Eşim bebeğimi aldirmak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cenin derler, henüz bebek oluşmadı derler, birkaç hücreli bir organizma derler... Oysa bir kadın hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren onu yavrusu olarak kabul eder, kaç hücresi olduğunun önemi var sanki. İçimizde fiziksel olarak henüz tastamam bir bebek yoktur ama düşüncelerimizde onu çoktan kucağımıza almış da kokluyoruzdur. (herkes böyle olmak zorunda değil tabi, herkesin annelik yolculuğu farklı) Sen şimdi git bu kadına kürtaj ol de. Bence kürtajı eşinize yaptırın da, hayatınızdan aldırın. Böyle duygusal bir konuda ancak bu kadar ruhsuzca davranılabilir. Bebek istemiyordur, zorlanacağınızı düşünüyordur, anlaşılır ama artık ortada bir hamilelik var ve bu konu tehdit ve zorlamalarla çözülemez. Ben işin dini boyutuna da bakmam, dini olarak aldırmak uygun olsa ne olacak? Bakalım annenin ruhu, bedeni bunu kaldırabilecek mi? Eşinizin bunları düşünüp, hassas olması gerekirdi ama gerçekten ruhsuz bir kütükle evlisiniz. Zaten şartları belirtmiş; ya bebek ya evlilik diye. Bunu size söyleyebilen biriyle, bebeğinizi aldırıp, evli kalmaya devam etseniz de, kendisine bir sevgi, saygı duymaya devam edebilecek misiniz?

Son düzenleme:
Eşiniz gidip annesinden paralarını isteyeceği yerde bebeği aldır demesi çok zalimce zaten 2. Cocuk ne kadar harcama yapabilir ki. Bu kadar ruhsuz bi adamla evli olmanız çok acı sizin riskinizi ailesiyle paylaşmak yerine kendi minik ailesini düşünseydi keşke insanlar yıllarca cocuk hasreti çekerken bu devirde kolayca cocuk olmazken iyi düşünün bence benim eşim olsa silah zoruyla alırdı hakkını oyle kaynnayla gorumce dusman basina

Çok çok dini bilgisi olan adam her bebeğin kendi rizkiyla geleceğini bilir hamilesiniz şuan panikliyorsunuz ben istiyorum kıyamam diyeceksiniz rabbim koruduydunuz halde vermişse bundada vardır birşey sakin ha kıymayın vebalini odeyemezsiniz

10.haftaya kadar kürtaj olunabilir bilgisi hukuki bir bilgidir. Hukuk bu süreye kadar izin veriyor. Eşiniz yanlış biliyor.

Vucutla ilgili bir karar mi?
cocuk gelecek dunyaya farkinda misiniz bilmiyorum ama, sanki sac kesim modelinden ya da kola yapilan dovmeden bahsediyoruz

ahahaaa bu neyin duyarı? Kadın zaten kürtajın ruhsal olarak kadını etkilediğini yazmış. Vücut kelimesini kullandı diye ne hemen ruhsuz duygusuz gibi bi laf sokmaya girişiyorsun?
ayrıca kürtaj ruhsal etkileri de olan fiziksel bir işlem, kişinin bedenine işlem yapılıyor.

Sizin esiniz sahtekar bazi din adi altinda insanlari kandiran hocalardan farksiz isine gore fetva uyduruyo çok çok bilgiliymis

Ben anlamadım zaten 2. Çocuğu daha sonrasında istiyormuşsunuz o zaman biraz erken olmuş yani napalım olsun demesi gerekmez mi

Hiç hiç hiç istemeseniz o zaman adamın aldır demesini anlarım ama

arkada aile yok evde koca yok sahip çıkan.Yapacagin tek şey ise girip ayrılmak.O babalık yapmaz o çocuğa üzülen sen olursun

Bu konularda hep "kazayla" hamile kalınır.
Ama çevremde adam akıllı korunup ( spiral + hap ) hamile kalan kimse olmadı. En yakın kız arkadaşım 4 yıldır evli. Hap ile korunuyor hiç hamile kalmadı. Spiralle korunan da kalmadı. ( 6 ayda bir kontrol ettirir kayma var mı diye.) Bu kadar korunup da hamile kalmak kolay değil. Ki günümüzde ciddi oranda kısırlık sorunu var.
Ben ne sizin ne eşinizin korunduğunu sanmıyorum.
Tahminen geri çekilme metodu kullandınız.
Ee o bir doğum kontrol yöntemi değildir.
Burada O 123456789 kez yazıldı.
Sırf tepki çekmeyeyim diye kaza diyorsunuz.
Çocuk istemiyorsanız korunun.
Bunun spirali var, hormon iğnesi var; doğum kontrol hapı var.. Ayrıca oldu bir sorun. Ertesi gün hapı var.
Sizinki bile bile lades maalesef.
Çocuğunuzu doğurur musunuz doğurmaz mısınız tamamen sizin kararınız. O konuda yorum yapamam, bu konu beni aşar.
Ama bir daha hamile kalmamak için korunun korunun korunun.

