Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

oyle olmuyor iste.
aksama kadar gormedigin cocugunu saat bilmem kac oldugunda kucagina alabiliyorsun.
bu yuzden benim kizimla aramda bag olusamamisti.
1 yasindan sonra da cok ugrastim bana baglanmasi icin.
mesele is yapmak deyildi zaten, cocugumu koklayamamakti, emzirememekti.

sonucta onlar benim dogurdugum bebemle oyunlar oynarken ben cinderellalik yapiyordum.

Ki esim isi geregi kaftanin bes gunu bile ise gitmiyor, ama ben ondan daha cok calisiyordum.

Yardimci olduguna dua edin, o kadar cok erkek var ki, degil ev isi yapmak, tabagini bile kaldirmiyor.
Zannediyorum 20'li yaslardasiniz, malesef bizim dönemin erkekleri ev isinde kadina yardimci olacaksin mantigi ile yetismedi, ama bu son jenerasyon olur insAllah :)
Dert etmeyin, bence sansli bir bayansiniz.

Ha ben yanlış anladım . O zaman haklisiniz tabi. Bir de şey diyeceğim kayinvalideniz ne is yapiyordu allah aşkına. O is yapsaydi da siz çocuğunuzla ilgilenseydiniz oraya yardımcı olmak icin gelmediler mi

Bunu bu sekilde hic bir erkek kabul etmez ki, ayrica esinden kendi kendine "ayyy lavabo kirlenmis karicim dur sunu 2 dk. Ovayim" beklentin bana biraz sacma ve bir o kadar komik geldi.. Adam diycekki ben hem calisip hem ev isi yapacaksam seni niye aldim sadece yatakta mutlu et diyemi!!! He yemek yaparsin sofra kurmaya yardim istersin amenna , agir bir istir kaldiramazsin esinden yardim istersin amenna, evi supurmussundur yorulmussundur 1 oda kalmistir askim surayida sen supururmusun cok yoruldum dersin amenna ama sen resmen adamdan evi silip supurmesini istiyorsun calisiyorsun diye bu bencillik cok fazla.. Resmen rolleri degistirmeye ugrasiyorsun.. Adam iyi sabrediyor diyim sana...

Ha ben yanlış anladım . O zaman haklisiniz tabi. Bir de şey diyeceğim kayinvalideniz ne is yapiyordu allah aşkına. O is yapsaydi da siz çocuğunuzla ilgilenseydiniz oraya yardımcı olmak icin gelmediler mi

sagolsun cocuguma bakiyordu, yemek te yapiyordu, fazlasini beklemem is olarak.
iste sorun da ordaydi zaten, esim kalkarsa annesi oturmazmis :) o kalkar elinden alir yaparmis.
ben de diyordum ki, yaptirma, bir kalkar iki kalkar alisir.

iste ilk cocugun toyluyu diyelim.
esim de pisman oldu ama o yaptiklarina sonucta.
Sukur, bir cok erkek gibi biraz bencil ama merhametli bir insan.
en sonunda anladi :)

artik oyle yapmiyor, ve cocuklarimizla ikimiz de guzelce ilgilenebiliyoruz.
su an Allah razi olsun diyorum.

calismiyorsa kadin haklisin.
ama kadin calisiyorsa konusahibi hakli.

Anladim. Denge çok önemli bu konuda. Hani çocuğumuz yok ama olunca ne olur tahmin disinda bilemiyorum. Su an hamileyim diye hicbir ev isi yapmiyorum yemek hariç. Dun esim ve gorumcem bütün evi temizledi sağolsun. Onun dışında annem arka apartmanda oturuyor onun faydasının cok olacağını düşünüyorum . Calisirsam eğer yemekleri yapar, evimi de gündüz süpürür aksam da ben bebegimle ilgilenirim diye düşünüyorum.

Seni niye mi aldim diyecek kadinlarla evin işini yapsin diye mi evleniliyor

calismiyorsa kadin haklisin.
ama kadin calisiyorsa konusahibi hakli.

