Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Peki kocanız size şu ampulu tak dedi kendisi evdeyken ne hissedersiniz çok öerak ettim..

yanlış anladınız sanırım alıntıladığım mesaja ve alıntıladığım kişiyle olan diyoloğun ilerleme şekline bakarsanız konu sahibi hakkında yapılmış bir yorum değildi bu..
Yok yanlış anlamadım,sizin konuştuğunuz arkadaşında demek istediğini anladım ben.O da konu sahibinin eşiyle bu meseleyi kavga etmeden çözebilmesinden yana sadece.Her kadın yardım bekler zaten eşinden beklemeyen pek yoktur bence.Sadece konu sahibinin eşinin kafa yapısı değişmiyor.Yaptığı şeyler ona utanç veriyor,insanların yanında yapmak istemiyor bunları.Diyaloğa girdiğiniz arkadaşta bende yardım etmesinden yanayım fakat eşin istemiyorsa başkalarının yanında söyleme diyor anladığım kadarıyla..Konu kadın erkek eşitliğine,kurtuluş savaşına kadar gitti :) sakın yanlış anlamayın,sadece arkadaşın söylemek istediği yanlış anlaşıldı gibi geldi bana onu dile getirmek istedim.Amacım polemik değil yani.

Sen turkiyede mi yasiyosun? Heralde yani hic bi adam gogsunu gere gere temizlik yapiyorum demez. Ulke gerceklerini idrak edersen rahat edersin. Baskalari varken adama is yaptirmaya da calismazsin

Yetiştirilmekten çok yapı meselesi,canı isterse evide süpürür çay koyar yemekte yapar,hatta et yemeklerini benden iyi yapar.Ama bunu gidipte arkadaşına bizim gibi ballandıra ballandıra anlatmaz.Vay efendim şöyle sildim böyle süpürdüm iyice ovaladım falan,zaten eşin yapıyomuş bırak misafirlerin yanında yapmasın öyle mutlu demekki..

Keşke benim kocam tüm işlerde yardım etse de başkalarının yanında otursa cidden umrumda olmaz. Benimkisi asla iş yapmaz benimle. Yetiştirilme tarzı mı, analarının iş güzarlığı mı, toplum mu her ne karın ağrısıysa. Ama cidden iğrenç, bencil ve b.ktan bir sistem.

Erkekler nasıl yapsın, onlar anasının evinde yapmıyor ne bilir iş yapmayı ne demek anlamış değilim. Elektrikli süpürgeyle ev süpürme işini 8 yaşında çocuk yapıyor, maharet mi gerek? Ya da masaya tabak koymak usta işi mi?

Resmen köle gibi çalıştırılıyoruz. Erkekte kadın da eşit koşulda çalışıp para getiriyor, ikiside yoruluyor ama akşam olup eve gelince erkek serilip "na yamak yicaaz" diye sorup bi yandan tv bakarken kadın dinlenmeden yemek yapma, masa kurma toplama, çamaşır, ütü, çoluk çocuk derken kendine vakit ayıramadan yatıp yine ertesi gün kalkıyor.

Ya Hz. Muhammed Efendimiz bile eşine yardım edermiş, eşine yardım etmek sünnet yahu. Tövbe haşa Eendimiz kılıbık mıydı? Ne alaka, eşine yardım etmekten hoş birşey var mı? Ne var yapabileceği işleri yapsa, tamam ütü yapmasın cam silmesin onları geçtim artık da masa kursun, toplansın, yediği içtiğini makinaya koysun, ev süpürsün, toz alsın. Biz de arada nefes alalım, biraz kndimize vakit ayıralım. Sonra mutsuz depresif kadınlar, mutsuz evlilikler ve en son "eşim banla ilgilanmıyo, bakmıyo kandına aldattıysam suç onun" diyen adamlar ve bunu tastikleyen "aaaa adam aldattıysa suç kadında" diyen zihniyetsiz kadınlar. Hep okun sivri yönü kadına heeep.

bence çok doğru yoldasın cnm. neye yardımcı oluyormuş nerden benm görevim oluyormuş? lavaboyu da ovacak, yemeği de yapacak, bulaşık da yıkayacak , çamaşır da asacak! ben hizmetçilik yapmak için evlenmedim. hayatıma arkadaş olsun birlikte güzel güzel yaşayalım diye evlendim. benmki de annesigil gelince elini hiçbişeye sürmezdi ilk zaman. sonra dedim artık annengilin gelmesi beni çok yoruyor yanlarında hiçbişeye elini sürmüyosun. siz orda oturup sohbet ederken ben mutfaktan çıkamıyorum, sinir oluyorum. artık sofrayı falan topluyor yanlarında.

