- 11 Eylül 2015
- 3.268
- 12.534
-
- Konu Sahibi cevizreceli
Ben kendisiyle evlenmeden konuştum bunu, kayinaile ile elden ayaktan düşmedikleri müddetçe beraber yaşamam. Diğer türlü de tabi ki yardımcı olurum ama evde onlara yardım edecek biri olur paralı tutulur gerekirse 2 evin kira bedeli verilir bende manevi olarak ilgilenirim. Ama benim emeklilik için çalışmam gerek. Emeklilik hak edişim 60 yaşına doğru olacak daha 20 yılım var. Biliyor söyledim. Bunu kabul edemem ev ev üstüne olmaz.
Altın veya döviz almanızı ve biriktirmenizi öneriyorum. Bankada kasa açmayın veya borsaya oynamayın resmi olmasın. Bu kafadaki biri zaten planı kurmuş demektir. Ve nacizane asla hamile kalmayın . Ha bu arada ömür boyu bakım sözleşmesine siz itiraz edebilirsiniz sanırım eşi olarak. Konu ile alakalı bilgilerim net ve taze değil.Durum şöyle; eşimin babasının 2 evi var. Eğer miras durumuna kalırsa 1'i vasiyet yoluyla ömür boyu bakım sözleşmesi ile eşime kalacakmış. Diğer ev de ablasına kalacakmış. Buraya kadar sorun yok. Eşim bana benim bekarlık param var, onu da koyup babamın evini satıp daha geniş bir ev alabiliriz ama tapu babamın üstüne olacak dedi. Bende dedim ki babanın bir çocuğu daha var. Bunu düşündün mü dedim. Bundan sonra olay kötüleşiyor. Paragöz oldum, maddiyatçı oldum. Şimdi de ben hiçbir zaman yatırım yapmayacağım diyor. Ama sen istersen kendi adına yap engellemem diyor. Bununla ilgili tavsiye için konu açtım. Özetle durum maalesef bu.
Sende mal ayrılığı sözleşmesi imzalatmadan ev alma. Ev senin adına olsa bile boşanma durumunda yarısını mahkeme eşine veriyor. Eşinin kafasının bi köşesinde boşanma var bence. Sende adımlarını sağlam at. Paranı ona yedirme Düğün takınız kendi elinde tut ,bozdurma .yaptığın ödemeleri dekontlu yap ,elinde belge her zaman olsun. Uyanık ol.Merhaba herkese,
Bu siteyi arada takip ediyordum, bu konu için üye oldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eşimle severek 3 sene önce evlendik. İkimizin de ilk evliliği, ben 37 eşim 40 yaşında. Şu an çocuğumuz yok. Kayınpederim sağ olsun kira ödemeyelim diye kiradaki evini oturmamız için verdi, orada yaşıyoruz. Evliliğimin başında eşim; çocuk nasip olursa burayı satarız bende de birikmiş bekarlık param var üstüne koyar daha geniş bir ev alırız (3+1), ama ev babamın üstüne olur, tapu onun adına olur demişti. Bende tüm paranı, bekarlık birikimini vereceksin babanın tek çocuğu yok ablanda var, bunu düşündün mü demiştim. Bunu kendi tüm parasını katacağı için dedim, tapuda benim de hakkım olacak dese demezdim. Bu lafımdan dolayı paragöz ilan edildim. Boşanmadan döndük. Bana güvenmedi beni paracı, maddiyatçı olmakla suçladı. Üstüne şu an hiçbir mal olmamasına rağmen mal ayrılığı sözleşmesi yapalım dedi. Mal ayrılığı sözleşmesi yapmadık ama tamam demiştim, sırf paragöz olmadığımı kanıtlamak için o sözleşmeyi yapacaktım.
