Eşim delirdi

yippiyayoo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
39
6
1
Ankara
Hanımlar merhaba;

Kafam allak bullak, dengem alt üst oldu, lütfen birazdan anlatacaklarım için bana akıl verin, yol gösterin. Biraz uzun olabilir, şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim.

Önce bir özet geçeyim; eşimle 2004'ün son aylarına doğru üniversitede tanıştık (arkadaş vasıtasıyla), 2013 haziran ayında da evlendik. Her çiftin yaşadığı büyüklü küçüklü kavgaları biz de yaşadık, yaşıyoruz; ancak şu son iki gündür adam beni canımdan bezdirdi, ilallah dedirtti ve ben nasıl davranmam gerektiğini gerçekten bilemiyorum.

Benim üniversiteden adına Ayşe diyeceğim çok yakın bir arkadaşım vardı. Kendisi okul bittikten kısa bir süre sonra evlendi; ancak evlendikten kısa bir süre sonra da evli bir insana uygun olmayan davranışlarda bulunmaya başladı. Çalıştığı yerlerdeki çocuklara kafayı takıyor, eşinden gizli gizli onlarla görüşüyor, yok ben bu çocuğa aşık oldum demeler, buluşmalarına beni de dahil etmeye çalışıyor ben gitmiyorum vs. Ben de bundan ciddi anlamda rahatsızlık duydum ve kendisiyle ilişkimi kestim. Eşime de bunu aynen bu şekilde anlattım, ki kendisi Ayşe'den pek hoşlanmazdı zaten.

Geçenlerde bir şekilde bu Ayşe'nin konusu açıldı, eşim sordu, sen bunla niye görüşmüyosun diye, ellinci defa. Biraz oflayıp pufladıktan sonra anlattım tekrar ama dedim e yeter yani kaçıncı kez anlatıyorum. Demesin mi,

"Sen kesin ben askerdeyken beni aldattın, bu da ortaya çıkmasın diye Ayşe'yle ilişkini kestin."

(Askerdeyken cep telefonu yanındaydı, ben cevapsız bırakırdım, görünce müsait olursa arardı. Bir tartışma yaşadık da bir gün boyunca kendisine ulaşamadım, çıldırdım. Ben de sinirden ertesi gün aynısını kendisine yaptım, telefonlarına çıkmadım, o gün de Ayşe ile görüşmüştük)

Eee sen iyice saçmaladın artık ama dedim, kaç senedir beraberiz o tıynette bir insan olmadığımı hala anlamadıysan sana yazıklar olsun dedim falan neyse konu orda öylece kaldı.

Bu konuşma olduğunda tatildeydik biz, geçen pazar tatilden döndük, herşey güllük gülistan. Pazartesi günü adama bir şeyler oldu, telefonda soğuk konuşuyor falan, belli var bir şeyi. Hayırdır dedim, eve gelince konuşuruz dedi. İşte dananın kuyruğu o gün koptu. Eve gittim, dedim hayırdır ne oldu? Sana bir şeyler soracağım ama soruyla karşılık vermeyeceksin, amacım kavga etmek değil dedi. Buyur sor dedim.

"Sen bu Ayşe'yle neden görüşmüyorsun?"

Aaaa ama yeter artık dedim ya yeter yani, elli defa anlattım sana bunu daha ne anlatayım be adam? İşte efendim ben kesin ondan bir şey saklıyormuşum, kesin askerdeyken onu aldatmışım, başkalarıyla görüşmüşüm, çünkü bi kere bi yerde oturuyormuşuz da bi çocuk gelmiş yippiyayoo merhaba bizi Ayşe tanıştırdı demiş, Ayşe buluşmalarına beni çağırdığında hiç gitmemiş miyim, hiç erkekler olmamış mı oralarda, işte tatilde de orada çalışan çocuklardan biri bardak kırınca nazar değdirdik çocuğa demişim de çocukta gözüm varmış falan gibi bir sürü saçmalık sıraladı durdu.

