- 19 Mayıs 2020
- 46.470
- 207.892
-
- Konu Sahibi cevizreceli
Çünkü benimseyememiş, ailesinden görmüyor karısını. Sırf elalemin ağzı kapansın, sırf acaba adam gay mi demesinler diye evlenmiş.Konu sahibi vur ensesine al lokmasını tarzı davranmaya devam ederse asla boşanmaz evet. Ama bence herhangi bir boşanma durumuna karşı da önlem alıyor aynı zamanda. Konu sahibini zerre kadar benimsememiş görücü usulü evliliklerden hayır geldiğini düşünmüyorum. Arada doğru düzgün yaşanmışlık, duygusal bağ olmadan evlenildiği için çıkarlar devreye giriyor maalesef.
Eşinin lafını ailesine taşıyan kişiden eş olmaz. Önceki yorumumu ciddiye alın, gençken ayrılıp düzgün biriyle yuvanızı kurun, çocuğunuzla mutlu mesut kafaniz rahat yaşayın.Evet haklısınız yorum yapmamaliydim. Bunu öğrenmiş oldum. Ben ileride çocuğumun hakkını düşünüp demiştim. Çünkü o zamanlar çocuk düşünüyorduk. Aile durumlarımız arasında kültürel çok uçurum yok ama onların ailesi rahmetli dede köyde birkaç arsa bırakmış onları satıp mal mülk yapmışlar. O farklılık var. Benim ailem kendi yağında insanlar. Altın istemedim sadece tek taş istemiştim. Herkeste görüp hoşuma gittiği için. Avukata ben hiçbir zaman yatırım yapmayacağım deyince danıştım çünkü evli kalırsak beni de ilgilendiriyordu. Bir zaman istemezsin ama hiçbir şey istememek garip geldi bana. Ondan sordum. Bir de ailesine güvenmiyorum. Beni sevmiyorlar.
Bu dediğim lafı (iki kardeşsiniz bunu iyi düşündün mü demiştim tapu meselesinde) babasına söylemiş eşim. Bana düşman oldular ben paragöz biriymişim. Ondan da bana önyargıları var.
Evet kendisi de dediğine güya pişman olmuş. Çünkü aileler kendine denilenleri asla unutmuyor. O yüzden bana inanılmaz önyargıları var. Çocuk düşünmüyorum. Bile bile sorunlar varken çocuk sahibi olamam.Yatırım yapıyor olabilir. İhtimal dahilinde evet.Aaa cevizcim, sevgili kiz kardesim yaşıtız.
Ama donup ailesinin bilenecegini bile bile senin lafini aileye tasimasi cok yanlis, anladigim kadariyla esin ailesine cok bagimli. Lutfen yaşım gecti diye dusunup bu adama cocuk yapma. Belli ki sonradan gorme buldumcuk tipler, alma basina bela.
Sanirim bi mesajımı gormedin, esin bence senden bagimsiz hali hazirda yatirim yapıyor ve onlari babasinin ustune yapıyor.
bu evliliği sürdürmeye niyetli iseniz aklınızın köşesinde tutmanız gereken bir husus var. bu adam, sizi de bir yatırım aracı olarak görüyor. sizin eve maaşınız ve ev içi emek yoluyla yapmış olduğunuz katkıdan ötürü hayattaki yükünü oldukça hafifletti. bunu içinize sindirerek yaşamanız gerekir.Evet kendisi de dediğine güya pişman olmuş. Çünkü aileler kendine denilenleri asla unutmuyor. O yüzden bana inanılmaz önyargıları var. Çocuk düşünmüyorum. Bile bile sorunlar varken çocuk sahibi olamam.Yatırım yapıyor olabilir. İhtimal dahilinde evet.
Şuan mika raunun da dediği gibi bu okuduklarım şaka mı???? demek istiyorum. Arkadaşlar bu hukuki bilgileri kimden alıyorsunuz yapmayın kurban olayım ya. EŞ HER ZAMAN YASAL MİRASÇIDIR. İsterseniz bin sene cocugunuz olmasın. Eşiniz imzayı attıkdan 1 sn bile sonra ölse mirascısısınız. Kim sizi uyutuyor böyle ya. Her şekilde alırsınız sadece sizden mal kaçırmasına engel olun.Evet çocuğunuz olmazsa miras malı sizin yan soyunuz varsa ona geçiyormuş. Eşe kalmıyormuş. Çünkü kazanılmış hakmış, edinilmiş değil.
Şuan mika raunun da dediği gibi bu okuduklarım şaka mı???? demek istiyorum. Arkadaşlar bu hukuki bilgileri kimden alıyorsunuz yapmayın kurban olayım ya. EŞ HER ZAMAN MİRASÇIDIR. İsterseniz bin sene cocugunuz olmasın. Eşiniz imzayı attıkdan 1 sn bile sonra ölse mirascısısınız. Kim sizi uyutuyor böyle ya. Her şekilde alırsınız sadece sizden mal kaçırmasına engel olun.
