- Konu Sahibi Bezdimcicegi
-
kocanin reglisi mi yaklasti bu ne be?merhaba kızlar. 9,5 aylık bi kızım var kızım doğduktan sonra eşimin huyu değişti. Ben bebeğimi kimseye bırakmak istemediğim için su an çalışmıyorum. Evdeyim. Ayda yılda bir dışarı çıkıyorum. Ne zmn dışarı çıkacak olsam eşim ağzımdan bunumdan getiriyor. Surat yapıyor, sonra kavga çıkarıyor. En son bugün yaşandı. Dışarı çıktım kızımı eşime bıraktım. Bugün resmî tatil olduğu içimin evdeydi. Ben de iki saatliğine dışarıya çıktım. Kuaföre gittim. Saçlarımı kestirdim. Ancak zaman bulabildim. Eve geldim yer yerinden oynadı resmen. Yok gitmeyeceksin de. Yarın da günüm var. Borç ödüyoruz gün iyi oluyor toplu para geçiyor elimize. Yarın güne gidersen asla para vermem annene de derim ki al götür evine gönderme buraya . O an öyle kırıldım ki. Neye uğradığımı şaşırdım. Yok çay içmeyeceksin dedi döktü çayın hepsini hiç içmeden. Kapıyı kırmış. Her yeri dağıttı deffoldu gitti yattı odasına. Hala temizlik yapıyorum. Halı çay ve cam parçaları içinde. Bağlık gürültü kopardı. Elim ayağım titriyor su an. O orda öyle rahat uyurken ben hala uğraşıyorum. Kırıldığım çabası. Nedir bu sindirme çabası hiç anlam veremedim.
Ya bu devirde kadın olmak çok zor. Hani derler ya kadınlar işte bizim zamanımızda şöyleydi kocaya laf söylemeyemexdik kaynana bilmem ben vardı ezerdi sesimizi çıkaramazdık. Şimdi çok daha zor bence. Tavırlar değişiyor insanlar değişiyor ama genel geçet durumlar var değişmiyor. Ama sunu açıklamak istiyorum. Gerçekten eşim maddiystçı bi adam değil. Aramaz yani. Ben de fuzuli harcama yapmam. Mevzu para değil. Çalışmam mevzu çok başka yerde onun için onu anladım. Daha çok saygı duyuyor. Gündem farklı oluyor falan filan. Sma anne ve babası için paran varsa vezirsin, paran yoksa rezilsin. Eşim en onlara karşı hep bi kendi hayatını ispatlama kaygısında. Bunjnla ilgisi var mı bilemiyorum ama oladabilir.Eski erkekler ne iyiydi ya şimdikiler direk çalışmayani duyunca buz gibi soğuyor eskiden erkek kadın çalışmasın evine çocuğuna baksın derdi şimdikiler is yerinde işçi evinde hizmetçi çocuğuna bakıcı yatağında kadın istiyor
Kesinlikle. Bir de gorusmelerde maas karti muhabbeti bile yapiyorlar. Evde eslerine de yardim etmiyorlar. Temizlikci tutmak istese tutturmuyorlar. Gunumuzde kadinlarin isi cok daha zorlasti bence.Eski erkekler ne iyiydi ya şimdikiler direk çalışmayani duyunca buz gibi soğuyor eskiden erkek kadın çalışmasın evine çocuğuna baksın derdi şimdikiler is yerinde işçi evinde hizmetçi çocuğuna bakıcı yatağında kadın istiyor
Valla onu bilmem sen bugün de regli oldum ilk günüm. Üstüne su yaşananlar . Sanıyorum ki migrenim tutmak üzerekocanin reglisi mi yaklasti bu ne be?
