eşim benden habersiz arabayı satabilir mi ?

birde sunu diyeyeim hiç bir erkek bu kadar aşagılık olamaz sanırım esyanın hepsi benim diyip üstüne yatacak kadar basit olmaz.eger böyle bır durum varsa o kişiden hersey bekler.atik ol akıllı ol hemen herseyi hal et
arabayı aldıgınla galeriye götür nereye verdiğini sakın söyleme icabında arabayı babanların oraya götür yada onun bilmediği bir arkadasının evinin önüne park et araba senin üzerine hiç bir hak idaa edip alamaz bulamasın arabaya zarar verip degerini düşürmesin temiz kalsın araca bosanma işleminden sonra sakin kafyla satarsın

aynı seyı dusunuyorum adam dedıgın ceketini alır gider. bu esyalarını topladı gitti bide. saka gibi

belge var elinde kredi cektiğin kayıtlar var belgeler var
sattıgın altınlar zaten senin hakkın hangi kuyumcudans attıysan belge iste gitr al kanıt olarak
benim verdiğim bilgileri okuyan tecrübe ettim sanar:))
töbe yarrabbm ne yapayım ben hayatta herseyin sonucunu düşünüp yasarım

Kaynağınız nedir? Link paylaşabilir misiniz?
Hayatim yok oyle bise zaten soyle bir durum var diyelimki taraflardan birinin bekarliktan kalma evi var kendi almis tapusu kendine bosanirken kisi evden yada mulkten hak iddia edemiyor ancak evliyken o evden mulkten kira alinmis gelir elde edilmisse o gelirdende birsey yapilmissa ev araba vs hak iddia ediyor yani ben bekar mulkumun geliri ile aldim o katkida bulunmadi diyemiyor
Paradan pay isteyebiliyormu onu tam bilmiyorum bende

çatır çatır satarsın hemen al arabayı bir galeriye götür bırak bir halt yiyeyemez
o işler öyle olmuyor artık. evlilikte alındıysa ispatlar kocası faiziyle öder yarısını eşine. benim enişte de kuzenden boşanırken kendi üstüne olan arabaları sattı kuzenim mahkemede hepsini ispatladı faizi ile aldı parayı..

Acele etmeseniz..sorunlardan hiç bahsetmediniz, hiç düzelme şansı yok mu?

düzelse de unutamam bu dedıklerını yaptıklarını. hep basına kakarım kendımı bılıyorum. bu da bu sefer ayrılık olmaz atıyorum 3 ay sonra olur. zararın da neresinden dönersem kardır diye dusunuyorum

belge var elinde kredi cektiğin kayıtlar var belgeler var
sattıgın altınlar zaten senin hakkın hangi kuyumcudans attıysan belge iste gitr al kanıt olarak
benim verdiğim bilgileri okuyan tecrübe ettim sanar:))
töbe yarrabbm ne yapayım ben hayatta herseyin sonucunu düşünüp yasarım

en iyisi kuyumcudan da almıştım zaten kaç gr kaç ceyrek vs oldugunu ona gore kaç para ettiğini

Hayatim yok oyle bise zaten soyle bir durum var diyelimki taraflardan birinin bekarliktan kalma evi var kendi almis tapusu kendine bosanirken kisi evden yada mulkten hak iddia edemiyor ancak evliyken o evden mulkten kira alinmis gelir elde edilmisse o gelirdende birsey yapilmissa ev araba vs hak iddia ediyor yani ben bekar mulkumun geliri ile aldim o katkida bulunmadi diyemiyor
Paradan pay isteyebiliyormu onu tam bilmiyorum bende

Aynen öyle bir şey yok, zaten internetten link bulmak için araştırma yaptığında doğrusunu görür.

o işler öyle olmuyor artık. evlilikte alındıysa ispatlar kocası faiziyle öder yarısını eşine. benim enişte de kuzenden boşanırken kendi üstüne olan arabaları sattı kuzenim mahkemede hepsini ispatladı faizi ile aldı parayı..

ben dava açmadan satmayı dusunuyorum. davayı sonra açmayı dusunuyorum

eger bir avukat varsa bayanlar bilğilendirirse sevinirim
bu hukukada aykırı bayanlar bence eksik ve yanlıs seyler var bilğilerde bayanı yalnıs yönlendirmeyelim bilen birisi varsa bize lütfen bilği versin

aracı bayan alıyor bir kurus erkek katmıyor ve araç bayanın üstüne evli oldugu için es ortak oluyor
bence bunda bir sakatlık var edinilen mala ese ispatlarsa kendi aldıgını hiçbir sekilde erkek karısamaz bu mala bence

Eskiden mallar kimin uzerineyse sadece onun olmus oluyordu.. Ancak 2002 sonrasi evliliklerde ve evlendikten sonraki edinilen mallarda mal kimin uzerine olsa da ortak oluyor..

Simdi sizin uzerinize olan arabayi zaten yasal olarak satisini yapamaz, yani satsada 3.kisi ye devrini gerceklestiremez.(vekalet yoksa tabi) siz satabilirsiniz ancak bu sefer ederin yarisi kocanizin demektir... (Yarin birgun Habersiz satmaya kalkmayin, mahkemelik olursunuz ve kaybedersiniz)

Eve gelince, evlilik oncesi edinilen mal oldugundan evin tamami kocanizin insiyatifinde...

Daha iyisini/ daha dogrusunu bilen vardir elbet...

Sizin araciniza anneniz serh koydursun benden borc aldi o sekilde aldi deisn eger serh koyulursa hicvirsey yapamaz ama eger satarsaniz mahkemede yari ucreti size odetebilirler evlendikten sonra alindigi icin

ben kredi cektim takılarımı bozdurdum hepsini hesabıma attım. satan kişiye bile parayı internet bankacılığından gonderdım daha ılk taksıdını bile odemedım. esyalarımı almak ıstıyorum umarım polis eslıgınde de olsa alırım
altinlari birlikte biriktirmistik diyebilir

Bence altinlarimla aldim demeyin annemden yada aileden birinden borc aldik diyin altinlar ikimizindi diyebilir.

Su an cektigin kredi(yani borc) de ortak.. Yani mala da, borca da ortak... Senin arabadan kaybin yok/olmaz.. Ziynet de sorun/kayip cikar/cikabilir..

Eskiden mallar kimin uzerineyse sadece onun olmus oluyordu.. Ancak 2002 sonrasi evliliklerde ve evlendikten sonraki edinilen mallarda mal kimin uzerine olsa da ortak oluyor..

Simdi sizin uzerinize olan arabayi zaten yasal olarak satisini yapamaz, yani satsada 3.kisi ye devrini gerceklestiremez.(vekalet yoksa tabi) siz satabilirsiniz ancak bu sefer ederin yarisi kocanizin demektir... (Yarin birgun Habersiz satmaya kalkmayin, mahkemelik olursunuz ve kaybedersiniz)

Eve gelince, evlilik oncesi edinilen mal oldugundan evin tamami kocanizin insiyatifinde...

Daha iyisini/ daha dogrusunu bilen vardir elbet...

arabaya tek kuruşu yok kanıtlayamaz da yıne ortak olur mu

Back
X