• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

(PrensesMononoke) : Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.

Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış.

1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor.

Ben bu paragraflari okudugumdan yola cikarak bu yorumu yaptim , kendisine yardimci olmasini filan istemiyor iyi okuyun hatta sana yardim ederim dediginde nefret ediyorum neden kalkipta yapmiyor kendisi diyor , evet bir es kadinina yardim etmeli hemfikiriz ama konu sahibi yardim etmesini degil adamin pazar gunleri bildigin gündelikci gibi evde calismasini istiyor...

canim, senin gorusunu anladim ben.
sonucta hayat gorusun bu,

benim anladigim bu yazilardan konu sahibi istiyorki esi de kendiliginden kalksin evin isini yapsin. demiyor ki ama ben oturacam esim is yapsin.
yani esi gundelikci gibi olmuyor.

bu bana garip gelmiyor.
bu da benim gorusum sanirim.
biz yapinca tum o isleri biz gundelikci mi oluyoz yani ?
hele de calisiyosak o zaman kole olmak icin ustune para veriyoz demektir.
emin ol oglum ilerde kendiliginden ev isi yapsa gocunmam.
ama esi hic yapmiyacak sadece evde su zamanin bazi erkekleri gibi yan gelip yatacak o zaman ancak hosuma gitymez.
kari koca ikisi de elini ntasin altina koymali.
ne is varsa ortada birini biri, otekini de oteki yapmali.

Kizz sen de ayri bi alemsinn ha :KK66:
Evet ama 2 geciste bi kol bitiyor. Saatlerce gecmene gerek kalmiyor,buhargucu iyi. Atiyorum ceketi askidayken de buharla utuleyebiliyorum( perdelerde ayni sekil)
Evlenirken 650 ye almistim,phlps in akıllı utusu. Evimde her utu yapan begeniyor. Ben o kdr mukemmel_mucize demesem de benim isimi rahatlatiyor.

sagol :)
hic utu yapmam nefret ederim sahsen.
ustume utu istemeyen seylerden giyiyorum, isim geregi guzel bir sey giyemiyorum zaten.\
laboratuvarda yazik olur cunku
ama seneye guzel giyinmem gerekecek.
iyi utu sart.
bu utulerin methini duydum da artisini pek anliyasmamistim.

canim, senin gorusunu anladim ben.
sonucta hayat gorusun bu,

benim anladigim bu yazilardan konu sahibi istiyorki esi de kendiliginden kalksin evin isini yapsin. demiyor ki ama ben oturacam esim is yapsin.
yani esi gundelikci gibi olmuyor.

bu bana garip gelmiyor.
bu da benim gorusum sanirim.
biz yapinca tum o isleri biz gundelikci mi oluyoz yani ?
hele de calisiyosak o zaman kole olmak icin ustune para veriyoz demektir.
emin ol oglum ilerde kendiliginden ev isi yapsa gocunmam.
ama esi hic yapmiyacak sadece evde su zamanin bazi erkekleri gibi yan gelip yatacak o zaman ancak hosuma gitymez.
kari koca ikisi de elini ntasin altina koymali.
ne is varsa ortada birini biri, otekini de oteki yapmali.

Aslinda ayni seyden bahsediyoruz bir isi tamamen bir tarafa yuklemek adil degil ne erkek ne bayan... Yapilacak olan is ortak yapilmali hic kimse kimseye köle degil... Benimde anlatmak istedigim bu iste... Belki de kurdugu cumlelerden dolayi ben yanlis anlamis olabilirim ama sanki kendisi ev temizligi yapmak istemeyip esine yaptirmak komple ona yuklemek istiyormus gibi algiladim..

Bunu bu sekilde hic bir erkek kabul etmez ki, ayrica esinden kendi kendine "ayyy lavabo kirlenmis karicim dur sunu 2 dk. Ovayim" beklentin bana biraz sacma ve bir o kadar komik geldi.. Adam diycekki ben hem calisip hem ev isi yapacaksam seni niye aldim sadece yatakta mutlu et diyemi!!! He yemek yaparsin sofra kurmaya yardim istersin amenna , agir bir istir kaldiramazsin esinden yardim istersin amenna, evi supurmussundur yorulmussundur 1 oda kalmistir askim surayida sen supururmusun cok yoruldum dersin amenna ama sen resmen adamdan evi silip supurmesini istiyorsun calisiyorsun diye bu bencillik cok fazla.. Resmen rolleri degistirmeye ugrasiyorsun.. Adam iyi sabrediyor diyim sana...
"Seni niye aldım yatakta mutlu et diye mi" Bu nasıl bir laftır ya. Siz kendinizi alınıp satılan bir şey olarak görüyorsanız, evliliği erkeğin kadını kendine ev işi yapsın, yatakta mutlu etsin diye tanımlıyorsanız size ne yorum yapılabilir ki? Sizinle aynı cinsiyete sahip olduğumdan utandım resmen