Tamam ama birde erkek cephesinden bak resmen adamin eline supurgeyi uzatip su odayi supursene deniliyor bu ne kadar mantikli.. Bende diyorumki ortak yapilsa yada bir is yaparken kendisine yardimci olmasini istese bu daha mantikli... Ama kalkipta bir adamin eline supurge uzatip al evi supur demek su lavobayi ovsana demek mantikli gelmedi bana...

neden mantikli olmasin ki.
tamam kadin otururken yapmayip, kocasina dese ozellikle bizim kulturumuzde ters olur.
ama zaten o sirada konusahibi de is yapiyor, ama esine soyleye soyleye yaptiriyor.
bunu nasil deyistirebilirim diyor.

hem erkek te yasadigi pislettigi yeri temizlemeyi sorumluluk olarak gormeli bence, yasadigi kisi de onunla ayni sekilde yasiyorsa, onun gibi sabah evden cikip aksam geliyorsa.

o zaman sorun olmaz,

bebegini gule gule kucagina alirsin umarim.
cok sekerler cok.

ama iste biz burda gurbette yasiyoruz, sadece biz variz.
yardimci olabilecek kimsemiz yok.
o yuzden birbirimize destek olmaya mecburuz.

Haklisin,bazi dusuncelerine ben de katiliyorum lakin sen %50_ %50 yapalim diyorsun. Ben de kizarim esime bazen icimden soylenirim yahu bikere de su lavaboyu sen fircalasan nolur sanki diye.. duş cikisi banyoyuda ben suya tutarim.
Ama yapmiyor adam, rica etsem yapar o ayri. Canim giderken çopu de atar misin demem lazim illa. Hamileyim,evim dublex. Esim ust katta ders calisiyor. Artik cikmiyorum da yukariya. Gecen zar zor ciktim o da ne.. wc igrenc, caylari mutfak lawabosuna dokmus sapsari ve lekeli heryer.. yerler ucusan sigara kulleri.. her taraf toz. Sadece calisma masasi duzenli,bir cöp bulamazsin. yahu dedim hic rahatsiz olmuyor musun, kendi pisliginde öleceksin walla dedim
Yoo rahatsiz olmuyormus, sinawim var ders calisiyorum dedi,calismasa da ayni
Camasirlarini bile kirli sepetine degil de yanina yere atar. Dert etmiyorum artik,kendiminkini atarken onunkini de atiyorum yada sepetten degil de yerden topluyorum.. kavga mi edeyim daginiksin diye.. cok seviyorum onu gozume batmiyor fazla. 40 yilin bi basi temizlik yapar,vileda falan filan,koltuklari ceker,balkon,wc.. bi kere gece yarisi cam silmisti annemler varken.
Ben de ew de buyuk olunca yardimci cagiriyorum 3_4 ayda bir kapi_pencere_koltuklar silinsin diye. Sonucta ikimizde calisiyoruz,boylelikle haftasonu ikimize de vakit kaliyor. Utuden nefret eder buarada,ama kazanli utu sayesinde utu isini ben kolayca yapiyorum(bi arkadasim da utucuye veriyor,5_10 gomlek icin anlasmis)
Buraya kadar cogu is bende gibi..

Ama gelelim asıl konuya, ben yemek yapmayi sevmem, cok cesit de bilmem,oyle kalabalik misafir de agirlayamam. Iste bu konuda da esim superdir. Gecen yıl ramazanda benim is arkadaslarimi ,haftaicinde, 8kisi ile mudurum dahil eve iftara kabul ettik. Tabiki tum yemekleri esim yapti biz gelene kadar. Pacanga boregi,corba,zeytinyagli dolma,hunkar begendi,salata.. ki o da isten gelip yapti. 3saatte bitirmis hepsini. Soke oldum ve kimse inanmadi esimin yaptigina.sunum olarak da o kadar guzeldi ki. ben de masayi kurmustum geceden.
Velhasil esim yemek yapsin da ben gerisini yaparim diyorum. Buarada eli de cok hizli. Universitedeyken tum yemekleri esim yaparmis ve bununla da mutlu oluyor,arkadaslari da soyledi.

Gelelim hizmet konusuna..esim ayaktayken cayi da getirir misin desem getirir,ama uzak akrabalar yada dar goruslu arkadaslari gelmisse kesinlikle ricada bile bulunmam,ben kalkip hallederim.
Ama ikimizde calisiyoruz,yoruluyoruz.. ben,esimden 3saat sonra eve geliyorum(8de)
O yuzden esim de cok ses etmiyor yemek konusuna. Biz evlenmeden once konustuk bu konulari, hayat musterek dedik. Zaten birbirimizi seviyoruz,arada yardimci alip hallediyoruz temizlik isini. Bazen, hadi sunlari yapalim da gezmeye gidelim hemen diyorum. Kalkiyor hemen

