Eşim doğum günümde beklediğim halde çiçek almadı çok mu abartıyorum?

İnsanlardan beklentiniz şaşırdı. Sekiz aydır çalıştığım yerde doğum tarihimi bilseler şaşırırom. Belli resmiyette insanların kutlama yapması da bana garip geliyor. Benim de inlarınkininkutlamam lazım istemem. İnsanlardan beklentiniz fazla. Onu geçelim.

Eşinize steminizde bence haklısınız eş yani tabiki duygusal beklentilerimiz olacak. Ama araya başka laflar sokunca olay başka yere gitmiş yok bir sen alıyorsun sen de almadın falan ne alaka yani. Sen benim esimsin özel günlerde senden çiçek hediye beklerim ufak da olsa nokta bitti.
Kutlama olmuş zaten bu kadar kendinizi mutsuz etmeniz de ek olarak enteresan. İşyerinde olmuş anneniz o kadar hazırlık yapmış. Hala üzgünüm deyip çiçeğe takılmışsınız tüm gün. Annenizin emeğine yazık.
Çiçek valla eşim de alır da ben kendime daha çok alırom. Dört yaşında kızom var o da kendine alır mesela , bana da alır. Sevgilim vs yokken de kendime nergis karanfil mevsimine göre alır koyardım eve. Yapabilirsiniz yani

Eşiniz haklı. Öyle bir amacım yoktu falan demişsiniz ama bariz iş yerinde hava atmak istemişsiniz. Adam sizin için kutlama hazırlamış hala özür bekliyorsunuz. 12 yaşında mısınız istediğiniz her olmadığında böyle ağlayıp karşıyı darlıyorsunuz bugün işe yarar ama yarın adamın da pili biter benden söylemesi. Sizin gibi insanlar çok yorucu çünkü.

Aynen kendi alıp götirmiyor da telefondan sipariş yani iki dakikalık iş. Enteresan..ben evine gittiğim arkadaşa bile çiçek alırım. Bu kadar basit şeyler

Hayal kirikligina ugramanizi anliyorum, ama keske bunu dile getirip orda biraksaydiniz. Sonrasinda aglayarak vb. uzatmasaydiniz. Sizin icin dogum gunu kutlamasi hazirlamislar bunu umursamayip cicege takilmissiniz. Adam unutmus belli ki yasadigi karmasasinin icinde. Bu kadar dram yaratmaya gerek yok.

Is arkadasiniza gelince, ondan boyle bir beklentiniz olmasi gereksiz.
Iki haftadir tanidiginiz insana neden boyle jestler yapiyorsunuz? Biri bana yapsa bunu sahsen samimi bulmazdim ve bunu biraz emrivaki olarak gorurdum. Siz belki boyle jestler yapmayi seviyorsunuz ama herkes bu tarz hareketlerden hoslanmak zorunda degil. Sizin baslattiginiz seylerin devamini getirmek zorunda da degil. Eger bir jest yapiyorsaniz karsiligini beklemeden yapin bence.
Belki sadece is arkadasi olarak goruyor sizi neden dogum gununuzu hatirlamak zorunda olsun?

Benim de boyle bir arkadasim var surekli bana kucuk sacma sapan hediyeler aliyor. Ve surekli karsiliginda hediye bekliyor. Ben neden boyle bir dongunun icinde yer almak zorunda olayim? Benim sevgimi ifade edis seklim bu degil. Ustune, atsam atamayacagim bir suru angarya evimde yer kapliyor. Kirmamak adina alma da diyemiyorum.

Özel günlerden yalnızca doğum günlerine önem veren biri olarak eşim de bana her doğum günümde yollardı bu sene es geçti ama takılmak üzülmek sorgulamak aklımdan bile geçmedi, beni sevmiyor mu acaba artık diye hiç düşünmedim, maddi şeylerden ziyade manevi olarak sevdiğini hissettirmesi daha anlamlı değil mi? Hayal kırıklığınızı anlarım fakat çiçek yollamadığı için sizi eskisi kadar sevmediği düşünceniz çok abartılı.

Eşiniz size ayrı bir hediye aldı mı? Ya da sizi ayrıca yemeğe çıkarsa ya da özel olarak ikiniz de kutlasanız yine çiçeğe takılır mıydınız? Aslında istediğiniz değer ilgi görmek o gün daha özel hissetmek ama onu çiçekle bağdaştırmışsınız sanırım. İş arkadaşlarınızdan değil ama eşinizden tabii ki bekleyebilirsiniz en doğal hakkınız, ama onda da sabah bile yine söyleyip gitmişsiniz. Çiçek olayı fazla büyüyüp görev haline gelmiş bence.

Bir çiçek için mi bunca tantana ? İş arkadaşlarınıza gösteriş yapamadınız diye üzüldünüz herhalde kıyamam.Ben olsam bin kere söylerse birisi alacağım varsa da almam içimden gelmez.Size verdiği değeri eşyayla ölçnmek mantıksız bu sefer almaz başka zaman alır çocuk gibisiniz gerçekten.

Sizinle yaşayanlara sabır diliyorum insanlar kutlama yapmış yine de yaranamamış.

