Eşim bıkmış

Ben uzun uzadıya dert dinleyemiyorum ya. bir ara bizimde aile mevzularımız oldu ben çok daralıyordum onla paylaşıyodum baya bi ama sonra baktım bi napıyorum dedim ya ben bile bu kadar saçma mevzulardan bunalmışken ona bunu niye yapıyorum dedim kestim bi anda mesela. he annem bugün hastaneye gitmiş şekeri çıkmış veya ablam bugün çok üzgündü biraz muhabbet ettik gibi konuşulur ama sürekli sürekli aynı konuyu ısıtıp ısıtıp öne sunmak teselli istemek teselli vermek çok sıkıcı gerçekten.

Sağlık çok başka ama aile-iş mevzuları eşe çok yansıtılmamalı. zaten denk geldiğimiz devir çok kötü, güzel olay yok her şey negatif. bide eve girip negatif muhabbetler çekmez kimse ya.

Bence dengeyi tutabilmek önemli. Esiniz saglik konusunda destek olmus. Aileler konusu farkli bir durum. Konusulur edilir, ama bir saatden sonra sizin yapabileceginiz birsey olmuyor ve o saatden sonra da yansitilmamali. Benim ailemde bir süre cok Dramatik sekilde takildi. Hersey dram, hersey olay..onlarin hepsini bire bir yansitmis olsam wvde ne huzur kalir ne birsey. Bizim yapabilecegimiz de birsey yoktur. Esiniz tam nerde bunalmaya baslamis bilmiyorum, ama söyledigini de ciddiye alin. Herkesin belli bir kapasitesi var böyle durumlarda. Siz sagliginiz icin korkmussunuz, eminim esiniz de korktu. Böyle sürecler iki tataf icin de zor ve belki de su anda baskalarinin derdini üstüne yüklenmek istemiyor

Bende olsam bunalırdım. Benim bir arkadaşım var mesela, selam versem başlıyor aile sorunlarıni anlatmaya. Bazen telefonda bir saatten fazla dert anlattığı oluyor. Dinliyorum, elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ama iki gün sonra yine aynı konu, aynı dertler, yine saatlerce anlatıyor. Kendimi bedava psikolog gibi hissediyorum.

Ben sizi hakli buldum yani tamam yansitmayalim da hangimiz hic yansitmamazlik yapiyoruz ki sikinti, sorun paylasilmayacaksa fikir alisverisi yapilmayacaksa hep gulup eglenelim mi? Bende anlatirim, esimde anlatir ki esim bazen cok uzatir ama ona ragmen dinlerim yanj digeri bana evlilikte saygisizlik geliyor. Tabi ki sevgililik yada arkadaslik surekli dert anlatsa orda bi bikma gelir bana da ama es olmak bence oyle biseh degil

Elbette sıkıntılarınızı eşinize anlatacaksınız, sorunlarınızı ona yansıtacaksınız ama bu konuda dengeli olmak önemli bence. Adam sizi zaten dinleyip teselli veriyorsa konuyu tüm gün sürdürmeyin mesela. Biraz da olumlu şeylerden konuşun hem sizin modunuz değişsin hem kocanızın. Tüm gün bu konuları konuşup negatiflikle yüklenmek yorar insanı. Kocanız bu yüzden bunalmış olabilir.

tabi ki sorunlarımızı sıkıntılarımızı eşimizle paylaşacağız. eş sonuçta. bir sürü duygu durumunda savrulurken "aman eşim sıkılmasın güler yüzlü olayım" diyemeyiz. fakat zaten siz anlatmışsınız, o da dinlemiş ve konular hakkında yorum yapmış ama siz o duyguyu yaşadığınız için daha fazla destek istiyorsunuz bazen karşı taraf o duyguları yaşamadığı için sizin istediğiniz kadar konulara dahil olamıyor. siz de uzun uzadıya konuşmak istediğiniz için sıkılmış olabilir. sizi tanımıyorum ama bazı insanlar o duygudan kurtulana kadar insanı yıpratıyor. problemler ikinizin arasında olsa bir çözüme kavuşturursunuz da ikinizin arasında olmayan problemleri sürekli konuşarak ne kadar çözebilirsiniz