Geçen gün ileriki yıllarda ekonomi düzelirse ne yapabiliriz diye konu açılınca eşim; ben ilerisi için ev almayı düşünmüyorum, yatırımlık hiçbir şey almayacağım sen istersen kendi paranla ev al, bir şeye yatırım yap ben karışmam, seni engellemem diyor. Hiçbir yatırım yapmayacakmış. Bu oturduğumuz ev sanırım ona kalacak. Ablasına da diğer oturdukları ev kalacak. Evim zaten olacak diye baktığını hissediyorum. Bu arada ortak hesabımız, ortak kartımız yok. Herkesin maaşı kendinde olur, ortak giderler ikimiz tarafından ödenir. Geriye kalan miktar için ise herkes kendi karar verir. Ayrıca bekarlık parası, ablası ve babası ile ortak açtığı bir kasada duruyor. Benim birkaç düğün bileziğimin olduğu banka kasasına bekarlık parasını getirmedi. Bende teklif etmedim zaten. Ben ileride nasip olursa gücüm neye yeterse bir ev almak istiyorum. Tapusu üstüme olan 1 evim olsun istiyorum. Başkasının malına güvenmek fıtratımda yok hele ki eş ailesinin malına hiç güvenmiyorum. Dünyanın bin bir türlü hali var diye düşünüyorum. Sizden tavsiye istediğim konu şu; eşim bana ben hiç ev almayacağım, ileride ekonomi düzelse bile hiç yatırım yapmayı düşünmüyorum, sen istersen kendi paranla ev al, ben karışmam, seni engellemem diyerek ne demek istiyor? Tavsiye verir misiniz? Siz olsanız ne yapardınız?
Teşekkür ederim. Kasamiz var ama ikimiz adına. Anahtarı bende. Peki kendi kök ailemin üstüne evlilik birliğinde bir taşınmaz alsam mal kaçırma olur mu? Ömür boyu bakım sözleşmesi nedir bilmiyorum ben yapmadım. Gelinleri olarak benim onun üst soyuna bakma yükümlülüğüm yok değil mi? Olmamasi lazım.Altın veya döviz almanızı ve biriktirmenizi öneriyorum. Bankada kasa açmayın veya borsaya oynamayın resmi olmasın. Bu kafadaki biri zaten planı kurmuş demektir. Ve nacizane asla hamile kalmayın . Ha bu arada ömür boyu bakım sözleşmesine siz itiraz edebilirsiniz sanırım eşi olarak. Konu ile alakalı bilgilerim net ve taze değil.
Düğün takılarım ziynet formunda. Hiçbirini vermeyi düşünmüyorum. İsteyemez diye biliyorum. Düğün takıları geline ait diye duymuştum. Şu durumda ev değil ev kapısı bile almam. Kendi parasına bekarlık parası deyip hiçbir olaya katmiyor. Bende ortak mala bu durumda girmeyi düşünmüyorum.Sende mal ayrılığı sözleşmesi imzalatmadan ev alma. Ev senin adına olsa bile boşanma durumunda yarısını mahkeme eşine veriyor. Eşinin kafasının bi köşesinde boşanma var bence. Sende adımlarını sağlam at. Paranı ona yedirme Düğün takınız kendi elinde tut ,bozdurma .yaptığın ödemeleri dekontlu yap ,elinde belge her zaman olsun. Uyanık ol.
Kasa olayı kötü olmuş. Siz bundan sonra kasaya ekleme yapmayın sakın. Boşanma mevzuları konuşulmaya başladıgı an evdeki altınlarınızı kıymetli ziynetlerinizi alın habersiz. Kendi kök ailenizin üzerine onun haberi olmadan birşey alırsanız sorun olmaz ama bu alımı onun duymaması ve şüphelenmemesi lazım. İkinci bir handikapta herşey biterse ailenizden o evi geri alabilecek misiniz? Bazen kötü niyetli davranabiliyor ebeveynler . Bu konuda güveniyor musunuz üzerine mal yapacağınız ana baba kardeşe. Evi üzerine alacak kişinin ölmesi durumunda malın size intikal edeceğine dair miras sözleşmesi yaptırın artık ev kim üzerine olacaksa. Üçüncüsü siz kv ve kp ye kanunen bakmak zorunda değilsiniz. Zaten itiraz ederseniz şu şekilde ilerler eşinizle evinize giren ortak kazancın onun ebeveynine harcanması ile sizin mali olarak zora düşmeniz iddiasında bulunarak. Ama tabi hala karı koca iken ve sizi malgöz olmakla suçlarken cok zor. Siz iyisimi gizliden altınları paraları istifleyin. Babası ona coktan akıllar vermiş gibi.Teşekkür ederim. Kasamiz var ama ikimiz adına. Anahtarı bende. Peki kendi kök ailemin üstüne evlilik birliğinde bir taşınmaz alsam mal kaçırma olur mu? Ömür boyu bakım sözleşmesi nedir bilmiyorum ben yapmadım. Gelinleri olarak benim onun üst soyuna bakma yükümlülüğüm yok değil mi? Olmamasi lazım.
