• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğumuzu aldı götürdü

Eğer ayrılmaya kararlıysan hemen bir avukat ayarla. En kısa sürede ilk dava görülmeli. Dava dilekçesinde psikolojik şiddeti yaz. Avukat eşiniz daha önce aldığı teşhisi öne sürerek çocuğun geçici velayetini size vermesini sağlayabilir.

Bu arada bunlar olmasaydı da küçük diye çocuk size verilirdi ama sizin o çocuğu almadan aile evine dönmenizi çocuğu terk etti mahkemeye sunacaktır büyük ihtimalle. Hatta polisle gidiğ çocuğu almaya çalışın bu arada polis gitmek istemeyebilir ortada velayet davası ve sonuç olmadığı için ama asıl niyet çocuğu almaya çalıştığınızın kanıtı olsun . Ama dikkatli olun adam sizin canınızı yakmaya kalkmasın . Tedbirli olun .

Tedbir demişken tedbir nafakası da isteyin derim. Dava sürecinde geçiminizin devamı için eğer istemezseniz de sizin tercihiniz tabi.

Bir de size mesajla da bu şiddeti devam ediyorsa mesajları kanıt olarak gösterin.

Çok geçmiş olsun

Keske olay aninda komsularin kapisini calsaydiniz, sokaga cikip adam olduruyolar polisi arayin diye bagirsaydiniz. Bir sekilde cocugunuzla beraber kurtulurdunuz. Hem polisler evin o halinide gorup islem yapmak zorunda kalirdi
Hala daha ayni seyi yapabilirsiniz aslinda. Cocugunuzun oldugu eve gidip polisi arayarak beni eve almiyorlar, kapiyi açmıyorlar, cocugu gostermiyorlar vs diye sikayet etseniz belki cocugu alabilirsiniz. Her turlu yolu denemeniz lazim. En azindan polis kaydiniz olmalı. Siddet gorduyseniz mutlaka darp raporu alin. Bir yerlerde kaydiniz, sikayetiniz mutlaka olsun ki mahkemede delil olarak kullanabilin

Keske olay aninda komsularin kapisini calsaydiniz, sokaga cikip adam olduruyolar polisi arayin diye bagirsaydiniz. Bir sekilde cocugunuzla beraber kurtulurdunuz. Hem polisler evin o halinide gorup islem yapmak zorunda kalirdi
Hala daha ayni seyi yapabilirsiniz aslinda. Cocugunuzun oldugu eve gidip polisi arayarak beni eve almiyorlar, kapiyi açmıyorlar, cocugu gostermiyorlar vs diye sikayet etseniz belki cocugu alabilirsiniz. Her turlu yolu denemeniz lazim. En azindan polis kaydiniz olmalı. Siddet gorduyseniz mutlaka darp raporu alin. Bir yerlerde kaydiniz, sikayetiniz mutlaka olsun ki mahkemede delil olarak kullanabilin

Bende bastan onu diyordum. Orda ortalik ayaga kalksa belki polis cagrilir yine cocugu alip direk hastaneye gidip darp raporu alabilirdi. Belki korktular ona birsey diyemem, ama onun icin bundan sonra hizli ve kararli adimlar atmasi gerekir. Insallah avukat tutacak maddi imkani vardir

Valla ben oraya belki canımı birakirdim kolumu bacağımi kafamı bırakırdım ama evladımi birakmazdim onu almadan çıkmazdım
Nedir bu sizdeki can korkusu mu
Eğer öyle ise evladının canı ne olacak ?
Bilmiyorum deli sözüme bin kere tövbe 20 tırnağımi çekseler bir evladımı bırakmam can veririm onu vermem

Sen kaç yaşındasın bilmiyorum bak senin annen senden geçmemiş seni orda bırakmamış ne güzel sen minicik bebeği nasıl bıraktın ?

Kalk karakola git ortaligi ayağa kaldır kendini yerden yere at o yavruyu al çok ciddiyim kopart kıyameti o yavruyu al
Kıyamam ona nasıl arıyor olmalı seni şimdi

