Eşim çalış diye baskı yapıyor napmam lazım

hayır ecele de yakın değil ki varlığına konasın, e durumu da iyi değil nasıl bir motivasyon 23 yaş büyük biriyle evlenmek anlatsana biraz 😀 yoksa dalga için açtığını düşüneceğim.

Annem evlilik yapınca amcam beni yanına istedi bende çocukluk tabi annemi tercih edince amcam görüşmedi bidaha benle
Canım normalde böyle bir konuya yapacağım yorum diğer arkadaşlardan aşşa kalmazdı ancak mesajlarından anladığım kadarıyla hem tatlı hem de kimsesiz kalmış bir kızsın. Benim sana önerim bak nolur en azından dene bunu, azıcık kpss çalışsan 70 üstü almayı denesen bir ihtimal lise kpss ile atanırsın. atanamasan bile gir yks ye yaşıtlarınla hem ortamın olsun şöyle böyle bir bölüm oku. Bakarsın öğretmenlik veya muhasebe gibi bölümler gelir ilerleyen süreçte de kendi paranı kazanmaya başlayınca çekersin resti terk edersin o herifi kendi düzenini kurarsın. Hele memur olursan asıl annenle üvey baba sana minnet eder. Atanıp temizlik görevlisi olabilirsin ya da güvenlik için başvurabilirsin. Evinden hiç çıkmadan çalışan kadınların çocuklarına bakıcılık yapabilirsin bakıcılık ücretleri çok yüksek. Yeter ki kendini kurtaracak birikimini sağla elinde bir altın bileziğin olsun hem mecazen hem gerçek.

Öncelikle herkese merhabalar ben 23 yaşındayım evliyim çocuğumuz yok eşim benden yaşça büyük 46 yaşında güzel bı evliliğimiz vardı . Taksi şoförü kendi aracı küçük bı şehirde yaşıyoruz zaten ev kiramiz 8 bin . Neyse arkadaşlar son zamanlarda bana sürekli çalış diye baskı yapıyor . Git çaycılık yap garsonluk yap diye üstüme geliyor . Ben tabikide çalışmaktan gocunan utanan bı insan asla olmadım kasiyerlik garsonluk yaptım ( evlenmeden önce ) ama şuan aramızda yaş farkı olduğu için açık ve net belki tepki cekicem ama çalışmaya sıcak bakmıyorum . Tabikide yaş farkını bilerek ve severek evlendim ama çevrem akrabalarım kaç yaşında adamla evlendi hala garsonluk yapıyor demesinler istiyorum . Anlatabildimmi bilmiyorum ama . Yani aslında baktığımda çok harcaması olan bı kadın değilim . Sizce ne yapmam lazım belki benden yaşı büyükler vardır bana bı akıl verirseniz çok sevinirim iyi günler diliyorum hepinize
24 yaşındayım şöyle diyeyeim eşinnsize neden çalış diye baskı yapıyor gerekçesi nedir

Ya çok üstüne gidiyorsunuz arkadaşlar bence yeterince laf yedi kızcağız. Kimseye de dönüp ters bir cevap bile vermiyor taş olsa çatlardı bu kadar lince. Kendisi de yaşadıklarının farkında yol istiyor işte bir çözüm bulmaya çalışmak daha mantıklı artık düşene de bir tekme vurmayalım. Normalde çok sert konuşuyorum sen farklı mısın diyeceksiniz belki farkındayım ama konu sahibi hiçkimseye sert çıkışmayıp hep açıklama yaptığı için nasıl bir karakter olduğunu az buçuk tahmin etmeye çalışıyorum. O yüzden de bu kadar linç etmek ona kendine gel tokatından çok sert bir tokat olur.

B busehan amcaniz sağ mi? Belliki kardesinden yadigarsiniz diye size sahip çıkmak istemis zamanında. Onun sahitliginde su evi annenizin elinden almaya calisin.

Babasizlik ne zor yarabbim sen koru tum evlatlarımızı🤲

Annenize cok kizdim. Benzer bir anne bizim ailemizde vardi, biz ailece kendisini disladik, cocuklarina sahip cikildi, amcanizin niyetini anlayabiliyorum bu yuzden, bence en kisa surede kendisine ulasmayi deneyin.

Bu arada esiniz haklı calissaniz sizin cikarlariniz acisindan cok daha iyi olur.

