Eşim bebeğimi aldirmak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk doğumdan sonra 7 sene spiral ile korundum. 2.doğumdan sonra yine taktırdım aradan zaman geçti ipi elime geldiği için doktor ipinin birazını kesiti emin olmamakla birlikte sanırım o zaman düştü ama emin değilim. 1 2 sene sonra kontrole gittim spiral yerinde yok kaç film kaç ultrason yok. Allahtan spirale tek başına hiç güvenmedim hep başka yöntemler de oldu. Rabbim yardım etti hamile kalmamışım şükür 2 evladım var Allahım isteyenlere versin. Ben 2 yontemle korunuyorum diye hastanedeki hemşire saçma olur mu oyle şey biri yeter demişti. Demekki yetmezmiş ama kontrolden hemen sonra düşüp kayan ve hamile kalanlar bile var. Yani gerçekten korunurken hamile kalan vardır yine de.

Dini bilgisi çok çok fazla yazdığınız yere kadar okudum sadece. Valla cinayet bu başka bir şey değil. Kalp atışı duyulmasa da cinayet bence ki duymuşsunuz Allah onu size kim bilir ne sebeplerle verdi. Dini bilgisi cok ok fazla olan kocanizin da bunu bilmesi gerek. Bence gerekirsr heo birlikte surunun ac kalin ama aldirmayin. Basiniza ne gelecek bilemezsiniz maddiyat korkusuyla boyle bir sey yapilamaz. Biz burda evlat hasreti cekiyoruz boyle okudukca cildiriyorum. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Eşinizin dini bilgisi çokmuş evet. Kalbi atan bir canlıyı canlı canlı öldürmek istiyor. Dini bilgim belki yetmeyebilir eşinizin yetebilir ama hani vicdan????

1:kürtaj yaptırmak katil olmak demektir. Cinayettir. Kişi aldırır yada aldırmaz tamamen kendi bileceği iştir.Asla aldırmam ya da aldırabilirim diye büyük büyük konuşmam insan oğluyuz şaşar beşeriz ama fikir ayrılıkları gerçeği değiştirmez. Ha dünyaya gelmiş bebeği öldürmüşsün ha karnındakini .Tek fark biri karnının içinde biri dışında.

Dünyaya gelmiş bir bebekle hiçbir organı oluşmamış bir hücre aynı şey değildir. Siz burda bunu yaptıran kadınlara da katil diyemezsiniz haddinizi bilin.

1) Eşinin madem dini bilgisi o kadar fazla fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Rızkı biz veririz ayetinden de haberdardır

2) Koca karısının izni olmadan ilişki sırasında menisini dışarı akıtamazmış. Hal böyleyken çocuğunu aldırmak için baskı yapmaya hakkı olduğunu zannetmiyorum

Hem kendi hatalarının bedelini neden siz ödeyecekmişsiniz

Son düzenleme:
Aklima o dediginiz geldi ama ben böyle bir seyi kimseye söyleyemem ki nasil derim esim cocugunu istemiyor ya ben utaniyorum erkekler gercekten cok kötü
erkekler kötü değil sizin eşiniz kötü düşünüyor malesef.Size tutunmaya çalışan bir bebek ve onu istemeyen bi baba.
Bu çocuk doğacak allahın izniyle.Allah yardımcınız olsun inşallah.
dilerim eşiniz ikna olur