Şok oldum evlat bırakılır mı ya
Tırnağına kurban ederim

bunlari cocugu almak icin uapmak da mantikli gelmiyor bana ..o cocugun o an ki psikoljisi ne olacak :( cekismeli itismeli :(

mahkeme zaten anneye verecek :/

Ayrıca böyle karakterde biri ile evlenecektim neredeyse, eşimle evlenmeden seneler önce okulda tanışmış evlenmeyi düşünüyorduk ama sizin eşinizden farkı yoktu, sohbet ederken bir anda bakışları değişir dalar ve sonra kalkıp giderdi konuşmazdı, bazen de öyle çekip gidio bana mesaj atardı sen şöylesin böylesin ben seni istemiyorum, aradan bir süew sonra da yalvarırdı özür dilerdi, seni üzmemek için yaptım derdi, ama bakışları bakış değildi, sadece bana değil başkalarına da yapıyordu özellikle en yakınlarına, daha önce problem yaşadığı aile mensuplarına durduk yere saldırırdı sözlü olarak tuhaf tuhaf şeyler, sonunda ben zarar vereceğini anlayıp ayrıldım, ve biliyor musunuz ayrılınca o kuş gibi rahatladım. Uzak durun o adamdan. Ayrılınca beni de rahatsız etmeye çalıştı peşimi bırakmayacağını söyledi vs ama korkmadım ve hiçbir şekilde aramalarına mesajlarına cevap vermedim, konuşmadım, ölü gibi davrandım. Korksaydım eğer korktuğumu anlayıp farklı şeyler yapabilirdi. Siz de korkmayın. Çocuğunuzu alın. Orada annenizle b irlşkte onun üstesinden gelebilirdiniz.

Bende bastan onu diyordum. Orda ortalik ayaga kalksa belki polis cagrilir yine cocugu alip direk hastaneye gidip darp raporu alabilirdi. Belki korktular ona birsey diyemem, ama onun icin bundan sonra hizli ve kararli adimlar atmasi gerekir. Insallah avukat tutacak maddi imkani vardir
Bu tip adamlar hem arsiz hem iftiraci olur. Ustte bir arkadasin dedigi gibi cocugu birakti gitti diyebilir. Bu durumda kadina sorarlar madem evi dagitti neden sikayetin yok, darp edildin neden raporun yok. Mutlaka ama mutlaka kayit olusturmali.

Konu sahibi hic bisey yapamiyosan basindan geçenleri CIMER e yaz.

Bu tip adamlar hem arsiz hem iftiraci olur. Ustte bir arkadasin dedigi gibi cocugu birakti gitti diyebilir. Bu durumda kadina sorarlar madem evi dagitti neden sikayetin yok, darp edildin neden raporun yok. Mutlaka ama mutlaka kayit olusturmali.

Konu sahibi hic bisey yapamiyosan basindan geçenleri CIMER e yaz.

Aynen telefon kayit da cikartsin. Orda polisi aradigi da görünür

Ayy ban yemiş konu sahibi. Burada içinde cocuk olan konulari okudukca cok üzülüyorum. Persembenin gelisi carsambadan belli iste. Buraya konu acan kisiler keske gelen önerileri dinleyip bir adim atsa. Olan kucucuk cocuklara oluyor. Adami bosamadin, terk etmedin de noldu yani bide cocugundan oldun. Simdi ugras dur. Zavallicigin maruz kaldigi psikolojik siddet, yasadigi korku ve travma ikinizinde vebali. Cocugum icin bosanmiyorum demeyin artik. Buraya konu acan kadinlarin esleri cocuklarini zerre onemsemiyor, gorun artik bazi seyleri.

Bazı yorumlara gerçekten inanamıyorum, kadın zaten çaresiz ve üzgün, ben orada cocugumu birakmazdimdan, 2 kadın bir adamla baş edemedinize kadar gelen yorumlar ne güzel, olay anından yüzlerce kilometre uzaktan, telefon ve klavye basinda yazmaya benzemez ne yazik ki bu durum, cok sukur bugune kadar boyle bir durum yasamadim, Allah yasatmasin ama ben hayalini kurarken bile aglamakli oluyorum.
Eminim hanimefendi evladini birakmamak icin cabaladi ama o an eşi olacak hayvan belki de tehditlerde bulundu, annesine hanimefendiye ve çocuğuna zarar vermeye yönelik tehditler savurmus olabilir, bu yuzden bire bir yaşamadığınız olayla alakalı yorum yaparken kesin konuşup, konu sahibini de daha fazla incitmeyin lütfen, çünkü şu an fazlasıyla incinmiş durumda. Lütfen konu sahibine destek olalım.
Konu sahibi inşallah evladınıza en yakın zamanda kavuşursunuz.

