- 10 Mart 2011
- 167
- 151
- 303
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
Peki kocanız size şu ampulu tak dedi kendisi evdeyken ne hissedersiniz çok öerak ettim..Buzdolabı musluk filan tamir edebilen kaç erkek var acaba :) Bence siz kendinizi böyle basit şeylerle avutuyorsunuz valizimi taşıdı ampulü taktı filan diye. ayda yılda bir kere olacak şeylerle günlük işleri kıyaslayamazsınız.
Yok yanlış anlamadım,sizin konuştuğunuz arkadaşında demek istediğini anladım ben.O da konu sahibinin eşiyle bu meseleyi kavga etmeden çözebilmesinden yana sadece.Her kadın yardım bekler zaten eşinden beklemeyen pek yoktur bence.Sadece konu sahibinin eşinin kafa yapısı değişmiyor.Yaptığı şeyler ona utanç veriyor,insanların yanında yapmak istemiyor bunları.Diyaloğa girdiğiniz arkadaşta bende yardım etmesinden yanayım fakat eşin istemiyorsa başkalarının yanında söyleme diyor anladığım kadarıyla..Konu kadın erkek eşitliğine,kurtuluş savaşına kadar gitti :) sakın yanlış anlamayın,sadece arkadaşın söylemek istediği yanlış anlaşıldı gibi geldi bana onu dile getirmek istedim.Amacım polemik değil yani.yanlış anladınız sanırım alıntıladığım mesaja ve alıntıladığım kişiyle olan diyoloğun ilerleme şekline bakarsanız konu sahibi hakkında yapılmış bir yorum değildi bu..
Sen turkiyede mi yasiyosun? Heralde yani hic bi adam gogsunu gere gere temizlik yapiyorum demez. Ulke gerceklerini idrak edersen rahat edersin. Baskalari varken adama is yaptirmaya da calismazsinMerhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Yok yanlış anlamadım,sizin konuştuğunuz arkadaşında demek istediğini anladım ben.O da konu sahibinin eşiyle bu meseleyi kavga etmeden çözebilmesinden yana sadece.Her kadın yardım bekler zaten eşinden beklemeyen pek yoktur bence.Sadece konu sahibinin eşinin kafa yapısı değişmiyor.Yaptığı şeyler ona utanç veriyor,insanların yanında yapmak istemiyor bunları.Diyaloğa girdiğiniz arkadaşta bende yardım etmesinden yanayım fakat eşin istemiyorsa başkalarının yanında söyleme diyor anladığım kadarıyla..Konu kadın erkek eşitliğine,kurtuluş savaşına kadar gitti :) sakın yanlış anlamayın,sadece arkadaşın söylemek istediği yanlış anlaşıldı gibi geldi bana onu dile getirmek istedim.Amacım polemik değil yani.
cidden şaka gibisiniz hanımefendi. ne hissedebilirim allah aşkına. Siz söyleyene kadar ampul takmanın bu kadar büyük bir anlamı olduğunu hiç düşünmemiştim. Burda bi emir yoksa o an o iş için uygun olan kişi ben olduğum için bunu istiyorsa hiç bir şey hissetmem, üzerinde düşünmem bile. Çünkü ben ona çay koyar mısın, cam siler misin derken sizin düşündüğünüz gibi sırf o iş yapıyo diye millete göstermek için değil o an o iş ona daha uygun olduğu için diyorum. Elim dolu olabilir, camlara dışarıdan kolum yetişmiyor olabilir, benim yapmam gereken başka bir iş olabilir.Peki kocanız size şu ampulu tak dedi kendisi evdeyken ne hissedersiniz çok öerak ettim..
Peki kocanız size şu ampulu tak dedi kendisi evdeyken ne hissedersiniz çok öerak ettim..