İş yerindeki sorunlar beni bağlıyor diye düşündüm, ailemle ilgili olana da şok olduğum için paylaştım herşeyi saklamam mı gerekirdi inanın anlamıyorum, eşimiz yakınımız değil mi
eş kişisine ailevi problemler anlatılmaz yarın ilk fırsatta bunu sana karşı kullanır ayrıca onu da ilgilendirmiyor ki
hata yapmışsın sürekli dert yakınan biri erkek yada dişi farketmeksizin sıkıcı olur
kendi problemlerini çözdükten sonra kısa ve net anlat bitir

Ben artık eşim de dahil hiç kimseyle sıkıntı dert paylaşmıyorum. İyi bir şey değil belki de içine atmak ama inanın hayatım daha kolay bu şekilde. Tabi sağlık sorunları dışında.

Yeni evli olduğumuz dönemlerde eşimin abisinin borçları yüzünden eşiyle araları açılmıştı ve kv sürekli onlardan bahsederdi, o dönemler bende kalırdı her sene kış bitene kadar be günlerce aynı konulara maruz kalmaktan bıkmıştım artık. Ben eşinize hak verdim, o da bıkmıştır artık.

Ben artık eşim de dahil hiç kimseyle sıkıntı dert paylaşmıyorum. İyi bir şey değil belki de içine atmak ama inanın hayatım daha kolay bu şekilde. Tabi sağlık sorunları dışında.
İçinize atmayın. Bi kağıda yazın demişti bana psikolog. ( ben hiç yapmadım) aşkı memnu matmazel gibi yazın sonra yakın yok edin. En azından içinizde kalmaz.

Böyle bir ortamda derdini normalin üstünde yaşıyorsan kocan da tolerans göstermeyen veya sıkıldı ise, veriyorsun parayı doğru psikolojik destek almaya gidiyorsun. Hem iyileşiyorsun hem de kocan dahi olsa açık vermiyorsun mis

Sürekli negatiflik benide yorar eşimi geç arkadaşlarımıda ona göre seçiyorum bakiyorum ki sürekli bir sorun bir negatiflik uzaklaşıyorum herkes belli bir zaman sonra bıkar maalesef iyi günde kötü günde tamam da nereye kadar

Bütün cevapları tek tek okudum, vakit ayıran yol göstermeye çalışan herkese çok teşekkür ederim, normalde enerjim yüksektir neşeliyimdir, ciddi evw geldiğinde önce hal hatır sorup bugün şöyle bi sorun oldu derim ama son zamanlarda yaşadıklarım sadece üst üste geldi ve şokla Eşimle paylaştım, yaşadıklarım tahmin etmediğim şeylerdi. Hergün 7 24 sorun anlatıp surat asan biri değilim hastalık dışında. Evimize gelen giden bizim görüştüğümüz insanlar kimseye belli etmem ortamı bozmam ama evimde eşime anlatmak isterim

Eşimin ailesinde yakın zamanda bir sorun yaşandı ki direk aile bireyiyle ilgili değil. Uzun uzun konuşuldu üstüne yorumlar yapıldı ben sesimi çıkarmadım insanlar konuşmak istiyor dedim geçtim eşim ne söylerse dinledim yeri geldi sustum yeri geldi konuştum sorun çözüldü. Sanırım aynı şeyi bekledim.

ıyı gun kotu gunden kasıt evet derdınde hastalıgında yanında olsun da baskasına kız gel bana patla dıye evlenmıyorumdur dımı .. dertlerı halletmek içi illa kocayı stres sungerı kum torbası gormek mı lazım.. ben de hof pof 1 hafta olur 2 hafta olur 3. haftya kocama derım kı dur orda . bı sakınleş derdını tasanı kapının onunde bırak oyle gır. ben de ınsanın bu kadar negatıflikle yasayamam hayat enerjımı somurtmem derım...yanlıs yapmıssın evet. benım sucum ne der kocan halıyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…