- 4 Eylül 2018
- 18.739
- 72.069
-
- Konu Sahibi cevizreceli
Bu adamla hala ileriyi düşünüyorsunuz yani ?Ona göre şekillenecek. Bu fikri devam ederse ortak yatırım yapmak istemiyorum. Bir de benim ev almak isteme nedenim şu, avukat bir tanıdığıma sordum. Eğer çocuğumuz olmazsa babasının evi yan soya yani yeğenine geçecek. Benim ileride oturma hakkım bile olmayacakmış. Yeğeni istediği an evi satıp beni çıkarabilir. O yüzden ileride zor durumda kalmamak için başımı sokacağım bir evim olmalı. Ama bu durumda da ortak yatırım yapmak istemiyorum. Kafam çok karışık.
Merhaba herkese,
Bu siteyi arada takip ediyordum, bu konu için üye oldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eşimle severek 3 sene önce evlendik. İkimizin de ilk evliliği, ben 37 eşim 40 yaşında. Şu an çocuğumuz yok. Kayınpederim sağ olsun kira ödemeyelim diye kiradaki evini oturmamız için verdi, orada yaşıyoruz. Evliliğimin başında eşim; çocuk nasip olursa burayı satarız bende de birikmiş bekarlık param var üstüne koyar daha geniş bir ev alırız (3+1), ama ev babamın üstüne olur, tapu onun adına olur demişti. Bende tüm paranı, bekarlık birikimini vereceksin babanın tek çocuğu yok ablanda var, bunu düşündün mü demiştim. Bunu kendi tüm parasını katacağı için dedim, tapuda benim de hakkım olacak dese demezdim. Bu lafımdan dolayı paragöz ilan edildim. Boşanmadan döndük. Bana güvenmedi beni paracı, maddiyatçı olmakla suçladı. Üstüne şu an hiçbir mal olmamasına rağmen mal ayrılığı sözleşmesi yapalım dedi. Mal ayrılığı sözleşmesi yapmadık ama tamam demiştim, sırf paragöz olmadığımı kanıtlamak için o sözleşmeyi yapacaktım.
Geçen gün ileriki yıllarda ekonomi düzelirse ne yapabiliriz diye konu açılınca eşim; ben ilerisi için ev almayı düşünmüyorum, yatırımlık hiçbir şey almayacağım sen istersen kendi paranla ev al, bir şeye yatırım yap ben karışmam, seni engellemem diyor. Hiçbir yatırım yapmayacakmış. Bu oturduğumuz ev sanırım ona kalacak. Ablasına da diğer oturdukları ev kalacak. Evim zaten olacak diye baktığını hissediyorum. Bu arada ortak hesabımız, ortak kartımız yok. Herkesin maaşı kendinde olur, ortak giderler ikimiz tarafından ödenir. Geriye kalan miktar için ise herkes kendi karar verir. Ayrıca bekarlık parası, ablası ve babası ile ortak açtığı bir kasada duruyor. Benim birkaç düğün bileziğimin olduğu banka kasasına bekarlık parasını getirmedi. Bende teklif etmedim zaten. Ben ileride nasip olursa gücüm neye yeterse bir ev almak istiyorum. Tapusu üstüme olan 1 evim olsun istiyorum. Başkasının malına güvenmek fıtratımda yok hele ki eş ailesinin malına hiç güvenmiyorum. Dünyanın bin bir türlü hali var diye düşünüyorum. Sizden tavsiye istediğim konu şu; eşim bana ben hiç ev almayacağım, ileride ekonomi düzelse bile hiç yatırım yapmayı düşünmüyorum, sen istersen kendi paranla ev al, ben karışmam, seni engellemem diyerek ne demek istiyor? Tavsiye verir misiniz? Siz olsanız ne yapardınız?
Nikahı da onlarla kıysın o zaman. Cezai ehliyeti olmamalı böylelerinin, şahitliği geçerli olmamalı mahkemede.Adam ölüm durumunda ne karısı ne çocuğu zırnık alsın istemiyor. Hepsi babasına ve ablasına kalsın istiyor.
Konu sahibi de az değil.Kayınbaba öldü koca öldü kendini düşünüyorBurayı anlamadım, babasına bir şey olursa ev eşinize kalmıyor mu?
Valla belki linçleneceğim bu dediğim için olsun sıkıntı değil. Öyle bir şey olsa yapar bunun gibiler. Yatmak için bir kadına ihtiyacı olduğundan evleniyorlar, elalem bu yaşa kadar sap kaldı zürriyeti bitti demesin diye evleniyorlar.Nikahı da onlarla kıysın o zaman. Cezai ehliyeti olmamalı böylelerinin, şahitliği geçerli olmamalı mahkemede.