Öncelikle herkese merhabalar ben 23 yaşındayım evliyim çocuğumuz yok eşim benden yaşça büyük 46 yaşında güzel bı evliliğimiz vardı . Taksi şoförü kendi aracı küçük bı şehirde yaşıyoruz zaten ev kiramiz 8 bin . Neyse arkadaşlar son zamanlarda bana sürekli çalış diye baskı yapıyor . Git çaycılık yap garsonluk yap diye üstüme geliyor . Ben tabikide çalışmaktan gocunan utanan bı insan asla olmadım kasiyerlik garsonluk yaptım ( evlenmeden önce ) ama şuan aramızda yaş farkı olduğu için açık ve net belki tepki cekicem ama çalışmaya sıcak bakmıyorum . Tabikide yaş farkını bilerek ve severek evlendim ama çevrem akrabalarım kaç yaşında adamla evlendi hala garsonluk yapıyor demesinler istiyorum . Anlatabildimmi bilmiyorum ama . Yani aslında baktığımda çok harcaması olan bı kadın değilim . Sizce ne yapmam lazım belki benden yaşı büyükler vardır bana bı akıl verirseniz

Soruyu açtığıma pisman ettiler sagolsunlar
Canım insanlar tepki veriyor ama inan senin için bazıları büyük tepkiler verebilir üzülme ben sana şunu diyeyeim evlenmişşin o geçmiş artık neden niye diye sorulmaz ama eşinin davranışı çok yanlış senin çalışmanı bu denli isteyemez bizlerde evliyiz eşlerimiz yoruluyoruz diye gözümüzün içine bakıyor benim masraflarım oluyor karşılıyor eşim çünkü biz kadınlar özellikle çalışmayan kadınlara eşleri bakmalı zorunda eşinin o yaşa kadar bi yol alamamış mı senin parana ihtiaycaı var hiç mi kıskanmıyor seni garsonluk falan çok yanlış bence yorumları dikkate al derim sana

Bende böyle düşünüyorum ama malesef arkamda ailem yok . Babamı küçük yaşta kaybettim annem ikinci evliliğini yaptı üvey babamla evde kedi köpek gibiydik

Arkanda ailen yoksa git çalış ve bu adamı boşa. Bu adamla her şey şimdilik iyi gitse bile 15 sene sonra bakıcı olur ve onun gibi yaşlanırsın. Özetle bu adamla kalırsan her türlü kötü bir hayatın olacaktır.

Bir erkeğin gir çaycılık, garsonluk yap diye karisina baskı yapması nereden bakılsa çirkin. O işleri yaptıktan sonra da sizden eksiksiz ev işi, yemek bekleyecek tabi. Kendisi de yan gelip yatacak. Bu lafları eden koca maaşınıza da el koyacak muhtemelen.

Yine ilerisini düşünerek çalışın, insanların ne dediği önemli değil ama kocanızdan bir halt olmaz.

Teşekkürler öncellikle evet aşırı bı lince uğradım sanki yuva yıktım nikahla evlendim evet belki yaş farkı var ama cahillik işte . Evi gecindiriyor ama neden çalış diyo bilmiyorumb

Bende böyle düşünüyorum ama malesef arkamda ailem yok . Babamı küçük yaşta kaybettim annem ikinci evliliğini yaptı üvey babamla evde kedi köpek gibiydi
Herkesin hayatı bir olmuyor sen zor şartlardan gelmişsin ama bunu yaşamak zoeundada değilsin eşini biraz daha detaylı anlayırmıaın sana nasıl davranıyor mesela ya kızlar kıskanması laIm değil mi çıtır kız ya. Bizler eşimizle yaşlar aynı olmasına rağmen kıskançlık bitmiyor ellerinden gelseler tuvalete yanımıza girecekler

Herkesin hayatı bir olmuyor sen zor şartlardan gelmişsin ama bunu yaşamak zoeundada değilsin eşini biraz daha detaylı anlayırmıaın sana nasıl davranıyor mesela ya kızlar kıskanması laIm değil mi çıtır kız ya. Bizler eşimizle yaşlar aynı olmasına rağmen kıskançlık bitmiyor ellerinden gelseler tuvalete yanımıza girecekler
Ya yukarıda da yazmışsınız da ayıptır. Garsonluk yapmak eskortluk mu niye kıskansın. Ne kadar iğrenç bir cümle o ya. Hiçbirimizin de kocası çalışıyoruz diye kıskanmıyor daha neler.

