Eşim bıkmış

İş yerimde birim değişikliği olacak kadar ciddiydi sorunlar yansıtmadan halledemedim. İkimizinde ailesinde sorunlar olduğunda konuşuyorduk ama bu dönem benimki daha ciddiydi. Bilmiyorum çok üzgünüm
Bilemiyorum ben de çalışırken birimim değişirdi arada. Eşinize sürekli yansıtacak kadar ne açıdan önemliydi bilemiyorum. Sürekli/her gün herşeyden şikayet eden biri bir yerden sonra sıkar ama..Anladığım kadariyla eşiniz zaten destek olmuş ancak bir yerden sonra dolmuş herhalde. Sürekli negatif mod gerçekten çekilmez. Elbette ki sağlığınızı tenzih ediyorum ancak sürekli şikayet insanın ruh sağlığını bozar

bilemedim. tabii ki esler birbirine endiselerini, streslerini anlatacak. bundan daha dogal ne olabilir ki?
ama her seyin bir dozu var.
benim arkadasim 14 senedir ayni yerde calisiyor. 14 senedir nefret ediyor. maasi az, mobbingin alasini görüyor, ciksa cok daha iyi bir ise girecek kadar deneyim sahibi. ama cikmiyor. 14 senedir bana ve ailesine, 10 senedir de kocasina anlatip duruyor. ama sadece yakinarak. cok daha iyisini hakettigini söylüyor ama tazminatini yakip cikmaya cesareti yok. onu da kovmuyorlar herseyi yapan kilit bir eleman. ayni seyleri, yeni sorunlari, burada harcandığını, onunla ayni yerden mezun baska birini aldığı maasi, is yerindeki sorunlari anlatip duruyor. bir de olsn olaylari isimlerle anlatiyor ayse soyle dedi, Fatma ayagimi kaydirmak icin boyle yapti, melike hanima çıktım falan. oysa kimseyi tanımıyorum o isimler vs vs havada ucuyor yani. anlatsin rahatlasin diye dinliyorum sadece. anlamaya calismiyorum
o da kocasından benzer bir tepki alip soğumuştu. ama kocasina haksiz diyemedim.
siz de gercekten negatifi basip duruyorsaniz bir sure sonra esiniz de bunalmış olabilir.
o yuzden eniste yüzde yuz haksiz, boyle evlilik mi olur vs demeyecegeim.
hastalik konusunda da cok gecmis olsun ama hastalıktan konuşmak da insanlarin yoruyor.
puff ne diyim, insana kendinden baska dost yok. sen en iyisi paylasmayi biraz azalt. ya da kok aile sorunlarini ablanla konus rahatla. isle ilgili sorunlarini isten birileriyle - ayrilmis dostlarinla konus. tek kisiye butun sorunlari anlatma
İşimle ilgili sıkıntı 1 hafta sürdü ve inşallah halloldu, ailemle ilgili olan sadece 1 gün hatta 1 akşam, hastalığım tabiki daha uzun

Ben eşinizi haklı buldum evet bazı şeyleri anlatıp rahatlatmak istiyorsunuz ama evde sürekli bir negatif enerji beni de aşırı yorar. Kendim hasta isen de ikinci gün kalkmaya çalışırım. Sizin anlatmanız ile çözülecek durumlar değil ki. Üstelik sürekli gundenmde kaldıkça sizde unutmayacaksiniz
İşimle ilgili 1 hafta ailemle ilgili bir akşam sıkıntı oldu sağlığımla ilgili olan 1 kaç ay sürdü

Bilemiyorum ben de çalışırken birimim değişirdi arada. Eşinize sürekli yansıtacak kadar ne açıdan önemliydi bilemiyorum. Sürekli/her gün herşeyden şikayet eden biri bir yerden sonra sıkar ama..Anladığım kadariyla eşiniz zaten destek olmuş ancak bir yerden sonra dolmuş herhalde. Sürekli negatif mod gerçekten çekilmez. Elbette ki sağlığınızı tenzih ediyorum ancak sürekli şikayet insanın ruh sağlığını bozar
İşimde her zaman çok mutluydum ve şikayetlenmezdim son yaşadığım şey beni çok üzdü işimi değil amirimi eleştirdim bir hafta sürdü ve halloldu inşallah, sürekli negatif moda değilim ki

