tavsankulak_17
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 2 Ekim 2023
- 1.681
- 1.401
-
- Konu Sahibi cevizreceli
Evlilikte senin benim muhabbetlerinden haz etmiyorum. Eğer ailesiyle biz, eşiyle sen ben olacaksa evlenmesin. Karısına çocuğuna yatırım yapmak, bir şeyler bırakmaktan ne diye gocunuyor? Sanırım mal ayrılığı yapalım dediğinde buz gibi soğumuş olurdum. Yaklaşımları hiç hoş değil. Size alt tarafı bir evden dolayı paragöz muamelesi yapıyorsa demek ki size de güvenmiyor. Eşiyle mal ayrılığı yapmak isteyen çocuk da yapmasın. Ne münasebet? Çocuk isterken iyi ama eşiyle mal ayrılığı yapacakmış mış mış. E evlendiğim zaman düğün paralarının bir kısmı ile araba aldık eşimin üstüne. Hiç de aklıma gelmedi ya benim param, gideyim anamın üstüne olsun da boşanırsak eşime koklatmam diye. Böyle şeylerin muhabbetinin çok olması da insanların arasını açıyor zaten. Yeri geliyor bir karışlık yerin muhabbetinden akrabalar birbirine düşüyor. Boşanmaya niyetli mi evlenmiş eşiniz? Boşanırsam kadın evime konacak gözüyle bakıyor. Ama çocuk yapmak istiyor. Ne kadar itici.Merhaba herkese,
Bu siteyi arada takip ediyordum, bu konu için üye oldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eşimle severek 3 sene önce evlendik. İkimizin de ilk evliliği, ben 37 eşim 40 yaşında. Şu an çocuğumuz yok. Kayınpederim sağ olsun kira ödemeyelim diye kiradaki evini oturmamız için verdi, orada yaşıyoruz. Evliliğimin başında eşim; çocuk nasip olursa burayı satarız bende de birikmiş bekarlık param var üstüne koyar daha geniş bir ev alırız (3+1), ama ev babamın üstüne olur, tapu onun adına olur demişti. Bende tüm paranı, bekarlık birikimini vereceksin babanın tek çocuğu yok ablanda var, bunu düşündün mü demiştim. Bunu kendi tüm parasını katacağı için dedim, tapuda benim de hakkım olacak dese demezdim. Bu lafımdan dolayı paragöz ilan edildim. Boşanmadan döndük. Bana güvenmedi beni paracı, maddiyatçı olmakla suçladı. Üstüne şu an hiçbir mal olmamasına rağmen mal ayrılığı sözleşmesi yapalım dedi. Mal ayrılığı sözleşmesi yapmadık ama tamam demiştim, sırf paragöz olmadığımı kanıtlamak için o sözleşmeyi yapacaktım.
Geçen gün ileriki yıllarda ekonomi düzelirse ne yapabiliriz diye konu açılınca eşim; ben ilerisi için ev almayı düşünmüyorum, yatırımlık hiçbir şey almayacağım sen istersen kendi paranla ev al, bir şeye yatırım yap ben karışmam, seni engellemem diyor. Hiçbir yatırım yapmayacakmış. Bu oturduğumuz ev sanırım ona kalacak. Ablasına da diğer oturdukları ev kalacak. Evim zaten olacak diye baktığını hissediyorum. Bu arada ortak hesabımız, ortak kartımız yok. Herkesin maaşı kendinde olur, ortak giderler ikimiz tarafından ödenir. Geriye kalan miktar için ise herkes kendi karar verir. Ayrıca bekarlık parası, ablası ve babası ile ortak açtığı bir kasada duruyor. Benim birkaç düğün bileziğimin olduğu banka kasasına bekarlık parasını getirmedi. Bende teklif etmedim zaten. Ben ileride nasip olursa gücüm neye yeterse bir ev almak istiyorum. Tapusu üstüme olan 1 evim olsun istiyorum. Başkasının malına güvenmek fıtratımda yok hele ki eş ailesinin malına hiç güvenmiyorum. Dünyanın bin bir türlü hali var diye düşünüyorum. Sizden tavsiye istediğim konu şu; eşim bana ben hiç ev almayacağım, ileride ekonomi düzelse bile hiç yatırım yapmayı düşünmüyorum, sen istersen kendi paranla ev al, ben karışmam, seni engellemem diyerek ne demek istiyor? Tavsiye verir misiniz? Siz olsanız ne yapardınız?
