Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

O bahsettiğin adam benim babam
Bu sene reçelimi bile babam yaptı, he bu arada mesleği de kolay bi meslek değil; polis.
Annem çalısmaya basladıktan sonra daha belirgin oldu zamanla da bi baktık babam bütün işleri yapıyor, övünerek anlatıyor bir de.

Eşim de evlendiğimizde sizin eşniz gibiydi yapan ama gizli yapanlardandı. Babamı göre göre her hafta cam siler oldu şimdi(babamdan farkı yemek işi yok eşimde yapamıyor-bi tek tumurta kırar onla da kahvaltı hazırlar)
Dediginiz gibi her yerde de anlatıp çekinmiyor artık.
Hatta arkadaşlarına yapacaksınız tabi falan diye tavsiye veriyor.

Öncelikle babanızı tebrik ederim ve onu yadırgamayan çevrenizi de.Fakat burda söz konusu olan sadece sizin babanız değil toplumun genelinden bahsediyoruz.Ayrıca erkekleri böyle siz kadınlar yapıyorsunuz derken yanlışınız var.Siz benim düşünce yapımı ya da çocuğumu nasıl yetiştireceği mi nerden biliyorsunuz? Diğer yorumlarımı okumadınız sanırım.Bende çay koyan bir erkek görsem yadırgamam ama eşimede toplum içinde kalk çay koy demem bunu yadırgayan ben değilim toplum.Yani herkes bizim gibi düşünmüyor ne yazık ki.Erkekler arasında bu tarz şeyler kılıbıklık ya da utanç verici algılanabiliyor.Bu yüzdende erkeklerin geneli en azından toplum içinde kalkıp iş yapma taraftarı değil.Konu sahibinin eşide buna bir örnek.Normal zaman da iş yapıp,insan içinde yapmak istemiyorsa adam o zaman durup bir düşünmek lazım sorun benim eşimde mi yoksa eşim bir bardak çay koydu diye onu kılıbık ilan eden toplumdamı diye.Bu durumdada eşle kavga etmekle bir yere varılmaz adam yapmak istemiyorsa ne yapılabilir bu durumda? Bana da yanlış geliyor eşlerine yardım ediyorlar diye insanlara kılıbık damgası yapıştırmak ama konu sahibinin eşinin düşünceleri değişmemiş,o zihniyette büyümüş adam ne yapsın bu durumda? Eğer ki eşi bu durumdan rahatsız oluyorsa ya konuşarak bu mevzuyu çözecekler ya da toplum içinde eşinden bir şey beklemeyecek.Sizin babanız öyle diye her erkek o şekilde olmuyor ne yazık ki.

Eşine yardım eden erkek kılıbık erkek değildir, gönlü ılık erkektir. Birey olarak toplum ne deri? umursamazsak her alanda başarı kat sayımız artar :)

Sırf bu sebepten, artık ben de yapmıyorum.
Çünkü niyeyse! kadının görevi algısı beni çileden çıkarmaya yetiyor.
Çalışmamama rağmen, eşimin bana ayırdığı bütçeyi haftalık kadın tutarak harcıyorum.
Onlar hiçbir şeyin ucundan tutmazken biz niye vazifemiz gibi çırpınalım?
Eşim evde ne kadar iş yapıyorsa, ben de o kadar yaparak bu saçma psikolojiden sıyrıldım.

isyerimizdeki cok sevdigim bir abi demisti ben ev isi yapiyorum esim bana daha cok vakit ayirsin diye yapmassam esim bana vakit ayiramaz evliligimizde problemler olur demisti esine bunu soyle

Yani kadınlar bile başkası varken eşine iş yaptırmazsa bu önyargı, tabu nasıl yıkılacak. Herkes istesin bence. Bir dalga geçer iki garipser insanlar sonra alışırlar. Ben kadınları anlayamıyorum ya. Feminist de değilim ama

Benim esim yapiyor.sukurler olsun yeri gelir lavaboyuda temizler.zaten balkon yikama ona aittir hep.arkadaslarimiz geldiginde cayda koymaktan gocunmaz.esime tek yaptiramadigim sey coraplarini saga sola atmamasi
O kusurda kadi kizinda bile vae

Haklısınız ama şimdilik bu bile iyi birşey. Alışana kadar kimsenin yanında böyle birşey istemeyin. Zamanı gelince zaten o da utanmayı bırakır merak etmeyin.