Valla ben oraya belki canımı birakirdim kolumu bacağımi kafamı bırakırdım ama evladımi birakmazdim onu almadan çıkmazdım
Nedir bu sizdeki can korkusu mu
Eğer öyle ise evladının canı ne olacak ?
Bilmiyorum deli sözüme bin kere tövbe 20 tırnağımi çekseler bir evladımı bırakmam can veririm onu vermem

Sen kaç yaşındasın bilmiyorum bak senin annen senden geçmemiş seni orda bırakmamış ne güzel sen minicik bebeği nasıl bıraktın ?

Kalk karakola git ortaligi ayağa kaldır kendini yerden yere at o yavruyu al çok ciddiyim kopart kıyameti o yavruyu al
Kıyamam ona nasıl arıyor olmalı seni şimdi

Şok oldum evlat bırakılır mı ya
Tırnağına kurban ederim
Kadın zaten çok kötü durumda, siz böyle yazınca daha kötü olabilir. Ben önce kendimi korumaya alir, evlat sonra diye düşünürüm (belki çocuğum olmadığından böyle düşünüyorum)

Burada bazı yorumlar gerçekten kadınlar kulübü mu erkekler kulübü mu belli değil diye sorgulatıyor , herkesi kendi hayatınızla ,kendi karakterinizle mukayese etmeyin + büyük konuşmayın "şöyle yapardım,böyle yapardım'. Kadın o anda dusunemeyebilir ,aklı durabilir,eli kolu bağlı olabilir ,olabilirde olabilir bu uzayıp gider . Karşısındaki bir erkek ve psikopat bir erkek,hiçbir kadının kuvveti gücü erkekle bir olamaz . Kadını çocuğu ile tehdit eden adam herşeyi yapar .

Olaylari minigin onunde buyutmeden cikmaniz belki de en dogru hareketti, kriz anini siz yasadiniz bilemiyorum ancak susmayin hemen polise gidip cocugunuzu gostermedikleri alikoyduklarini darp siddet baski ile yavrunuzdan ayrildiginizi belirterek sikayetci olun

Önce hakaret etmeden konuşmayı öğrenin. Oturup evde ağlayacağınıza gidin peşine düşün.

Adam sizi darp etmiş, çocuğunuzu alıp kaçırmış. Sizde gelin buraya konu açın. Oturun ağlayın. Öyle polis olmaz. Darp raporu almayı da mı bilmiyorsunuz?

Eşinizi çıldırtmışsınız bari bizi çıldırtmayın birşey yapmayacaksanız. Hakaretleri eşinize etseydiniz bize değil.
Bu ne çirkin bir yorum. Eşinizi çıldırtmışsınız ne demek? İlla hoşunuza gitmeyen cevap geldi diye konudaki en hassas noktadan vurmak çok hadsizlik.
Daha önce bu durumu yaşayan bir üye daha olmuştu ortak velayetleri vardı ve adam çocuğu alıp gitmişti. Polis de aynen bu cevabı vermişti.

Konu sahibini suçlayan bir şekilde banlanmasini sağlayanlara pes cidden.

Gözü dönmüş eşine rağmen ortalığı ayağa kaldırmaya çalışırken kendi ya da annesi öldürüldüğünde, kadin cinayeti diye üzülürdünüz yalandan. Yalandan diyorum çünkü kimse çocuğunu bırakmaz istemez, karşı koyacağı durumda değildi demek ki.
Şu haldeki kadına ders vermeye çalışmak, zorbalıktan başka birşey değil.

Konu sahibini suçlayan bir şekilde banlanmasini sağlayanlara pes cidden.

Gözü dönmüş eşine rağmen ortalığı ayağa kaldırmaya çalışırken kendi ya da annesi öldürüldüğünde, kadin cinayeti diye üzülürdünüz yalandan. Yalandan diyorum çünkü kimse çocuğunu bırakmaz istemez, karşı koyacağı durumda değildi demek ki.
Şu haldeki kadına ders vermeye çalışmak, zorbalıktan başka birşey değil.
+1