Kizlar cok büyük bir derdim var ve lütfen kırıcı yorum yapmayın başımıza gelmez demeyin inanın cok zor ve kötü durumdayim sadece düşünce ve fikirlerinize ihtiyacim var🙏🙏
Arkadaşlar benim 4 yaşında bir oğlum var ve 2. Çocuğu eşim ile şuan icin istemiyorduk maddi olarak toparlanip o şekilde istiyorduk fakat korunduğumuz hâlde kazayla hamile olduğumu öğrendik 5. Hafta da öğrendik ve 1 hafta zaten kese vs yoktu ancak kanamam vardi doktor büyük ihtimal düşük olacak dedi hatta o gün 2. Bir doktora daha gittik ve o da ayni seyi söyledi düşük olacak hazirlikli ol. şuan 6. Hafta bitmek üzere dün tekrar doktora gittim doktor kese olusmus bebegin küçücük yeni olusmus dedi kalp atışları var dedi hatta bana dinletti oğlum aşırı derecede kardeş istiyordu kendimce diyorum ki Rabbim onun istegini yerine getirdi bilmiyorum ama asil mesele şu eşim bebeği istemiyor bana maddi seyleri sayıyor oğlumuza ikinci cocuk olursa iyi bir gelecek sunamayiz diyor ve günah boyutunda da 10. Haftaya kadar günah degil diyor (dini bilgisi cok cok fazla) fakat ben inanmiyorum benim bildigim annenin hayati tehlikesi varsa kürtaj olur fakat keyfi asla diyorum. Ben kesinlikle bebegimi istiyorum asla aldirmam yapamam evlat katili olamam dünden bu yana inanin cok kötüyüm bana şunu söyledi ben bu sorumluluğu alamam bu yolda teksin!! Kizlar benim hazmedemedigim zamaninda esim annesine fazlaca para verdi hatta evlendik cocuk olana kadar verdi 200.000 tl kadar fakat ben hamile kaldim esim görümcem kaynanam tartisti o oldu birdaha görüşülmedi oglum 2 yasindayken ogrendik ki kaynanam mülklerini satti esime dedim ki bak git kendi hakkini al kardesin bitirecek enazindan verdigin parayi al dedim gurur yapti almam zaten benim hakkım bana kalacak ben kazanirim istemem dedi bu konu içinçok tartistim ikna edemedim ve gecen yil ogrendikki kaynanam herseyi hileli satisla gorumceme vermis avukata gittik yasal olarak esim kaynanam hayattaykende vefat etsede birsey yapamiyor. Simdi bende bana cocugu isyemiyorum deyince sinirlendim neden çünkü annesine verdi gelecegimizi yakti git al dedim dinlemedi. Benim tek carem çocuğumu dogurmak için boşanmak gibi. Annem daha önceden hep ablamla bana sakin bosanip gelmeyin diyorfu gelsenizde eşlerinizin cocuklarini getirmeyin bakmam diye arasam geliyorum desem bana gel cocugunu birak diyecek hele hamile oldugumu duysa o da aldir istemiyorum bakmam diyecek benim babamdan bana kalan bir miktar pay var suana kadar ciddi olarak ailemden istemedim onun disinda da yüklü param evim yok birde aracim var. Kizlar bana yol gösterin eşini ikna et demeyin asla ve asla istemiyor cok konuştum bana surekli diyor ne zaman hast. Gidelim operasyona. Yine kanamam olacak diye cok korkuyorum sancin var ve lütfen sizden ricam bana kırıcı yorum yapmayın çünkü ben bebegimi asla aldirmayacagim ama çare bulmam lazim. Cok uzun oldu hakkinizi helal edin lütfen🙏🙏
Valla tamamını okuyamadım bu yolda teksine kadar geldim. Herkesin dini inancı kendine o konuda yorum yapmicam ama beyefendi bilsin ki o çocuk tek başına yapılmadı . Hayret bişey . Yani bu yolda teksin demeye hakkı yok. Bence bir kadına eşi dahi olsa bebeği aldır deme hakkına sahip değil bu kadının kendi kararı olmalı. Çünkü o duyguyu kimse bilemez

Dünyaya gelmiş bir bebekle hiçbir organı oluşmamış bir hücre aynı şey değildir. Siz burda bunu yaptıran kadınlara da katil diyemezsiniz haddinizi bilin.
İsteyen istediğini yaptırabilir ama kalbi atan canlı kanlı çocuğun aldırımlası cinayettir. siz de dinen bunun böyle olduğunu düşünen kişilere cinayet değildir diyemezsiniz siz de haddinizi bilin. İsteyen istediğini yapar ama 2+2 = her zaman 4 tür. Demogojiye gerek yoktur.

