Eşimin ablası ve kızım

halanın durumu çok mu iyi. yani bu ülke şartlarında kendi çocuklarımdan başkasının geleceğini düşünemem ben mesela

bes i eşiniz mi ödeyecek yoksa sürekli hala mı

ben anlayamadım bu durumu. çok samimi değilsem onlarda çok zengin değilse bende bu durumdan hoşlanmazdım açıkçası ne gerek var yani. ama aşırı aşırı zengin olurlarsa sorun görmem
Ay bes i ne çok abartmissiniz.Cok çok zengin olursa belki mi?Çok çok zenginse Bes mi yapar yeğenine hediye olarak,15 yıllık besi cebinden çıkarır verir.Bes şu an memurundan işçisine isteyen herkese açılıyor.Kimse çok çok zengin değil yani.Aylik koyacağı para miktarını hala kendi kazancına göre ayarlayacaktir.Bes uzun vadeli bir şey olursa kazançlı bir olay.Cocuk büyüyüne kadar ya da gelin olana kadar:)Her neyse işte halanin talimatina göre maaşından çekilir.İnce bir düşünce.Konu sahibi biraz bana şımarık ve kaprisli geldi.Ama gerçek karakterini elbette bilemem.Ortada gurur yapılacak bir şey yok.

Bence haklısınız.Ortada bir sınır ihlali var.Olmasi gereken zamanlarda yoklardi.Destek aradınız bulamadınız.Ama çocuk olunca biranda ortaya çıkıyor bu tipler.Ben de halayım 4 yigenim var ama asla annelerinin onayı olmadan rızasını almadan sınır ihlali yapmam.Konusu sahibine görünmez gibi davranmislar uzun zaman değersiz hissettirmisler.Ortada kalp kırilmalik bir mevzu olmamışsa sevmesen bile bağları korumaya çalışırsın.Yigenini seviyorsan kardeşini seviyorsan onun eşine de dış kapının dış mandalı gibi davranmazsin.Benim de hoşuma gitmezdi ama ses etmezdim sorun çıkmasın diye

Kızlar günaydın. Dünden beri aklımı kurcalayan bir konuyu danışmak istiyorum. Kizim ilk doğduğu zaman eşimin ablası kızıma bes yaptırmak istediğini söyledi ve bu yüzden tcsini istedi. Ben de çocuğum için birikim yapılması gerekiyorsa ben ve babasının yapmasının daha uygun olduğunu düşündügum için bakarız ilerleyen zamanlarda dedim. Şu anda kalsın dedim. Birkac kere daha sordu akabinde aynı şekilde geçiştirdim, şu anda gerek yok dedim. Dün akşam eşim ablasının kızıma bes yaptırdığını söyledi . Eşim vermiş tcyi. Ben de dedim keşke benim de haberim olsaydı. O da bana ablasının her aradığında bunu sorduğunu ve fena mı olur adına para birikir dedi. Bir çoğunuz belki ne iyi görümce daha ne istiyorsun vs diyebilir ama gerçekten işin rengi öyle değil işte. Ben yıllardır çalışan bir kadınım. Çocuğumun her ihtiyacı elimden geldiğince karşılayan biriyim. Şu anda yaza kadar borcumuz var bu yüzden kızım adına birikim yapamıyorum ama zaten daha 1 yasinda ve elbet yazdan sonra ben de yapacağım. En az iki üç kere söylememe rağmen arkadan gidip eşimden tcyi alıp böyle yapması çok sinirlerimi bozdu.benim çocuğuma birikim yapmak senin haddine mi hem? Arkadaşlar bu kadar dolu olmamın sebebi evlerimiz arasina arabayla 10 dk bir mesafe olmasına rağmen aylardır kapımın calinmamasi. Doğum öncesi de sonrası da aynı şeyin olması. Hiçbir münakaşa vs olmadı aramızda. Evime gelindiği zaman her zaman saygılı ve ikramsever bir insan olmusumdur. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama her şeyin üstesinden maddi ve manevi olarak eşim ile birlikte gelmemiz beni artık soğuttu. Aynı şehirde hem kendi ailem hem de eşimin ailesi doğru düzgün kapımızı açmaz. İnanın gerçekten kimseye hiçbir kötülüğümuz olmadı. Düğün zamanı da aynı şekilde maddi ve manevi olarak hiçbir destekleri vs olmadı. Yapmak zorunda mi hayır yine değil ama aylık yatiracagi 500 liranın benim kızımın üzerinde hakkı olmasını kabul edemiyorum. Ben hem çalışıp hem çocuğuna bakip hem evini idare etmeye çalışan bir kadınım. Eminim benim gibi bir sürü kadın var ama ben gerçekten her şey ile baş ederken insanların bu şekilde arkamdan iş çevirir gibi hareketleri beni çok kırdı. Bu konuda acaba ben mi büyütüyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var

Bu fikrin eşinizden çıkmadığına eminmisiniz?
Bana bukadar ısrar normal gelmedi.
Acaba eşiniz birikim yapmak için ablasını bahane ediyor olabilirmi.