İşimle ilgili sıkıntı 1 hafta sürdü ve inşallah halloldu, ailemle ilgili olan sadece 1 gün hatta 1 akşam, hastalığım tabiki daha uzun
Tam ben de bunu soracaktım.
Ne kadarlik bir süre stresinize katlanamadi da bunaldı diye.
İnsanız. Hepimizin sıkıntılı dönemleri olur. Bazılarına kolay gelen bize zor gelebilir. Evlilik, hayatı paylaşmaktır. Kadınların erkekleri hoş tutması ve mutlu etmesi üzerine kurulu değildir.
Sikintimizi, stresimizi tabi ki eşlerimizle paylaşacağız. Yonetemedigimiz, kronikleşmiş bir durumsa yardım almak gerek ancak bu kadar kısa sürelerde de tahammülü yoksa bu kabul edilemez.
Benim eşim de benzer duyguları yasatmisti bana. Sizin gibi iş konusunda sıkıntı yaşadığım bir dönemde çok fazla şikayet ettigimi vs soylemisti. Üstelik bunu söyleyen eşim yurtdışına çalışmaya gittiği her 1 aylık süreçte 7/24 beni arayıp dert yanar, bunaltir. Bir kez olsun serzenişte bulunmamisimdir.
Bu yüzden benim stresli halime birkaç gün tahammül edememesi beni çok kırmış ve bir çok şeyi sorgulamama sebep olmuştu.
Bir daha hiçbir sıkıntımı onunla paylaşmama karari almıştım ancak bunu uygulayabildigimi pek söyleyemem. Umarım siz başarırsınız.
Sayenizde ben de içimi döktüm rahatladım🙏😁

Merhabalar
Son zamanlarda iş yerimde ciddi sıkıntılar yaşadım, projelerimde çıkan sıkıntılar amirimle yaşadıklarım eve gelip sıkıntılarımı eşime anlattım. Hiç bilmediğim ciddi sağlık sorunlarım ortaya çıktı haliyle çok korktum, eşim o dönem çok destek oldu, şükürler olsun atlattık.Hemen devamında kendi ailemin problemleri başgösterdi(benimle ilgili değil)derken ben aşırı stresli bir süreç yaşadım ve eşime evime hepsi yansıdı. Şimdiye kadar işimle ailemle sağlığımla ilgili bu kadar sorun yaşamamıştım haliyle çok üzüldüm, anlatmak istiyorum kendi fikrini söylüyor devamında benim konuyu kapatmamı istiyor. Ben konuşmak istiyorum teselli edilmek istiyorum daha çok destek olsun istiyorum.
Ama bugün sabah öğrendim ki benim sıkıntılarımdan bıkmış, stresimden bıkmış.Artık yetermiş. Normale göre daha stresli olduğumu kabul ediyorum ama herşey üst üste geldi.Eşimle tam evliliğimizdeki sorunları çözdük herşey düzene girdi diye düşünürken bugün duyduklarım beni yıktı. İyi gün kötü gün nerede kaldı,sadece iyi günde mi beraber olacaz. çok ciddi tartıştık içim paramparça. Ne yapacağımı bilmez haldeyim. İş yerimde ve ailemde yaşanan sıkıntılar ciddi olmasa eve taşımam ama işin içinden çıkamamıştım ne yapsaydım kendi başıma mı çözseydim gerçekten şaşkınım üzgünüm.sağlığımı zaten kendim halledemezdim.
Bu arada bu sıkıntılar yaşanırken arada yüzüm düşüyor modum değişiyor hepsi meğerse yanlışmış.Ne yapacağımı ne düşüneceğim şaşırdım.Lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşın.
Bence de üzücü bir durum sonuçta bile isteye hiçbirini siz kendiniz yaşamak istemediniz hele ki sağlık sorunları konusunda asla söz edilmez ancak isyeri ile alakalı sorunların eve getirilmesine ben de çok karşıyım . Ben de konuşmam eşimi de dinlemem iş konusunda çünkü gereksiz bir durum

Bizde eşlerin birçok şeylerinden bıkıyoruz ama kalkipta bıktım demiyoruz
Ben sizi hakli buldum
Ne güzel dünya hep gülelim eğlenelim dert yanmayalim neymiş bıkarmış oldu
Bunun yaşliligi var kötü günü var dertlerin belki daha artacagi zamanı var ne olacak o zaman ?
Insan gibi dinlemeyi bile bilmiyorlar
Zaten sizde çözüm üretmesini beklemediniz,dinleyip sizi rahatlatması cok mu zor
Insanin evi anlaşıldığı yermiş..sözü gercekten doğru