Canım insanlar tepki veriyor ama inan senin için bazıları büyük tepkiler verebilir üzülme ben sana şunu diyeyeim evlenmişşin o geçmiş artık neden niye diye sorulmaz ama eşinin davranışı çok yanlış senin çalışmanı bu denli isteyemez bizlerde evliyiz eşlerimiz yoruluyoruz diye gözümüzün içine bakıyor benim masraflarım oluyor karşılıyor eşim çünkü biz kadınlar özellikle çalışmayan kadınlara eşleri bakmalı zorunda eşinin o yaşa kadar bi yol alamamış mı senin parana ihtiaycaı var hiç mi kıskanmıyor seni garsonluk falan çok yanlış bence yorumları dikkate al derim sana
İyi niyetle yaklaşıyorsunuz ancak bir aile, maaş, gelir, meslek vb güvencesi olmayan 23 yaşında bir kız için çok yanlış yönlendirmeler bunlar. Bugün eşi senden daha gencini buldum boşanalım dese dımdızlak kalacak bir kıza eşin senin bakımını üstlenmeli bak benimki bana bakıyor diye yorum yapmak çok yanlış. Olması gereken madem tek başına kalmış, kendi kendini de güvenceye alabilir ya da en azından bunu deneyebilir. Girer bir işe çalışır biriktirir ya da okumaya çalışır sınavlara girer kendi için çabalar elaleme ya da kart zamparalara değil. Önerilerinizi ve düşüncelerinizi bir gözden geçirin lütfen. Bu mesaj hatalarla dolu.

Ya yukarıda da yazmışsınız da ayıptır. Garsonluk yapmak eskortluk mu niye kıskansın. Ne kadar iğrenç bir cümle o ya. Hiçbirimizin de kocası çalışıyoruz diye kıskanmıyor daha neler.
Adamın yaşı büyük garsonlukla bunun alakası yok 23 yaşındaki bi kızı kısalmaması gerekir bu Tv ye çıksa olay olur sizin kulağınıza hoş geliyor mu bundan bahsediyorum yoksa herkes her mesleği yapar aile geçindirmek kolay değildir gerekirse ben her işi yaparım ama eşim başına dikilir 40 yaşında bağırır durursa anlarım ki boşa evlilik

İyi niyetle yaklaşıyorsunuz ancak bir aile, maaş, gelir, meslek vb güvencesi olmayan 23 yaşında bir kız için çok yanlış yönlendirmeler bunlar. Bugün eşi senden daha gencini buldum boşanalım dese dımdızlak kalacak bir kıza eşin senin bakımını üstlenmeli bak benimki bana bakıyor diye yorum yapmak çok yanlış. Olması gereken madem tek başına kendi kendini de güvenceye alabilir ya da en azından bunu deneyebilir. Girer bir işe çalışır biriktirir ya da okumaya çalışır sınavlara girer kendi için çabalar elaleme ya da kart zamparalara değil. Önerilerinizi ve düşüncelerinizi bir gözden geçirin lütfen. Bu mesaj hatalarla dolu.
bence herkes kendi hayatına göre yorum yapıyor her bayan çalışmalı hakkı var ama kızın durumu belli bu kızla evlendiyse bakmalı kızlar Allah’ınızı severseniz eşleriniz sizle evlenirken bu çalışır diyemi evlenmiş bi sorun yoksa ben bakarım diyemi bizlerin çalışması ekonomimize yardım dır bizler ayaklar üstünde durmak içindir yoksa her erkek eşine bakmalı baskı yapmamalı

Ben olsam borsada temmettü hisselerinde tutardım. 1 milyona yaklaşınca annemin üzerine bir tarla alırdım. Adamdan ayrılırsam bölüşülmez ve bir garantim olur diye. Annen zaten ne zaman istesen verir. Eşine de çok harcama yapıyomuş gibi davranırsın çok fazla birktirdiğini anlamasın. Tarla aldığını vs hiç söylemezsin zaten borsada duruyor dersin. Daha yalansız bir seçenek olarak bireysel emeklilik hesabı açıp oraya her ay yüklü miktar yatırılabilir. Tarla kadar karlı olmaz ama 50 yaşına kadar dokunulamadığı için, eşi o zmana ölmüş olur rahat rahat parasını yer %30 devlet katkısıyla.

Yaptığınız yorumları her okuduğumda bana cinnet geliyor resmen.

bence herkes kendi hayatına göre yorum yapıyor her bayan çalışmalı hakkı var ama kızın durumu belli bu kızla evlendiyse bakmalı kızlar Allah’ınızı severseniz eşleriniz sizle evlenirken bu çalışır diyemi evlenmiş bi sorun yoksa ben bakarım diyemi bizlerin çalışması ekonomimize yardım dır bizler ayaklar üstünde durmak içindir yoksa her erkek eşine bakmalı baskı yapmamalı
Ayrıca bu kız çalışırsa eşi alacak parasını elinden görmüyor musunuz sizin eşlerinizle aynı değil bakın Allah aşkına

Ya bak adam tamam baksın senin mantığına göre tamam da çıkmış kart zampara sende çalış eve ekmek getir diyor ? ?????? Bunun neresinde kıza mantıklı bir yol gösteriyorsun ? AAA hayır öyle yapmamalı diyerek kızı yaşındaki çocukla evlenen adamdan ne bekliyorsun sen ? Kıza ne öneriyorsun ne yorumda bulunuyorsun ??? Az mantık allah için ya.

