eşim çok sağlıksız besleniyor (bende)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kilodan önce sağlığı düşünmelisiniz derim şu yazdıklarınız beslenme biçimi değil asla yedikleriniz çöp toptan

Sebze sevmiyorum diye bir şey olamaz,m iyi pişen sebze yemekleri çok şahane oluyor. Alıştırmak için de garnitür olarak bailayın, etin yanında patates püresi, brokoli-havuçlu haşlama koyun mesela.

Eskiden benim eşim de böyleydi.
Sürekli tavuk,et ye.egi isterdi.her yemekte mutlaka et ürünleri olurdu.yaninda kola içerdi bizde aynı şekilde beslenirdik.
3 çeşit yemek,salata,tatlı,kola üzerine çay,kuruyemiş,meyve varsa kurabiye, poğaça,yoksa abur cubur.
2 sene önce eşim mide rahatsızlığı geçirdi.
Geçen sene tansiyon çıktı.
O hastalıklar tüm yemek alışkanlığımizi değiştirdi.
Şuan sebze ağırlıklı besleniyoruz.
Et özellikle kurban eti asla yemedi yemeklere biraz atıyorum bir çatal alır belki.
Sağlık sorunları başlayınca düzelme oluyor.
Abur cubur almamaya gayret ediyoruz sizde sadece kızım çok abur cubur tüketiyor.onu da azaltiyorum az alıyoruz.
Abur cubur değil de meyve getirin,alışkanlık haline gelsin meyve yemek.
Ekmeği az dilimleyip masaya getirin biz çok ekmek tüketiyoruz onu öyle asabiliriz.

diyet yapmak zaten başlarda zor, bir de eşinizin inadı, 2 kişilik zorlukla başetmek zorunda kalacaksınız böyle. o yüzden bence kararınızı tek alın. onun size katılmasını beklemeyin. sebze yapın, yiyin. spora başlayın. o da aburcubur yemeye devam etsin. zamanla sizin zayıfladığınızı fitleştiğinizi gördükçe o da hırs yapacak. yapmazsa da keyfi bilir, onun inadıyla niye uğraşasanız ki.

Aynı benim eşim
Allahtan ev yemeklerine düşkünümde kabak hariç pırasayı ıspanak gibi sebzeleri yiyor artık
Önceden yemezdi
Aslında bunun sevmeyle sevmemeyle alakası yok
Şeker glikoz şurubu ve gluten içeren herşey uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor
Biz insanlar o kadar alışmışızki bu duruma anlamıyoruz
Karatay diyeti yaptıktan sonra 1dilim ekmeğin dahi beni ne hale getirdiğini deneyimledikten sonra anladım
Bunları erkeklere anlatmak imkansız olabiliyor bazen sen karışma bi keyfim var rahat bırak oluyor
İyice şişmesini ve şeker hastası olmasını bekleyin o zaman düzelir

Türk mutfağı o kadar zengin ki sebze sevmiyorum demek çok garip geliyor bana .( Portakallı,ayvalı kereviz hayal ediyorum şu an :) Çevremdekilerden de duyuyordum. Ne yiyor bunlar o zaman diye düşünüyordum ki konuyu okuyunca anladım . Bir kaç yıla hasta olursunuz bu beslenme sekliyle . Şeker ,tansiyon,damar tıkanıklığı ....

Eve almamakla başlayın . Benim canım istiyor ki bende tatlıyı çok severim ama evde yok Biraz önce baktım dut kurusu ve iç kabak çekirdeği dışında abur cubur yok. Sadece kilo olarak düşünmeyin uzun vaadede sağlığınız bozulur .

