Eşim bebeğimi aldirmak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilgisi çok olabilir ama işine geldiği gibi yorumlayıp işine geldiği gibi yaşayan bir adam .-geçim kaygısıyla çocuklarınızı öldürmeyin - sözünü eşiniz nasıl yorumluyor acaba zira tam da bu tanıma uyuyor eşiniz. Müdahale edilecek beden sizin bebek ortak sizin kararınız neyse o ! Daha ötesi yok

Benim bir tanıdığım böyle bir çocuk aldırdı bakamam diye, son hep rüyalarında görmüş. Çok değişik şeyler anlatıyordu :S

Aşamadı yaşadığı şeyi..sonra naptı, üzerine 2 tane daha doğurdu isteyerek.

eşiniz çok duygusuz biri.,

durmadan hadi operasyona gidelim diyormuş. karnınızda yavrusu var. her şey maddiyat mı? biraz olsun maneviyatını kuvvetlendirse eminim bu şekilde davranmazdı...
Olur mu, adam alim zaten, çok fazlaymış dini bilgisi Arkadaş kendi böyle dediğine göre vicdanını susturmak için kocasına hak vermeye çalışıyor sanırım

Konudan bağımsız bir şeyi açıklamak istiyorum. Belli bir müddete kadar kürtaj cinayet değildir. Dini boyutu tartışmayacağım ama böyle söyleyerek kürtaj olmak zorunda kalmış (her ne sebeple olursa olsun) insanlara kendilerini katil gibi hissettirerek kamu baskısı yapmaya kimsenin hakkı yok. Örnek vermek gerekirse genç bir kadın evlilik dışı bir ilişkiden gebe kaldığında sosyo-kültürel ve ekonomik durumu buna müsade etmiyorsa ne yapacak? Adam da sahip çıkmadı. Babasına söyleyip namus cinayetine mi kurban gitsin? Allah aşkına sanki bu ülkenin kadınları değilmiş gibi konuşmayın. Zaten üzerimizde yeterince toplum baskısı, cinsiyet rolleri ve dayatmalar varken bir de birbirimizin yargılarıyla uğraşmayalım.
Şunu unutmayın her kadın kendi bedeninden sorumludur. Ayrıca sokakta görüp yolunuzu değiştirdiğiniz tinercilerin hepsi rızkı veren Allah mantalitesi ile dünyaya getirilmiş insanlar.

İyi de bu kadın hz Meryem değil bebek de hz isa değil öyle değil mi ortak bir çalışma söz konusu tabiki bu çalışmanın belli sorumlulukları olacak bunu göze almış olmalı adam da

Dini bilgisi çok olsaydı allahın verdiği cana kıymak istemezdi allahın bize verdiği baş tacı derdi

Olur mu, adam alim zaten, çok fazlaymış dini bilgisi Arkadaş kendi böyle dediğine göre vicdanını susturmak için kocasına hak vermeye çalışıyor sanırım

bir de hafta belirtmiş, fetva veriyor mübarek... alimlerin bile net bir şey söylemekte çekindiği şeyi cahil cesaretiyle söyleyebiliyor....

Valla eşiniz bence 2. çocuğu hiç istemiyor ilerde istiyorduk vs demişsiniz en başında ama bence o istemiyor, siz istiyorsunuz. Kardeş mevzusuna gelirsek gerek yok illa şart değil bence. Ve eşiniz gereksiz gurur yapmış zamanında sonrada geri adım atacak durum kalmamış ve şuanki şartlarda 2. çocuk mevcut durumu kötüleştirecek ise ben olsam bende istemem...
Son karar tabiki sizin ama genel anlamda çocukların yükü annede iken ve eşte istemiyor iken ben olsam doğurmamayı tercih ederdim ki bizde ilk doğumumdan yaklaşık bir yıl sonra korunurken hamile kaldım ve eşim kararı bana bıraktı ama ben herşeyi düşünüp kararımı verdim ve aldırdım ve hiç pişman değilim çünkü 2. çocuk olsaydı belkide benim boşanma sebebim olurdu farklı nedenlerden ötürü...

Valla eşiniz bence 2. çocuğu hiç istemiyor ilerde istiyorduk vs demişsiniz en başında ama bence o istemiyor, siz istiyorsunuz. Kardeş mevzusuna gelirsek gerek yok illa şart değil bence. Ve eşiniz gereksiz gurur yapmış zamanında sonrada geri adım atacak durum kalmamış ve şuanki şartlarda 2. çocuk mevcut durumu kötüleştirecek ise ben olsam bende istemem...
Son karar tabiki sizin ama genel anlamda çocukların yükü annede iken ve eşte istemiyor iken ben olsam doğurmamayı tercih ederdim ki bizde ilk doğumumdan yaklaşık bir yıl sonra korunurken hamile kaldım ve eşim kararı bana bıraktı ama ben herşeyi düşünüp kararımı verdim ve aldırdım ve hiç pişman değilim çünkü 2. çocuk olsaydı belkide benim boşanma sebebim olurdu farklı nedenlerden ötürü...

Adam belliki aldırın diye boşarım demiş korkutmak için. Ne olursa olsun yaptığı adilik. O zaman bi taraflarını tutsaymıș da ilişkiye girmeseymiș. Adam gibi korunsaymıș. Dini bilgisi varmış. Hangi din bu. Allah yardımcınız olsun aileniz de beş para etmez..

çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun..

Herkes yazmış ztn din bilgisi fln yok adamın din kalptedir ayrıca, 2 nizin ortak meydana getrdiği bir canlı için eşinin kalbini kırarak bir canlıyı katletme derdinde kendi başına hüküm vermek ne haddine. Anne de normal değil eşinizin çocuğunu getirmeyin nedir ya sokaktaki çocukla mı gidersen bakarmış 2 vicdansızın arasında kalmışsınjz kararınızı destekliyorum Allaha teslim olun o ne güzel vekildir

Ben size ithafen bişi demedim...
Kadın artık zaten hamile bunu tartışmaya gerek var mı veya suclamaya..
Konu başka

1. kürtaj yaptırmak katil olmak değildir.
2. siz aldırmak istemiyorsanız kimsenin zorlayamaz, manipule edemez.
1:kürtaj yaptırmak katil olmak demektir. Cinayettir. Kişi aldırır yada aldırmaz tamamen kendi bileceği iştir.Asla aldırmam ya da aldırabilirim diye büyük büyük konuşmam insan oğluyuz şaşar beşeriz ama fikir ayrılıkları gerçeği değiştirmez. Ha dünyaya gelmiş bebeği öldürmüşsün ha karnındakini .Tek fark biri karnının içinde biri dışında.

Ben size ithafen bişi demedim...
Kadın artık zaten hamile bunu tartışmaya gerek var mı veya suclamaya..
Konu başka
Sadece beni alıntılamamışsınız.
Dediğiniz cümleler benim yorum yaptığım cümleler.
Isteyen istediği yorumu edep çerçevesinde yapar.
Ben korunduğuna ınanmiyorum. Burada çok konuda gördüm. Korunuyorduk diyen. Ama deşince sadece geri çekilme yönteminin adı korunuyorduk olmuş.
Onu dedim..Bu stresli yaşamda 1,2 yöntemle korunup hamile kalan çok az. Varla yok arası.. tabi spirali 5 yıl önce taktirip hiç kontrole gitmediyse o zaman olabilir.coktan kaymıştır o spiral.
Isteyen istediği yorumu yapsın..zaten edep sınırını aşan bir mesaj olursa herkes cevap veriyor. Ama ne olursa olsun korunsaydiniz keşke deyince gaddar olamazsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…