Resmen anlaşmazlık çıkarmış kadınla eşi arasında . Benim istemediğim bir şeyi eşime yaptırsa ben iyi niyet aramam. Zaten kadın borcu bıtınce bırıkım yapacakmıs. O zamana kadar koysun kenara. Ailesi hesabı acınca duzenlı olarak oraya gönderir. Benim de 7 tane yeğenim var. Kendi ablam olmasına rağmen işlerine karışmam.
Cocuk sadece sana mi özel? Halasi bunu düsünüp yaptirdi senin görümcenle derdin olabilir. Ama bu cocugun gelecegi icin yapti.

Nesi kötü ki bunun? bu devirde kimse kimseye günahını bağışlamıyor. Halası olarak heves etmiş, düşünmüş. Beklentim yok deseniz de beklentiniz var. Sadece sizin istediğiniz şekilde olmadığı için canınız sıkılmış. Bir şey deyip eşinizi ya da görümcenizi boş yere üzmeyin. teşekkür edin hatta. önemli olan gerçekten bunu düşünmesi.

Açıkçası ben de çok rahatsız olurum burdaki kilit nokta da istemiyorum demenize rağmen yapmış olması. Evet bunun adı arkadan iş çevirmedir. Maddi imkanım olduğu sürece ben de çocuğuma kendim yatırım yapmak isterim. İlerde bu görümce "ben yeğenime şunu şunu yaptım" diye başa kakabilir gayet. Bana iyi niyetli gelmedi, çok rahatsız edici buldum. Yorumları okuyunca da çok şaşırdım.

Babasinin ablasi da hala? Tabi ki yegeninin gelecegi düsünerek yatirimi yapar ki ilerde zor durumda kalmayasin diye gayette iyi hos yapiyor. Zaten yegeni ilerde istemezse iade edebilir geri halasina bunda sorun ne?
Kadınım arkasından işçevirmesi. Size bir şey anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. Cevaplamayın artık.

İnsanlara yaranmak gerçekten çok zor ya. Yeğenim yok, olsa imkanım varsa bende onun için birikim yapmak isterim.

Görümcenizle kişisel meselenize çocuğunuzu dahil etmeyin. Tıpkı sizin gibi düşünen bir arkadaşım var, çocuk 7 yaşına geldi şimdi de “halası hiçbir şey yapmıyor, aramıyor çocuğu” diyor. E yapmak isteyince o da sizin gibi izin vermemişti çünkü.

Ayrıca çocuk eşinizin de çocuğu, unutmayın.

Kadınım arkasından işçevirmesi. Size bir şey anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor. Cevaplamayın artık.

Kadın hiçbir şey yapmasa da bu sefer yeğeni için bunca yıl hiçbir şey yapmadı oluyor adı🤐🤐 kadın hala olarak yapmak istemiş işte, bunda ne kötülük var her şeye fesatlanmadanız mı acaba🙄🙄

Arkadan iş çevirmek böyle olmaz ki, defalarca konu sahibinden tc yi istemiş zaten bes için. Çocuk sadece konu sahibinin değil sonuçta babası da var bu çocuğun

iyi de besin cok yarari var. senin koydugundan daha fazlasini da o koyuyor. parani sectigin yatirima gore ya borsada ya altinda degerlendiriyor. kenara altin atmakla ayni sey mi?
ayrica bugun 500 liralik altin atsa 5 ayda 1 gram atmasi gerekir. sene sonuna kadar o 6 ayda 1 grama duser. Kadin bankaci. demek hesabini kitabini yapmis ki olur demis.
bence iyi bir hala. keske boyle akilli, beni dusunen bir halam olaydi. ama ana baba tarafimdan uniye öğrenci evine giderken bir bornoz bile gormedim🤣
He ya ne güzel halalar var
Bizimki de eve sokmazdı beni. Yürürken toz kaldırıyormuşum diye. 😁

Kadın hiçbir şey yapmasa da bu sefer yeğeni için bunca yıl hiçbir şey yapmadı oluyor adı🤐🤐 kadın hala olarak yapmak istemiş işte, bunda ne kötülük var her şeye fesatlanmadanız mı acaba🙄🙄
Bi de zamanında destek olmadı şimdi nerden çıktı diyo. Ya bişey dicem olmayacak, sen kimsin acaba? Demek mevzu sensin sen sevilmiyorsun, ama o yeğeni, canı kanı.