Avukat tanıdığımın dediği; ev miras hükmünde gelip eşinin olacağı için ileride Allah korusun eşin senden önce vefat ederse; çocuğunuz yoksa miras malı çocuk olmadığı için alt soya geçemez, mirastan gelen mal olduğu için kök ailesinde yasayan birine yani bu durumda yeğenine vs geçer dedi.. Evet kayinpederim vasiyet hazırlamış şimdiden. Ben şu an birsey yapabilirim ama eşim destek olmayacağı için zorlanırım bir de bu dedikleri beni çok üzdü yoksa ben her evli çift gibi ileride iyi kötü bir evimiz olur beraber öderiz diye düşünmüştüm. Babasının evinin satılması üstüne para konulması fikri benim değil ben demedim. Babasının evine ev alana kadar otururuz diye bakıyordum ama fikrim çok değişti. Eşime şu an güvenemiyorum.Burayı anlamadım, babasına bir şey olursa ev eşinize kalmıyor mu? Vasiyet yazmış bu ev oğlumun diye? Sizin ev alacak durumunuz, yani birikmişiniz ve kredi çekme imkanınız var mı?
Ya isterse iki tarafın da yalıları köşkleri olsun, böyle pazarlık varsa evlilik - eş olma yoktur. Saygı sevgi hak getire. Bu adam çocuk da istemez evi kaptırırım diye. Malesef yanlış bir evlilik yapmışsınız, böyle devamlı diken üstünde oturmaktansa bekar kalmayı tercih ederim.
Diğer yorumları okumadım tam da yazdığım şeyin benzeri fikirlerValla belki linçleneceğim bu dediğim için olsun sıkıntı değil. Öyle bir şey olsa yapar bunun gibiler. Yatmak için bir kadına ihtiyacı olduğundan evleniyorlar, elalem bu yaşa kadar sap kaldı zürriyeti bitti demesin diye evleniyorlar.
Merhaba herkese,
Bu siteyi arada takip ediyordum, bu konu için üye oldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eşimle severek 3 sene önce evlendik. İkimizin de ilk evliliği, ben 37 eşim 40 yaşında. Şu an çocuğumuz yok. Kayınpederim sağ olsun kira ödemeyelim diye kiradaki evini oturmamız için verdi, orada yaşıyoruz. Evliliğimin başında eşim; çocuk nasip olursa burayı satarız bende de birikmiş bekarlık param var üstüne koyar daha geniş bir ev alırız (3+1), ama ev babamın üstüne olur, tapu onun adına olur demişti. Bende tüm paranı, bekarlık birikimini vereceksin babanın tek çocuğu yok ablanda var, bunu düşündün mü demiştim. Bunu kendi tüm parasını katacağı için dedim, tapuda benim de hakkım olacak dese demezdim. Bu lafımdan dolayı paragöz ilan edildim. Boşanmadan döndük. Bana güvenmedi beni paracı, maddiyatçı olmakla suçladı. Üstüne şu an hiçbir mal olmamasına rağmen mal ayrılığı sözleşmesi yapalım dedi. Mal ayrılığı sözleşmesi yapmadık ama tamam demiştim, sırf paragöz olmadığımı kanıtlamak için o sözleşmeyi yapacaktım.
Geçen gün ileriki yıllarda ekonomi düzelirse ne yapabiliriz diye konu açılınca eşim; ben ilerisi için ev almayı düşünmüyorum, yatırımlık hiçbir şey almayacağım sen istersen kendi paranla ev al, bir şeye yatırım yap ben karışmam, seni engellemem diyor. Hiçbir yatırım yapmayacakmış. Bu oturduğumuz ev sanırım ona kalacak. Ablasına da diğer oturdukları ev kalacak. Evim zaten olacak diye baktığını hissediyorum. Bu arada ortak hesabımız, ortak kartımız yok. Herkesin maaşı kendinde olur, ortak giderler ikimiz tarafından ödenir. Geriye kalan miktar için ise herkes kendi karar verir. Ayrıca bekarlık parası, ablası ve babası ile ortak açtığı bir kasada duruyor. Benim birkaç düğün bileziğimin olduğu banka kasasına bekarlık parasını getirmedi. Bende teklif etmedim zaten. Ben ileride nasip olursa gücüm neye yeterse bir ev almak istiyorum. Tapusu üstüme olan 1 evim olsun istiyorum. Başkasının malına güvenmek fıtratımda yok hele ki eş ailesinin malına hiç güvenmiyorum. Dünyanın bin bir türlü hali var diye düşünüyorum. Sizden tavsiye istediğim konu şu; eşim bana ben hiç ev almayacağım, ileride ekonomi düzelse bile hiç yatırım yapmayı düşünmüyorum, sen istersen kendi paranla ev al, ben karışmam, seni engellemem diyerek ne demek istiyor? Tavsiye verir misiniz? Siz olsanız ne yapardınız?