1:kürtaj yaptırmak katil olmak demektir. Cinayettir. Kişi aldırır yada aldırmaz tamamen kendi bileceği iştir.Asla aldırmam ya da aldırabilirim diye büyük büyük konuşmam insan oğluyuz şaşar beşeriz ama fikir ayrılıkları gerçeği değiştirmez. Ha dünyaya gelmiş bebeği öldürmüşsün ha karnındakini .Tek fark biri karnının içinde biri dışında.

o zaman söyle sorayım size
tecavüze uğrayan kadın hamile kalırsa doğurmalı mı? abisinden hamile kalan 16 yaşında kız
bebeğine mama alamayan çayla besleyen anne? bebeği AÇLIKTAN öldü
toplum baskısı? annesi tarafından öldürülen kız
bunlardan binlercesi var. e bir de bunlar var
bebeğini çöpe atan anne
yetimhane

şimdi söyleyin bana hangisi daha ahlaklı ve adil?
konudan bağımsız soruyorum size hangisi daha az katil söyleyin bana!
benim aklım almıyor artık, siz söyleyin.
doğurduğu çocuğun bir ömür acı çekmesi mi?
bence bir annenin çocuğunun kollarında açlıktan ölmesi bu hayata gelmemesinden daha adil. allah korusun allahım herkese her çocuğa yardım etsin ama hangi anne vicdanı buna dayanabilir?
siz söyleyin.
kendini günaha sokmamak için yaptığınız şey kürtaj olmamak fakat bu şekilde çocuk bakmanın hiç mi gunahı yok?
kolay değil doğursun yoksa çok günah demek. eğer siz verecekseniz sütünü, maması, anne ve baba sevgisini gidip ''günaha girmemis'' annelerin terk edilmiş çocuklarına yardım edin.

bir de allah rızkını verir diye düşünmek... o zaman dünyada aç bebek olmazdı.
çok yanlış bir bakış açısı bana göre
Aptallıktan başka bişey değil. Dolar,kredi ödeyen vatandaşlar,etin fiyatı ve herşey arttı. İnsanların da hayatını kolaylaştırmak yerine birilerine ispat için çocuk doğurmak dünyanın en büyük saçmalığı. O kadar kargaşanın,borcun içinde sırf eşine laf geçirmiş olmak için doğurmak istemek asıl canilik. Tvde izliyoruz burada ise okuyoruz sevgiden,iyi şarttan mahrum insanları.

o zaman söyle sorayım size
tecavüze uğrayan kadın hamile kalırsa doğurmalı mı? abisinden hamile kalan 16 yaşında kız
bebeğine mama alamayan çayla besleyen anne? bebeği AÇLIKTAN öldü
toplum baskısı? annesi tarafından öldürülen kız
bunlardan binlercesi var. e bir de bunlar var
bebeğini çöpe atan anne
yetimhane

şimdi söyleyin bana hangisi daha ahlaklı ve adil?
konudan bağımsız soruyorum size hangisi daha az katil söyleyin bana!
benim aklım almıyor artık, siz söyleyin.
doğurduğu çocuğun bir ömür acı çekmesi mi?
bence bir annenin çocuğunun kollarında açlıktan ölmesi bu hayata gelmemesinden daha adil. allah korusun allahım herkese her çocuğa yardım etsin ama hangi anne vicdanı buna dayanabilir?
siz söyleyin.
kendini günaha sokmamak için yaptığınız şey kürtaj olmamak fakat bu şekilde çocuk bakmanın hiç mi gunahı yok?
kolay değil doğursun yoksa çok günah demek. eğer siz verecekseniz sütünü, maması, anne ve baba sevgisini gidip ''günaha girmemis'' annelerin terk edilmiş çocuklarına yardım edin.
Yorumumu okursanız asla aldırırım ya da aldırmam demem büyük konuşmam dedim. Asla aldırmayın diyen bir ifadem var mı yok. Haklı sebeplerın olması gerçekleri değiştirmiyor onu söylemeye çalışıyorum. Sizin verdiğiniz örnekler çok uc örnekler . Mesela konu sahibi bu saydıklarınızdan hiç biri değil ama onun da 5 para etmez çok din bilgili bir kocası var. Çaresiz kalmış kadın. Aldırsa haklı sebeplerı olacak belki kendince ama yine gerçek değişmeyecek. Umarım anlatabildim.