Geçenlerde gene konu açmıştım gene eşim yapacağını yaptı
4 gündür öyle hastayım ki farenjit olmuşum sesim gitti eklem ağrısı ayağa kalkamaz hale geldim 2 yaşında kızımız var çocuğa bakamadım yerimden kıpırdayamaz oldum annem geldi 2 gündür bizdeydi bugünde kendime geldim biraz sabah kahvaltı hazırlayayım dedim annem evine dönecekti patates kızartması yaptım biraz tuzunu fazla atmışım eşim bana demediğini bırakmadı küfürler beddualar hakaretler neler neler .. annem de şahit oldu tabi bunlara eşim üstüme yürüdü vurmaya kalktı annem ağlamaya başladı kızım sahipsiz değil sen kızıma böyle davranamazsın diye pislik insan da kızına sahip çıksaydın o zaman sevgiliyken gezip dolaşıyorduk sahip çıksaydın,kızına akıl ver o zaman bir şey beceremiyor beni çıldırtıyor hiçbir şey beceremiyor ne yemek (herkes yaptığım yemeklere bayılır tek kusur bulan kendisi)temizlik çocuk bakması onun aç karnını doyuran benim kıyafetini ihtiyacını alan benim bana saygısı olacak ben köpek gibi çalışıyorum bana saygısı olacak ben istediğim her şeyi derim ağzıma ne geliyorsa susacak bana geri cevap vermeyecek dedi . Delirdim bende ağlama krizine girdim sen dedim nasıl bir insansın sevgiliyken neden bu yüzünü göstermedin tek çalışan insan sen misin sırf para getiren sensin diye her şey deme hakkın mı var saatlerdir sövüyorsun bana affedersiniz (beni kötü yollardan almış muamelesi yapıyor) bana demediğin namusuma çirkin söz kalmadı dedim eşim sürekli böyle delirip delirip duruyor sonra birkaç saat sonra bir şey olmamış gibi bana sırnaşıyor 2 kez hem psikolog hem psikiyatriye gittik duygu düşünce bozukluğu çıktı eşimde ilaçları bir ay içti düzeldi ilaçları bıraktı sonra gene delirdi böyle ağzına geleni sayıyor ben sinir hastasıyım beni alttan alacaksın diyor doktor sinir hastası olmadığını söyledi öyle bir teşhisin yok buna sığınmaya çalışıp böyle yapamazsın diyorum annesini aradı hemen bize gel diye kadın geldi beni eşim sonra evden kovdu topla eşyalarını git kızımızın yüzünü bile göremeyeceksin dedi ben onsuz gitmem dedim evde eşyaları kırmaya başladı sonra ben eşyalarımı topladım tam evden çıkacağım “hee gidiyorsun öyle mi dünden meraklısın sen boşanmaya zaten deyip gene çıldırdı hakkım haram olsun” diye bağırmaya başladı
Kızımı öpüp koklayamadan ayrıldım evden ağlaya ağlaya saatlerdir ağlıyorum kızımı öyle özledim ki bana davayı aç mahkeme görene neticelene kadar çocuk yok sana mahkeme bana verir zaten diyor sonra pişman oluyor özür dilemeye yeltelenip gene deliriyor benim akıl sağlığımla oynadı sabahın 8 inden beri ağzıma su dışında bir şey sürmedim yerimde duramıyorum aklım kızımda çocuğu almış annesine geçmişler kaynanamı arıyorum çocuk nasıl diye 3 saatte anca cevap atıyor oda 2 senedir kızımdan ilk kez ayrı yatıcam bu gece çok kötüyüm ne yapacağım ben yüzüm niye hiç gülmüyor şu hayatta adam evlenirken melek gibiydi çocuk doğdu adam bambaşka bir insana dönüştü ben kızımdan ayrı duramam yaşayamam benle yaşayacak diyor madem kızını bu kadar düşünüyorsun da onun yanında bana neden saldırıp bağırıyorsun birde sesi öyle gür ki yıktı geçti ortalığı ..
Verin mahkemeye alın kızınızı...buna cocuk değil paspasi vesayetine bırakmazlar. Rahat olun siz hersey anlattığınız gibiyse iyi bir avukatla bosanip kızınızın velayetini de alırsınız. Duygu düşünce bozukluğu olan biri bunun kaydı herseyi vardır. Bir an once dava açmaya bakin

O çocuğu nasıl bıraktınız.. İçim acıdı.. Darp raporu alıp şikayette bulunup çocuğu alamaz mısınız. Veya pişman olmuş gibi gidip çocuğu alıp kaçın. Yavrum benim. 2 tane küçük kızım var onlar geldi gözümün önüne. Bilmiyorum ne olursa olsun gidip alırdım kızımı
Kadının ne yaşadığını bilmiyoruz. Hepimiz farklı insanlarla birlikteyiz. Kadin cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Zaten bebeğinden ayrı diye üzüntüsü yazdıklarından hissediliyor ki bir de bizim yargilayici tavirlarimiz hoş olmuyor diye düşünüyorum. Tabiki sizin fikriniz yazacaksınız ama acısı derin olan insanların acısını derinlestirmemeliyiz. Hayat herkese aynı pencereyi açmıyor malesef.

Back