Benim eşimde başkaları varken yapmaz,
Yaptığında bahsetmemi istemez.
Balkonda iş yapmayı sevmez.
Bende saygı gösteriyorum hassasiyetine.ama biz bizeyken kahvemi bile yapar getirir :KK59:

Ben bu paragraflari okudugumdan yola cikarak bu yorumu yaptim , kendisine yardimci olmasini filan istemiyor iyi okuyun hatta sana yardim ederim dediginde nefret ediyorum neden kalkipta yapmiyor kendisi diyor , evet bir es kadinina yardim etmeli hemfikiriz ama konu sahibi yardim etmesini degil adamin pazar gunleri bildigin gündelikci gibi evde calismasini istiyor...
evet yardım etmesini istemiyorum ben ne kadar ne yapıyorsam o da eşit şekilde yapsın istiyorum. koltuğa uzanıp adama kalk şuraları süpür demiyorum. Birlikte kalkıp ıkı dk yapalım kimsenin pazarı ziyan olmasın, kimse kimseye kölelik yapmasın diyorum. Ama sizin gibi kendini eşinin aldığı bir eşya olarak gören, hayata dair birinci amacı kocasına hizmet etmek olan bir kadının bu eşitlik isteğimi algılamasını tabi ki beklemiyorum

"Seni niye aldım yatakta mutlu et diye mi" Bu nasıl bir laftır ya. Siz kendinizi alınıp satılan bir şey olarak görüyorsanız, evliliği erkeğin kadını kendine ev işi yapsın, yatakta mutlu etsin diye tanımlıyorsanız size ne yorum yapılabilir ki? Sizinle aynı cinsiyete sahip olduğumdan utandım resmen

Ben kendimi ifade edemiyorum ya siz farkli dunyalardasiniz yada ben cozemedim... Bunu bu sekilde soyleyen erkek yokmu bu cumleyi su an benmi ürettim , mantik olarak bu boyle sen kadinsan esinin her turlu ihtiyacini goreceksin bu boyle onun sana YARDİM ETMESİ cok dogal ama herseyi ondan beklemen cok yanlis ki sen boyle istiyorsun... Eger sana bu durumlar ters geliyorsa evlenmeyi tercih etmeyecektin babanin dizinin dibinde oturup calistigini yiyecektin annende senin su an esinden bekledigin butun ihtiyaclarini gidereckti olup biticekti...

mesela yolda yürüyorsunuz bir adam kocanız yanınızdayken mi size laf atabilir o yokken mi..ya da attı lafı karsılık vermeyip koşar adımlarla ızaklaştıgınozdaki psikolojinizi hatırlıyor musunuz.. Eşiniz olsa kim ne diyebilirdi size.. Pekii neden kadınlara pozitif ayrımcılık var.. Siz eşitliği öyle bir algılamışsınız ki kadın erkek fıtratını bir kenara atmışssınız neredeyse ben doğuruyorum sancı cekiyorum o niye çekmiyor diyeceksiniz..bir erkek yalnız yasasa ne yapacak diyorsunuz emin olun lavabo fırcalamayacak.. Bence bazı seyleri yumusatın ve sanmayın ki siz böyle sabredip üstüne gittikçe herşey değişecek adam yapacak bende nefret ediyorum ev işinden demişsiniz eğer biraz olsun evliliğinizi düşünüüyorsanız bir yatdımcı alın yoksa bu nedenden dolayı evliliğinizde problemler bitmez çünkü anladığım kadarıyla bu konuda hayatın getirilerini kabul etmiyorsunuz..eşitliği çok farklı algılıyorsunuz keşke evlenmeden önce bunları konıssaydınız..bende yardım beklerim eşimden ederde ama fazlasını istemem hele baskalarının yanında hiç..
canim yanlis anlama sana muhalefet olsun diye yazmiyorum da belirteyim dedim :)
hem de guldum aklima gelince o gunler :)

canim bana laf atana ben direk dalardim. hic affetmezdim.
zaten boyle tepki beklemedikleri icin sok olup tirsip kacarlardi.
evlendikten sonra ise, kavga etmemeye dikkat ediyorum, simdi evli kadinim ya olay cikarmiyim diye :)

sagol :)
hic utu yapmam nefret ederim sahsen.
ustume utu istemeyen seylerden giyiyorum, isim geregi guzel bir sey giyemiyorum zaten.\
laboratuvarda yazik olur cunku
ama seneye guzel giyinmem gerekecek.
iyi utu sart.
bu utulerin methini duydum da artisini pek anliyasmamistim.