Siz benim yerimde olsanız ne düşünürsünüz, yatırım yapabilirsin ama destek vermem deniyor. Tüm parasını babası üstüne olan eve yatıracak ama ben ev alırsam ortak olacak. İleride belki sadece benim emeğimde yeğeni bile söz sahibi olacak. Buradaki yorumlarda annenin, babanın üstüne malını yap diyen çıktı, haklı böyle demeleri ama ben daha onu düşünmüyorum. Onu yapacağıma boşanmak daha mantıklı olur çünkü.Konu sahibi de az değil.Kayınbaba öldü koca öldü kendini düşünüyor
Avukatı yanlış anlamissiniz. Mirasta her zaman sağ kalan eş pay alır. Altsoyla birlikte ise 1/4 ikinci derece ile birlikte yani kardeş ile birlikte ise 1/2 alır. Yani evin yarısı sizin olur. Çocuğunuz olursa 1/4u sizin 3/4u çocuğun olur. Ama tabi kardeş satim isteyebilir.Avukat tanıdığımın dediği; ev miras hükmünde gelip eşinin olacağı için ileride Allah korusun eşin senden önce vefat ederse; çocuğunuz yoksa miras malı çocuk olmadığı için alt soya geçemez, mirastan gelen mal olduğu için kök ailesinde yasayan birine yani bu durumda yeğenine vs geçer dedi.. Evet kayinpederim vasiyet hazırlamış şimdiden. Ben şu an birsey yapabilirim ama eşim destek olmayacağı için zorlanırım bir de bu dedikleri beni çok üzdü yoksa ben her evli çift gibi ileride iyi kötü bir evimiz olur beraber öderiz diye düşünmüştüm. Babasının evinin satılması üstüne para konulması fikri benim değil ben demedim. Babasının evine ev alana kadar otururuz diye bakıyordum ama fikrim çok değişti. Eşime şu an güvenemiyorum.
İşte öyle olmasın diye adam evi babasının üstüne yapacakmış ama sen al ev , alma demem demiş akıllı paşa kişisiEv,ha kendi üzerinize ha eşinizin üzerine olmuş ne farkeder sonuçta evlisiniz yine ikinizin sayılıyor
Ya bunu boyle dusunmeleri cok cirkin esinizin cocugunun olmama ihtimali var mi? Ne bilim cocugu olma ihtimali olan insan bunlarin hesap kitabini yapip karisinin arkasindan iş cevirmez sonucta sizede degil cocuguna kalacak işin sonunda gercekten daha sizi aailesi olarak gorememis buda yaşindan kaynakli diye dusunuyorum size kalicagina ablasinin cocuguna kalsin mantigindalar resmen cok uzucu sizin icin gercekten hakkinizda hayirlisi olsun eger bir mal edinirseniz sizde tapusunu anneniniz veya babaniz uzerine yapin derimAvukat tanıdığımın dediği; ev miras hükmünde gelip eşinin olacağı için ileride Allah korusun eşin senden önce vefat ederse; çocuğunuz yoksa miras malı çocuk olmadığı için alt soya geçemez, mirastan gelen mal olduğu için kök ailesinde yasayan birine yani bu durumda yeğenine vs geçer dedi.. Evet kayinpederim vasiyet hazırlamış şimdiden. Ben şu an birsey yapabilirim ama eşim destek olmayacağı için zorlanırım bir de bu dedikleri beni çok üzdü yoksa ben her evli çift gibi ileride iyi kötü bir evimiz olur beraber öderiz diye düşünmüştüm. Babasının evinin satılması üstüne para konulması fikri benim değil ben demedim. Babasının evine ev alana kadar otururuz diye bakıyordum ama fikrim çok değişti. Eşime şu an güvenemiyorum.
