- 9 Eylül 2014
- 12.902
- 19.923
- 498
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
Eşim de ben de çalışıyoruz, hafta içi yemeği birlikte hazırlarız sofrayı birlikte kurup kaldırırız. Hafta sonu bir günümüzü temizliğe ayırırız. Arada bu hafta temizlik yapmasak diye huysuzlanır tamam derim o günü başka şekilde değerlendiririz. Sadece biz değil çevremizdeki arkadaşlarımız ve eşleri de bizim gibidir. Misafir geldiğinde çay ve yemek servisini de hangimiz daha müsaitsek o yapar kimse de yadırgamaz. Sanırım bu biraz sosyal çevre ve yetiştirilme tarzıyla da ilgili. Anormal olan erkeğin temizlik yapması değil temizliğin kadın işi olarak görülmesidir. Ampul takma işinde bile cinsiyet ayrımı yapan insanları gördükçe şaşkınlığım artıyor. Artık gündeliğe bile giden erkekler var ki büyük temizlik için bizim eve geldiğini de bilirim.
ben millete göstermek için yaptıgınızı iddia etmedim.. Bakın diyorsunuz ki elim yetişmediği için veya bi işim oldugu için neden kadın işi olduklarını düşünüyorsunuz.. Konunuzda bu zaruri durumdan bahsetmemişsiniz ben yapıyorsam o da yapsın gibi algıladım ben.. Diğer arkadas tam tersi kadın işi değil ben yapıyorum o da yapsın diyor ampulde takarım sıkıntı değil.. Gelelim bana bende ampul takarım burada işi ampule indirgemek örnek amaçlı yoksa çokta bi iş değil diye küçümsemeye gerek yok.. Ama eşimin eli armut toplarken bana ampulu tak dese takıpta arkadaslarım gelincede biliyor musunuz şu ampulu benim koca müsveddesi otururken ben taktım nasılda becerikliyin demem bu beni çağ dışı yapmaz erkek egemenliğini savunduğum anlamıda çıkmaz şakada hiç değilim durum bu..
ben kadın işi demedim. zaruri bir durum olmasına gerek yok ben yapıyorsam o da yapacak tabi. ama ben ona şunu yap bunu yap diyorsam o sırada bacaklarımı uzatıp oturuyor olmuyorum herhalde.ben millete göstermek için yaptıgınızı iddia etmedim.. Bakın diyorsunuz ki elim yetişmediği için veya bi işim oldugu için neden kadın işi olduklarını düşünüyorsunuz.. Konunuzda bu zaruri durumdan bahsetmemişsiniz ben yapıyorsam o da yapsın gibi algıladım ben.. Diğer arkadas tam tersi kadın işi değil ben yapıyorum o da yapsın diyor ampulde takarım sıkıntı değil.. Gelelim bana bende ampul takarım burada işi ampule indirgemek örnek amaçlı yoksa çokta bi iş değil diye küçümsemeye gerek yok.. Ama eşimin eli armut toplarken bana ampulu tak dese takıpta arkadaslarım gelincede biliyor musunuz şu ampulu benim koca müsveddesi otururken ben taktım nasılda becerikliyin demem bu beni çağ dışı yapmaz erkek egemenliğini savunduğum anlamıda çıkmaz şakada hiç değilim durum bu..
ampul takmayı erkek işi olarak örnek vermişsiniz. Komik değil mi bu. Konuyu açıklamak için vermiyor musunuz örneği. Verdiğiniz örneğin içeriği yansıtması gerekmiyor mu?Yine isteyen istediği yeri kesip komik oluyor adı altonda yorumlamış burda ampul takmak tıpkı lavabo ovmak gibi bir örnek örnek yani örnek hani olur ya mesela diye baslar hani derdinizi anlatamazsınızda örneklere indirgersiniz örneklerle açarsınız işte böyle bir örnek. Yok ben ampul takamıyorum adamda kolu tutmadığı için lavaboyı fırcalayamıyor ha bide unutmadan dediğiniz gibi şaka mısınız..