İyi niyetle yaklaşıyorsunuz ancak bir aile, maaş, gelir, meslek vb güvencesi olmayan 23 yaşında bir kız için çok yanlış yönlendirmeler bunlar. Bugün eşi senden daha gencini buldum boşanalım dese dımdızlak kalacak bir kıza eşin senin bakımını üstlenmeli bak benimki bana bakıyor diye yorum yapmak çok yanlış. Olması gereken madem tek başına kalmış, kendi kendini de güvenceye alabilir ya da en azından bunu deneyebilir. Girer bir işe çalışır biriktirir ya da okumaya çalışır sınavlara girer kendi için çabalar elaleme ya da kart zamparalara değil. Önerilerinizi ve düşüncelerinizi bir gözden geçirin lütfen. Bu mesaj hatalarla dolu.
Ayrınca ben şuan çalışmıyorum KPSS ye çalışıyoru
Ya bak adam tamam baksın senin mantığına göre tamam da çıkmış kart zampara sende çalış eve ekmek getir diyor ? ?????? Bunun neresinde kıza mantıklı bir yol gösteriyorsun ? AAA hayır öyle yapmamalı diyerek kızı yaşındaki çocukla evlenen adamdan ne bekliyorsun sen ? Kıza ne öneriyorsun ne yorumda bulunuyorsun ??? Az mantık allah için ya.
Siz pembe dünyanızla devam edin kadınlara saygım sonsuz çalışın alın elinize mesleği ben bir öğretmenim eşimde memur atanmadım henü özelde çalıştım bir müddet evlenirken bıraktım atanmak için çalışıyorum

Kadınlar çalışmalı ama bununda bi mantığı olur eşinizle mutlu yuvanızı geliştirir ekonomiye katkınız olur yalnız eşiniz sorumsuz olur size gerek kalırsa bunu savunmak doğru değil ee benim eşim bana baskı yapsı. Kendi bi yol alamasın bende gidieyim bunun için garsonluk yapayım yapmayın kendinize bunu. Kandırmayın çalışıyorum diye kendinizi Düşmez kalkmaz allahtır biz düşersek Birgün ben her işi yaparım ama düşersek. Böyle ezilerlek hırpalanarl çalışmam

Ayrınca ben şuan çalışmıyorum KPSS ye çalışıyoru

Siz pembe dünyanızla devam edin kadınlara saygım sonsuz çalışın alın elinize mesleği ben bir öğretmenim eşimde memur atanmadım henü özelde çalıştım bir müddet evlenirken bıraktım atanmak için çalışıyorum

Kadınlar çalışmalı ama bununda bi mantığı olur eşinizle mutlu yuvanızı geliştirir ekonomiye katkınız olur yalnız eşiniz sorumsuz olur size gerek kalırsa bunu savunmak doğru değil ee benim eşim bana baskı yapsı. Kendi bi yol alamasın bende gidieyim bunun için garsonluk yapayım yapmayın kendinize bunu. Kandırmayın çalışıyorum diye kendinizi Düşmez kalkmaz allahtır biz düşersek Birgün ben her işi yaparım ama düşersek. Böyle ezilerlek hırpalanarl çalışmam
Hayırlı akşamlar hepinize allahım hepinize bin versin hepinizin hanesine bolluk versin .

Canım normalde böyle bir konuya yapacağım yorum diğer arkadaşlardan aşşa kalmazdı ancak mesajlarından anladığım kadarıyla hem tatlı hem de kimsesiz kalmış bir kızsın. Benim sana önerim bak nolur en azından dene bunu, azıcık kpss çalışsan 70 üstü almayı denesen bir ihtimal lise kpss ile atanırsın. atanamasan bile gir yks ye yaşıtlarınla hem ortamın olsun şöyle böyle bir bölüm oku. Bakarsın öğretmenlik veya muhasebe gibi bölümler gelir ilerleyen süreçte de kendi paranı kazanmaya başlayınca çekersin resti terk edersin o herifi kendi düzenini kurarsın. Hele memur olursan asıl annenle üvey baba sana minnet eder. Atanıp temizlik görevlisi olabilirsin ya da güvenlik için başvurabilirsin. Evinden hiç çıkmadan çalışan kadınların çocuklarına bakıcılık yapabilirsin bakıcılık ücretleri çok yüksek. Yeter ki kendini kurtaracak birikimini sağla elinde bir altın bileziğin olsun hem mecazen hem gerçek.
Adam kıza baskı yapıyor sen KPSS diyorsun ben çalışan biri olarak KPSS. Kadar pahalı biliyormusun girmek bile sınav ücreti bile pahalı kistaplar uçmuş bu adam kıza kitap mı alacak Buda çok mantıklı yapmayın lütfen ya

X