Ah ya benim gibi olsan iki erkek çocuğu ve eşim çocukların yediğini eşim yemez eşimin yediğini çocuklar genelde günde iki üç çeşit yemek yaparım bende diyete başladım geçen hafta kendim içinde bazı günler farklı yemekler yaptığım oluyor ve çocuklar cikolata cips tatlı yiyolar ve benim canım çekmiyor çünkü bu kiloyu vermem lazım sözde kafanızda bitirin eşinize istediği yemeği yapın kendinize sebze çorba salata zamanla belki oda alışır ama zorlamayın bizde nerdeyse bir suru çeşit yemek pişer büyük oğlum sebzeden nefret ettiği için hicbisey yapmiyosun anne hep aynı şeyleri yapiyosun der çünkü sürekli et tavuk yemek istiyor

Aynı sorun bende var, tıpa tıp aynısı. Ben eşimle tanıştığımda 57kiloydum, bir sene sonra evlemdiğimizde 60 kilo, ama sonraki sene 66 kiloya çıktım, sonra 70 şimdi 5,5 yıldır evliyiz ve 77 kiloyum. Sizin sonunuz da benim gibi olmasın. Bana eşim dahil herkes, "sen kendine istediğim yemeği pişir, sen diyet yapmak istiyorsan yap, çık spor yap" diyorlar. Ama olmuyor, eşim o abur cuburları çıkartıyor ortaya, ben kendime diyet yemeği yapıyorum o kendisine makarna yapıyor, bu sefer hem kendi yemeğimi hem de onun makarnasını yiyorum. Ben evde sebze yemeği yaptığımda, o yağlı seviyor belki o da yer diye bol yağ kullanıyorum ama ağzına sürmüyor, hepsini yağlı yağlı yine ben yiyorum, yanında da kendine pişirdiği makarnadan yiyorum. Olmuyor. Tek başıma çıkıp spor da yapmıyorum, üşeniyorum, tek başıma motive olamıyorum, eşim bir de çok dağınık bir insan, ev işi vs derken pek spor yapmaya vakit ayırmıyorum.
Size öneride bulunmak isterim ama kendi kafam da kel. Merhemim olsa kendi kafama sürerdim. Kendimiz için bir şeyler yapmalıyız ama demesi kolay, uygulaması zor. Sanırım iradeli olmak zorundayız. Ben eşime söylüyorum, "bu abur cuburları ortada bırakma sakla onları. Kendin yiyeceğin zaman da bana verme" diyorum. Bize biraz motivasyon gerekiyor, bak aynı şeyleri yaşıyormuşuz, siz daha yolun başındasınız, benim gibi olmayın. Zararın neresinden dönersek kar. Sağlıklı beslenmeye ve sağlıklı yaşamaya başlayalım. Eşlerimiz bize katılmayacaklardır ama onlara rağmen bunu başarabiliriz. Gerçi daha bu sabah kahvaltıda eşim tavada sucuk kızartmış, elimle somon ekmeğini kopara kopara daldım içine . İrade lazım. Biraz gayret başarırız yahu, ben sizi, siz beni, birbirimizi motive edelim, ne dersin?

Eşinizin yanında olduğunuz sürece umut yok gibi

Sebze olmadan sağlıklı kilo vermek pek mümkün değil, et grubuna abanmak özellikle ülkemizdeki pişirme yöntemlerine bakılırsa tam bir felaket sebze yeme alışkanlığı edinmeniz gerekiyo yine de size en iyi programı bir diyetisyen verecektir buraya sormak yerine uzmanına danışırsanız daha verimli sonuç elde edersiniz hem vücut kompozisyonunuza göre beslenmiş olursunuz

Yani o irade bizdede yok.iki saat önce yani gecenin 12 sinde canım pide istedi 1 kavurma kaşarlı pide 1 er lahmacunu gömdük eşim 42 ben 38 yaşındayız
Sonrada (fazla yeyince istifra ederim hep) gidip çıkardım
Valla bu boğazla mümkün değil diyet yapamam..irade 0
Canım ne isterse illa hemen yiyeceğim.Çeşitli uygulamalarda buna çanak tutar nitelikte artık eskisi gibi değil hemen sipariş ver 10 dk kapında..
Eskiden gece canım bişey isteyince yazık eşim gider saatlerce arardı.Bir kez kazandibi istemiştim gece gece zor bulmuştu.
Sebze yemeği yediğimizde gece acıkıyoruz genelde illa etli yada tavuklu garnitürlü pilavlı menü olacak bizdede...