Kizlar cok büyük bir derdim var ve lütfen kırıcı yorum yapmayın başımıza gelmez demeyin inanın cok zor ve kötü durumdayim sadece düşünce ve fikirlerinize ihtiyacim var🙏🙏
Arkadaşlar benim 4 yaşında bir oğlum var ve 2. Çocuğu eşim ile şuan icin istemiyorduk maddi olarak toparlanip o şekilde istiyorduk fakat korunduğumuz hâlde kazayla hamile olduğumu öğrendik 5. Hafta da öğrendik ve 1 hafta zaten kese vs yoktu ancak kanamam vardi doktor büyük ihtimal düşük olacak dedi hatta o gün 2. Bir doktora daha gittik ve o da ayni seyi söyledi düşük olacak hazirlikli ol. şuan 6. Hafta bitmek üzere dün tekrar doktora gittim doktor kese olusmus bebegin küçücük yeni olusmus dedi kalp atışları var dedi hatta bana dinletti oğlum aşırı derecede kardeş istiyordu kendimce diyorum ki Rabbim onun istegini yerine getirdi bilmiyorum ama asil mesele şu eşim bebeği istemiyor bana maddi seyleri sayıyor oğlumuza ikinci cocuk olursa iyi bir gelecek sunamayiz diyor ve günah boyutunda da 10. Haftaya kadar günah degil diyor (dini bilgisi cok cok fazla) fakat ben inanmiyorum benim bildigim annenin hayati tehlikesi varsa kürtaj olur fakat keyfi asla diyorum. Ben kesinlikle bebegimi istiyorum asla aldirmam yapamam evlat katili olamam dünden bu yana inanin cok kötüyüm bana şunu söyledi ben bu sorumluluğu alamam bu yolda teksin!! Kizlar benim hazmedemedigim zamaninda esim annesine fazlaca para verdi hatta evlendik cocuk olana kadar verdi 200.000 tl kadar fakat ben hamile kaldim esim görümcem kaynanam tartisti o oldu birdaha görüşülmedi oglum 2 yasindayken ogrendik ki kaynanam mülklerini satti esime dedim ki bak git kendi hakkini al kardesin bitirecek enazindan verdigin parayi al dedim gurur yapti almam zaten benim hakkım bana kalacak ben kazanirim istemem dedi bu konu içinçok tartistim ikna edemedim ve gecen yil ogrendikki kaynanam herseyi hileli satisla gorumceme vermis avukata gittik yasal olarak esim kaynanam hayattaykende vefat etsede birsey yapamiyor. Simdi bende bana cocugu isyemiyorum deyince sinirlendim neden çünkü annesine verdi gelecegimizi yakti git al dedim dinlemedi. Benim tek carem çocuğumu dogurmak için boşanmak gibi. Annem daha önceden hep ablamla bana sakin bosanip gelmeyin diyorfu gelsenizde eşlerinizin cocuklarini getirmeyin bakmam diye arasam geliyorum desem bana gel cocugunu birak diyecek hele hamile oldugumu duysa o da aldir istemiyorum bakmam diyecek benim babamdan bana kalan bir miktar pay var suana kadar ciddi olarak ailemden istemedim onun disinda da yüklü param evim yok birde aracim var. Kizlar bana yol gösterin eşini ikna et demeyin asla ve asla istemiyor cok konuştum bana surekli diyor ne zaman hast. Gidelim operasyona. Yine kanamam olacak diye cok korkuyorum sancin var ve lütfen sizden ricam bana kırıcı yorum yapmayın çünkü ben bebegimi asla aldirmayacagim ama çare bulmam lazim. Cok uzun oldu hakkinizi helal edin lütfen🙏🙏
Eşiniz dini bilgisini kendni kandırmak için kullanmış gibi. Siz güçlü olun çok dua edin Allah herşeye kadirdir imtihanınız bu şuan demekki. Sakın o cana kıymaya ikna olmayın :KK43:
Eşinizin sevdiği saygı duyduğu birileri konuşsa belki fikri değişebilir?