Ya beni yanlis anlamayin ama, bu kadar paragoz adam ablayla da ortak is tutmaz, muhtemelen esinizin bes kurus birikmisi yok. Bekarlik birikimimim dedigi sey muhtemelen size hava atmak icin uydurdugu yalanlardan ibaret.Görücü usulü tanıştık. Parasini bankada tutmuyor, ablasi ve babasıyla ortak kasaları var orada. Ve kasa ablasının üzerine. Vefat ederse bana oradaki kalmaz kasa onun üstüne değil. Evet hiçbir yatırım yapmayacakmış. Ama sen alabilirsin diyor destek veririm de demiyor şaka gibi.
Meblağ sormadım ama bir tahminim var. Hiç görmedim kasa ablasının üstüne. Haklısınız Dolar yapmış olabilir.Değer kaybı falan yoktur, size öyle yansıtıyordur. Gözünüzle gördünüz mü kasadaki parayı? Atla deve değil nakit parayı dövize veya altına çevirmek.
Ev konusunu ben açmadım. Kendisi bu ev çocuk için küçük, ileride çocuk olursa zor olur diye kendisi dile getirdi bende yorum yaptım. Orada yorum yapmamın nedeni de tüm parasını da katmak istediğini ama evin babasi üstüne olacağını söyledi bende iki kardeşsiniz babanın üstüne olursa ileride hak kaybın olur diye yorum yaptım. Yoksa bu evi şu an babası satsa çıkın dese diyeceğim tek şey Allah razı olsun 3 sene oturduk, çok teşekkür ederiz hakkınızı helal edin olur. Evet miras konularında yorum bile yapmamak gerekmiş. Ama ben eşimin yerinde olsam bu kadar tepki göstermezdim hak kaybımı önlemeye çalışıyor diye düşünürdüm ondan çok üzüldüm.Oturdugunuz evin satilip adamin bekarken biriktirdiği parayi da ustune koyarak ev almasi aslinda sadece adami ilgilendirirdi. Keske buna yorum yapmasaydıniz. Yani esinizin alacagi evin buyuk bi kismi babasinin emegiyle alinan evin satilmasiyla elde edilecek para, geri kalani esinizin kendi birikimi.
Bu parayi ister yakar, ister ailesine saçar, cunku siz yokmussunuz bu para birikirken. Ha haksiz degilsiniz, siz o donem cocugum olacak mali bolunmesin diye dusunmussunuz ama iste bu konularda yorum yapmak cok riskli. Ama bi acidan da iyiki bu yorum yapilmis ki esinizin para konusundaki dikenlerini gormus oldunuz.
Esinizin ne anlatmaya calistigina gelince, muhtemelen sizden bagimsiz yatirimlar yapip babasinin ustune aliyor bu yatirimlari...
Siz evin masraflarini esinizin karsilayacagi sizin birikim yapacaginiz bir duzen olusturun tez vakitte.
Ek: sadece sizin ilk mesajinizi okuyarak yorum yaptim.
Avukat tanıdığımın dediği; ev miras hükmünde gelip eşinin olacağı için ileride Allah korusun eşin senden önce vefat ederse; çocuğunuz yoksa miras malı çocuk olmadığı için alt soya geçemez, mirastan gelen mal olduğu için kök ailesinde yasayan birine yani bu durumda yeğenine vs geçer dedi.. Evet kayinpederim vasiyet hazırlamış şimdiden. Ben şu an birsey yapabilirim ama eşim destek olmayacağı için zorlanırım bir de bu dedikleri beni çok üzdü yoksa ben her evli çift gibi ileride iyi kötü bir evimiz olur beraber öderiz diye düşünmüştüm. Babasının evinin satılması üstüne para konulması fikri benim değil ben demedim. Babasının evine ev alana kadar otururuz diye bakıyordum ama fikrim çok değişti. Eşime şu an güvenemiyorum.
Evet çocuğunuz olmazsa miras malı sizin yan soyunuz varsa ona geçiyormuş. Eşe kalmıyormuş. Çünkü kazanılmış hakmış, edinilmiş değil.Kendine bişet olursa ev yeğenine kalacak ne demek çocuğunuz olmazsa,şaka gibi net boşardım bu adamı
Aynen evet yatmak için bir kadına ihtiyaç var, başka bir beklenti yok evlilikten yana bunların gözünde. evlilikte erkeğin tek yükümlülüğü cinselliği sağlamak sanıyorlar.Valla belki linçleneceğim bu dediğim için olsun sıkıntı değil. Öyle bir şey olsa yapar bunun gibiler. Yatmak için bir kadına ihtiyacı olduğundan evleniyorlar, elalem bu yaşa kadar sap kaldı zürriyeti bitti demesin diye evleniyorlar.