Hayir avukatin dedigi dogru taşinamaz mallarda miras ile gectiyse eger cocuk yoksa eşin hakki olmuyor kendi ailesine geciyor mal evlilik sonrasi miras olarak gelse bile bu boyle cocuk oldugunda sizin dediginiz gibi oluyorAvukatı yanlış anlamissiniz. Mirasta her zaman sağ kalan eş pay alır. Altsoyla birlikte ise 1/4 ikinci derece ile birlikte yani kardeş ile birlikte ise 1/2 alır. Yani evin yarısı sizin olur. Çocuğunuz olursa 1/4u sizin 3/4u çocuğun olur. Ama tabi kardeş satim isteyebilir.
Uff keşke evlenmeseydin bu iğrenç herifle. Bence de hemen bosan. Küçük hesaplar yapan küçük adamSiz benim yerimde olsanız ne düşünürsünüz, yatırım yapabilirsin ama destek vermem deniyor. Tüm parasını babası üstüne olan eve yatıracak ama ben ev alırsam ortak olacak. İleride belki sadece benim emeğimde yeğeni bile söz sahibi olacak. Buradaki yorumlarda annenin, babanın üstüne malını yap diyen çıktı, haklı böyle demeleri ama ben daha onu düşünmüyorum. Onu yapacağıma boşanmak daha mantıklı olur çünkü.
Kocası konu sahibine ben karışmam istersen kendi paranla git ev al diyormuşya ondan bahsediyorum kadın kendi üzerinede ev alsa kocası yine ortak görünecekİşte öyle olmasın diye adam evi babasının üstüne yapacakmış ama sen al ev , alma demem demiş akıllı paşa kişisi
Aynen, yukarıda bir üye yazmış, adamdaki kafa benim param benim , senin paran ikimizin kafası.Kocası konu sahibine ben karışmam istersen kendi paranla git ev al diyormuşya ondan bahsediyorum kadın kendi üzerinede ev alsa kocası yine ortak görünecek
Hicbir akli basinda insan zaten baskasinin mali icin hadi satalım buyutelim demez, haliyle konuyu sizin acmadiginizi bilerek yorum yaptim ben. Ustteki yorumumda da yazdim muhtemel olarak alacağınız evin parasi babasindan ve esinizin bekarliginda biriktirdigi paradan olacak, sizin 1 lira katkiniz yokken (düşüncenizi anladim ben esiniz magdur olmasin istemissiniz) yorum yapmamaliydiniz kesinlikle siz beni anlamissiniz bunu gorebiliyorum. Ama soyle düşünün artik esinizin para konusundaki durusunu öğrenmissiniz.Ev konusunu ben açmadım. Kendisi bu ev çocuk için küçük, ileride çocuk olursa zor olur diye kendisi dile getirdi bende yorum yaptım. Orada yorum yapmamın nedeni de tüm parasını da katmak istediğini ama evin babasi üstüne olacağını söyledi bende iki kardeşsiniz babanın üstüne olursa ileride hak kaybın olur diye yorum yaptım. Yoksa bu evi şu an babası satsa çıkın dese diyeceğim tek şey Allah razı olsun 3 sene oturduk, çok teşekkür ederiz hakkınızı helal edin olur. Evet miras konularında yorum bile yapmamak gerekmiş. Ama ben eşimin yerinde olsam bu kadar tepki göstermezdim hak kaybımı önlemeye çalışıyor diye düşünürdüm ondan çok üzüldüm.
Çok teşekkür ederim. Sanırım avukatsınız. Kardeş satım isterse oturulan ev aile konutu sayılabilir mi? En azından bir süre için?Avukatı yanlış anlamissiniz. Mirasta her zaman sağ kalan eş pay alır. Altsoyla birlikte ise 1/4 ikinci derece ile birlikte yani kardeş ile birlikte ise 1/2 alır. Yani evin yarısı sizin olur. Çocuğunuz olursa 1/4u sizin 3/4u çocuğun olur. Ama tabi kardeş satim isteyebilir.