Pant. Utulerken de kolaylik, bir de ic kismini cevirip utulemene gerek kalmiyor.2_3gecisle cift tarafi da utuleniyor utunun buhari sayesinde..
Birde derece ayari yok,kumas turune gore utu kendi ısınıyor. Balon,deri ceket,mayoyu bile utuleyebilirsin,dolayisiyla eywah kumas yandı derdin yok. Kazayla kumasin ustunde birak utuyu,kesinlikle yanmiyor. En sevdigim sey ise, utu 5dk hareket etmezse kendi kendine kapaniyor. Eywah utu acik kaldi derdin de yok..
Tum akilli utuler boyle galiba, buhar gucu iyi olsun yeter ki...

Pant. Utulerken de kolaylik, bir de ic kismini cevirip utulemene gerek kalmiyor.2_3gecisle cift tarafi da utuleniyor utunun buhari sayesinde..
Birde derece ayari yok,kumas turune gore utu kendi ısınıyor. Balon,deri ceket,mayoyu bile utuleyebilirsin,dolayisiyla eywah kumas yandı derdin yok. Kazayla kumasin ustunde birak utuyu,kesinlikle yanmiyor. En sevdigim sey ise, utu 5dk hareket etmezse kendi kendine kapaniyor. Eywah utu acik kaldi derdin de yok..
Tum akilli utuler boyle galiba, buhar gucu iyi olsun yeter ki...
sagol canim,

kesinlikle almam lazim benim bu akilli bidigi.

evet yardım etmesini istemiyorum ben ne kadar ne yapıyorsam o da eşit şekilde yapsın istiyorum. koltuğa uzanıp adama kalk şuraları süpür demiyorum. Birlikte kalkıp ıkı dk yapalım kimsenin pazarı ziyan olmasın, kimse kimseye kölelik yapmasın diyorum. Ama sizin gibi kendini eşinin aldığı bir eşya olarak gören, hayata dair birinci amacı kocasına hizmet etmek olan bir kadının bu eşitlik isteğimi algılamasını tabi ki beklemiyorum

Esitlik istiyormus gibi konusmuyorsun farkindaysan konuna yazilan yorumlarin cogu esinden cok sey bekliyorsun yonunde hangi kadinin esinin kendisine yardim etmesini istemezki.. Ama cam sil lavabo ovala balkonu yika camasirlari as katla ütüle bunlar bizim erkeklerimizin yapisinda yok sen esine bunu aşılayamazsin istesende zor... Erkegin yetisme tarzi cok farkli biz kadinlarin yetisme tarzi cok cok daha farkli... Yaptirabilirsen ne mutlu sana fakat başaramagindan yakiniyorsun buda cok dogal cunku erkek kadin isi yaparak yetismiyor... Neden ters algilandi soylediklerim bunuda cozemedim...

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?

Bu esinin.arkadas ortamiyla ilgisi var. Eminim o arkadaslari da yapiyordur kilibik assagilamasiyla ortbas ediyorlardir kendince...
Mesela eşim ve arkadaslari yaparlar bunu da birbirine gocunarak soylemezler. Hatta espiriyle bile evde her seyi ben yapıyorum gibilerinden sevimli ortam yaratirlar. Cunku hepsi farkinda bunun normal oldugunun.
Fakat bende bilmesem yetistirme tarzi diyecem ama. Yok bizimkilerde kendilerini yetistirme var. Cunku bizimkilerin anneleri erkek cocuga nasil ozen gosterirlerse oyle ozenliler. Is yaptirmazlar, sulari onlerine gelir. ..

Ben kendimi ifade edemiyorum ya siz farkli dunyalardasiniz yada ben cozemedim... Bunu bu sekilde soyleyen erkek yokmu bu cumleyi su an benmi ürettim , mantik olarak bu boyle sen kadinsan esinin her turlu ihtiyacini goreceksin bu boyle onun sana YARDİM ETMESİ cok dogal ama herseyi ondan beklemen cok yanlis ki sen boyle istiyorsun... Eger sana bu durumlar ters geliyorsa evlenmeyi tercih etmeyecektin babanin dizinin dibinde oturup calistigini yiyecektin annende senin su an esinden bekledigin butun ihtiyaclarini gidereckti olup biticekti...
dalga mı geçiyorsunuz eşimin benim ihtiyaçlarımı gidermesini beklediğimi nereden çıkarttınız? eşim benimle ayynı işi yapsın diyorum benim işimi yapsın demiyorum? Kimse kimsenin işini görmesin ne ben onunkini ne o benimkini. İkimize ait olan bu evdeki işleri ikimiz eşit yapalım diyorum.Nasıl anlamayı başarıyorsunuz acaba böyle canınızın istediği şeyleri. eşinin her türlü ihtiyacını göreceksin nasıl bir laf ya. Sizin kendinize bile saygınız yok ki. Beni anlayıp da benim düşüncelerime nasıl saygı duyacaksınız

