Eşim doğum günümde beklediğim halde çiçek almadı çok mu abartıyorum?

Yani eşiniz konusuna bir şey diyemem ama arkadaşlardan beklentinizi biraz fazla abartmıyormusunuz? eğer karşılık bekleyecekseniz arkadaşlarınız hoşluklar yapmayın. çünkü beklenti içinde yapılan bu hoşluklar kişide stres yaratıp boyunduruk altına alıyor, ya da bunu sallamazsa nankör yaftası yemesine sebep oluyor. sırf bu sebepten biri hediye vermek istese geriliyorum ben. şimdi o hediyeyi alırsam boşuna bir sürü strese gireceğim, onun özel gününü falan hatırlamak zorunda kalacağım. kendi işlerimi bile aklımda tutamıyorum bir de arkadaşın mevzusu dert olacak. hem de iş yerinde öyle çok yakın olmadığım bir kişinin.

tavrınız cok bunaltıcı.
eşiniz bir daha çiçek aldığında acaba içinden geldiği için mi yoksa siz bızırdamayın diye mi aldı mesela belli değil böyle bir durumda.
bu tarz şeyler içten gelir, unutulduğu olur, alındığı olur, cok büyük plan yapıldığı olur, bu sene pas geçildiği olur. olur yani :)
eşinizin kafasını çiçek için mi siliyorsunuz mesela? Çiçek midir olay? Ağlayıp yataklara gitmek nedir?
Hele arkadaşlarınızdan beklentiniz...
Çok yanlış yere odaklısınız naçizane.

Üf yuh bunaldım okurken fenalık geçirdim ne mi çekmiş ya bu kadar önemliyse alın kendinize çiçek oturun ya

Hediye aldimi beklemtiniz normal geldi çiçek alma bir gül tek bir papatya ver seviyorum de öp.Ne var zormu imkansizmi gereksiz mi.Degil değil işte . Özen herkesi mutlu eder minicik kızıda oğlanı da insanıda.Hani çocuklara balon gofret alırız küçükken hazine almışız gibi gözlerinin içi parlarya .Sıkıldım beklentiler üzer deriz tamamda beklenen pırlanta seti degilki.Ozensiz işte insanida kıran bu zaten

Sizi haklı buluyorum yetti artık kadınların özensiz tavırlara anlayışlı olmasını bekleyen kesimin dırdırı.Siz bu kadar özenle ona bakın yardımcı olun saç ektirmis vs .O bu kadar özeni gereksiz görsün size.Özenmeyen ozenmeyenle evlense keşke . Görende duyanda beyefendi adınızı semaya yazdirsin istiyorsunuz sanır .Kadınlarda sıkıntı bazılarında onlara saçını süpürge et ama erkek böyle olsada kabul et başının çaresine bak diyen düzende.Nerde kaldı aşk nerde kaldı paylaşım nerde kaldı bağ benim eşim romantik ben odundum.Simdi bende ona uydum niye değer veriyorum onun için önemli bunlar oda benim için onemlide ondan .Eşler birbirinin hassasiyetine önem vermeli adamı evden atın olay çıkarın demiyorum sadece haklısınız işte

Ayıp etmişsin eşine. Adam ailenle beraber kutlama yapmış. Seni sevdiği için ailenle de arası iyi demek ki birlikte organizasyon yapacak kadar uyumlular demek ki. Oturup nazar değmesin diye dua edeceğine çiçekte çiçek diye tutturmuşsun. Hasta değil belki ama canı yanıyor sonuçta adamın. Birde çiçek solup gidecek zaten , en azından istiyorsan saksıda canlı çiçek işte de ölmesin cicekcağiz

Ben hem sizin hissettiklerinizi anladım, hem de biraz abartı buldum. Öncelikle, eşiniz acaba çiçek konusunda emrivaki yaptığınızı düşünüp kasıtlı olarak göndermemiş olabilir mi? Ya da yakın zamanda aranızda tartışma, kırgınlık vs olmuş muydu? Talebiniz ters tepmiş olabilir. Siz de onun doğumgününü kutlayıp hediye olayını es geçerseniz belki mesajı alır?
İş arkadaşlarınızdan beklentileriniz ise gerçekten çok abartı. Olumsuzluklara odaklanıp yapılan jestleri değersiz kılıyorsunuz. Aslında siz kendinizle barışsanız ve kendinize gerçekten değer verseniz, algıda seçicilik yaşamaz, size verilen değerin de farkına varırsınız. İlk iş gidip kendinize güzel bir buket çiçek alın derim. Siz kendinize değer vermezseniz, başka kimse vermez. Özgüvensizliğin kokusu çok kolay alınır, özellikle iş ortamlarında. Terapi iyi bir seçenek, ayrıca Beyhan Budak kitaplarını ve podcastlerini tavsiye ederim.
Kendinizi gerçekten koşulsuz sevdiğinizde, inanın insanlardan beklentiniz azalacak. Eşinizden tabii romantizm beklersiniz ama (iş) arkadaşlarınızdan sevgi/ilgi beklentiniz biraz abartı düzeyde. Bunun farkına sonradan varacaksınız. Ayrıca bir sosyal medya detoksu da size gerçekten iyi gelebilir, bir süreliğine hesabınızı dondurup kendi iç dünyanıza odaklanabilirsiniz.
Doğum gününüz kutlu olsun bu arada.
Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…