Kişisel mallardan bahsediliyor anladım. Evet üstsoydan kalan miras kişisel mal oldugu için diğer eş hak iddia edemiyor. Ama bu sadece eşe ana babasından veya başka üstsoydan gelen miras için geçerli.Bahsettikleri şey o değil. Eşine ailesinden miras yoluyla gelen bir mal varsa eğer, eşin öldükten sonra eğer çocuğun varsa çocuğuna kalıyor, yoksa eşinin soyuna da miras düşüyor.
Kişisel mallardan bahsediliyor anladım. Evet üstsoydan kalan miras kişisel mal oldugu için diğer eş hak iddia edemiyor. Ama bu sadece eşe ana babasından veya başka üstsoydan gelen miras için geçerli.
Konu sahibine bence bu saatten sonra gizli birikim farz olmuş.Konu sahibinin eşi kendi üstüne mal yapmak istemiyor. Ev büyütülse bile babasının üstüne olacak. Yani babadan miras kalan evde yaşayacaklar. Bu durumda eşe bir şey olsa konu sahibi görümce veya yeğen ile kötü olacak.
Konuya sadece bu açıdan bakmıyorum. Diğer manevi tarafı içimde çözmeye çalışıyorum. Şu an benimde ona güvenim gitti. Şurada yaşayacağımız Allah bilir ama ortalama 75 yıl. Yarısından fazlası gitti zaten. Dünya malı için, mezarına götüremeyeceği mal için eşini bu kadar üzmesi beni çok yıprattı, güvenim cok kırıldı. Bunu çözmeye çalışıyorum.Mesele yatırım meselesi değil ki. Konuya neden sadece bu açıdan bakıyorsunuz? Sizinle ortak bir gelecek görmeyen biriyle evlilik sürdürüyorsunuz. Mesele bu.
Eşiniz bu durumda size nasıl paragöz diyor onu anlamadım. Bence paragöz kendisi. Ben calismiyorum. Esim benim fikrimi almadan eşya bile almaz eve. Kendi ailesinden ayrı bir yuva kurduğunu idrak edememiş Eşiniz. Ben sizin yerinizde olsam tek kuruş harcamazdim eveMerhaba herkese,
Bu siteyi arada takip ediyordum, bu konu için üye oldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eşimle severek 3 sene önce evlendik. İkimizin de ilk evliliği, ben 37 eşim 40 yaşında. Şu an çocuğumuz yok. Kayınpederim sağ olsun kira ödemeyelim diye kiradaki evini oturmamız için verdi, orada yaşıyoruz. Evliliğimin başında eşim; çocuk nasip olursa burayı satarız bende de birikmiş bekarlık param var üstüne koyar daha geniş bir ev alırız (3+1), ama ev babamın üstüne olur, tapu onun adına olur demişti. Bende tüm paranı, bekarlık birikimini vereceksin babanın tek çocuğu yok ablanda var, bunu düşündün mü demiştim. Bunu kendi tüm parasını katacağı için dedim, tapuda benim de hakkım olacak dese demezdim. Bu lafımdan dolayı paragöz ilan edildim. Boşanmadan döndük. Bana güvenmedi beni paracı, maddiyatçı olmakla suçladı. Üstüne şu an hiçbir mal olmamasına rağmen mal ayrılığı sözleşmesi yapalım dedi. Mal ayrılığı sözleşmesi yapmadık ama tamam demiştim, sırf paragöz olmadığımı kanıtlamak için o sözleşmeyi yapacaktım.
Geçen gün ileriki yıllarda ekonomi düzelirse ne yapabiliriz diye konu açılınca eşim; ben ilerisi için ev almayı düşünmüyorum, yatırımlık hiçbir şey almayacağım sen istersen kendi paranla ev al, bir şeye yatırım yap ben karışmam, seni engellemem diyor. Hiçbir yatırım yapmayacakmış. Bu oturduğumuz ev sanırım ona kalacak. Ablasına da diğer oturdukları ev kalacak. Evim zaten olacak diye baktığını hissediyorum. Bu arada ortak hesabımız, ortak kartımız yok. Herkesin maaşı kendinde olur, ortak giderler ikimiz tarafından ödenir. Geriye kalan miktar için ise herkes kendi karar verir. Ayrıca bekarlık parası, ablası ve babası ile ortak açtığı bir kasada duruyor. Benim birkaç düğün bileziğimin olduğu banka kasasına bekarlık parasını getirmedi. Bende teklif etmedim zaten. Ben ileride nasip olursa gücüm neye yeterse bir ev almak istiyorum. Tapusu üstüme olan 1 evim olsun istiyorum. Başkasının malına güvenmek fıtratımda yok hele ki eş ailesinin malına hiç güvenmiyorum. Dünyanın bin bir türlü hali var diye düşünüyorum. Sizden tavsiye istediğim konu şu; eşim bana ben hiç ev almayacağım, ileride ekonomi düzelse bile hiç yatırım yapmayı düşünmüyorum, sen istersen kendi paranla ev al, ben karışmam, seni engellemem diyerek ne demek istiyor? Tavsiye verir misiniz? Siz olsanız ne yapardınız?