Eşinizin çok çok dini bilgisi olduğunu yazmışsınız da var evet de yanlış bilgi malesef bebek rızkıyla gelir hem de fazlasıyla olan olmuş aldırmak olmaz tabi ki siz aldırmayın tabi ki Allah bir yol sunacaktır size kapılar açacaktır merak etmeyin şuan sınanıyorsunuz Allah yardımcınız olsun inşallah bebeğe kıymazsınız çünkü artık onun bir kalbi var

Katılıyorum size 4 sene korunduk eşimle hiç de öyle hamile falan kalmadım yani

Eşin tam anasının oğlu. Biri evladının maddi haklarını elinden alır diğeri yaşama hakkını elinden alıyor. Hadi dört beş çocuk olsa bir kez daha hamile kalsanız ah vah ederdik belki ama zaten ikinci bu zaten yavrunuz kardeş istiyor. Sanki dünyayı mı yiyecek maddi anlamda yetemezmiş annesine yeterken iyiydi.

Yuh ya...Kadın gaddar eşinin "cocugu aldırmazsan bu yolda yalnızsın" lafıyla zaten yıkılmış, hem hamile psikolojisi..Siz de burda korunsan kalmazdın, burda tepki çekmemek için boyle soyluyorsun diye bir de siz gaddarlık yapıyorsunuz...

Nerden biliyorsunuz yanında mıydınız ne şekilde oldugunu? Spral varken de hamile kalan duydum mesela...

Katılıyorum size 4 sene korunduk eşimle hiç de öyle hamile falan kalmadım yani
Kalınmıyor.
Hele hem eşin (prezervatif) hem sizin ( spiral + hap) korundugu durumda imkansıza yakın.
Illa ki istisna vardır. Ama kazayla dendiğinde bu forumda hep altından geri çekilme metodu denen o saçma şey çıkıyor.
Hiç şaşmıyor..

Valla bence eşinizle birlikte fetva hattını arayın(internette numarası vardır). Günah olduğunu o da duysun. Enayi gibi annesine kardeşine ev parası yedirmiş şimdi param yok diye çocuk istemiyor. Valla tanıdığım katolikler bile çocuk aldırmıyor günah diye...
Bence aldırmayın nasip olmazsa zaten düşer , nasibi varsa gelir. ..

çok acımasız yorumlar var konu sahibi hem hamile hem yalnız, bu yorumlar yardımcı olmayacak ki.... olan olmuş konu sahibi Allah o hödük eşine akıl fikir merhamet versin ne olmuş yani 3. 4. 5. çocuktan bahsetmiyoruz ya neyine yetemiyormuş, kıymayın ya ne yapılır nasıl ikna edilir bilmiyorum da Allah yardımcın olsun üzüldüm çok..

Pardon siz bana gaddar diyemezsiniz.
Ben mi gaddar oldum şimdi??
Spiralle Hamile kalan nasıl oluyor biliyor musunuz?
6 ayda bir onun kontrolüne gitmiyor. O sırada spiral kayıyor. Ve hop hamile.
Benim kuzenim 4 yıldır spiralle korunuyor. Hiç de Hamile kalmadı. Her 6 ayda bir düzenli doktoruna kontrol ettirir. Öyle spiral taktir yıllarca peşine düşme olayı yok. Tabi kadınlarımız kontrol ettirmiyor sonra hamile kalıyor. Sonra biz korunsaydin deyince gaddar oluyoruz.
Siz yanında miydiniz gördünüz mü 2 3 metodla korunduklarini ? Tövbe tövbe..
Bir daha bana gaddar derseniz sizi şikayet edeceğim.
Sizin haddiniz değil bana gaddar demek.
Eşi gibi gaddar dediniz ya pes..
Evet bu olayın tüm suçlusu gaddar (!) olan benim(!).

Son düzenleme:
Burada yakıcı yorum yapmak çok kolay, konusahibi gerçekten durumunuza çok üzüldüm, iki çocukla hiçbir yere sığamazsınız onu söyleyeyim..

Eşiniz çocuğu istemiyor diye daha önceki konuları açıp daha da germeniz size bir şey kazandırmıyor (hamilesiniz ne yapsanız yeridir o ayrı) sakince ve güzellikle eşinizi ikna etmeye bakın, yoksa işiniz çok zor..

ama ben olsam böyle bir durumda iki çocukla ortada kalmaktansa aldırır adamı boşar diğer çocuğuma da kendim bakardım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…