Bakın dediğiniz süreçler çok uzun değilmiş, tabi ki eşiniz daha anlayışlı olabilirdi. Sağlık zaten sizin elinizde olan bir durum değil. Ancak anladığım kadarı ile eşinizin beklentisi dert taşa olmadan, sürekli ona anlayış gösterecek ancak kendi sorunlarını ona yansıtmayıp evde pozitif olan bir kadın. Burada sizin yapabileceğiniz ya da değiştirebilme imkanı olan bir durum değil ki. Bazı erkekler böyledir, bencildir yani. Diyorsunuz ya bende ona destek olmayacağım, dertlerini anlatmasına müsade etmeyeceğim diye eşiniz o anda bir aydınlanma yaşamayacak, karıma bende böyle yaptım diye empati yapmayacak, bu durum evlilik hayatınızda başka sorunlar yaşamanıza neden olacak. Bazı erkekler eşiniz gibi bencildir. Eşinizin yapısı da böyle belli, bunu bilerek evliliğiniz ile ilgili bir karar vermeniz lazım. Bu evliliği devam ettirme niyetiniz varsa kısasa kısas pek mantıklı değil. Bence sağlıklı adımlar atmak için profesyonel destek alın. Hem bu en azından dertlerinizi anlayıp paylaşma süreçleri bizde de yardımcı olur.

Sizinle ilgili konularda destek olmasi gerekir saglik, iş hayatiniz sizinle ilgili ama ailenizin sizinle alakasiz derdini saatlerce dinlemek zorunda degil bıkar yani hakli olarak. Her şey bitti aileniz mi kaldi yani adamin dert edecegi.
Ben de esimin ailesi kaynaklari dertleri eve tasiyip bunu merkezimiz yapmasini istemezdim bu demek degil ki hic paylasmasin. Soylersin bir iki konusursun konuyu kapatirsin ben esinize hak verdim yani

Psikologlar bile sizi bu kadar dinlemez belli bir saati gunu olur ve özel hayatinda sizi dinlemez. Ee bu adam her gun siizinle aynu evde ve surekli konusursaniz kafa mi kalir

Sağlık sorunları haricinde eş bile olsa kimse kimsenin kafasını utuleyemez ( aile sorunlarınızı ha bire anlatmak kafa ütüsüdür). Okurken teselli edilme ihtiyaciniz beni dahi bunalttı . Hayat zor, iş hayatı yaşamdaki çabalama ve savaş zaten insanın tahammulunu sabır taşını çatlatiyor . Partnerler birbirinin çöp kovası değil huzur alanıdır . Sanırım bende böyle bir muameleye tahammül edemezdim uzun süre. Ki etmiyorum. Sabrım ve enerjim bana dahi yetmiyor .

Öncelikle kimse bizim psikoloğumuz değil bence toplum olarak bunu bi sindirmeliyiz. Sıkça ne kadar pozitif olduğunuzu söylemişsiniz ama bana bir arkadaşımı hatırlattınız. O da ne kadar eğlenceli, pozitif ve herkesin aradığı bir insan olduğunu söylerdi ama yakın çevresine sürekli sürekli sürekli evhamlarından dertlerinden bahsederdi. En ufak sorunu pürüzü bile haftalarca konuşurduk ki nispeten büyük problemler de yaşıyordu, sürekli onu ve dertlerini dinliyorduk. Eğlenceli kızdı şimdi hakkını yemeyeyim ama bi yerden sonra mesajlaşmak bile yük geldiğinden soğudum ve arkadaşlığımı bitirdim. Ben de sorunlar yaşıyordum hatta ona oranla belki daha sıkıntılı süreçlerden geçiyordum ama bir kez anlatılır, iki kez anlatılır bi yerden sonra sakıza döner. Yapım gereği ben bundan hoşlanmadığım için çevreme de böyle insanları sokmuyorum artık. Eşiniz de olabildiğince destek olmaya çalışmış gibi anladım ama daha balayı dönemleri bitmeden sorun sorun sorun diye gelirseniz insanın karşısına bıkmış olabilir, normaldir. Nadasa bırakmak ve olanı izlemek en iyisi. Eğer istediğiniz ilişki bu değilse insanları buna zorlamamak lazım.