Ya ne komik bi hanım hanfendi siz önce benim mesajlarımı bir okuyun ben mi dedim kuramaz yapamaz.. Tabiiki ben yemek hazırlarken o salata yapacak bunları önceki sayfada aynende bu örnekle dile getirdim tabiki ben yemek hazırlarken o sofrayı kuracak kuruyorda benim eşim çok guzel salata yapar etli yemekleride süperdir ben süpürürsem o da viledayla siler koltukları ceker bunlarıda hatta birazda dinimizde yeri oldugu için yapar siz benim ne dediğimi anlamamışsınız bile. Burdaki sorun şu benim eşim ve eminimki çoğu kişininde böyle lavabo ovmaz bende ampul takmam ha mecbur kalırsak ikimizde yaparız ama gidiptr kimseye lavaboyu ovdum helal bana demez mesele bu bunlar örnek önce okuyun anlayın ondan sonra hadisi ayeti getirin şükürler olsun bunları bizde biliyoruz bence bilmeyenlere anlatınYahu akşam eve gelmişsin sen yemek yaparken kocan salata yapsa, sen masa kurarken o çocuğa baksa, sen bulaşık makinesini toplarken o evi gırgırlasa çok mu zor, ayıp mı, yasak mı? Ampul takarken sana tak demesiyle aynı şey mi? Biz yemek yaparken "yaa ben yapmıcam gel sen yap diyip yatayım demiyoruz ki". Erkekler iş yapamaz diye kural mı var? Nereden gelir bu kurallar, kim koyar? Ya hadislere bak, Hz. Muhammed Efendimiz diyor ki kadının erkeği için yaptığı her iş sevaptır, kadının iş yapma zorunluluğu yoktur, erkeği için yaptığı yemek bile Allah katında ona sevap mükafat olarak döner. Yapmazsa da niye yapmadın diye hesap sorulmaz. Zira erkeğinde öyle eşine yaptıkları sevaptır. Ya dinimiz bunu söylüyor, Efendimiz'in eşine yardım ettiği söyleniyor, Kuran-ı Kerm'de ev işini kadın yapar erkek yatar diye ayet mi var, nerden geliyor bu kurallar da ayet gibi savunup duruyorsunuz ki?
Erkekler tembel, herşeyi istedikleri gibi yaşıyorlar, eşlerini zerre sallamıyorlar, acımıyorlar bir de üstüne iş yapmak zorundaymışız gibi yapmayınca hayatı zindan ediyorlar demiyorsunuz da, nasıl yapsınlar, mecburlar mı? hee canım hee, değiller, siz hadisten, Kuran-ı Kerim'den iyi biliyorsunuz.
benim problemim ev işlerinin yapılıp yapılmaması değil. Eşimin düşünce yapısı. Yardımcı tutarsak bu düşünce yapısı değişecek mi. Oturup ona hiç bir şey söylemeden kendim de yapabilirim işleri çok zor bir şey değil. Ama onun bu düşüncesini kabullenmiş olmuyor muyum böyle yaparak.yardımcı bırını tutun o zaman parasını da ortaklasa odersınız ,
O zaman eşinize evde misafir varken bilerek bir ampulu bozun belli etmeden sonra gidip eşinize deyinki şu ampulu takar mısın bakın bakalım hiç alınacak mı kızacak mı küsecek mi burdan bunun erkek işi oldugunu anlarsınız zaten bu durum komikse ordakilerde güler olur biter.. Bir kez daha ve son kez söylüyorum ben erkeklerin iş yapmasına karsı değilim tabiki yapsın yardım etsin salata yapsın masa kursun. Yardımcı olsun kısasa kısas olmasın. Bu benim düşüncem siz yok kısasa kısas olsun derseniz bende size diyorumki ufak bir tavsiye biraz kurallarınızı esnetin daha mutlu olursunuz buda benim düşüncem konu buydu ama bir girdik konudan çıkamadık çağdısı mı olmadık erkekelr ayaklarını mı uzatsın demişiz hatta biri ayetlerden bana örnek veriyor enteresan..gerisini siz bilirsiniz yaptırıpta mutlu olursanoz ne mutlu size..ampul takmayı erkek işi olarak örnek vermişsiniz. Komik değil mi bu. Konuyu açıklamak için vermiyor musunuz örneği. Verdiğiniz örneğin içeriği yansıtması gerekmiyor mu?
dusuncesını kabullenmemenız ıcın bunuı yazdım zaten ,benim problemim ev işlerinin yapılıp yapılmaması değil. Eşimin düşünce yapısı. Yardımcı tutarsak bu düşünce yapısı değişecek mi. Oturup ona hiç bir şey söylemeden kendim de yapabilirim işleri çok zor bir şey değil. Ama onun bu düşüncesini kabullenmiş olmuyor muyum böyle yaparak.
Ya ne komik bi hanım hanfendi siz önce benim mesajlarımı bir okuyun ben mi dedim kuramaz yapamaz.. Tabiiki ben yemek hazırlarken o salata yapacak bunları önceki sayfada aynende bu örnekle dile getirdim tabiki ben yemek hazırlarken o sofrayı kuracak kuruyorda benim eşim çok guzel salata yapar etli yemekleride süperdir ben süpürürsem o da viledayla siler koltukları ceker bunlarıda hatta birazda dinimizde yeri oldugu için yapar siz benim ne dediğimi anlamamışsınız bile. Burdaki sorun şu benim eşim ve eminimki çoğu kişininde böyle lavabo ovmaz bende ampul takmam ha mecbur kalırsak ikimizde yaparız ama gidiptr kimseye lavaboyu ovdum helal bana demez mesele bu bunlar örnek önce okuyun anlayın ondan sonra hadisi ayeti getirin şükürler olsun bunları bizde biliyoruz bence bilmeyenlere anlatın
Evet iyice arastırmanıza gerek yok son mesajımı sadece okusaydınız o mana çıkmazdı ama siz önyargılarınızla yorumladığını için öyle oldu.. Lavabo ovmak ampul takmak salata yapmak hepsi erkeğinde kadınında yapabileceği işler ama ben ampulu takmadı diye karısına kızan lavaboyu obmadı diye kocasına kızanı yada bu hakkı kendinde göreni görmedim..Komik mi geldi gerçekten.
