eşim çok sağlıksız besleniyor (bende)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizde sevmezdik sebzeyi.
Yıllar geçtikçe alışıyorsun. Suan ağırlıklı sebze ile besleniyoruz.

Yemediğimiz sebze yok
Haftanın 4 günü sebze, geri kalan 2 günü de bakliyat. Pazara gidildiği gün de balık günüdür
Sebzeler bazen etli oluyor.

Brokoli mi? Fırında beşamel soslu yapın
Patates falan atin. Böyle bir tat yok.
Tabii ki yemek yapmayı da iyi bilmeniz lazım :)

Evde abur cubur olmaz
Almıyoruz.

Bir torba dolusu abur cubur alıp hafta sonu onları yiyoruz demişsiniz ya hiç bundan sıkılmıyor musunuz? Mesela şöyle güzel bir sofra kurup normal yemek yemeyi canınız çekmiyor mu? yorgun olursunuz, yemek yapmak istemezsiniz tamam dışarıdan söylersiniz ama her gün abur cubur yemek değişik geldi bana.
yemek harici abur cubur , daha yemek de yiyoruz :KK70:

Bir ara bende eşiniz gibiydim.
Özellikle lisede.
Abur cubur kola.
Uzun zaman sonra bıraktım diyete girdim.
Üniversite dönemi boyunca fit.kaldim.
Şimdi evlendim hamile kaldım yine kilo aldım.
Şuan diyetteyim ama gerçekten diyet irade istiyor ve bunu ancak eşiniz istemeli.

bence yeni tarifler deneyin ikiniz de, challenge yapin hatta,
bir siz bir o. haftada bir hic denemediginiz bir tarif deneyin,
veya hic denemediginiz bir urunu alip deneyin normal yaptiginiz bir yemege ekleyin, mesela kereviz

boyle boyle yediklerinizin cesidini artirirsiniz,

tek tip beslenme olmadigi surece arada cipstir sudur budur idare eder vucut da, surekli tek tip bir beslenmede sadece kilo olarak degil de bir cok saglik sorunu da pesinden gelir.

abur cubur ama bagimlilik yapiyor, o yuzden bir donem tamamen birakip bagimliliktan kurtulmak, sonrasinda da haftasonu ile veyahut ne bileyim misafir agirlanan gunler ile falan limitleyip tuketmek gerekiyor eger ki kontrol edilemiyorsa.

eşimle bir yıldır evliyiz ve beslenme tarzından dolayı ikimizde kilo aldık 58 kiloydum şimdi 66-67 geliyorum. eşim de sevgiliyken zaten kilo alıyordu sürekli şimdi onda daha fazla göbek çıktı.
sebebi ise eşimin sebzeyi sevmemesi. bende o kadar düşkün değilim ama evlenmeden önce hep sebze yerdim. şimdiyse çok sağlıksız yiyoruz. bende buna meyilliymişim demek ki alıştım ve bu şekilde besleniyorum. ve online market alışverişinden bir torba dolusu abur cubur söylüyoruz ve haftasonu onları yiyoruz keyif yapıcaz diye. eşim daha beter tek yemekte bir litreden fazla kola içiyor. ben yediklerimizden rahatsızım kilo aldığım için kendi adıma eşime diyet yapmaktan bahsediyorum ama eşim hiç rahatsız değil gayet keyfi yerinde. birkaç sefer yerken fazla da yeme aşkım zararlı diye uyardığımda '' şimdi onun sırası değil keyif yapıcam'' diye kızdı bende artık hiç karışmıyorum. artık sadece kendi adıma konuşuyorum diyet yapıcam başladım diye. bende direçsizim o onları yerken ben bakacak mıyım canım çekiyor 🤣

ben yavaştan seveceği sebze tarzı şeyler yapıyım diyorum ama eşimde keçi inadı var sebze yemekleri için asla ağzıma almam diyor.
mesela sebze yapamasam da diyet için sadece çorba yapsam o beni doyurmaz diyor. ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.
Sevzeleri bir bir yemeye kalkarsan yiyemezsin. Salata gibi yap uzerine de peynir. Meyveleri blendrdan geçir ya da suyunu sık, kucuk kucuk doğra. Hergun yemeklerden yarim saat once su içmeye ozen goster. Ištahi azaltir biraz. Detoks sulari kullan. Evde kendin atiştirmaliklar hazirlaya bilirsin. Abur cubur kolanin etkisini belki şimdi hissetmiyorsunuz ama ilerde karaciyerde yağlanmadan tut daha ileri sorunlara kadar gider. Eşimin karaciyerini normale domdurmek için verdiğim çabayi anlatmakla bitirerem. Evlenmeden omce abur cubur domer, içecekler derken resmen seroz onu durumda.