Oh ya ne güzel işmiş.Çalışın,kazanın ay boyunca canınız çıksın sonra maaşınızı bilmeyin,direk erkeğe verin.Bunu yapan kadınlarıda hiç anlamam.Bir ihtiyaç oldumu aşkım don alıcam para versene mi bana diyorlar acaba? Sizide tebrik ederim çok iyi cevap vermişsiniz eşinize,arkadaşların eşini örnek vereceğine sizin aileyi örnek alsınbence çok doğru yoldasın cnm. neye yardımcı oluyormuş nerden benm görevim oluyormuş? lavaboyu da ovacak, yemeği de yapacak, bulaşık da yıkayacak , çamaşır da asacak! ben hizmetçilik yapmak için evlenmedim. hayatıma arkadaş olsun birlikte güzel güzel yaşayalım diye evlendim. benmki de annesigil gelince elini hiçbişeye sürmezdi ilk zaman. sonra dedim artık annengilin gelmesi beni çok yoruyor yanlarında hiçbişeye elini sürmüyosun. siz orda oturup sohbet ederken ben mutfaktan çıkamıyorum, sinir oluyorum. artık sofrayı falan topluyor yanlarında.
arkadaşlarının karısını bana maaş kartımı almak için örnek göstermişti benmki. arkadaşlarının eşleri maaşlarını bile bilmiyormuş da, kartları senelerdir eşlerindeymiş de, evin yönetimini erkek yaparmış da... kimsenin karısı beni ilgilendirmiyor beni kimseyle kıyaslama dedim çok kıyaslanmak istiyorsan ben seni kendi ailemle kıyaslayayım babamın maaş kartı annemdedir dedim. bir de bizim ailede gerçekten erkekler pek hamarattır ve grur duyarlar üstelik bundan. eniştem börekleri ben yaptım nasıl olmuş diye hava attı gittiğimizde, kuzenimin eşi aman dökülmesin yeni süpürdüm dedi,diğer kuzeninin eşi yemeği ben yaptım nası olmuş dedi. eşim ailemizin damatlarını bilir yanii
Merhaba arkadaşlar
ay çıkamadım konudan
düşünün o halde erkekler de bize , karıcığım şu musluk damlatıyor hadi sıkıver,buzdolabı bozulmuş tamir ediver,ocak gaz kaçırıyor galiba kontrol et dese ne olurmesela valiz var elinizde seyahate gidiyorsunuz size taşıtsa ? eşitiz ya sonuçta?bu eşitlik meselesini işimize geldiği gibi mi kullanıyoruz acaba
Peki kocanız size şu ampulu tak dedi kendisi evdeyken ne hissedersiniz çok öerak ettim..
valla ben takarım becerebildiğim işi yaparım gocunmam..
ampul takmayı erkek işi olarak görüyorsunuz sanırım.. bizim demek istediğimiz bu işlerin erkek yada kadına ait olduğu kanısını yaratanlar kimler ? yine biz kadınlar sorunuzdan o anlaşılıyor zira..
ben millete göstermek için yaptıgınızı iddia etmedim.. Bakın diyorsunuz ki elim yetişmediği için veya bi işim oldugu için neden kadın işi olduklarını düşünüyorsunuz.. Konunuzda bu zaruri durumdan bahsetmemişsiniz ben yapıyorsam o da yapsın gibi algıladım ben.. Diğer arkadas tam tersi kadın işi değil ben yapıyorum o da yapsın diyor ampulde takarım sıkıntı değil.. Gelelim bana bende ampul takarım burada işi ampule indirgemek örnek amaçlı yoksa çokta bi iş değil diye küçümsemeye gerek yok.. Ama eşimin eli armut toplarken bana ampulu tak dese takıpta arkadaslarım gelincede biliyor musunuz şu ampulu benim koca müsveddesi otururken ben taktım nasılda becerikliyin demem bu beni çağ dışı yapmaz erkek egemenliğini savunduğum anlamıda çıkmaz şakada hiç değilim durum bu..cidden şaka gibisiniz hanımefendi. ne hissedebilirim allah aşkına. Siz söyleyene kadar ampul takmanın bu kadar büyük bir anlamı olduğunu hiç düşünmemiştim. Burda bi emir yoksa o an o iş için uygun olan kişi ben olduğum için bunu istiyorsa hiç bir şey hissetmem, üzerinde düşünmem bile. Çünkü ben ona çay koyar mısın, cam siler misin derken sizin düşündüğünüz gibi sırf o iş yapıyo diye millete göstermek için değil o an o iş ona daha uygun olduğu için diyorum. Elim dolu olabilir, camlara dışarıdan kolum yetişmiyor olabilir, benim yapmam gereken başka bir iş olabilir.
Merhaba arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?