- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 821
-
- Konu Sahibi bendekidurumlar
Ayy siz bizsiniz. Fakat benim eşim diyet yapacam diye aç kalabiliyor. O irade de bende yokeşimle bir yıldır evliyiz ve beslenme tarzından dolayı ikimizde kilo aldık 58 kiloydum şimdi 66-67 geliyorum. eşim de sevgiliyken zaten kilo alıyordu sürekli şimdi onda daha fazla göbek çıktı.
sebebi ise eşimin sebzeyi sevmemesi. bende o kadar düşkün değilim ama evlenmeden önce hep sebze yerdim. şimdiyse çok sağlıksız yiyoruz. bende buna meyilliymişim demek ki alıştım ve bu şekilde besleniyorum. ve online market alışverişinden bir torba dolusu abur cubur söylüyoruz ve haftasonu onları yiyoruz keyif yapıcaz diye. eşim daha beter tek yemekte bir litreden fazla kola içiyor. ben yediklerimizden rahatsızım kilo aldığım için kendi adıma eşime diyet yapmaktan bahsediyorum ama eşim hiç rahatsız değil gayet keyfi yerinde. birkaç sefer yerken fazla da yeme aşkım zararlı diye uyardığımda '' şimdi onun sırası değil keyif yapıcam'' diye kızdı bende artık hiç karışmıyorum. artık sadece kendi adıma konuşuyorum diyet yapıcam başladım diye. bende direçsizim o onları yerken ben bakacak mıyım canım çekiyor
ben yavaştan seveceği sebze tarzı şeyler yapıyım diyorum ama eşimde keçi inadı var sebze yemekleri için asla ağzıma almam diyor.
mesela sebze yapamasam da diyet için sadece çorba yapsam o beni doyurmaz diyor. ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.
doğru aslında yediklerine de zararlı diyemem tavuk ve et yiyor ama bol ekmek ve 1 lt kola bazen de mayonez ile sorun orda da varSebze az yiyorsa et seviyordur, bakliyat seviyordur vs. Onlar da sağlıklı. Tabii eti çok abartmamak lazim.
Yani sizin sorununuz sebze sevmemek veya az yemek değil öncelikle abur cubur. Önce onu azaltmak lazım. Sebzeye de sıra gelir. Şimdi hem onu azaltıp hem senzeyi çoğaltmak birden ağır gelebilir.
Bana da tam tersi geliyor ya sebzenin de bakliyatin da içine et konulunca yiyesim gelmiyor. Babanem hep koyar benim çorbalara bile koyar:)Sebze yemegini lezzetli yaparsaniz yer diye dusunuyorum.
Benim kayinvalidem sebze yemeklerine et koymaz ve lezzetli olmaz. o yuzden esim ben sebze sevmem diyordu. Ben sebze yemeklerini etli yapinca (benim annem hep oyle yapar) esim yemeye basladı. Hatta gorumcem bizdeyken yesil fasulye yapmistim icine parca kuşbası et koydum. Gorumcem normalde yeşil fasulye yemez ama seve seve yedi.
Yani tencere yemegine alistirin kendinizi de esinizi de. Zaten diyetisyenlerde etli sebzeli tencere yemeginin sağlıklı oldugunu soyluyor. Heleki zeytinyağiyla yapilirsa dahada lezzetli oluyor.
Tabi abur cuburuda birakmanız lazım. paketli gida diyabete davetiye çıkarır.
doğru aslında yediklerine de zararlı diyemem tavuk ve et yiyor ama bol ekmek ve 1 lt kola bazen de mayonez ile sorun orda da var
Bana da tam tersi geliyor ya sebzenin de bakliyatin da içine et konulunca yiyesim gelmiyor. Babanem hep koyar benim çorbalara bile koyar:)
Oraya gidince az yiyorum.
Ama et seven konu sahibi ve eşi için mantıklı öneri
Online bi uzmanlar eş diyeti yapıneşimle bir yıldır evliyiz ve beslenme tarzından dolayı ikimizde kilo aldık 58 kiloydum şimdi 66-67 geliyorum. eşim de sevgiliyken zaten kilo alıyordu sürekli şimdi onda daha fazla göbek çıktı.
sebebi ise eşimin sebzeyi sevmemesi. bende o kadar düşkün değilim ama evlenmeden önce hep sebze yerdim. şimdiyse çok sağlıksız yiyoruz. bende buna meyilliymişim demek ki alıştım ve bu şekilde besleniyorum. ve online market alışverişinden bir torba dolusu abur cubur söylüyoruz ve haftasonu onları yiyoruz keyif yapıcaz diye. eşim daha beter tek yemekte bir litreden fazla kola içiyor. ben yediklerimizden rahatsızım kilo aldığım için kendi adıma eşime diyet yapmaktan bahsediyorum ama eşim hiç rahatsız değil gayet keyfi yerinde. birkaç sefer yerken fazla da yeme aşkım zararlı diye uyardığımda '' şimdi onun sırası değil keyif yapıcam'' diye kızdı bende artık hiç karışmıyorum. artık sadece kendi adıma konuşuyorum diyet yapıcam başladım diye. bende direçsizim o onları yerken ben bakacak mıyım canım çekiyor
ben yavaştan seveceği sebze tarzı şeyler yapıyım diyorum ama eşimde keçi inadı var sebze yemekleri için asla ağzıma almam diyor.
mesela sebze yapamasam da diyet için sadece çorba yapsam o beni doyurmaz diyor. ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.
Porsiyonlarınızı küçüktün diyince sinirim bozulduPorsiyonlarınızı küçültün, akşam belli bir saatten sonra yemeyin. Yediklerinizi değiştiremeseniz de böyle yapabilirsiniz. Bir de yediğiniz zaralı şeyler için bol su için ki zarar azalsın.
Ayrıca eşiniz sevmiyorsa sevmiyor, kendinize sebze yapın muhakkak. Benim eşim de patlıcan yemez ama akşam evde karnıyarık var, kendi de tost yer muhtemelen. Ona göre mi yaşayacağım sürekli?
Konu sahibi konunuz tam benlik hamilelik kilolarının üstüne süt olsun diye emzirme kiloları aldım, kocam da sen bir doğurdun ben dokuz doğurdum diye diye yedi. 1 yıldır baskül ailesi gibi dolaşıyoruz.. belki güzel öneriler çıkar biz de yararlanıp ailece duacınız oluruzeşimle bir yıldır evliyiz ve beslenme tarzından dolayı ikimizde kilo aldık 58 kiloydum şimdi 66-67 geliyorum. eşim de sevgiliyken zaten kilo alıyordu sürekli şimdi onda daha fazla göbek çıktı.