arkadaşlarının karısını bana maaş kartımı almak için örnek göstermişti benmki. arkadaşlarının eşleri maaşlarını bile bilmiyormuş da, kartları senelerdir eşlerindeymiş de, evin yönetimini erkek yaparmış da... kimsenin karısı beni ilgilendirmiyor beni kimseyle kıyaslama dedim çok kıyaslanmak istiyorsan ben seni kendi ailemle kıyaslayayım babamın maaş kartı annemdedir dedim. bir de bizim ailede gerçekten erkekler pek hamarattır ve grur duyarlar üstelik bundan. eniştem börekleri ben yaptım nasıl olmuş diye hava attı gittiğimizde, kuzenimin eşi aman dökülmesin yeni süpürdüm dedi,diğer kuzeninin eşi yemeği ben yaptım nası olmuş dedi. eşim ailemizin damatlarını bilir yanii

Konu epey uzamis yorumlari okumadim
bizde de şöyle bi durum esim çalışıyor ben ev hanimiyim 2cocukla ne işim bitiyor ne çamaşır dedrdimAma kocam saolsun calismadigi gunler işim coksa yardim eder beraber hali bile yikariz kirli çamaşırlari hep banyoya çıkarır bu bile bana yardım gibi geliyor

yok estağfurullah yanlış anlaşılcak birşey yok.. evet ben o arkadaşında demek istediğini anladım zaten konu sahibinede belirttim utanıyorsa es geçin diye..
benim o mesajda demek istediğim ikili ilişkilerini bilemeyeceğimiz için kimisi hır çıkararak kimisi tatlı dille kimisi vs vs.. şekilde yardımcı olmasını sağlamaya çalışırdı.. konu sahibine özel değil genel bir mesajdı yani..

Peki kocanız size şu ampulu tak dedi kendisi evdeyken ne hissedersiniz çok öerak ettim..
cidden şaka gibisiniz hanımefendi. ne hissedebilirim allah aşkına. Siz söyleyene kadar ampul takmanın bu kadar büyük bir anlamı olduğunu hiç düşünmemiştim. Burda bi emir yoksa o an o iş için uygun olan kişi ben olduğum için bunu istiyorsa hiç bir şey hissetmem, üzerinde düşünmem bile. Çünkü ben ona çay koyar mısın, cam siler misin derken sizin düşündüğünüz gibi sırf o iş yapıyo diye millete göstermek için değil o an o iş ona daha uygun olduğu için diyorum. Elim dolu olabilir, camlara dışarıdan kolum yetişmiyor olabilir, benim yapmam gereken başka bir iş olabilir.

valla ben takarım becerebildiğim işi yaparım gocunmam..
ampul takmayı erkek işi olarak görüyorsunuz sanırım.. bizim demek istediğimiz bu işlerin erkek yada kadına ait olduğu kanısını yaratanlar kimler ? yine biz kadınlar sorunuzdan o anlaşılıyor zira..

Oh ya ne güzel işmiş.Çalışın,kazanın ay boyunca canınız çıksın sonra maaşınızı bilmeyin,direk erkeğe verin.Bunu yapan kadınlarıda hiç anlamam.Bir ihtiyaç oldumu aşkım don alıcam para versene mi bana diyorlar acaba? Sizide tebrik ederim çok iyi cevap vermişsiniz eşinize,arkadaşların eşini örnek vereceğine sizin aileyi örnek alsın

utanıyor olması tamamen yetişme tarzıyla ilgili, benim görümcelerim var. ve bekar oldukları sürece hep eşime hizmet etmişler. annesi de o şekilde. malesef çoğu ailede bu şekilde kız kardeş büyük olsun küçük olsun babasına abisine erkek kardeşine hizmet etmeli. suyu getiren çayı dolduran ailedeki kız olmalı. bu şekilde yetiştiriliyoruz ne yazık ki. ilerde Allah nasip eder de çocuklarım olursa kız ya da erkek farketmez ikisine de aynı oranda iş yaptırmayı düşünüyorum.kimse kimsenin hizmetçisi değildir olamaz da.