Üniversitede ev hayatı yaşayan erkeklerde bu problem pek kalmıyor sanırım. Benim eşim o zaman da evinin bütün işlerini yapardı, şimdi de her şeyi yapıyor. Banyo temizliği hep onundur mesela. Gerektiğinde çamaşır da yıkar, asar. 8 yıllık ilişkimizde hazırladığım kahvaltı sayılıdır. Canı isterse akşam yemeğini de yapar. Çünkü bizim evimizde bu kadın işi, bu erkek işi diye bir şey yok. Kimin eli nereye değerse onu yapar. Bunu sadece benleyken değil, benim ve kendi ailemin yanında da yapar. Kimse de iş yapıyor diye övmez ya da yermez. Çünkü gayet olması gereken bir durum.

Ev taşirken eşimin bir sürü erkek arkadaşı geldi. Cam, dolap, lavabo, banyo. Kim neresi denk gelirse orayi temizledi. Yani tamamen çevreyle alakali bu.

Öğrenciliğin yanı sıra annesi de hep yardıma alıştırmış erkek çocuklarını. Dolayısıyla bunun normal bir durum olduğunu bildiği için "alem ne der" algisi oluşmamış hiç. Kocanizdaki durumun farkı bu. Size yardim etmek istediğinden eminim. Sadece dışariya karşi ayıpmış gibi bir algısı olduğu için boyle davraniyor olsa gerek. Ama bu algiyi degiştirmek de biraz zor malesef.

Konu sahibi sizi tebrik ederim çok bilinçli bir kadınsınız. Çalışan bir kadın olarak ev işleri sizin göreviniz değil, ikinizin ortak görevi. Erkek "yardımcı olur" diye bir şey yok, o ne öyle lutfeder gibi? O işleri eşiniz de yapmak zorunda, begense de beğenmese de. Aynen devam edin. Bu soruyu yanlış siteye sormuşsunuz burda maalesef kocanizin zihniyetinde, bunu görevi bilmiş kadınlar var. Bırakın ortalıkta gizlemeye çalışsin kompleksli biri belli ki. Ama yapmak zorunda.

Ev hanımı olsanız evet "yardımcı" olmuş olurdu. Ama nasıl ki siz ona "çalışmaya erkekler daha yatkın git sen çalış" dememişsiniz, o da size ev işleri senin görevin diyemez, bu kadar basit. Lütfen tavrınizi koruyun.

Ayrıca kizlar küçüklükten öyle yetişir denmiş,yoo hiç de öyle değil her kız ev işi yemek yaparak büyümüyor. Yemek yapmayı da evlendikten sonra öğreniyor, kadın bunun için çabalıyorsa erkek de cabalayip öğrenmeli.

Hiçbir yatkınlığım yok ev işlerine, hiçbir zaman da benim işim diye bakmayacağım.

Düşünceler nasıl değişir bilmiyorum da sakın "Aman söyleyene kadar ben yaparım." tavrına girmeyin.

Eğer bu derece eşitlik istiyorsanız ona göre biriyle evlenecektiniz. Günümüzde erkekle kadinin yetistirilmesi arasında fark olmadığını dusunuyorsunuz ama yaniliyorsunuz.
Ayrıca bir de siz omur boyu çalışmasaniz , calisamasaniz kimse esinize sizden boşanmasını öğretleyip, tavsiye etmez. Ama Eşiniz çalışmasın bakalım omur boyu tahammül edip evliliği yürütebilir misiniz. Ben kadin ve erkeğin birincil görevleri olduğuna inanıyorum. Herkes birinci görevini yerine getirip ikinciye geçmeli. Birbirine de yardımcı olmalı. Bir de siz çalışıyorsunuz, bu durumda evin dört dörtlük olmasını kimse sizden bekleyemez. Siz de biraz rahat olun. Belki sizin de yapmadığınız ama esinizin yapmanizi istediği seyler vardır. Tek taraflı düşünmeyin. Bu tavrinizla uzaklastirirsiniz.
Eşim annesinden alıştığı için yapar mesela. Önceleri kendiliğinden yapmazdı ben bas tutardim ama yardim etmesi cok hosuma giderdi cok över tesekkur ederdim adam sonra kendiliğinden süpürge açmaya başladı. Aaa buralar ekmek kirintisi olmis diye mutfaktan başlayıp odaları falan supuruyor. Ama ben illa yap, eşitsiz falan demedim. İtici olmasin diye. İlk başta kimsenin yaninda soylettirmezdi simdi kendi babasına diyor telefonda efendim baba temizlik yapiyoruz diyor :)

O kadar haklisiniz ki.. Her kelimesine katiliyorum.. Tespitlerinize dusuncelerinize Hayran olmamak elde degil..