Aman ben de istemezdim. İnsanlar üç kuruş harcayınca beş kuruşluk hallere tavırlara giriyorlar kimseye borçlu hissetmeye gerek yok. Sizin maddi durumunuz çok kötü ve halanınki çok mu iyi, o zaman kabul edilebilir.

Şimdi biraz yorumlara göz attım da yine konu sahibi taşlamaca başlamış. Ya ben çocuğumun tcsini vermiyorsam arkadan iş çevrilip tc nolar alınıp bes cart curt yapılıyorsa bu bana yapılan bir iyilik değil saygısızlıktır çok net. Sadece benim çocuğum değil tabi ki ama benim de çocuğum neticede???

Son düzenleme:
Yorumlar beni üzdü ya, ben ki insanlara güveni ve inancı 0 bi insan ben bile bu kadar negatif düşünmüyorum. Eşim bizim bebeye doğmadan don biçiyor şu akülü arabayı alalım diye, peşine kaynımın bebesine de alalım diye plan yapıyoruz. Ha bütçemiz olsa gelecek planı da yapardık niye yapmayalım, el değil kardeş çocuğu. İnsanlar yeğenlerine para verince 10 sene sonra geri mi isteyecekler çevrenizdeki amcalar teyzeler halalar bu kadar mı fesat?

Kızlar günaydın. Dünden beri aklımı kurcalayan bir konuyu danışmak istiyorum. Kizim ilk doğduğu zaman eşimin ablası kızıma bes yaptırmak istediğini söyledi ve bu yüzden tcsini istedi. Ben de çocuğum için birikim yapılması gerekiyorsa ben ve babasının yapmasının daha uygun olduğunu düşündügum için bakarız ilerleyen zamanlarda dedim. Şu anda kalsın dedim. Birkac kere daha sordu akabinde aynı şekilde geçiştirdim, şu anda gerek yok dedim. Dün akşam eşim ablasının kızıma bes yaptırdığını söyledi . Eşim vermiş tcyi. Ben de dedim keşke benim de haberim olsaydı. O da bana ablasının her aradığında bunu sorduğunu ve fena mı olur adına para birikir dedi. Bir çoğunuz belki ne iyi görümce daha ne istiyorsun vs diyebilir ama gerçekten işin rengi öyle değil işte. Ben yıllardır çalışan bir kadınım. Çocuğumun her ihtiyacı elimden geldiğince karşılayan biriyim. Şu anda yaza kadar borcumuz var bu yüzden kızım adına birikim yapamıyorum ama zaten daha 1 yasinda ve elbet yazdan sonra ben de yapacağım. En az iki üç kere söylememe rağmen arkadan gidip eşimden tcyi alıp böyle yapması çok sinirlerimi bozdu.benim çocuğuma birikim yapmak senin haddine mi hem? Arkadaşlar bu kadar dolu olmamın sebebi evlerimiz arasina arabayla 10 dk bir mesafe olmasına rağmen aylardır kapımın calinmamasi. Doğum öncesi de sonrası da aynı şeyin olması. Hiçbir münakaşa vs olmadı aramızda. Evime gelindiği zaman her zaman saygılı ve ikramsever bir insan olmusumdur. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama her şeyin üstesinden maddi ve manevi olarak eşim ile birlikte gelmemiz beni artık soğuttu. Aynı şehirde hem kendi ailem hem de eşimin ailesi doğru düzgün kapımızı açmaz. İnanın gerçekten kimseye hiçbir kötülüğümuz olmadı. Düğün zamanı da aynı şekilde maddi ve manevi olarak hiçbir destekleri vs olmadı. Yapmak zorunda mi hayır yine değil ama aylık yatiracagi 500 liranın benim kızımın üzerinde hakkı olmasını kabul edemiyorum. Ben hem çalışıp hem çocuğuna bakip hem evini idare etmeye çalışan bir kadınım. Eminim benim gibi bir sürü kadın var ama ben gerçekten her şey ile baş ederken insanların bu şekilde arkamdan iş çevirir gibi hareketleri beni çok kırdı. Bu konuda acaba ben mi büyütüyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var
Haklısınız gayet ne münasebet yani..kapatmasını söyleyin gerekirse şikayet ederim deyin. Lüzumsuz hareketler yaa.

Bende yapıyorum başkalarina birikim:)
Ablam için özel emeklilik birikimi yapıyorum 10 yıldır. 23 sene sonra doğum gününe hediye :) güzel bir dünya turuna çıkar inşallah.
Aynı şekilde kaynimin oğluna her ay küçük bir yatirim yapıyorum. Uni için veya ehliyet için kullanır diye.
Tabi birikim yaptığım kişilerin haberi yok bundan. Eger 20 sene sonra vermek istersem veririm. Istemezsem (papaz olduysam) kendim catir catir yerim.

X