Burada yorum yaparken son mesajınızı dikkate aldım, siz birine cevap verirken tek tek eski mesajlara mı bakıyorsunuz ki?
Ampul değiştirme örneği daha komik gelmişti bana, haa eski mesajlarınızda bunun tersini savunduysanız bilemem. Ama ampul takmak erkek işi, lavabo ovamak kadın işi, salata erkek işi, balkon yıkamak kadın işi falan ayırıma girmeden herkes denk geldiği işi yapsa zaten hayat daha huzurlu olurdu. Lavabo ovmak kadın işi diye bir kural olmasa gerek.. Hatta erkekler daha iyi bastıra bastıra ovabilir sanırsam..
Evet iyice arastırmanıza gerek yok son mesajımı sadece okusaydınız o mana çıkmazdı ama siz önyargılarınızla yorumladığını için öyle oldu.. Lavabo ovmak ampul takmak salata yapmak hepsi erkeğinde kadınında yapabileceği işler ama ben ampulu takmadı diye karısına kızan lavaboyu obmadı diye kocasına kızanı yada bu hakkı kendinde göreni görmedim..
asıl örneklere takılıp kendi istediğiniz yerden istediğiniz anlamları çıkartan sizsiniz. Konunun neresinde eşime lavaboyu ovmadı diye kızdığımı ya da kendim de böyle bir hak gördüğümü söyledim acaba? Ya da biz ampul takıyoruz takmayınca kocalarımız bize kızıyor onlar da lavabo yıkamayınca biz de onlara kızıyoruz filan mı dedik. Nasıl bi anlayışınız var. Biz diyoruz ki ampul takmak da lavabo ovmak da kadın erkek işi diye sınıflanamayacak işler. Herkes ikisini de yapabilir. Biz nasıl ampul takıp sonra bundan rahatsızlık duymuyorsak erkekler de lavabo yıkayıp bundan rahatsız olmamalıdırlar.Evet iyice arastırmanıza gerek yok son mesajımı sadece okusaydınız o mana çıkmazdı ama siz önyargılarınızla yorumladığını için öyle oldu.. Lavabo ovmak ampul takmak salata yapmak hepsi erkeğinde kadınında yapabileceği işler ama ben ampulu takmadı diye karısına kızan lavaboyu obmadı diye kocasına kızanı yada bu hakkı kendinde göreni görmedim..
Burda kızmaktan kasıt bunu kendine hak görmek.. Benimle aynı cümleyi kurup bana karsısınız çok enteresan bende orada demişim her iki cinsinde yapabilecegi işler oldugunu. Siz ampul takıp rahatsızlık duymuyorsanız kocanızda lavabo ovsun rahatsızlık duymasın bu beklentiye girebilirsiniz. Ben rahatsız olurum ortak yapılacak işler var yapılmayacak işler var bana göre zaten kocanızın rahatsızlığıda bundan.. Anlaşamayacagımızı görüyorum kendimizi yormaya gerek yok. Erkek egemenliğini benimseyen gibi etiketlenen benim sizin bu kadar kızdıgınız yerde benim neler yazmam lazım ama ben tavsiyemi yaptım ne kdar pişman olsamda daha fazla kendimi anlatamıycam anlamak isteyenler eski mesajlarımı okısun uzatmaya gerek yok.. Ben size içten mutluluklar diliyorum umarım amacınıza ulaşıp mutlu olursunuzasıl örneklere takılıp kendi istediğiniz yerden istediğiniz anlamları çıkartan sizsiniz. Konunun neresinde eşime lavaboyu ovmadı diye kızdığımı ya da kendim de böyle bir hak gördüğümü söyledim acaba? Ya da biz ampul takıyoruz takmayınca kocalarımız bize kızıyor onlar da lavabo yıkamayınca biz de onlara kızıyoruz filan mı dedik. Nasıl bi anlayışınız var. Biz diyoruz ki ampul takmak da lavabo ovmak da kadın erkek işi diye sınıflanamayacak işler. Herkes ikisini de yapabilir. Biz nasıl ampul takıp sonra bundan rahatsızlık duymuyorsak erkekler de lavabo yıkayıp bundan rahatsız olmamalıdırlar.
Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,birde tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?