Herşeyi yüzde elli eşit gören bir zihniyet fark etmeseniz de kadını yıpratır.Ev işi ve çalışma konusunda diyorum. Bu derece eşitlikçi düşünce yapısı kadını yapamayacağı görevlerin altına sokabilir. Bana itici geliyor. İlla herşey yari yariya olacak kaidesi. Oysa insanlar bu ilkeden çok içinden geldiği için yapmalı. Atiyorum içinizden gelmiyorsa çalışmayın. Çalışmak istemeseydim ve esim bana eşitiz illa çalışacaksın ben de ev işi yapiyorum deseydi itici gelirdi.

Benim eşim yediğimiz sofrayı kaldırır.
Evin tamamını süpürür.
Bunun dışında çamaşır as desem asıyor balkona, ya da balkonu da yıkar.

Ama hepsinden önemlisi o kadar düzenlidir ki, arkasından bir şeyini toplamam.
Tersine o benim dağıttıklarımı toplar. Bence yardımdan da önemli bir şey düzenli olması.

Hiç cam sildirmedim ama o yaparım dese de ben yaptırmam o kadarına gerek yok bence.

Başkalarının yanında benim eşim de hadi çayını ben koyayım yapmıyor görmedim.
Ama koyar mısın desem niye ben koyacakmışım da demez.

Değerli hissetmek istediğinizi, başkalarının yanında da böyle davranışları görmek istediğinizi söyleyin.

Zamanla düzelebilir bence.

Bir de ben bu tarz konuları eşli arkadaş ortamlarında açarım, arkadaşın kocasının ev işine dair yaptığı her şeyi
överim, ne kadar güzel takdir ediyorum eşini seven adam yapar böyle şeyler diye.

Bunlar olumlu etkiler diye düşünüyorum.

Ikimizde calisiyoruz su isiticinin dugmesine basmaz bir seyi mutfaga zor goturur degil cam silmek ev supurmek ruyamda gorsem inanmam mumkun degil yapmasi

hahaha :)
babasina oyle soyluyor demek. Masallah.
Benim esim hersey yardim ediyor artik. Yoksa altindan kalkamayiz, iki cocuk, ev isleri, yeme icme mumkunu yok yani.
Ya cocuklar ilgisiz kalicak, aglicak kenarda ben is yapica, ya da o da yardim edicek.
Ama gene de evimiz toplu ve piril piril deyil.

biri 4 yasinda diyeri 4 aylik iki cocugumuz var cunku.

ama ilk cocugum bebekken kayinvalidemler bizde kalmisti 6 ay, cocuga bakma icin.
o zaman poposunu koltuktan kaldirmazdi.
aksama kadar calisir, eve gelip bebegimle hasret giderecegime, once aksam sofrayi kurup sonra kaldirirdim, kocacigim otururken.
Kalk yardim et derdim, olmaz ben kalkarsam annemler bana dayanamaz is yapar, ona is yaptiramam derdi.

valla cok gucume giderdi, sonra kayinvalidemler gitti, ve ben burnundan fitil fitil getirdim.
yavrumla daha fazla vakit gecirebilirdim diye.
artik oyle deyil, sukur cok deyisti.

Yanlarında ben hasta isem yapar, onun dışında yapmaz. Ama.piknik mangal vs. Bir organizasyon varsa salatasina kadar yapar. Adam telefonda söylüyor e benle beraber herseyi yapıyor neden illa ailelerin yanında da yapacaksın diye diretip itiyim ki kendimden. İnsaniz ya o da onun eksiği olsun. Sizin Eşiniz de yapıyormuş, ne güzel. Mesela ben de çamaşır işlerinden nefret ediyorum hep esim yapar. Ben sadece makineye atarim :)
Çocuk olunca k.v ler olsa is yapmaz ama çocuğun bakimini da üstlenir bana da is yapacak vakit cok rahat kalir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…