Epey şiddetli kavga ettik. Velhasılı, o askerdeyken kendisini aldattığımı düşünüyor. Sadece askerde değil, diğer zamanlarda da aldattığımı düşünüyor. Çeşitli sorular geliyormuş aklına ve ben bunlara cevap veremiyormuşum. Sorular da, "Sen beni aldattın değil mi? Bak doğru söyle valla affedeceğim. Kesin benden başkalarıyla görüştün değil mi?"

En sevdiklerimin üstüne yeminler ediyorum, inanıyorum diyor ama inanmıyor. Psikolojim iyi değil ayrılalım bitsin diyor, sonra ben seni çok seviyorum inanıyorum sana demeye başlıyor, dengesizleşti. Aile terapistine gidelim bu böyle olmaz, hem kendini hem beni huzursuz ediyorsun dediğimde de Amerikan ailesi miyiz biz diye cevap veriyor. Kafasında kendince senaryolar yazıp bunlara inanmış ve ben ne dersem diyeyim ikna olmuyor.

Bana güvenmiyordun da madem aklın neredeydi, neden evlendin diyorum. Parçaları yavaş yavaş birleştirince çıkıyormuş bunlar ortaya, ne parçasıysa. Tetikleyen de benim tatildeki çocuğa göz koymammış(!). Kendisi elalemin kadınlarının silikonlarını, popolarını bana gösterirken problem yok, ben çocuğa nazar değdirdik dediğim için gözü dışarıda oluyorum.

Kimseye anlatamıyorum, iki gündür ağlamaktan helak oldum, ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum, lütfen bana bir akıl verin, yol gösterin.

Bi adam durduk yere bu kadar olayları çarpıtmaz bence. Kesin bişey oldu size söylemiyo. Yada ayşe dediğniz arkadaşınız siz onla konuşmayınca belki kocanızla konuşup sizin hakkınızda bşeyler uydurdu.
Kocanızı yıllardır tanıyosunuz. Eğer bu ilk paranoyaklığı ise kesin altında geçerli bi sebep var size söylemiyo yada eşinizin piskolojik sorunları var yeni ortaya çıkıyo

Ayşe'yle 2~2.5 senedir görüşmüyoruz. Evlendiğimizden bile haberi olmayabilir. Ki kendisiyle ilişkimi kesmem kavga gürültülü de olmadı, sadece telefonlarına çıkmadım, o da bir süre sonra beni aramamaya başladı. Ayşe'nin herhangi bir rolü olduğunu sanmıyorum. Eşim kendisi paranoya yapıyor ve aşamıyorum bu paranoyaları.

Neden anlatmakla ugrasiyorsunuz? Sizi tanımayan güvenmeyen bir adama neyi ispat etmeye calisiyorsunuz...

Siz alttan aldikca tepenize cikmis... Aciklama yapmaniz bile hata..

Sizi bu şekilde suçlayan bir adamla ayni yastiga bas koymak nasil olacak?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Burada iki seçenek var. Birincisi eşiniz Ayşe'yle görüştü ve Ayşe sizin hakkınızda birşeyler söyledi. İkincisi de eşinizde ciddi anlamda paranoya belirtileri var. Çünkü sürekli ve takıntılı bir şekilde aynı soruları soruyor. Bence bir şekilde onu doktora gitmeye ikna edin. Sizin için çok acı ve ciddi sonuçları olabilir aksi takdirde. Paranoyaklarda çok fazla şiddet eğilimi vardır ve ummadığınız bir anda hiç ummadığınız şeyler yaşayabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Haklısınız. Ben doğrusunu bilsin diye açıklamaya uğraşıyorum ancak boşuna uğraşıyorum farkındayım. Tek üzüldüğüm, bunca sene beni tanıyamamış olması ve günahımı alması.

Teşekkürler. Ayşe'yle görüşme ihtimalleri yok dediğim gibi. Paranoyaklık yaptığının kendisi de farkında ancak engel olamıyor. Doktora gidelim dediğimde kesinlikle karşı çıkıyor. Nereye kadar gider bu şekilde bilemiyorum.