Yorumumu okursanız asla aldırırım ya da aldırmam demem büyük konuşmam dedim. Asla aldırmayın diyen bir ifadem var mı yok. Haklı sebeplerın olması gerçekleri değiştirmiyor onu söylemeye çalışıyorum. Sizin verdiğiniz örnekler çok uc örnekler . Mesela konu sahibi bu saydıklarınızdan hiç biri değil ama onun da 5 para etmez çok din bilgili bir kocası var. Çaresiz kalmış kadın. Aldırsa haklı sebeplerı olacak belki kendince ama yine gerçek değişmeyecek. Umarım anlatabildim.

maalesef ki verdiğim örnekler uç değil her gün olan şeyler sadece bazısı kapalı kapılar ardında oluyor. siz de ''uç örnek'' derken zaten aslında cinayet olmadığını biliyor fakat vicanınıza yediremiyorsunuz, haklısınızdır kendinizce.
konu sahibini tenzih ediyorum demiştim başta. bu örnekler ondan bahsetmiyor çok şükür fakat cinayettir diyerek kesin yargıda bulunamazsınız bunun günahı da sevabı da allahla kul arasında. eğer katil diyebilyorsanız bunu her koşulda dediğinizi anlarım.

maalesef ki verdiğim örnekler uç değil her gün olan şeyler sadece bazısı kapalı kapılar ardında oluyor. siz de ''uç örnek'' derken zaten aslında cinayet olmadığını biliyor fakat vicanınıza yediremiyorsunuz, haklısınızdır kendinizce.
konu sahibini tenzih ediyorum demiştim başta. bu örnekler ondan bahsetmiyor çok şükür fakat cinayettir diyerek kesin yargıda bulunamazsınız bunun günahı da sevabı da allahla kul arasında. eğer katil diyebilyorsanız bunu her koşulda dediğinizi anlarım.
Aslında aynı şeyleri farklı şekilde anlatıyorum ama . Umarım konu sahibi çocuk için de kendisi için de en doğru kararı verir ne diyeyim.

Dini açıdan yorum yapmaya gerek bile yok zaten. Bir insan kesinlikle çocuk istemiyorum diyorsa ilişkiye girmeyecek çünkü hiçbir yöntem garanti değil. Önlem alındığı halde olan bir bebek de sırf birinci çocuğa iyi bir gelecek veremeyiz diye nasıl aldırılır ? Karnındaki de onun çocuğu evdeki de. Birisi daha iyi şartlarda yetişsin diye diğerini öldürüyoruz pardon aldırıyoruz. Sanki kaş bıyık aldırıyor yaa ne kolay .. Eşin ne iş yapıyor sen ne iş yapıyorsun? Malımız mülkünüz neyiniz varsa boşanmayı düşünüyorsan bir avukatla görüşüp tedbir koydur satamasın birine de devremesin. Yarısını alırsın en azından. İlla annenin yanına dönmek zorunda değilsin. Ama şöyle anneleri de anlamıyorum insan torununu nasıl istemez aklım almıyor büyük konuşmak istemiyorum da torun insanın kendi çocuğundan daha öte oluyor. Ben memlekete gidince annem hoşgeldin bile demeyi unutuyor çocuğu görünce . Ben bütün aileleri böyle sanırdım burada gördüm torununu istemeyen bırak gel diyenleri. Anne babalar kızlarına sahip çıksınlar ne olur yani.

