• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Eltime mi Aşık?

Benim babam da anneme ilk evlendikleri zamanlarda öyleymiş maalesef... Ama sonra görmüş ki annemden başkasından fayda yok değişmiş... Erkekler biraz geç anlıyorlar sanırım evlenip yeni bir yuva kurduklarını... Çok şükür annemle babam gayet iyiler. Ben hatta hep derdim evlenmeden önce onlar gibi bir evliliğim olsun diye. Babam anneme hala aşkla bakar çünkü... Hala iltifatlar eder, el üstünde tutar. E artık yaşlandılar arada parlar sesleri yükselir ama sonra gönlünü almasını da bilir babam annemin aynı şekilde annem de babamın...
Iste bunların hepsi zamanla Oluşan Şeyler hemen ilk sorunda umutsuzluğa kapılmamak Lazım çünkü hep böyle devam etmez bence hafta sonu için plan yapın eşinizle annesine gitmesine böylece daha az zaman bulur

Yapınız zaten az çok belli oluyor :)

Bence aşk değilde sizinki sanki biraz daha Eski günlere dönmek istemek gibi onun eski halini size karsı ilgili halini tekrar tekrar görmek istiyor özlüyor gibisiniz.

Eşiniz annesine aşık ve onun sözünden çıkmıyor . Kv de eltiyi kayırdığı için eşinizde biraz onu önemsiyor bana kalırsa tablo bu . Ams tabi ki Hatalı her tavrı ya iyi bir ders vereceksiniz ya da terapinin işe yaramasını bekleyeceksiniz .

İyi bir ders vereceksiniz demişsiniz yaaa nasıl verebilirim peki?

Iste bunların hepsi zamanla Oluşan Şeyler hemen ilk sorunda umutsuzluğa kapılmamak Lazım çünkü hep böyle devam etmez bence hafta sonu için plan yapın eşinizle annesine gitmesine böylece daha az zaman bulur

Plan yapamıyorum ki... Mesela bu hafta için bir plan yaptım, saat 4 gibi bitiyordu işimiz eee annemlere ne zaman gideceğiz dedi. Dedim 4'ten sonra oraya geçeriz, zaten gideceğimiz yer annenlere de yakın dedim. o saatten sonra annemlere gitmenin anlamı yok, Pazar günü gideriz dedi...

Misal bir hafta evi terk etseniz ben artık bunlara dayanamıyorum diye ciddi şekilde Gözdağı verseniz .

Hep onun gitmesini söyledim bu zamana kadar, hiç ben gitmedim... Ama bebeğimle gidemem ki... Bakıcısı evimize çok yakın. Evi terk ettiğimde gideceğim yer ise uzak, bakıcısı oraya gelemez ya da bebeğim gideceğim yerdeki kişilerle yalnız kalmaz alışık olmadığı için onlara... Ancak bir hafta işten izin alıp yapabilirim bunu... O da çok inandırıcı olmaz, izni bitince mecbur geri gelecek diye düşünür...

İşte bak canım benim ne güzel demişsin sen tepki verince eşin hatasını anlamış ve senin gönlünü almak için jest üstüne jest yapmış. Ama benim eşim öyle değil ki... Hatasını da kabullenmiyor. Üstüne haklıymış gibi üste çıkmaya çalışıyor. Bu düşünceliliklerini eltime göstereceğine bana göstermeli. Eşi bazı durumlarda annesinden bile önce gelmeli, eltiden sonra değil...

Böyle bir durumla karşı karşıya kalsanız sizin düşünceniz ne olurdu merak ediyorum. Bir defalık bir olay değil yapılan, sürekli bir durum. Ben konuyu anlatırken sadece 3 olayı anlattım...
Tabi benimki yabancıydı ailesine laf söylesem iş başka yere giderdi belki. Sizinki elti oldugu için eşiniz baska taraflara cekiyor. Doğrusu bence kayınbirader gelin ilişkisi mesafeli olmalı yani benim dünya görüşüm bu. Şimdi kayınbirader kardes diyen çıkabilir bence kayın kardes değildir. Eşim eltime abisi gibi davransa mesafe koyarım zaten ben de kaynıma uzağım. Sizin durum aşk gibi gelmedi inşallah değildir.