Eşin tamamen "arkadaşını söyle,sana kim olduğunu söyleyeyim" mantığıyla düşünmüş.
Büyük ihtimalle gerçek hayatta eşini aldatan bir kadın görmedi,ilk gördüğü kadınsa senin arkadaşın.
Bu tarz şeylere uzak olduğu için,"bunun çevresi böyle" gibi bir düşünceye kapılmış.
Keşke bu durumu ona anlatmasaydın.Bazen aileyle ilgili sırlar da aynı sonuca sebep olur.
Sakın alttan alma,tepkili çıkışlar yap."Ben sırf bu sebeple arkadaşlıktan sildim,doğru bulmadım.Sen kalkmış aynı davranışı bana yüklüyorsun.Çok istiyorsan Ayşe'yle görüşeyim,o zaman daha mı mutlu olacaksın"...de bakalım.Maksat görüşmen mi görüşmemen mi.Doğrusu tabii ki görüşmemen,eşinin anlamadığı bu.

bu nasıl bir suçlama ne iğrenç bu adamla 10 senedir çıkıyosun hala seni tanıyamamışmı bu ne dengesizlik bence açıklama bile yapma ve ayşeyle görüşmeye başla bakalım tepkisi ne oluyo

Muhtemelen bu şekilde düşünüyor fakat sıkıntı şu noktada başlıyor. Biz epey uzun süredir beraber olan insanlarız ve bu süreçte çevremi çok çok iyi öğrendi. Ki arkadaşlarımla çeşitli sebeplerden dolayı görüşemiyorum; kimi farklı şehirde, kimi yurt dışında. Bu sebeple odak noktası tamamen Ayşe'ye kaymış durumda; ancak ben Ayşe'yi de en son 2~2,5 sene önce gördüm. Yani biz daha evlenmemiştik, evlilik kararı bile vermemiştik. Anlayamadığım, madem bu şekilde şüpheleri vardı, neden evlendikten sonraya bıraktı. Neticede yeni olmuş olaylar değil. Cidden kafam allak bullak.

bu nasıl bir suçlama ne iğrenç bu adamla 10 senedir çıkıyosun hala seni tanıyamamışmı bu ne dengesizlik bence açıklama bile yapma ve ayşeyle görüşmeye başla bakalım tepkisi ne oluyo

İşte ben de buna üzülüyorum. O kadar sene beni tanıyamamış.
Şunu bile düşünür oldum; evlilikten sıkıldı ayrılmak istiyor fakat yapamadığı için bahane arıyor. Anlayamıyorum gerçekten.

Yaa hemen olmadı hoop boşansin dimi hemen yıkın yuvayi bi akil ver bi öneri sun kadin ugrasiyo cirpiniyo hemen sil diosunuz yuva kolay kurulmuyo asilmayaçkta bi problem dgl bu neler yasiyo insanlarda asiliyo gercekligi bile yoksa zaman aşar onu yapici olun

neden böyle bir suçlama yapıyor manyak mı ne

anlamayada çalışma bence kırıldığını belli et uzaklaş biraz hatasını anlasınnnn

şüphe hastalığına mı yakalandı acabaa yada şu ayşe tutup size iftira atıo

ayşe bunun arkadaşıydı... o yaptı buda yapar. hatta kesin yapmıştır diye kendi içinde kendini dolduruyor...
kadınlar genelde bu sacmalıgı yapar:26:
ve ayşeyle alakalı bişiler ya duymuş yada senin bilmedigin bişeyler var. ısrarla böyle sorması ve aynı hikayeyi duymasına ragmen hayla alamed degil

peki beraberliğiniz boyunca güvenini hiç sarstınmı?

Hayır hiç sarsmadım. En azından sarsmadığımı düşünüyorum. Ama görüyorsunuz, çocuğa nazar değdirdik dediğim için gözü dışarıda biri olduğumu düşünen bir adam. Sanırım asıl ben kendisini tanıyamamışım.

eşinizin bilinç altında başka bişey var...
onu sorgulayın bence öncelikle. cünkü bu ayşe konusundan sizin üstünüze cok gelicek belli...

Neticede kendinizi en iyi siz bilirsiniz, bu tip durumlarda bana göre kocanda sıkıntı var ki senden de aynı şeyleri bekleyebiliyor Belki kendisi de gizli gizli bu şekilde görüşmeler yapıyordur ve herkesi kendisi gibi görüyordur :26: ya da ciddi manada psikolojik sorunları var :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…