Eşim bana bu sözlerle ne demek istiyor? Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlilikte senin benim muhabbetlerinden haz etmiyorum. Eğer ailesiyle biz, eşiyle sen ben olacaksa evlenmesin. Karısına çocuğuna yatırım yapmak, bir şeyler bırakmaktan ne diye gocunuyor? Sanırım mal ayrılığı yapalım dediğinde buz gibi soğumuş olurdum. Yaklaşımları hiç hoş değil. Size alt tarafı bir evden dolayı paragöz muamelesi yapıyorsa demek ki size de güvenmiyor. Eşiyle mal ayrılığı yapmak isteyen çocuk da yapmasın. Ne münasebet? Çocuk isterken iyi ama eşiyle mal ayrılığı yapacakmış mış mış. E evlendiğim zaman düğün paralarının bir kısmı ile araba aldık eşimin üstüne. Hiç de aklıma gelmedi ya benim param, gideyim anamın üstüne olsun da boşanırsak eşime koklatmam diye. Böyle şeylerin muhabbetinin çok olması da insanların arasını açıyor zaten. Yeri geliyor bir karışlık yerin muhabbetinden akrabalar birbirine düşüyor. Boşanmaya niyetli mi evlenmiş eşiniz? Boşanırsam kadın evime konacak gözüyle bakıyor. Ama çocuk yapmak istiyor. Ne kadar itici.

Konu sahibi de az değil.Kayınbaba öldü koca öldü kendini düşünüyor
Siz benim yerimde olsanız ne düşünürsünüz, yatırım yapabilirsin ama destek vermem deniyor. Tüm parasını babası üstüne olan eve yatıracak ama ben ev alırsam ortak olacak. İleride belki sadece benim emeğimde yeğeni bile söz sahibi olacak. Buradaki yorumlarda annenin, babanın üstüne malını yap diyen çıktı, haklı böyle demeleri ama ben daha onu düşünmüyorum. Onu yapacağıma boşanmak daha mantıklı olur çünkü.

Avukatı yanlış anlamissiniz. Mirasta her zaman sağ kalan eş pay alır. Altsoyla birlikte ise 1/4 ikinci derece ile birlikte yani kardeş ile birlikte ise 1/2 alır. Yani evin yarısı sizin olur. Çocuğunuz olursa 1/4u sizin 3/4u çocuğun olur. Ama tabi kardeş satim isteyebilir.

Ya bunu boyle dusunmeleri cok cirkin esinizin cocugunun olmama ihtimali var mi? Ne bilim cocugu olma ihtimali olan insan bunlarin hesap kitabini yapip karisinin arkasindan iş cevirmez sonucta sizede degil cocuguna kalacak işin sonunda gercekten daha sizi aailesi olarak gorememis buda yaşindan kaynakli diye dusunuyorum size kalicagina ablasinin cocuguna kalsin mantigindalar resmen cok uzucu sizin icin gercekten hakkinizda hayirlisi olsun eger bir mal edinirseniz sizde tapusunu anneniniz veya babaniz uzerine yapin derim

Hayir avukatin dedigi dogru taşinamaz mallarda miras ile gectiyse eger cocuk yoksa eşin hakki olmuyor kendi ailesine geciyor mal evlilik sonrasi miras olarak gelse bile bu boyle cocuk oldugunda sizin dediginiz gibi oluyor

Uff keşke evlenmeseydin bu iğrenç herifle. Bence de hemen bosan. Küçük hesaplar yapan küçük adam

İşte öyle olmasın diye adam evi babasının üstüne yapacakmış ama sen al ev , alma demem demiş akıllı paşa kişisi
Kocası konu sahibine ben karışmam istersen kendi paranla git ev al diyormuşya ondan bahsediyorum kadın kendi üzerinede ev alsa kocası yine ortak görünecek

Tek bişey söylemek için geldim madem böyle bi kocanız var, bigun ev alırsanız da kendi adınıza almayın. Ya da önce mal ayrılığı sözleşmesini yapın öyle alın. Yarın öbür gün boşanırsaniz utanmadan pay ister.

Kocası konu sahibine ben karışmam istersen kendi paranla git ev al diyormuşya ondan bahsediyorum kadın kendi üzerinede ev alsa kocası yine ortak görünecek
Aynen, yukarıda bir üye yazmış, adamdaki kafa benim param benim , senin paran ikimizin kafası.