canim yanlis anlama sana muhalefet olsun diye yazmiyorum da belirteyim dedim :)
hem de guldum aklima gelince o gunler :)

canim bana laf atana ben direk dalardim. hic affetmezdim.
zaten boyle tepki beklemedikleri icin sok olup tirsip kacarlardi.
evlendikten sonra ise, kavga etmemeye dikkat ediyorum, simdi evli kadinim ya olay cikarmiyim diye :)
Doğrudur ama istisnalar var işte. Ben orda erkeklerin görünmeyen koruyucu görevinden bahsettim erkeklerin işi ne gibi konusulunca.. Bunada cevap olarak bizi erkekelrden erkekler mi koruyacak falan dendi.. her neyse hiç konuya tekrar dahil olmak istemiyorum.. Sizin kocanız sizin kararınız diyorum artık :)

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Ha yani elinizden gelse camı pencereyi sildireceksiniz. Bide arkadaşlarına göğsünü gere gere hafta sonu lavobaları ovdum desin.
Şaka mısınız?

dalga mı geçiyorsunuz eşimin benim ihtiyaçlarımı gidermesini beklediğimi nereden çıkarttınız? eşim benimle ayynı işi yapsın diyorum benim işimi yapsın demiyorum? Kimse kimsenin işini görmesin ne ben onunkini ne o benimkini. İkimize ait olan bu evdeki işleri ikimiz eşit yapalım diyorum.Nasıl anlamayı başarıyorsunuz acaba böyle canınızın istediği şeyleri. eşinin her türlü ihtiyacını göreceksin nasıl bir laf ya. Sizin kendinize bile saygınız yok ki. Beni anlayıp da benim düşüncelerime nasıl saygı duyacaksınız

Yaw ne yaparsan yap canim benim allah askina ister esini hizmetci gibi kullan istersen sen ona hizmetcilik yap banane aksam aksam bu nedir ya..

Ha yani elinizden gelse camı pencereyi sildireceksiniz. Bide arkadaşlarına göğsünü gere gere hafta sonu lavobaları ovdum desin.
Şaka mısınız?

Benimle ayni fikirde olan birini daha gormek cok guzel...Birde hakliymis gibi ustune basa basa yardim etmiycek ben ne yapiyorsam oda yapacak diyor bizler mi farkli dunyalardayiz onlarmi anlamadimki....

PrensesMononoke, post: 42409135, member: 698605"]dalga mı geçiyorsunuz eşimin benim ihtiyaçlarımı gidermesini beklediğimi nereden çıkarttınız? eşim benimle ayynı işi yapsın diyorum benim işimi yapsın demiyorum? Kimse kimsenin işini görmesin ne ben onunkini ne o benimkini. İkimize ait olan bu evdeki işleri ikimiz eşit yapalım diyorum.Nasıl anlamayı başarıyorsunuz acaba böyle canınızın istediği şeyleri. eşinin her türlü ihtiyacını göreceksin nasıl bir laf ya. Sizin kendinize bile saygınız yok ki. Beni anlayıp da benim düşüncelerime nasıl saygı duyacaksınız[/QUOTE]
Boşverin kalıplaşmış düşünceyi değiştirmek zor. Baksanıza erkek öyle yetişmiyor lafını sakız etmişler. Sanki bostanda yetişiyor bu. Yine böyle düşünen kadınlar yetiştirmiş işte bu kocaları. Ama anlamadığım kadınları yetiştiren anneleri de mi anlatmamış hiç. Daha 4 gün önce bunun konusu geçti bizde. Annem ablamlara ziyarete gittiğimde eniştem balkonda otururken çayı bitince ablama bana çay getir demiş annemin çok gücüne gitmiş. Bunu da yeni söyledi o zaman söylememiş. Yani anneler bile kızlarını evlenince evde köle gibi görmek istemiyor. Sonuçta biz de annemizin evinde ev işi yapmadık öyle ahım şahım. Dolayısıyla anneler de kıyamıyor.

Back