Öncelikle kimse bizim psikoloğumuz değil bence toplum olarak bunu bi sindirmeliyiz. Sıkça ne kadar pozitif olduğunuzu söylemişsiniz ama bana bir arkadaşımı hatırlattınız. O da ne kadar eğlenceli, pozitif ve herkesin aradığı bir insan olduğunu söylerdi ama yakın çevresine sürekli sürekli sürekli evhamlarından dertlerinden bahsederdi. En ufak sorunu pürüzü bile haftalarca konuşurduk ki nispeten büyük problemler de yaşıyordu, sürekli onu ve dertlerini dinliyorduk. Eğlenceli kızdı şimdi hakkını yemeyeyim ama bi yerden sonra mesajlaşmak bile yük geldiğinden soğudum ve arkadaşlığımı bitirdim. Ben de sorunlar yaşıyordum hatta ona oranla belki daha sıkıntılı süreçlerden geçiyordum ama bir kez anlatılır, iki kez anlatılır bi yerden sonra sakıza döner. Yapım gereği ben bundan hoşlanmadığım için çevreme de böyle insanları sokmuyorum artık. Eşiniz de olabildiğince destek olmaya çalışmış gibi anladım ama daha balayı dönemleri bitmeden sorun sorun sorun diye gelirseniz insanın karşısına bıkmış olabilir, normaldir. Nadasa bırakmak ve olanı izlemek en iyisi. Eğer istediğiniz ilişki bu değilse insanları buna zorlamamak lazım.
Birde böyleleri hep anlatır ama asla dinlemez . Siz kendi derdinize tam giriş yaparken aaa evet o sorundan bende de var diyip katmerlemis şekilde yine kendi derdini anlatmaya başlar . Çok bunaltıcı . Aşırı konuşan insanlarla görüşmüyorum kesinlikle .

Kesinnnlikle zaten bi yerden sonra bi aydınlanma geliyor ben neden bunu çekiyorum ki diye buz gibi soğuyor insan. Herkesin ailevi sorunları var, herkesin işle ilgili çalkantılı zamanları oluyor ama nedense bu tip insanlar sürekli mağdur modunda pohpohlanmayı bekliyorlar. Bir kere gözlerim dolu dolu gittiğim bi arkadaş buluşmasında, bu arkadaşı 3 yıl önceki meselesine ağlamasın diye teselli ederken bulmuştum kendimi.

Son bir yıldır eşimin iş, aile, sağlık ve psikolojik sorunları beni de çok aşağı çekti. Gerçekten çok yıpratıcı. Gerçi ben her türlü destek oldum ama benide psikolojik olarak çok zorluyor. Ha eminim eşim bana aynı sebatı göstermezdi! Ben de zaten biran önce ayağı kalksın, psikolojik sağlamlığını eline alsın da evimize huzur gelsin diye uğraşıyorum. (Çok şükür toparlıyoruz) Benimde süreci yönetme şeklim bu ama herkes böyle olacak diye birşey yok. İnsanlar mutlu olmak olmak için evleniyor. Tek taraflı fedakarlık diye bir şey yok. Evlilik sevgi, saygı, bağlılığı barındırdığı kadar birlikte yaşam için oluşturulmuş bir akit aslında.Karşıdan aldığın ve karşı tarafa verdiğiklerini de içeriyor. Denge uzun soluklu bozulunca bir “taraf dur bakalım” diyebiliyor .

Merhabalar
Son zamanlarda iş yerimde ciddi sıkıntılar yaşadım, projelerimde çıkan sıkıntılar amirimle yaşadıklarım eve gelip sıkıntılarımı eşime anlattım. Hiç bilmediğim ciddi sağlık sorunlarım ortaya çıktı haliyle çok korktum, eşim o dönem çok destek oldu, şükürler olsun atlattık.Hemen devamında kendi ailemin problemleri başgösterdi(benimle ilgili değil)derken ben aşırı stresli bir süreç yaşadım ve eşime evime hepsi yansıdı. Şimdiye kadar işimle ailemle sağlığımla ilgili bu kadar sorun yaşamamıştım haliyle çok üzüldüm, anlatmak istiyorum kendi fikrini söylüyor devamında benim konuyu kapatmamı istiyor. Ben konuşmak istiyorum teselli edilmek istiyorum daha çok destek olsun istiyorum.
Ama bugün sabah öğrendim ki benim sıkıntılarımdan bıkmış, stresimden bıkmış.Artık yetermiş. Normale göre daha stresli olduğumu kabul ediyorum ama herşey üst üste geldi.Eşimle tam evliliğimizdeki sorunları çözdük herşey düzene girdi diye düşünürken bugün duyduklarım beni yıktı. İyi gün kötü gün nerede kaldı,sadece iyi günde mi beraber olacaz. çok ciddi tartıştık içim paramparça. Ne yapacağımı bilmez haldeyim. İş yerimde ve ailemde yaşanan sıkıntılar ciddi olmasa eve taşımam ama işin içinden çıkamamıştım ne yapsaydım kendi başıma mı çözseydim gerçekten şaşkınım üzgünüm.sağlığımı zaten kendim halledemezdim.
Bu arada bu sıkıntılar yaşanırken arada yüzüm düşüyor modum değişiyor hepsi meğerse yanlışmış.Ne yapacağımı ne düşüneceğim şaşırdım.Lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşın.

Esinizin evlilik anlayisi neymis ki bikmis? Evcilik oynayacaginizi mi dusunmus? Bu koca ile uzun vadeli evlilik yurumez.

X