Eklentiler

• 20210709_115510.jpg
    20210709_115510.jpg
    204,7 KB · Görüntüleme: 79
  • 20210628_115556.jpg
    20210628_115556.jpg
    151,5 KB · Görüntüleme: 71
eşimle bir yıldır evliyiz ve beslenme tarzından dolayı ikimizde kilo aldık 58 kiloydum şimdi 66-67 geliyorum. eşim de sevgiliyken zaten kilo alıyordu sürekli şimdi onda daha fazla göbek çıktı.
sebebi ise eşimin sebzeyi sevmemesi. bende o kadar düşkün değilim ama evlenmeden önce hep sebze yerdim. şimdiyse çok sağlıksız yiyoruz. bende buna meyilliymişim demek ki alıştım ve bu şekilde besleniyorum. ve online market alışverişinden bir torba dolusu abur cubur söylüyoruz ve haftasonu onları yiyoruz keyif yapıcaz diye. eşim daha beter tek yemekte bir litreden fazla kola içiyor. ben yediklerimizden rahatsızım kilo aldığım için kendi adıma eşime diyet yapmaktan bahsediyorum ama eşim hiç rahatsız değil gayet keyfi yerinde. birkaç sefer yerken fazla da yeme aşkım zararlı diye uyardığımda '' şimdi onun sırası değil keyif yapıcam'' diye kızdı bende artık hiç karışmıyorum. artık sadece kendi adıma konuşuyorum diyet yapıcam başladım diye. bende direçsizim o onları yerken ben bakacak mıyım canım çekiyor 🤣

ben yavaştan seveceği sebze tarzı şeyler yapıyım diyorum ama eşimde keçi inadı var sebze yemekleri için asla ağzıma almam diyor.
mesela sebze yapamasam da diyet için sadece çorba yapsam o beni doyurmaz diyor. ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.

Siz başlayın. Eşiniz sizdeki değişimi görünce aklı başına gelir sanırım. 😄 benimki de sebze sevmiyor bir şekilde karıştırıyorum yemeklerine bayılmasın vitaminsizlikten diye 😂

abur cuburu bundan 1.5 sene önce falan tamamen bıraktım hayatım daha da düzeldi diyebilirim, o derece. her akşam mutlaka marketten birkaç çeşit abur cubur alırdım. kutu kolasından tutun da cipsine, kekine, gofretine kadar. evde abur cubur olmayınca kendimi huzursuz hissederdim. bazen saat geç olurdu, abur cubur kalmadığını farkederdim market de kapadığı için alamaz sinir olurdum :KK70: sonra bıraktım bu alışkanlığı. hafif hafif azaltarak bıraktım. mesela sadece tek bir gofret alıp geçtim yani. iki üç farklı ürün almayı bıraktım. şimdi abur cuburun yüzüne bakmıyorum. dolapta 2 antep fıstıklı çikolata var 1 haftadır duruyor canım bile istemiyor, aklıma gelmiyor. bişeyler atıştırmak istediğimde pastaneden kuru pasta alıyorum. kolayı toptan alıyorum mesela yani 1 kasa kutu kola alıp evde stok yapıyorum. eskiden olsa 1 haftada biterdi şimdi 1 ay gidiyor. çoğu zaman dolapta kola olduğunu unutuyorum. tamamen alışkanlık ve bağımlılık meselesi yani bırakınca gerçekten tekrar dönüp başlamıyorsunuz. bırakmaya çalışın. keyif keyif dedikçe daha çok yiyesiniz gelir. bende öyle oluyordu yani insanın keyiften anladığı onları yemek ise. bağımlılık bu, iş arkadaşlarımın çekmeceleri gofret, kek, kraker ıvır zıvır dolu. bende hiç yok mesela.

karaciğerinizi damarlarınızı mahvediyorsunuz. siz başlayın eşinizde size uyar. uymasa da kendinizi kurtarın.
haftanın beş günü sağlıklı beslenin, hafta sonları abur cubur günü yapın, zaten bir süre sonra sağlıklı beslenmenin farkı anlaşılır, faydasızları yemezsiniz.