Plan yapamıyorum ki... Mesela bu hafta için bir plan yaptım, saat 4 gibi bitiyordu işimiz eee annemlere ne zaman gideceğiz dedi. Dedim 4'ten sonra oraya geçeriz, zaten gideceğimiz yer annenlere de yakın dedim. o saatten sonra annemlere gitmenin anlamı yok, Pazar günü gideriz dedi...
Of kaçıyor sanki annesi ... Açıkça sorsana senin kendi ailen hayatın var artık tüm hayatını annenlere göre mi düzenleneceksin de

Eltiler ve kayında gidiyor mu böyle her hafta sonu

Hep onun gitmesini söyledim bu zamana kadar, hiç ben gitmedim... Ama bebeğimle gidemem ki... Bakıcısı evimize çok yakın. Evi terk ettiğimde gideceğim yer ise uzak, bakıcısı oraya gelemez ya da bebeğim gideceğim yerdeki kişilerle yalnız kalmaz alışık olmadığı için onlara... Ancak bir hafta işten izin alıp yapabilirim bunu... O da çok inandırıcı olmaz, izni bitince mecbur geri gelecek diye düşünür...
Evden git dediğinizde özür dileyerek mi döndü

Of kaçıyor sanki annesi ... Açıkça sorsana senin kendi ailen hayatın var artık tüm hayatını annenlere göre mi düzenleneceksin de

Bilmiyorum açıkçası her hafta sonu gidip gitmediklerini de bebekler olduktan sonra biz her gittiğimizde onlar da geliyorlar genelde ama bizim gibi sabahtan akşama kadar kalmıyorlar tabii... 2-3 saat durup gidiyorlar...

Cevabını bildiğim soruları sormanın anlamı yok :) Gitmiyor, kalıyor... Sadece bir kere gitti, onda da ben git dememiştim... 2 gün kalıp geldi ailesinde. Ve ne ilginçtir ki ailesi neden geldin, bir şey mi oldu diye sormamış bile... Beni bile aramadılar hayırdır kızım ne oluyor size diye...

Bilmiyorum açıkçası her hafta sonu gidip gitmediklerini de bebekler olduktan sonra biz her gittiğimizde onlar da geliyorlar genelde ama bizim gibi sabahtan akşama kadar kalmıyorlar tabii... 2-3 saat durup gidiyorlar...
E onlarında bebeği var sizinde onlar 2-3 saat duruyorsa siz Niye gun boyu duracaksınız ki ...

Kv yi belki seveceksin anlaşacaksın ama bu kadar çok görünce gitmek gelmez içinden

Cevabını bildiğim soruları sormanın anlamı yok :) Gitmiyor, kalıyor... Sadece bir kere gitti, onda da ben git dememiştim... 2 gün kalıp geldi ailesinde. Ve ne ilginçtir ki ailesi neden geldin, bir şey mi oldu diye sormamış bile... Beni bile aramadılar hayırdır kızım ne oluyor size diye...
Ailesinin de sana pek saygısı yok o zaman insan bi sorar .

Belki de eşin anne Babasına birşey söylemedi

eltin eşine nasıl davranıyor yada eşinin kardeşi ailesine ve eşine karşı nasıl

Eşimin kardeşi tam da olması gerektiği gibi. Hatta eşine karşı çok çok fazla düşünceli. Eşi herkesten, her şeyden önce gelir. Bebeklerinden bile :KK57: Herkes kardeşinin eşini ne kadar çok sevip, değer verdiğini bilir. Mesela bu bizde böyle değil. Çünkü biz k.v. ile hep karşı karşıya geldiğimizde eşim ya tarafsız kalır ya da annesinin tarafında olur. Gerçi onların yanında bir şey demez bana ama eve geldiğimizde ya da arabada dır dır eder...

Kaynım mesela asla o duruma bile getirmez eşini. KV oğlunun eşini koruyacağını da bildiği için de asla böyle bir şeye cüret bile edemez...

Bir kaç kere eşim beni savunmuş annesine karşı 2-3 ay küsmüşler eşime... Ama mesela kardeşi sesini bile yükseltir ailesine ona kırılıp, küsmek yok...

Ailesinin de sana pek saygısı yok o zaman insan bi sorar .

Belki de eşin anne Babasına birşey söylemedi

Aynen öyle. Ben dedim zaten annen, baban beni hiç aramadı kızım ne oluyor size diye. Ben bir şey anlatmadım diyor. Dedim aramazlar çünkü istedikleri oldu, neden arasınlar ki...

Bir şey anlatmasa bile insan merak eder yaaa... Evli bir erkeğin eşi, bebeği evde iken 2 gün anne-babasının evinde kalması normal mi???