Aynen kendi alıp götirmiyor da telefondan sipariş yani iki dakikalık iş. Enteresan..ben evine gittiğim arkadaşa bile çiçek alırım. Bu kadar basit şeyler
Bence de işte düşünmek böyle bir şey ilgi görmek de sevilen bir insanın beklentisi olabilir yani bazısı 12 yaşında mısın yazmış dikkate almıyorum pek

Ya kutlama benim ailem tarafından yapıldı yani eşim beni ayrı yemeğe götürürdü mesela ya da hediye alırdı ama bu sefer saç ekiminden dolayı bende bir şey istemedim herkes gösterişe takmış çiçek evimize de alıyor ve evde duruyor kimseye gösteriş yapmadım şirkete çiçek gönderse iş arkadaşım zaten izinliydi öyle hava atacağım insan da pek yok zaten kimsenin umrunda da değil ofiste em genç benim çoğunluk 50 yaş üstü yani benim isteğim düşünülmekti sevildiğimi hissetmekti ben çünkü sevdiklerime bunu hissettirmeye çalışıyorum. Bir arkadaşım mesela istediği bir şeyi varsa aylar öncesinden aklımda tutup onu alıyorum falan bence siz hiç sevilmemişsiniz çünkü bu çocukluk değil

Neden insanların sizi sevmesini,size birşeyler yapmasını bekliyorsunuz? İnsanların size zoraki bir şey yapması ne kadar içten ya da samimi olabilir ki? Eşin de olsa kendi ağzınla istediğin bir hediyenin ne önemi olabilir ki? Ya da sana çiçek alınınca o solan çiçek ne kadar seni değerli kılar ki?
Aksine solan, dalından koparılmış çiçeklere üzülüyorum ben. Başkalarının sizin doğum günününüzü önemsemesi neden bu kadar önemli? Yaşlanıyorsunuz buna sevinmek mi istiyorsunuz? Şahsen birisi bana sürekli hediye al deyip beklentide olsa ben yapacağım varsa da yapmam. Çiçek evliliğinizi kurtarmaz. Önemli olan size olan davranışlarıdır. Bunun için ağlayıp yataklara düşmek zayıflıktır.

ahahah çok komiksiniz gerçekten ben sizin gibi yüz kere söylemeden çiçekte alındı başka hediyeler de.Sevgilimle tanıştığımızda 10 gün olmuştu doğum günümde altın bileklik aldı Ki bunlar sadece örnek.Hediye alınmadı diye sevilmediğimi düşünmedim hiçbir zaman özgüvenim düşük değil sizin gibi.Aynen kesin gösteriş için istemediniz bir kişi yok diye şirkettekiler kayboldu zaten.Olgun birisi olsaydınız eşiniz saç ekimi yapmış diye anlayış gösterirdiniz yok şurasını yıkadım yok burasını diye anlatmazdınız .Gayette çocukluk yani

Eşiniz haklı illa işyerine bekleme sebebinizin gösteriş.
Yani illa işyerime gönder demişsiniz. Masada çiçek seviyorum olayı değil de sosyal medya yada işyerindekilere gösteriş amaçlamışsınız
Yoksa bir çiçek işini bu kadar uzatmazdınız.
Düşünülmek herkes ister ama ağzıyla söyleyip beklentiye girmek yanlış. Gelse bile tadı olacak mı?

Bana bu doğumgünlerine bu kadar önem vermek ergenlikten sonra özellikle değişik geliyor ya.
Yani eşin ailen samimi arkadaşın ya pasta keser ya çiçek alır Ya hediye alır. Ama böyle hepsi olsun, işyerinde herkes özellikle kutlasın, herkes kutlasın tavrı çocukça geliyor bana.
Yani yaş aldıkça ben ailemle pasta kesiyorum, çocukluk arkadaşım da illa bir hediye tada çiçek gönderir. O kadar. Devasa beklentilerin sonu mutsuzluk oluyor. Doğumgünün sana zehir oluyor. Mutlu olmak isterken daha da mutsuz olmaya gerek yok.
Az beklenti çok huzur. Bir pasta yer geçerim ama mutlu olurum yani.

Allah adama sabir versin

Bana hiç haklı gelmediniz ya. Sadece aileniz kutlamamış doğum gününüzü eşiniz de sizin için yemek hazırlamış belki ağrısı sızısı vardı ancak yine de sizin için çabalamış kardeşiniz pasta yapmış firmada zaten kutlamışlar daha ne bekliyordunuz anlayamadım. İlgi arsızlığı vardır bazı insanlarda bulundukları ortamı hem yönetmek isterler hem de sürekli ilgi beklerler öyle olabilir misiniz acaba ? Kendinizi bir yoklayın düşünün bence. Yeterince kutlanıldığı halde hala istekleriniz olmadığı için özür beklemeniz benim mantığıma yatmadı siz eşinize yemek için kız kardeşinize de pasta için teşekkür ettiniz mi peki 'doğru dürüst' doğru dürüst bir özür bekliyorsunuz ??

Ben okurken boğuldum adam napsin ozellike çiçek almamasini bne soylerim evde solup gidiyor saksı da alsa bakamıyorum vs zaten içinden gelerek yapmiyorsa sen agzinla istiyosan anlami da kalmiyor baskalarini bilmem ama ke di fikrim bu doğum günü sevgililer günü falan cok sacma be içinden gelerek herhangi bir gün anlamli bir hediye vs alınması daha mantıklı ben iki gune solup gidecek ciceklerin alinmasini para tuzagindan baska birseu olarak görmüyorum

Benim içinde böyle ama tek istisnası bence Nergis. Sadece bir iki ay oluyorlar ve mis gibi kokuyorlar.
Bunu eşimde bilir bazen alır. Ama almadığında da sinirlenip laf sokmam denk gelirse kendi kendime alırım nergisimi
Sanki nergis ve frezya senede bir kere en azından alınıp evi mis gibi kokutmalı gibi gelir bana.

Ben de bozulurum çiçek almamasına ama kutlamış en azından. Geçen gün kendime bir demet nergis alayım dedim, çiçekçi bir buket nergise 700 lira fiyat çekti valla vermedim o parayı. Artık eşime de çok kızmamaya karar verdim kendisinin henüz haberi yok tabi
İş arkadaşınızdan beklentiniz biraz abartılı. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor, beklentiniz düşürün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…