Allah yardimcin olsun kocana da vicdan versinValla onu bilmem sen bugün de regli oldum ilk günüm. Üstüne su yaşananlar . Sanıyorum ki migrenim tutmak üzere
Ya niye sen o ,insan israfı gereksizin kırıp döktüğünü toplamakla uğraşıyorsun ki ? Bırak yat uyu ,sabah kalksın toplasın ..bir kere burda hata yapıyorsun ..Bu lafların üstüne evi temizleyeceğine kalkıp kendin gitseydin annenin evine .kalktığında kendi pisliğini temizlerken düşünme fırsatı olurdu ve yedigi haltın farkına varirdi belki ...merhaba kızlar. 9,5 aylık bi kızım var kızım doğduktan sonra eşimin huyu değişti. Ben bebeğimi kimseye bırakmak istemediğim için su an çalışmıyorum. Evdeyim. Ayda yılda bir dışarı çıkıyorum. Ne zmn dışarı çıkacak olsam eşim ağzımdan bunumdan getiriyor. Surat yapıyor, sonra kavga çıkarıyor. En son bugün yaşandı. Dışarı çıktım kızımı eşime bıraktım. Bugün resmî tatil olduğu içimin evdeydi. Ben de iki saatliğine dışarıya çıktım. Kuaföre gittim. Saçlarımı kestirdim. Ancak zaman bulabildim. Eve geldim yer yerinden oynadı resmen. Yok gitmeyeceksin de. Yarın da günüm var. Borç ödüyoruz gün iyi oluyor toplu para geçiyor elimize. Yarın güne gidersen asla para vermem annene de derim ki al götür evine gönderme buraya . O an öyle kırıldım ki. Neye uğradığımı şaşırdım. Yok çay içmeyeceksin dedi döktü çayın hepsini hiç içmeden. Kapıyı kırmış. Her yeri dağıttı deffoldu gitti yattı odasına. Hala temizlik yapıyorum. Halı çay ve cam parçaları içinde. Bağlık gürültü kopardı. Elim ayağım titriyor su an. O orda öyle rahat uyurken ben hala uğraşıyorum. Kırıldığım çabası. Nedir bu sindirme çabası hiç anlam veremedim.
Ya sizin eşiniz için söylemedim ama erkeklerde kadına söz geçirme üstünlük kurma olayı var anlamsız bir övünç bu onlar için ailesine karşı kendini sözü dinlenir koca profiline sokmak istiyordurYa bu devirde kadın olmak çok zor. Hani derler ya kadınlar işte bizim zamanımızda şöyleydi kocaya laf söylemeyemexdik kaynana bilmem ben vardı ezerdi sesimizi çıkaramazdık. Şimdi çok daha zor bence. Tavırlar değişiyor insanlar değişiyor ama genel geçet durumlar var değişmiyor. Ama sunu açıklamak istiyorum. Gerçekten eşim maddiystçı bi adam değil. Aramaz yani. Ben de fuzuli harcama yapmam. Mevzu para değil. Çalışmam mevzu çok başka yerde onun için onu anladım. Daha çok saygı duyuyor. Gündem farklı oluyor falan filan. Sma anne ve babası için paran varsa vezirsin, paran yoksa rezilsin. Eşim en onlara karşı hep bi kendi hayatını ispatlama kaygısında. Bunjnla ilgisi var mı bilemiyorum ama oladabilir.
Aynen vallahi çalışan kadın ezilen kadın tabi genelleme değil bu kocasına denk gelene bravo ama su evlenmeye kız arayanların çalışan olsun lafına ayrı bir gıcığımKesinlikle. Bir de gorusmelerde maas karti muhabbeti bile yapiyorlar. Evde eslerine de yardim etmiyorlar. Temizlikci tutmak istese tutturmuyorlar. Gunumuzde kadinlarin isi cok daha zorlasti bence.