Konu sahibi vur ensesine al lokmasını tarzı davranmaya devam ederse asla boşanmaz evet. Ama bence herhangi bir boşanma durumuna karşı da önlem alıyor aynı zamanda. Konu sahibini zerre kadar benimsememiş görücü usulü evliliklerden hayır geldiğini düşünmüyorum. Arada doğru düzgün yaşanmışlık, duygusal bağ olmadan evlenildiği için çıkarlar devreye giriyor maalesef.Boşanmayı düşündüğünü sanmıyorum adamın. Ben o adam olsam türlü abukluğuma katlanacak kadını bulunca boşamam. Adam ölüm durumunda ne karısı ne çocuğu zırnık alsın istemiyor. Hepsi babasına ve ablasına kalsın istiyor. Böyle de bir yöntem bulmuş.
Bu nasıl karı kocalik ben anlamadım siz sadece imza atmışsınız evlenmemissiniz senin paran benim param senin tapun benim tapum ilk olayda bende sizin gibi düşünür ve tepkimi sizin gibi verirdim bu durumda hatanizi göremedim ama sonrası bence eşiniz sizi bensememis sizin hayatınızda olan şeyler için yorumunuz olamaz mı bide paracisin nasıl diyor anlamadım yani çünkü mantıklı olan siizn soyledigi bence eşinizin ne dediğinden çok bu evlilik devam etmeli mi yada bu adama çocuk vermeli miyim diye düşününMerhaba herkese,
Bu siteyi arada takip ediyordum, bu konu için üye oldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eşimle severek 3 sene önce evlendik. İkimizin de ilk evliliği, ben 37 eşim 40 yaşında. Şu an çocuğumuz yok. Kayınpederim sağ olsun kira ödemeyelim diye kiradaki evini oturmamız için verdi, orada yaşıyoruz. Evliliğimin başında eşim; çocuk nasip olursa burayı satarız bende de birikmiş bekarlık param var üstüne koyar daha geniş bir ev alırız (3+1), ama ev babamın üstüne olur, tapu onun adına olur demişti. Bende tüm paranı, bekarlık birikimini vereceksin babanın tek çocuğu yok ablanda var, bunu düşündün mü demiştim. Bunu kendi tüm parasını katacağı için dedim, tapuda benim de hakkım olacak dese demezdim. Bu lafımdan dolayı paragöz ilan edildim. Boşanmadan döndük. Bana güvenmedi beni paracı, maddiyatçı olmakla suçladı. Üstüne şu an hiçbir mal olmamasına rağmen mal ayrılığı sözleşmesi yapalım dedi. Mal ayrılığı sözleşmesi yapmadık ama tamam demiştim, sırf paragöz olmadığımı kanıtlamak için o sözleşmeyi yapacaktım.
Geçen gün ileriki yıllarda ekonomi düzelirse ne yapabiliriz diye konu açılınca eşim; ben ilerisi için ev almayı düşünmüyorum, yatırımlık hiçbir şey almayacağım sen istersen kendi paranla ev al, bir şeye yatırım yap ben karışmam, seni engellemem diyor. Hiçbir yatırım yapmayacakmış. Bu oturduğumuz ev sanırım ona kalacak. Ablasına da diğer oturdukları ev kalacak. Evim zaten olacak diye baktığını hissediyorum. Bu arada ortak hesabımız, ortak kartımız yok. Herkesin maaşı kendinde olur, ortak giderler ikimiz tarafından ödenir. Geriye kalan miktar için ise herkes kendi karar verir. Ayrıca bekarlık parası, ablası ve babası ile ortak açtığı bir kasada duruyor. Benim birkaç düğün bileziğimin olduğu banka kasasına bekarlık parasını getirmedi. Bende teklif etmedim zaten. Ben ileride nasip olursa gücüm neye yeterse bir ev almak istiyorum. Tapusu üstüme olan 1 evim olsun istiyorum. Başkasının malına güvenmek fıtratımda yok hele ki eş ailesinin malına hiç güvenmiyorum. Dünyanın bin bir türlü hali var diye düşünüyorum. Sizden tavsiye istediğim konu şu; eşim bana ben hiç ev almayacağım, ileride ekonomi düzelse bile hiç yatırım yapmayı düşünmüyorum, sen istersen kendi paranla ev al, ben karışmam, seni engellemem diyerek ne demek istiyor? Tavsiye verir misiniz? Siz olsanız ne yapardınız?