Durum şöyle; eşimin babasının 2 evi var. Eğer miras durumuna kalırsa 1'i vasiyet yoluyla ömür boyu bakım sözleşmesi ile eşime kalacakmış. Diğer ev de ablasına kalacakmış. Buraya kadar sorun yok. Eşim bana benim bekarlık param var, onu da koyup babamın evini satıp daha geniş bir ev alabiliriz ama tapu babamın üstüne olacak dedi. Bende dedim ki babanın bir çocuğu daha var. Bunu düşündün mü dedim. Bundan sonra olay kötüleşiyor. Paragöz oldum, maddiyatçı oldum. Şimdi de ben hiçbir zaman yatırım yapmayacağım diyor. Ama sen istersen kendi adına yap engellemem diyor. Bununla ilgili tavsiye için konu açtım. Özetle durum maalesef bu.Şuan mika raunun da dediği gibi bu okuduklarım şaka mı???? demek istiyorum. Arkadaşlar bu hukuki bilgileri kimden alıyorsunuz yapmayın kurban olayım ya. EŞ HER ZAMAN YASAL MİRASÇIDIR. İsterseniz bin sene cocugunuz olmasın. Eşiniz imzayı attıkdan 1 sn bile sonra ölse mirascısısınız. Kim sizi uyutuyor böyle ya. Her şekilde alırsınız sadece sizden mal kaçırmasına engel olun.
Durum şöyle; eşimin babasının 2 evi var. Eğer miras durumuna kalırsa 1'i vasiyet yoluyla ömür boyu bakım sözleşmesi ile eşime kalacakmış. Diğer ev de ablasına kalacakmış. Buraya kadar sorun yok. Eşim bana benim bekarlık param var, onu da koyup babamın evini satıp daha geniş bir ev alabiliriz ama tapu babamın üstüne olacak dedi. Bende dedim ki babanın bir çocuğu daha var. Bunu düşündün mü dedim. Bundan sonra olay kötüleşiyor. Paragöz oldum, maddiyatçı oldum. Şimdi de ben hiçbir zaman yatırım yapmayacağım diyor. Ama sen istersen kendi adına yap engellemem diyor. Bununla ilgili tavsiye için konu açtım. Özetle durum maalesef bu.
Ben kendisiyle evlenmeden konuştum bunu, kayinaile ile elden ayaktan düşmedikleri müddetçe beraber yaşamam. Diğer türlü de tabi ki yardımcı olurum ama evde onlara yardım edecek biri olur paralı tutulur gerekirse 2 evin kira bedeli verilir bende manevi olarak ilgilenirim. Ama benim emeklilik için çalışmam gerek. Emeklilik hak edişim 60 yaşına doğru olacak daha 20 yılım var. Biliyor söyledim. Bunu kabul edemem ev ev üstüne olmaz.bakın buradaki noktayı ben mi atladım, yoksa belirtmediniz mi bilemiyorum ama "bakım" kısmı çok daha kötü. yaşlılara bakımı hiçbir zaman evdeki erkek vermeyeceğine göre kayınpederinizin bakımı da size ait.
Ben kendisiyle evlenmeden konuştum bunu, kayinaile ile elden ayaktan düşmedikleri müddetçe beraber yaşamam. Diğer türlü de tabi ki yardımcı olurum ama evde onlara yardım edecek biri olur paralı tutulur gerekirse 2 evin kira bedeli verilir bende manevi olarak ilgilenirim. Ama benim emeklilik için çalışmam gerek. Emeklilik hak edişim 60 yaşına doğru olacak daha 20 yılım var. Biliyor söyledim. Bunu kabul edemem ev ev üstüne olmaz.
Ne konuda anlamadım?bu kadar saf olmanıza inanamıyorum.
Ne konuda anlamadım?
siz istediğiniz kadar çalışma hayatınızı sürdürün. hangi para ile kayınpederinize bakım verileceğinizi sanıyorsunuz? yine de bakımına sizin maaşınız kanalıyla da katkınız olacak. yani boşanmanız ihtimalini göz önünde tutup evin giderleri için bile üçün, beşin hesabını yaparken eşiniz bundan birkaç sene sonra kayınpederinizin bakımı için maaşınızdan bir miktarı cımbızlayacak.
şimdiden "ama kendi anası babası bakıma muhtaç olsa ona da bakılacak" diyen hanımlar da kendilerini yormasınlar. bu ev meselesinde belli ki eşi ve kayınpederinin ortak bir kararı var. burada kadının geliri ve emeği üzerinden ince hesaplar yapan adamlar söz konusu. kadının anne ve babası ile aynı şartlar söz konusu değil.
ayrıca şunu belirtmek isterim ki, bakıcı tutulsa bile size yığınla ev işi düşecek. ben dediğimde daha da ısrarcıyım bu şartlarda. siz, eşiniz için tamına tamına bir yatırım aracısınız. evin giderlerini bölüşüyorsunuz, ev işlerini yapıyorsunuz, düzenli seks sağlıyorsunuz ve birkaç yıl sonra da babasına verilecek bakımı maddi ve manevi yükleneceksiniz.