Erkeklerin bizim kadar is yapmasini bekleyemeyiz,cunku hicbir erkek annesi oglum ewlenince karisina is yapsin_yemek yapsin diye egitmez,hatta karisina yardim ettigi duyulursa eywah eywahh
Ama bizlere yemek,temizlik,utu yapmamiz gerektigi ogretiliyor. Erkeklere karsi esit olalim,ezilmeyelim,ayagimizin ustune basalim die okutulup işe baslatiliyoruz..
Dolayisiyla biz erkeklerden daha donanimli oluyoruz,hersey bizim gorevimizmis gibi alistiriliyoruz.
Ben kendime dusen kısminin %70
Beterin beteri de var.
Isyerinden bi abim var,esi calisio.evde 4cesit yemek olmali, Ben tabagimi bile goturmem mutfaga dio. Kadinin goreviymis o. Ben ona lamba tak,musluk degistir diyomuyum dedi.(sanki o da hergun musluk degistirip,lamba takio) kadina yazık vallahi...

Ben bu paragraflari okudugumdan yola cikarak bu yorumu yaptim , kendisine yardimci olmasini filan istemiyor iyi okuyun hatta sana yardim ederim dediginde nefret ediyorum neden kalkipta yapmiyor kendisi diyor , evet bir es kadinina yardim etmeli hemfikiriz ama konu sahibi yardim etmesini degil adamin pazar gunleri bildigin gündelikci gibi evde calismasini istiyor...

ben kazanli utuye takildim.
ne gibi bir artisi var bu kazanli utunun ?
nasil bitiyor utuler hemen onunla ?
farki ne diyer utuden.
Sonucta illa ki o gomlegin uzerinden gecmen gerekmiyormu ?

bu arada hangi marka kullaniyorsun ?

İş bölümü yapmak ortak yapmak daha erkegin kadina yardimci olmasini istemek bana mantikli gelen bu... Ama adamin eline supurge tutusturup al su evi supur demek ne kadar dogru?
Tamam hakli olduğunuz noktalar var ayni fikirdeyiz ama bu adama 'seni niye aldim yatakta mutlu et diye mi ' deme hakkını vermez. İnsanlar duyguyu, aşkı, hayatı paylaşmak icin evlenirler. Ne erkeğe ne kadına cinsel obje ve ya isleri yapması gereken bir varlık gibi davranilmasi hos değil.

(PrensesMononoke) : Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.

Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış.

1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor.

Ben bu paragraflari okudugumdan yola cikarak bu yorumu yaptim , kendisine yardimci olmasini filan istemiyor iyi okuyun hatta sana yardim ederim dediginde nefret ediyorum neden kalkipta yapmiyor kendisi diyor , evet bir es kadinina yardim etmeli hemfikiriz ama konu sahibi yardim etmesini degil adamin pazar gunleri bildigin gündelikci gibi evde calismasini istiyor...

Cay koymasinda sorun yok hatta bizim tarafta icecekleri erkekler koyar cay yaptirmazlar kadina genelde.Ama pencere konusunda falan hakli sanki ya ne bilim absurd durur onun yerine mesela daha farkli daha makul islerde yardimci olmali bence

ben kazanli utuye takildim.
ne gibi bir artisi var bu kazanli utunun ?
nasil bitiyor utuler hemen onunla ?
farki ne diyer utuden.
Sonucta illa ki o gomlegin uzerinden gecmen gerekmiyormu ?

bu arada hangi marka kullaniyorsun ?
Kizz sen de ayri bi alemsinn ha
Evet ama 2 geciste bi kol bitiyor. Saatlerce gecmene gerek kalmiyor,buhargucu iyi. Atiyorum ceketi askidayken de buharla utuleyebiliyorum( perdelerde ayni sekil)
Evlenirken 650 ye almistim,phlps in akıllı utusu. Evimde her utu yapan begeniyor. Ben o kdr mukemmel_mucize demesem de benim isimi rahatlatiyor.

Asla vermez evet biz kadinlar neysek erkeklerde o onlarin hic bir artisi veya fazlasi yok ama bizim erkeklerimizin yapisi bu afedersin öküz ruhlu bir cogu can sıkmayi severler boyle bir yaklasimda bulunuldugunda da yine uzulen biz kadinlar oluyoruz.. Bir cok erkek kadinina yardim eder ama hic bir erkek tamamen ev temizligini ustlenmez konu sahibi esini yukardada belirttim bildigin gundelikci gibi kullanmak icin egitmeye caliyor ben yazdiklarindan bunu cikardigim icin o yorumu yaptim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…