Değil mi? Ya bir de ailesi eşimi zamanında çok yaraladı. Eşim onlardan para almadan okudu, evlendi.. çok büyük bine yara o çok ayrı bir konu. Şimd her zaman saygın olmak istiyor özellikle onlara karşı. Akademisyen benim eşim. Ben de olcam az kaldı inş. O yüzden farklı bi takım takıntıları var yok değil. Bu da beni çok yıpratıyor.Ya sizin eşiniz için söylemedim ama erkeklerde kadına söz geçirme üstünlük kurma olayı var anlamsız bir övünç bu onlar için ailesine karşı kendini sözü dinlenir koca profiline sokmak istiyordur
Ben calismaya baslamadan once bi araci arkadas beni biriyle tanistirmak istedi. Karsi tarafin ilk sordugu soru neymis biliyor musunuz?" Hangi branş?" Yani atanabilecek bir branşsa olur yok eger atamasi zor olan bi bolumse tanismayacakmis.Aynen vallahi çalışan kadın ezilen kadın tabi genelleme değil bu kocasına denk gelene bravo ama su evlenmeye kız arayanların çalışan olsun lafına ayrı bir gıcığım
Ilk baslarda benim eşimde öyleydi tipik bir odundu hatta kütüktü dayilari gelir bana bağırır şunu yap bunu yap onlar yokken adam süt liman birini gordumu aslan gibi pençeler açılıyor yanlızken sanırsın melek valla ilk yılın çok zor geçti 5 yıl oldu şuan başkasına beni ezdirmek geri dursun kendisi bile demez şunu getir bunu götür oraya gitme bunu yapma ben yonttum valla inşallah sende yontarsınDeğil mi? Ya bir de ailesi eşimi zamanında çok yaraladı. Eşim onlardan para almadan okudu, evlendi.. çok büyük bine yara o çok ayrı bir konu. Şimd her zaman saygın olmak istiyor özellikle onlara karşı. Akademisyen benim eşim. Ben de olcam az kaldı inş. O yüzden farklı bi takım takıntıları var yok değil.
Eee tamamda kusura bakmasın sen çalışsan da vermek zorunda değilsin ama o evlendiyse bakmak zorunda ben böyle yapanlara hep bakamicaksan evlenmeyeceksin kardeşim diyorum geçiyorum kadın bakmak kolaymı diyorum kimse kusura bakmasın çalışırsam kendim için çalışmazsam da kendim icinBen calismaya baslamadan once bi araci arkadas beni biriyle tanistirmak istedi. Karsi tarafin ilk sordugu soru neymis biliyor musunuz?" Hangi branş?" Yani atanabilecek bir branşsa olur yok eger atamasi zor olan bi bolumse tanismayacakmis.
Cnm bnce meselesi snnle deil belliki borcdn harcdan darlanmis adam birde eve gelio cocuk bak flan tbki snnde ihtiyacn vr ama ona brakacgna annene kardeslerne birk bu arlr belliki adam daralmis beyni yorulmusBen söyle söyleyim para harcamıyorum desem yeridir. Borç ödüyoruz diye hiçbir şey almam. Hatta arkadaşlarım falan sık sık uyarır bak alış veriş yap böyle alıştırma diye. Ben de çalışmıyorum adam borç ödüyor alamam derim. Ya yılda bir kez kuaföre gittim saç kesim 20 lira. Onu dert etmiyor. Ben dışarı çıktım da kızımı ona bıraktım ya dinlemedi beyefendi. Ona kızdı
Derdi neymiş. Psikopat mi bu adam. Düşünsene saglikli biri bu surecte sana ardim etmez mi tek basina buyutmeyeceksin cocugu tabiki bakacakmerhaba kızlar. 9,5 aylık bi kızım var kızım doğduktan sonra eşimin huyu değişti. Ben bebeğimi kimseye bırakmak istemediğim için su an çalışmıyorum. Evdeyim. Ayda yılda bir dışarı çıkıyorum. Ne zmn dışarı çıkacak olsam eşim ağzımdan bunumdan getiriyor. Surat yapıyor, sonra kavga çıkarıyor. En son bugün yaşandı. Dışarı çıktım kızımı eşime bıraktım. Bugün resmî tatil olduğu içimin evdeydi. Ben de iki saatliğine dışarıya çıktım. Kuaföre gittim. Saçlarımı kestirdim. Ancak zaman bulabildim. Eve geldim yer yerinden oynadı resmen. Yok gitmeyeceksin de. Yarın da günüm var. Borç ödüyoruz gün iyi oluyor toplu para geçiyor elimize. Yarın güne gidersen asla para vermem annene de derim ki al götür evine gönderme buraya . O an öyle kırıldım ki. Neye uğradığımı şaşırdım. Yok çay içmeyeceksin dedi döktü çayın hepsini hiç içmeden. Kapıyı kırmış. Her yeri dağıttı deffoldu gitti yattı odasına. Hala temizlik yapıyorum. Halı çay ve cam parçaları içinde. Bağlık gürültü kopardı. Elim ayağım titriyor su an. O orda öyle rahat uyurken ben hala uğraşıyorum. Kırıldığım çabası. Nedir bu sindirme çabası hiç anlam veremedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?