Ben hem sizin hissettiklerinizi anladım, hem de biraz abartı buldum. Öncelikle, eşiniz acaba çiçek konusunda emrivaki yaptığınızı düşünüp kasıtlı olarak göndermemiş olabilir mi? Ya da yakın zamanda aranızda tartışma, kırgınlık vs olmuş muydu? Talebiniz ters tepmiş olabilir. Siz de onun doğumgününü kutlayıp hediye olayını es geçerseniz belki mesajı alır?
İş arkadaşlarınızdan beklentileriniz ise gerçekten çok abartı. Olumsuzluklara odaklanıp yapılan jestleri değersiz kılıyorsunuz. Aslında siz kendinizle barışsanız ve kendinize gerçekten değer verseniz, algıda seçicilik yaşamaz, size verilen değerin de farkına varırsınız. İlk iş gidip kendinize güzel bir buket çiçek alın derim. Siz kendinize değer vermezseniz, başka kimse vermez. Özgüvensizliğin kokusu çok kolay alınır, özellikle iş ortamlarında. Terapi iyi bir seçenek, ayrıca Beyhan Budak kitaplarını ve podcastlerini tavsiye ederim.
Kendinizi gerçekten koşulsuz sevdiğinizde, inanın insanlardan beklentiniz azalacak. Eşinizden tabii romantizm beklersiniz ama (iş) arkadaşlarınızdan sevgi/ilgi beklentiniz biraz abartı düzeyde. Bunun farkına sonradan varacaksınız. Ayrıca bir sosyal medya detoksu da size gerçekten iyi gelebilir, bir süreliğine hesabınızı dondurup kendi iç dünyanıza odaklanabilirsiniz.
Doğum gününüz kutlu olsun bu arada.
Sevgiler.