mesela pandeminin başlarında çok sağlıklı hissediyordum
tamamiyle tencere yemeği.
dışarda yemiyorduk, dışardan da almıyorduk. evde ne varsa bakliyat ağırlıklı, çorba, sulu yemek. sıfır abur cubur.
korka korka çıktığımızda da sebze meyve alıp hemen dönüyorduk.

benim esim de boyleydi evlendiginde, yemek pisiriyorum bekarken diyordu, pisirdigi hep pilav ve tavuk sote. ben de yavas yavas alistirdim, simdi her turlu sebzeyi yiyor. bir gun et yemegi yaparsam iki gun sadece sebzeli seyler pisiriyorum. cocugunuz olsa o zaman zaten dengeli yemek gerekecek, simdiden siz de alisin. abur cubur da kisitli sayida alin. ben bu erkek annelerini anlamiyorum, hem sacimi supurge ettim diyorlar hem de cocuklarini bir sebze yemeye alistiramamislar. ben eskilerden kadinlarin cok fazla ev isi yaptigina inanmiyorum abartip duruyorlar.

Ne demek sebze sevmiyoruz?

Ben bunu anlamıyorum arkadaşlar. Sebze yemeyen bi insan ne yiyor olabilir?

Bence siz sebze ile kadar lezzetli şeyler yapılacağını bilemiyorsunuz.

Mesela brokoli. Eşim yemezmiş evlenmeden önce. Ben brokoliyi az suda azıcık haşlarım. Sonra suyunu süzüp üzerine yağ, tuz ve çok bol limon sıkarım .

Film izlerken abur cubur olarak bunu yerim ben. Çünkü çok lezzetli. Kendimi böyle ödüllendiriyorum

Sebze sevmemek ne demek yani. Salatalık sevmiyor musunuz. Hani pırasa sevmezsiniz anlarım, ıspanak sevmezsinuz anlarım. Ya da karnabahar sevmezsiniz anlarım. Ama hiçbirini sevmiyorum demeyi anlamam.

Bu sevmemek olayı da bana tuhaf geliyor. Çocuk değiliz ki biz sevmiyorum yemicem diyelim.

Benim de yerken keyif almadığım şeyler var. Ama bu onları yememe engel değil. Sevmiyorum diye yemeyelim mi?

Böyle olmaz yani.

Ben de konunuzu okumadan önce sağlıksız besleniyorum sanıyordum. Sizin şu yaptığınızı ben yapsam vicdan azabından ölürüm.

Bi kendinize gelin. Kola nedir ya her gün içiyorsunuz. Midenizi deleceksiniz

Ben reflü hastasıyım. En son yazın kola içmiştim. O da midemi yakıyor.. soda icince kusuyorum. Siz sağlığınız varken onu yıkmaya çalışıyorsunuz.

Sağlığınız varken koruyun. Saçma sapan şeylerle organlarınızı yormayin günahtır.

Sadece sebzeyle diyet olmaz. Izgara tavuk balık bulgur pilavı kızartma olmayan patates gibi yiyeceklerle başlayın eşiniz de diyet yaptığını anlamadan diyet yapar. Ben sürekli atıştırma bağımlısıyım o yüzden de dışarıdan alacağıma evde az yağlı fırında patates Mısır unuyla poğaça filan yapıp bari koruyucu içermeyen ev mahsülü atıştırmalıklar tüketiyorum ve kilo almıyorum. Kola feci bir alışkanlık benim eşim de öyleydi, meyve suyu soğuk çay bulundurduk evde kola yerine onlara alıştı şimdi onlar bilir fazla şekerli gelmeye başladı. Komple diyet yemeğe geçeceğiz diye kasmayın yavaş yavaş değiştirin yemek alışkanlığınızı. Ha bu arada eşiniz de çocuk değilsin ille damarlarımı tıkıycam şişmanlıycam diyorsa bırakın ne hali varsa görsün. Bunlar sonradan vay beni daralttı vay çok üstüne geldi diye bi de mağduriyet üretiyorlar

Ama sizinki keyfi aşmış bildiğiniz karın doyurma olayına kaymış. Sebze sevmiyorsa yayla çorbasının ardından peynirli börek, kısır ya da bulgur pilavı köfte gibi yiyecekler tercih edebilirsiniz. Yine sağlıklı, doyurucı menüler olur bunlar da

Aebze sevmiyorsa balik tavuk et yanina salata bu sekildede kilo verebilirsiniz abur cubur bende cok aeviyorum onun yerine evde saglikli kurabiye vs yapabilirsiniz ama hazir icecekler kesinlikle eve girmemeli en kotu duramiyorsaniz ev yapimi limonata.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X