eşime gelince tüm bunlara rağmen şükürler olsun ki, her işi yapar. ütü, ev süpürme-silme, cam silme, balkon yıkama, tuvalet-banyo yıkama, çamaşır, bulaşık vs. bunları yaparken biraz da dini boyutunu düşünerek yapar, dinimizde bir erkeğin eşine yardım etmesinin ne büyük bir sevap olduğunu bilir. ancak tüm bunlara rağmen, eşim de birine bunları yaptığını söylememden rahatsızlık duyar, canım hadi bana yemek koy deyince burda 5 tane kadın var siz dururken ben mi koyacağım da diyebiliyor malesef. her ne kadar bu durumu tasvip etmesem ve kendisine dile getirsem de nasıl bir aileden geldiğini bildiğim için çok fazla üstüne gitmiyorum. o yüzden başkasının yanında çok bişey yaptırmam da istemem de. o isterse misafir gelince kalkar bana yardım eder; istemezse de herkesin yanında yap demem. yoruldum falan filan diyerek onun yardımına ihtiaycım olduğunu belirtirim, o da kırmaz genelde ya da birilerini yanıma gönderir yardım edin diye.

normalinde yardım etsin de, başkalarının yanında da utansın artık napalım. bize düşen çocuklarımızı öyle yetiştirmemek

Hiç mi damlatan musluk onarmadınız ya da valiz taşımadınız? Ben yaptım, valizde taşıdım, pazar poşeti de, market poşeti de. Tüm poşetleri ya da valizleri eşime yükleyip kendim elimi kolumu sallamadım. Siz demek ki öyle yapıyorsunuz ama emin olun biz yapmıyoruz.

Ayrıca buzdolabı tamir edebilen eş, gerçekten tebrik ederim ne diyim.

Ampulun yanmadığını görürsem kendim takarım, o fark ettiyse o takar. Neden bana şu ampulü tak desin ki ayrıca? Ampul takmak erkek işi mi, hiç mi ampul takmadınız ayol. Yemek yaparken ampul patlasa ve kocanız evde yoksa onun gelmesini mi bekliyosunuz, bu erkek işi ben takamam mı diyorsunuz yahu?

Evde her işi erkekte yapabilir kadın da. Yemek yapma vs sadece kadın yapsın, duvar delme falan sadece erkek amenna ama ampul takma falan örnek vermeyin bile komik oluyor.

Son düzenleme:
Verilen cevapları okuyunca şaştım kaldım doğrusu... Sırf muhalefet olmak adına yorum yapanlar var sanırım. Aslında şaşırmamak lazım, muhalefet olan kadınlar değil mi erkek evlatlarını yere göğe koyamayan, kız evlatlarını erkek evlatlarına hizmetçi eden. Ancak burada muhalefet yapan hanımların eşleri mutfağa 2 tabak götürsün, içinden gerim gerim gerinir memnuniyetinden...

Ben de çalışıyorum, eşim de çalışıyor. Aynı saatte evden çıkıyoruz, aynı saatte eve geliyoruz. Masayı bile birlikte hazırlarız bırakın temizliği... Birlikte yemek yer, birlikte televizyon seyreder, birlikte sohbet eder, birlikte dinleniriz. Yeri gelir ampulü ben değiştiririm, yeri gelir eşim değiştirir... Benim boyun fıtığım var, ağrım olur camları bile siler.. Ve bunları annesinin yanında ya da arkadaşlarının yanında yapmaktan asla gocunmaz.

Bu tamamen yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor sanırım...

Ancak eşinizin içinden gelmiyorsa da başka sorununuz yoksa siz de büyütmeyin, yorulduğunuzu, yardıma ihtiyacınız olduğunu anlatın güzel bir dille.

