Colinciğim ben zaten en başından beri sizin evliliğinizde çift olarak sorunlarınız var, bundan dolayı da eşinin yengesine karşı tutumunu yanlış anlıyorsun diye vurguluyorum. Hani şöyle "Eşim ve ailesi beni hiç kabullenmediler, eltime saygı duyuyorlar ama beni dışlıyorlar" diye konu açsa tamam anlayacağım ama "Eşim eltime aşık olabilir mi?" demek ne demek? Bu çok ağır bir itham değil mi? Bir de bu şüphesinden eşi ve eşinin ailesine de bahsettiğini düşünsenize, aile faciası resmen. Hani ortada somut bir örnek olsa ne bileyim gizli gizli telefon konuşmalarını yakalasa, mesajlaşmalarını yakalasa tamam ama sen tutup da "Eşim yengesinin doğum gününü kutladı, eşim yengesinin Anneler Günü'nü kutladı; o yüzden yengesine aşık olduğundan şüpheleniyorum" diye hastalıklı düşüncelere sahip olursan bu hem vebale girer hem de tüm aileyi sarsacak ağır suçlamalardır bunlar.
Farkındaysanız konu "Eşim yengesine aşık olabilir mi" diye başladı, konu sahibinin derdi buydu, bunun üzerine yorumlar yapılıp tartışıldı; 60. sayfadan sonra ise konu, eşinin çok anneci olmasına, kayınvalidesinin konu sahibini bir türlü kabullenmeyişine, eşinin evli terk etmesine bağlandı. Peki ben ne diyorum ? En başından beri dediğim şey "Sizin evliliğinizde sorunlarınız var, bunlara odaklanın 'Eşim yengeme mi aşık' gibi hastalıklı düşünceleri bırakın" diyorum. Konunun ilerleyişine bakılırsa en başından beri savunduğum şey de haksız olmadığımı düşünüyorum.
Eşi ve yengesinin durumu da eminim şöyledir: Yengesi ile annesi çok iyi anlaşıyordur, annesi yengesini seviyordur, yengesi annesine saygıda hürmet etmiyordur; eş de "Neden benim eşim böyle değil, neden yengem ile annem iyi anlaşırken benim eşim anlaşamıyor" diye yengesine imreniyordur ve eşiyle kıyaslıyordur. Durum eminim ki bundan ibaret. Yoksa konu sahibinin düşünceleri gibi eşinin yengesine aşık olması gibi bir şey olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.
Dediğim gibi colinciğim, ben bu şüpheyi çok ağır buldum ve bunun üzerine yorum yaptım hep. Konu sahibi de fazla gergin, kendisinden farklı düşünenlere karşı saldırgan bir tutum içerisinde, bu yüzden bu konuya bir daha yorum yapmak istememiştim ama yazdığın için cevaplama ihtiyacı duydum canım :)) Herkese iyi pazarlar :))