Bu arada istediğiniz kadar tapu sizin üstünüze olsun diyelim bosanacaksiniz o tapuda %50 hisseleriniz olur bunu da söylemek istedimMerhaba herkese,
Evet haklısınız yorum yapmamaliydim. Bunu öğrenmiş oldum. Ben ileride çocuğumun hakkını düşünüp demiştim. Çünkü o zamanlar çocuk düşünüyorduk. Aile durumlarımız arasında kültürel çok uçurum yok ama onların ailesi rahmetli dede köyde birkaç arsa bırakmış onları satıp mal mülk yapmışlar. O farklılık var. Benim ailem kendi yağında insanlar. Altın istemedim sadece tek taş istemiştim. Herkeste görüp hoşuma gittiği için. Avukata ben hiçbir zaman yatırım yapmayacağım deyince danıştım çünkü evli kalırsak beni de ilgilendiriyordu. Bir zaman istemezsin ama hiçbir şey istememek garip geldi bana. Ondan sordum. Bir de ailesine güvenmiyorum. Beni sevmiyorlar.Hicbir akli basinda insan zaten baskasinin mali icin hadi satalım buyutelim demez, haliyle konuyu sizin acmadiginizi bilerek yorum yaptim ben. Ustteki yorumumda da yazdim muhtemel olarak alacağınız evin parasi babasindan ve esinizin bekarliginda biriktirdigi paradan olacak, sizin 1 lira katkiniz yokken (düşüncenizi anladim ben esiniz magdur olmasin istemissiniz) yorum yapmamaliydiniz kesinlikle siz beni anlamissiniz bunu gorebiliyorum. Ama soyle düşünün artik esinizin para konusundaki durusunu öğrenmissiniz.
Ama ben seyi merak ettim, sizin maaslariniz ve ailelerinizin maddi durumlari birbirinden cok mu farkli? Genelde maddiyati denk ailelerde bu tarz dusunceler yasanmaz. Siz evlenirken aileniz cok mu altin, taki, para vs istedi? Yani bi onyargi var gibi geldi bana.
Bir de sormayi unutmusum umarim gorursunuz, neden avukata danisma ihtiyaci duydunuz? (Miras konusunda avukatin yorumu dogru, miras hicbir zaman gelin ya da damada intikal etmez. Sizin cocugunuz olmazsa kiz kardese ve kiz kardesin cocuklarina kalir.)
Aaa cevizcim, sevgili kiz kardesim yaşıtız.Evet haklısınız yorum yapmamaliydim. Bunu öğrenmiş oldum. Ben ileride çocuğumun hakkını düşünüp demiştim. Çünkü o zamanlar çocuk düşünüyorduk. Aile durumlarımız arasında kültürel çok uçurum yok ama onların ailesi rahmetli dede köyde birkaç arsa bırakmış onları satıp mal mülk yapmışlar. O farklılık var. Benim ailem kendi yağında insanlar. Altın istemedim sadece tek taş istemiştim. Herkeste görüp hoşuma gittiği için. Avukata ben hiçbir zaman yatırım yapmayacağım deyince danıştım çünkü evli kalırsak beni de ilgilendiriyordu. Bir zaman istemezsin ama hiçbir şey istememek garip geldi bana. Ondan sordum. Bir de ailesine güvenmiyorum. Beni sevmiyorlar. Bu dediğim lafı
( iki kardeşsiniz bunu iyi düşündün mü demiştim tapu meselesinde) babasına söylemiş eşim. Bana düşman oldular ben paragöz biriymişim. Ondan da bana önyargıları var.