu anladım buraya konu açtıktan sonra

Cok entellektüel bi ağzın var tebrikler.
anneannesinden teyzesine annesine kadar ailesindeki tüm bayanların calıştığı cocuk dolayısıyla calışmaya ara vermiş bir bayana diyebilceğin en makbul cevaptı

"Bunun sebebinin de sizin gibi erkekleri kendilerine bakamayacak kadar aciz gören insanlar olduğunu anladım buraya konu açtıktan sonra"

:KK66:

Ailemdeki hiç bir bayandan bikere bile bende eve para getiriyorum kelimesini duymadım. Bu yetiştirilme tarzından olsa gerek bikere bile aklıma bunu söylemek gelmez.
Ayrıca konu acıyorsanız olumlu olumsuz yorumları okumak için acıyorsunuz herkes sizin gibi düşüncek diye bişey yok .
Kaldıki konunuza cevap verenlere bukadar cirkin cevap vermenizide yakıştıramadım yani sizden olmayanlar aciz ve koca eline bakan tipler oluyo gözünüzde ŞOK.

Uzatmıcam hayırlı günler

Cok entellektüel bi ağzın var tebrikler.
anneannesinden teyzesine annesine kadar ailesindeki tüm bayanların calıştığı cocuk dolayısıyla calışmaya ara vermiş bir bayana diyebilceğin en makbul cevaptı

"Bunun sebebinin de sizin gibi erkekleri kendilerine bakamayacak kadar aciz gören insanlar olduğunu anladım buraya konu açtıktan sonra"

:KK66:

Ailemdeki hiç bir bayandan bikere bile bende eve para getiriyorum kelimesini duymadım. Bu yetiştirilme tarzından olsa gerek bikere bile aklıma bunu söylemek gelmez.
Ayrıca konu acıyorsanız olumlu olumsuz yorumları okumak için acıyorsunuz herkes sizin gibi düşüncek diye bişey yok .
Kaldıki konunuza cevap verenlere bukadar cirkin cevap vermenizide yakıştıramadım yani sizden olmayanlar aciz ve koca eline bakan tipler oluyo gözünüzde ŞOK.

Uzatmıcam hayırlı günler

Sizin ailenizde her kadının çalışıyor olması ve sizinde çalışıyor olmanız sizin doğru olanı yaptığınızı sağlamaz .
Kadının eşine çay doldurur musun demesini bile hoş karşılaşmamışsın. E hoş birşey değilse kadınlar niye çay dolduruyor herkese ?
Ev işleri kadın sorumluluğunda değildir . Ortak yaşam vardır evlilikte , ev işleri de beraber yapılmalıdır.
Kusura bakma işten koştur koştur gelen kadın hergün yemek yapıp , ortalığı toplayıp çamaşır aşarken ,ütü yaparken , erkeklerin koltuğa uzanıp televizyon seyretmelerini hoş karşılamıyoruz .

Arkadaşım sana tamamen katılıyorum.

Hem kadın hem de erkek çalışıyorsa, ev işleri de paylaşılmalıdır. Kadının doğuştan gelen bir yatkınlığı yoktur, bu tamamen öğretilmiş/öğrenilmiş bir durumdur. Toplum kadına belli roller biçiyor, kadınlar da bu rolleri benimseyerek bu rollerin dışının mümkün bile olamayacağı hayatlar sürüyorlar.

Sadece bu konuda da değil, her konuda kadın ve erkeğin eşit olduğu bir dünyanın hayaliyle yaşıyorum. Sen ve senin gibilerin varlığı da bana umut veriyor. Doğru bildiklerinizden lütfen ödün vermeyin.

Sizin ailenizde her kadının çalışıyor olması ve sizinde çalışıyor olmanız sizin doğru olanı yaptığınızı sağlamaz .
Kadının eşine çay doldurur musun demesini bile hoş karşılaşmamışsın. E hoş birşey değilse kadınlar niye çay dolduruyor herkese ?
Ev işleri kadın sorumluluğunda değildir . Ortak yaşam vardır evlilikte , ev işleri de beraber yapılmalıdır.
Kusura bakma işten koştur koştur gelen kadın hergün yemek yapıp , ortalığı toplayıp çamaşır aşarken ,ütü yaparken , erkeklerin koltuğa uzanıp televizyon seyretmelerini hoş karşılamıyoruz .

Evliliğin sebebi de burada devreye giriyor aslında.
Hayatı paylaşmak için evlendiysek eğer.

Kendimden örnek vereyim. Eskiden eve eşimden bir saat kadar önce gelirdim. Yemeği yapar, kolay bir yemekse sofrayı da kurardım. Hazır sofraya otururdu. Hiç ben çalışıyorum, gelsin birlikte yapalım demezdim. Akşam birlikte dinleniriz diye.

Doğum izninde de bebeğimin huysuz olduğu günler haricinde evde ona iş yaptırmadım. Yine akşam birlikte film izleriz takılırız diyerek.

Ama şimdilerde aynı anda eve adım atıyoruz. Sen yemek yap deyip tv karşısına geçerse bunu asla kabul edemem.
Elbette benimle birlikte yemek yapacak, bulaşık yıkayacak, temizlik yapacak. Bunu ona söylemem gerekmez değil mi? Bu resmen erkeklik de değil insanlıkla alakalı bir durum. Misafir geldiyse de elbette benimle birlikte hizmet edecek. Benim kendi misafirimse sıvışabilir :)

Bu konuya yapılan yorumlar o kadar can sıkıcı ki
Yok zaten yardım ediyormuş eşiniz bir de ortalıkta mı söylemişsinmiş
O evde birlikte yaşıyorsanız yardım edip lütfetmek gibi bi lüksü yok eşinizin tabi ki ortak yapacaksınız işleri
Sizin gibi bilinçli kadınlar görünce umutla doluyorum
Umarım eşitliği, feminizmi insanca muamele görmeyi öcü gibi gören kadınlar kendileri gibi çocuk yetiştirmez en azından..

Back