vallahi bende bu kadınlar pozitif ayrımcılığa uğruyor lafını daha hiç görmedim
metrobüs de otobüs de yorgunluktan bayılacak gibiyken iki üç saat ayakta gidip geliyorum kimse de kalkıp gel sen otur demiyor
yada askere gitmek konusu gerekirse gidilir bu konuya toplumun çok paye verdiğini görüyorum işte ne zaman kadınlar bir yerde erkeklerden siz de askere gitmediniz cevabı geliyor
zaten bu zaman da askerlik bedelli yapılabiliyor çoğu kaçmak için 35 kadar okuyor sonra ama siz askerlik yapmadınız
iyi o zaman iki sene askerlik yaptın kırk sene ev işine dokunmasan da olur
bu mu yani

artık kadınlar da çalışıyor yoruluyor koştura koştura işten gelip temizliği yapan yemek yapan bulaşıkları yıkayan çocuk bakan bu sırada kocası yayım yayım yaylanan kadınlar bence ilişkisini evliliğini bir incelemeli
çünkü adam kadına acımıyor resmen bu ya bu kadında yoruldu onunda bir canı iki eli iki kolu var demiyor
evde hiç bir şeyi kaldırıp yerine koymayan gidip kendi çayını almayan evi süpürmeyen adam bunlara bekar evinde yada boşanmışken nasıl tıpış tıpış yapıyor yada temizlikçi kadın tutup yaptırıyor

eskiden adamlar işte çalışıp evin ihtiyaçlarını alır gelirlerdi kadın da evde tüm gün bu tür işleri hallederdi artık yok öyle bir şey değil lüx harcamaları geçtim bir evde doğru düzgün karnını doyurarak yaşamak için bile kadının çalışmasına ihtiyaç var

kpnu sahibine gelince bunları yazmama rağmen bence eşinin üstüne çok gidiyorsun bırak başkasının yanında yardım etmek istemesin ama normal de etsin
sürekli ev işi de ev işi diye benim annem başımın etini yer durur buda hoş değil bence

ben millete göstermek için yaptıgınızı iddia etmedim.. Bakın diyorsunuz ki elim yetişmediği için veya bi işim oldugu için neden kadın işi olduklarını düşünüyorsunuz.. Konunuzda bu zaruri durumdan bahsetmemişsiniz ben yapıyorsam o da yapsın gibi algıladım ben.. Diğer arkadas tam tersi kadın işi değil ben yapıyorum o da yapsın diyor ampulde takarım sıkıntı değil.. Gelelim bana bende ampul takarım burada işi ampule indirgemek örnek amaçlı yoksa çokta bi iş değil diye küçümsemeye gerek yok.. Ama eşimin eli armut toplarken bana ampulu tak dese takıpta arkadaslarım gelincede biliyor musunuz şu ampulu benim koca müsveddesi otururken ben taktım nasılda becerikliyin demem bu beni çağ dışı yapmaz erkek egemenliğini savunduğum anlamıda çıkmaz şakada hiç değilim durum bu..

neerddeee valla benim esim yapar yardım eder ama eve annemde gelse hic bi ise elini sürmez.. kazaklık yapar bende susuarım yaparım her isi misafir gitsin kapıyı kapatırım girer benle mutfağa.. esinin buna alıştr bence çünkü toplmda erkeğin kadına baskalrınn yannda hizmet etmesi hos karsılanmaz.. bende calışıorm o da çalısıo ama evde biri varsa dedğim gibi kazaklık yapar bende severim kocamn bu huyunu..

Eşim de ben de çalışıyoruz, hafta içi yemeği birlikte hazırlarız sofrayı birlikte kurup kaldırırız. Hafta sonu bir günümüzü temizliğe ayırırız. Arada bu hafta temizlik yapmasak diye huysuzlanır tamam derim o günü başka şekilde değerlendiririz. Sadece biz değil çevremizdeki arkadaşlarımız ve eşleri de bizim gibidir. Misafir geldiğinde çay ve yemek servisini de hangimiz daha müsaitsek o yapar kimse de yadırgamaz. Sanırım bu biraz sosyal çevre ve yetiştirilme tarzıyla da ilgili. Anormal olan erkeğin temizlik yapması değil temizliğin kadın işi olarak görülmesidir. Ampul takma işinde bile cinsiyet ayrımı yapan insanları gördükçe şaşkınlığım artıyor. Artık gündeliğe bile giden erkekler var ki büyük temizlik için bizim eve geldiğini de bilirim.

Yine isteyen istediği yeri kesip komik oluyor adı altonda yorumlamış burda ampul takmak tıpkı lavabo ovmak gibi bir örnek örnek yani örnek hani olur ya mesela diye baslar hani derdinizi anlatamazsınızda örneklere indirgersiniz örneklerle açarsınız işte böyle bir örnek. Yok ben ampul takamıyorum adamda kolu tutmadığı için lavaboyı fırcalayamıyor ha bide unutmadan dediğiniz gibi şaka mısınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…