Hicbir akli basinda insan zaten baskasinin mali icin hadi satalım buyutelim demez, haliyle konuyu sizin acmadiginizi bilerek yorum yaptim ben. Ustteki yorumumda da yazdim muhtemel olarak alacağınız evin parasi babasindan ve esinizin bekarliginda biriktirdigi paradan olacak, sizin 1 lira katkiniz yokken (düşüncenizi anladim ben esiniz magdur olmasin istemissiniz) yorum yapmamaliydiniz kesinlikle siz beni anlamissiniz bunu gorebiliyorum. Ama soyle düşünün artik esinizin para konusundaki durusunu öğrenmissiniz.

Ama ben seyi merak ettim, sizin maaslariniz ve ailelerinizin maddi durumlari birbirinden cok mu farkli? Genelde maddiyati denk ailelerde bu tarz dusunceler yasanmaz. Siz evlenirken aileniz cok mu altin, taki, para vs istedi? Yani bi onyargi var gibi geldi bana.

Bir de sormayi unutmusum umarim gorursunuz, neden avukata danisma ihtiyaci duydunuz? (Miras konusunda avukatin yorumu dogru, miras hicbir zaman gelin ya da damada intikal etmez. Sizin cocugunuz olmazsa kiz kardese ve kiz kardesin cocuklarina kalir.)

Çok teşekkür ederim. Sanırım avukatsınız. Kardeş satım isterse oturulan ev aile konutu sayılabilir mi? En azından bir süre için?

Bu nasıl adam ya... Sizi eşinize karşı kışkırtmış olmayayım da iğrenç, başka kelam bulamadım kusura bakmayın. Bu adama tek kuruş para harcamayın. Mal edinirseniz de başkasının üzerine yapın yada yukarıda dendiği gibi mal ayrılığı sözleşmesi yapıp öyle alın. Ayrıca takıların olduğu kasanın erişimi sadece sizde olsun. Takılar sizin.
Bu karakterde bir insanın başka falsoları da vardır. Boşansanız kimse niye boşandın demez.

Konu sahibi vur ensesine al lokmasını tarzı davranmaya devam ederse asla boşanmaz evet. Ama bence herhangi bir boşanma durumuna karşı da önlem alıyor aynı zamanda. Konu sahibini zerre kadar benimsememiş görücü usulü evliliklerden hayır geldiğini düşünmüyorum. Arada doğru düzgün yaşanmışlık, duygusal bağ olmadan evlenildiği için çıkarlar devreye giriyor maalesef.

Bu nasıl karı kocalik ben anlamadım siz sadece imza atmışsınız evlenmemissiniz senin paran benim param senin tapun benim tapum ilk olayda bende sizin gibi düşünür ve tepkimi sizin gibi verirdim bu durumda hatanizi göremedim ama sonrası bence eşiniz sizi bensememis sizin hayatınızda olan şeyler için yorumunuz olamaz mı bide paracisin nasıl diyor anlamadım yani çünkü mantıklı olan siizn soyledigi bence eşinizin ne dediğinden çok bu evlilik devam etmeli mi yada bu adama çocuk vermeli miyim diye düşünün

Bu arada istediğiniz kadar tapu sizin üstünüze olsun diyelim bosanacaksiniz o tapuda %50 hisseleriniz olur bunu da söylemek istedim

Evet haklısınız yorum yapmamaliydim. Bunu öğrenmiş oldum. Ben ileride çocuğumun hakkını düşünüp demiştim. Çünkü o zamanlar çocuk düşünüyorduk. Aile durumlarımız arasında kültürel çok uçurum yok ama onların ailesi rahmetli dede köyde birkaç arsa bırakmış onları satıp mal mülk yapmışlar. O farklılık var. Benim ailem kendi yağında insanlar. Altın istemedim sadece tek taş istemiştim. Herkeste görüp hoşuma gittiği için. Avukata ben hiçbir zaman yatırım yapmayacağım deyince danıştım çünkü evli kalırsak beni de ilgilendiriyordu. Bir zaman istemezsin ama hiçbir şey istememek garip geldi bana. Ondan sordum. Bir de ailesine güvenmiyorum. Beni sevmiyorlar.
Bu dediğim lafı (iki kardeşsiniz bunu iyi düşündün mü demiştim tapu meselesinde) babasına söylemiş eşim. Bana düşman oldular ben paragöz biriymişim. Ondan da bana önyargıları var.

Aaa cevizcim, sevgili kiz kardesim yaşıtız.

Ama donup ailesinin bilenecegini bile bile senin lafini aileye tasimasi cok yanlis, anladigim kadariyla esin ailesine cok bagimli. Lutfen yaşım gecti diye dusunup bu adama cocuk yapma. Belli ki sonradan gorme buldumcuk tipler, alma basina bela.

Sanirim bi mesajımı gormedin, esin bence senden bagimsiz hali hazirda yatirim yapıyor ve onlari babasinin ustune yapıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…