Tanımadan mı evlendiniz?
Bir insanin yeme sekli önceden bellidir.
Ben ayni eve girmeden bile 3 kilo almistim yeme seklim degistigi icin.

Abur cubur degil de ben beyaz et, bakliyat, sebze severim. Adam simdi bahcede kahvaltiya ciger yapiyor her gün kebap, her gün serbetli tatli...

Her gün olunca ayni beslenmemeye basladik.
Bugun menude kahvaltida ciger var, ben yulaf yiyecegim. Aksama o ne yer bilmiyorum ben kereviz ve yayla corbasi yapmistim ondan yiyecegim.
Ayni sofrada farkli seyler yemek de mumkun. Ama esinizin sagligini da dusunup bu durumdan rahatsiz olmakta da haklisiniz.

Bizim cocuklarimiz da var, fırında sebze cipsi yapip yarim paket ruffles ile karistiriyorum. Yaninda yogurtla yiyorlar. Dolapta genelde muhallebi veya sutlac oluyor, belki bayilmiyorlar ama o varken baska tatli cikolata abur cubur pek aramiyorlar. Üsenmezsem bi de siyez ununda kurabiye yapiyorum. Zeytinli ve cikolatali. Idare ediyorlar

Son düzenleme:
Bence ise bı kan tahlili yaptırarak başlayın.bu sağlıksız beslenmeyle kimbilir şeker kolestrol ne durumdadır.bakin geçen hafta 42 yaşındaki eşime diyabet tanısı kondu.hemde hiç bir belirti yokken.tamamen tesadüfen çıktı ortaya.hemde biz asla sizin kadar sağlıksız beslenmeyiz.abur cubur paketli gıda tatlı hayatımızda pek yoktur.ama yinede yüksek karbonhidrat alımı sebebiyle diyabet oldu.ayrica tansiyonu da yüksek.simdi hem tansiyon hem diyabet ilacı alıyor.ona da çok kızdım.degdimi sağlığını kaybetmeye.kucucuk çocuklarımız var bizim.yazik degilmi.sizde lütfen ama lütfen birer kan tahlili yaptırın.pre diyabet döneminde yakalarsaniz geri dönüşü var.ama diyabete giderse iş genç yaşta sağlığınızdan olursunuz.anlatin eşinize.bu şekilde beslenmenin sonu er yada geç diyabet.korkar belki biraz.

Tencere yemeği pişmeyen bir ev düşünemedim.Benimde eşim sevmezdi ben zeytinyağlı lezzetli yapmaya başladım yedi.Sağlığınıza yazık.

Bende evlendigimde 57 kiloydum. Sonra pandeminin ilk zamanlarinda sokaga cikma yasaklarimda esimde bende evdeydik. Bizde o ara yedik ictik yattik hamurisi falan filan. Pizzalar hamburgerler ivir zivirlar. Evde olunca hep de pijamayla dolandik. Sonra kurban bayramında kot pantolonum bacagimdan yukari cikmadi ve ben şok.. ozaman dank etti. Tartildim 67 kiloydum. O an diyete girdim. Ekmegi kestim . Ivir ziviri kestim. Ne yemek olursa yedim illa sebze yemegi olmak zorunda degil. Kurufasulye olsa pilavsiz kaşıkladım mesela. Kayinvalidemde kaldim o surecte biraz . Sabah patates kizartmasi oluyorsa ondan da yedim yine ekmeksiz catalladim . Oylelikle geri 60 a düştüm. Ben kilodan nefret eder ve hic yakistirmam kendime. Eşimde hic sevmez. Oda yuruyus yapti fln oda verdi cok sukur eski halimize döndük ama illaki evlenince bi kilo alınıyor. Sebebi ne bilemiyorum. Ama eşin oyle besleniyor diye sende oyle beslenmek zorunda degilsin. Ben su an hamilelik dusunuyorum tekrar diyetteyim. Hamilelikte zaten kilo aliniyor nekadar verirsem okadar iyi diye. Esim yiyor iciyor. Ben kendime ozel seyler yapıyorum. Eşim de benden görüp oda yavas yavas benim yemeklerimden yemeye basladi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…