Kendimle kıyaslayınca eşiniz bana göre oldukça cimri.
Eşimle kıyaslayınca fazla tutumlu.
Kardeşimle kıyaslayınca sadece tutumlu ve bilinçli tüketici :))
Burç muhabbeti geçmiş sanırım; ben kovayım (Paraya değer vermem), eşim başak (Ölçülü ama eli bol), kardeşim oğlak (Birikimci ve eli sıkı)
Bu kişiden kişiye değişen bir değerlendirme gibi çünkü çok ortada bir yerde;
Kardeşime sorsanız "Hesabını bilen-yarınını düşünen bilinçli tüketici" der eşinize.
Evet, kardeşim de gıdada 2-3 saat değerlendirme yapabilir ama ucuzluk olarak değil, içerik-gramaj-marka değeri olarak kıyaslar.
Ben, hangisini istiyorsam-içime siniyorsa onu alır 2 dk demez çıkarım.
Eşim de inceler; ama kardeşim kadar değil.
Kardeşim dışarıda yemek yemeyi gerekli gören biri değildir, "Ne gerek var, mis gibi evde yaparız" der çoğunluk.
Eşim bir plan yapılırsa uyum sağlar ama fiyat olarak restoranları kıyasladığı olur.
Ben, canım ne zaman ve nerede yemek istiyorsa dalarım.
Kardeşim borçtan nefret eder; 24 yaşında ve kendi birikimi var, kampanyaları inceler.
Eşim taksitlendirmeyi sever, borçtan korkmaz, kampanyalardan haberdar olmak ister.
Ben, cebimde varsa harcarım, yoksa harcamam. Nakit veya tek çekim ödeyip kurtulmak isterim.
Kardeşim eve-ev eşyasına yatırım yapmayı sever, sağlamcıdır, üzerine düşünür.
Eşim teknolojik alet söz konusuysa paraya acımaz, ama düşünür-inceler-kıyaslar.
Ben, canım o an parayı basmaya neyi değer bulduysam alırım, kıyaslamam, araştırmam, kazığımı da yerim yeri gelir. :)
Totalde; eşiniz bilinçli bir tüketici fakat eli oldukça sıkı, geleceği düşünerek harcayan ve bu yüzden bugünkü zevk ve heveslerinizden çalan, eğlence harcamalarında cimri ama garanti yatırımcı biri.