Arkadaşlar hepinize tek tek cevap yazamasam da inanin yorumlarinizi tek tek okuyorum iyi yorum kötu yorum hepinizden Allah razı olsun 🙏🙏
Sabah eşim hastaneye ne zaman gidiyoruz deyince patladım artik ve karşıma aldim çocuğunu istiyor musun istemiyor musun dedim istiyorum ama maddi acidan istemiyorum bu sorumluluk cok agir dedi ben aynen sunlari söyledim ben bebegimi aldırmak istemiyorum ve ben senden bosanmak istiyorum dedim sunu bil aklimdan bebegime kiymak asla gecmiyor lakin aldirsam dahi bu evliligi kati şekilde yürütmeyeceğim dedim.. ben evlat katili olacam sende bizim paramizi annene ve bacina yedirmekle kalacaksin benim yavrumu alip çöpe atacaklar senin annen kizkardesin ve kardesinin cocugu lüks icinde yasayacaklar ben bukadar genis degilim ben bunu hazmedemem dedim ve bana tek dedigi hadi bosandik oglum ne olcak babasiz mi büyüyecek o zamn onu neden yaptik ben oglumdan ayrilmam diyor bende dedim benim karnkmdaki de yavrumuz o ne olacak hâlâ kendini inandirdigi fetvasini veriyor 10 haftaya kadar alınabilinir. Tek dedigim dini gectim hukuku da gectim ben anneyim annelik duygularimin önüne ne geçecek. Cok kötüyüm arkadaşlar etrafımda beni anlayacak kimse yok dünden beri valizimi oglumu alip çıkmak istiyorum ama nereye gidecegim ne yapacağım. Çaresizlik inanin cok zor ve dünden sancim ve lekelenmem var eminim yavrum hissediyor. Tek duam onu kaybetmek istemiyorum🙏🙏

Benim annem benden sonra 3.cüye hamile kalmış fakat bakmayız fakiriz diye aldırmıs şimdi başına ne gelse ben zamanında bunu yaptım Allahta bana o yüzden ceza veriyor der.Keske yapmasaydim diye her fırsatta ağlar çok pisman senelerdir.Kararı verecek olan sizsiniz zirâ aldirsaniz vicdaninizda susmaz o adamada nasıl eşim dersiniz aldirmasanız gidecek yerim yok diyorsunuz.Allah size yardım etsin lütfen.Insallah bir çıkış yolu bulursunuz ama o adamdan size koca olmaz hasta yaşlı olsanız sizi kapiyada atabilir bu ruhla bu adam :KK43:

Bir konuya daha aciklik getirmek istiyorum biz prezervatif ile mecburen korunuyorduk ve suphem olsaydo emin olun ertesi gun alirdim. Hap ve sprali denedik hap ve igne hormonlarimi bozdu adet olamadim bana 2 farkli en iyi marka spral takildi vücudum kabul etmedi asiri kanama ve 20 gun adet donemim oluyordu kansizliktan kac defa bayildim bu yuzden doktorum kondom dedi ve kondomla bir sıkıntı yasamadik bu bebegime kadar yoksa afedersiniz bazilariniz yazmis gericekilme yöntemi mi diye asla degil o korunma yontemi değildir bana göre

Dogursanızda dogurmasanızda bugünler unutulmaz ayrilsaniz 2 çocuğa nasıl bakacaksınız ayrılmasanız adam bebeğinizi istemiyor,yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal .Eşiniz geri adım atsa bile yaptığı unutulurmu kalbiniz sogurmu dediklerini unutup eski halinize dönebilirmisiniz Allah vicdan merhamet versin eşinize.Istemiyorsa unu eleyip elegi duvara asacaktı. Yada çift koruma yapacaktınız.

Ne diyeceğimi bilemiyorum Allah yardimcin olsun Kocan anasina bacisina 200000 tl yi lönk diye verecegine cocuguna gelecek hazirlasaydi madem.Tam bir 🐮.Bu yolda yanlizmissin bak bak insan karısina boyle dermi kusura bakmayin sinirlendim.Siz ne istiyorsaniz onu yapin korkmayin orta da kalirim diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X