E onlarında bebeği var sizinde onlar 2-3 saat duruyorsa siz Niye gun boyu duracaksınız ki ...

Kv yi belki seveceksin anlaşacaksın ama bu kadar çok görünce gitmek gelmez içinden

Ben mesela diyorum arabada iken eşime hayatım böyle böyle evde işlerim var fazla durmayalım eve erken dönelim diye hemen daha gitmeden saat pazarlığı yapmaya başladın diyor. Diyorum ki tabii ki de söyleyeceğim sen kalkmayı mı biliyorsun ya da kalkalım dediğimde kalkıyor musun? Başlıyor kavgalar.... Yok işte sen hep böyle yapıyorsun da, annemle giderken burnumdan getiriyorsun da... Falan da filan da diyeee... Ben de artık bir şey dememeye başladım çünkü ne dersem diyeyim ben hep hatalıyım, o haklı...

Dediğim gibi beni ailesinden ayıran kadın olarak görüyor resmen. Ben onu ailesinden uzaklaştırıp, tamamen kendi aileme çevirecekmişim düşüncesi var adam da ki genelde her hafta sonu ailesine gitmemize rağmen böyle düşünüyordu...
Bunu yapan kim, bu fikri aklına sokan kim? Tabii ki kv... Her hafta arıyor bu hafta gelecek misiniz diye... Çocuğa sürekli psikolojik baskı yapıyor " Yok bizim ne kadar vaktimiz kaldı ki? Yok biz o günleri görür müyüz?" vs vs diye...

Şeytan sizin içinize öyle bir vesvese koymuskki.bundan sadece siz kendinizi kurtarabilirsiniz.böyle devam ederse kendinizi yer bitirirsiniz evliliginizide.nefsimize fırsat vermeyin atın bu düşünceleri içinizden güzel düşünün güzel yasayin

eşin biraz ailesinin sevgisini kazanmaya çalışıyor gibi geldi yani çocuklardan biri aile tarafından hep daha az sevildiğini düşünür ve sevilebilmek için onların ilgi duydukları şeyi yapmaya çalışır tabi kardeşle de anlaşamaz kayınvalidenler eltine iyi davrandıkları için eşinde itibar görmeye çalışıyor gibi geldi. bir atasözü var develi dikenli öyle olacaksın

eşin biraz ailesinin sevgisini kazanmaya çalışıyor gibi geldi yani çocuklardan biri aile tarafından hep daha az sevildiğini düşünür ve sevilebilmek için onların ilgi duydukları şeyi yapmaya çalışır tabi kardeşle de anlaşamaz kayınvalidenler eltine iyi davrandıkları için eşinde itibar görmeye çalışıyor gibi geldi. bir atasözü var develi dikenli öyle olacaksın

Aslında eşimin ailesi eşimin düşüncelerine çok önem verir... Mesela evlerine bir şey alacaklarda eşime danışırlar. Babası mesela eşimi oğlu gibi de değil de arkadaşı gibi görür. Ama diğer oğullarına karşı daha korumacılar, daha hassaslar. Eşim büyük çocuk olduğu için sanırım böyle. Diğerini daha büyümemiş olarak görüyorlar sanırım..

Aslında ailesine düşkünlük konusunda da kv.den psikolojik baskı görüyor eşim. Benim eşim çok daha düşkündür ailesine ona rağmen kv hep küçük oğlunun onlara çok düşkün olduğunu, onlara daha çok değer verdiğini söyler durur. Aslında olay tam tersidir. Küçük çocuğu bir şey alsa onlara oooo kocaman dağ gibi gösterir, günlerce anlatır da anlatır kv, kp , aynı şey eltim için de geçerlidir... Ama eşim ya da biz onlar için bir şeyler yaptığımız da teşekkür ederler ve konu orada kapanır :)

Şeytan sizin içinize öyle bir vesvese koymuskki.bundan sadece siz kendinizi kurtarabilirsiniz.böyle devam ederse kendinizi yer bitirirsiniz evliliginizide.nefsimize fırsat vermeyin atın bu düşünceleri içinizden güzel düşünün güzel yasayin

Ah arkadaşım sadece tek bir paragrafı okuyarak buna karar vermemelisin bence... 98 sayfayı tabii ki de okuyamazsın ama en azından son 15-20 mesajı okusaydın bu yorumu yapmazdın... :)

Back