Teşekkür ederim. Kasamiz var ama ikimiz adına. Anahtarı bende. Peki kendi kök ailemin üstüne evlilik birliğinde bir taşınmaz alsam mal kaçırma olur mu? Ömür boyu bakım sözleşmesi nedir bilmiyorum ben yapmadım. Gelinleri olarak benim onun üst soyuna bakma yükümlülüğüm yok değil mi? Olmamasi lazım.
Benim eski es düğün takımı, mehirimi bozdurup benim adıma ev aldırdı. Haka eşek gibi kredisini ödüyorum. Ama bilin bakalım ne yaptı? Boşanma biter bitmez mal davası açtı. Parayı benim babam bize hibe etti, altınlar eşimde, evdenden payımı ve babamın paralarını istiyorum diye dava açtı o.ç. Ben yandım siz yanmayin kızlar. Mehir zaten kanunen yok sayılıyor. Ancak senet, sözleşme yapılıp kayıt altına alınmışsa mehiri alabilirsiniz, tabi sayıldığını ispatlsrsaniz .benim içinde dua edin lütfen kızımın ve benim hakkımı yediği hakkım ona helal değil. Duygularım o kadar iç içe geçmiş ki nasıl beddua edeyim de layığını buldun bilmiyorum ölmesin ama ölmekten beter olacağı, rezil rüsva olacağı biseyler diliyorum onun için.Düğün takılarım ziynet formunda. Hiçbirini vermeyi düşünmüyorum. İsteyemez diye biliyorum. Düğün takıları geline ait diye duymuştum. Şu durumda ev değil ev kapısı bile almam. Kendi parasına bekarlık parası deyip hiçbir olaya katmiyor. Bende ortak mala bu durumda girmeyi düşünmüyorum.
Evet şu an öyle görünüyor ama maddi olarak ortak yatırım o da katkı sağlamayacaksa yapmayacağım. Sırf kendi paramla yatırım yapayım, cefasını ben çekeyim ileride çocuk olmazsa sefasını kendi yeğeni sürsün. Onun yeğenine kalacağına paramı çar çur ederim daha iyi.Bu ilişkide sürekli bir şeyler veren tek taraf sizsiniz, bunun farkındasınız değil mi? Maddi manevi bu kadar fedakarlıktan sonra tamamen kendinize ait bir eviniz bile olmayacak. Elin adamının ailesine bakacağıma gider kendi aileme bakarım.
Kasanın içinde ne olduğunu banka dahi bilmiyor .düğün vs bahane edip kasada neyiniz varsa çıkarıp ailenizin yanında muhafaza ettirin.Kasa olayı kötü olmuş. Siz bundan sonra kasaya ekleme yapmayın sakın. Boşanma mevzuları konuşulmaya başladıgı an evdeki altınlarınızı kıymetli ziynetlerinizi alın habersiz. Kendi kök ailenizin üzerine onun haberi olmadan birşey alırsanız sorun olmaz ama bu alımı onun duymaması ve şüphelenmemesi lazım. İkinci bir handikapta herşey biterse ailenizden o evi geri alabilecek misiniz? Bazen kötü niyetli davranabiliyor ebeveynler . Bu konuda güveniyor musunuz üzerine mal yapacağınız ana baba kardeşe. Evi üzerine alacak kişinin ölmesi durumunda malın size intikal edeceğine dair miras sözleşmesi yaptırın artık ev kim üzerine olacaksa. Üçüncüsü siz kv ve kp ye kanunen bakmak zorunda değilsiniz. Zaten itiraz ederseniz şu şekilde ilerler eşinizle evinize giren ortak kazancın onun ebeveynine harcanması ile sizin mali olarak zora düşmeniz iddiasında bulunarak. Ama tabi hala karı koca iken ve sizi malgöz olmakla suçlarken cok zor. Siz iyisimi gizliden altınları paraları istifleyin. Babası ona coktan akıllar vermiş gibi.
Bundan emin olamadıgım için söylemedim ama ben mantıken böyle oldugunu düşünmüyorum. Bir liste olmalı. Yoksa banka memuruda çalabilir. Hiç tecrubem yok banka kasası konusunda. oyle midir? öyle ise hiç bekletmeden başlamalı farkettirmeden eksiltmeyeKasanın içinde ne olduğunu banka dahi bilmiyor .düğün vs bahane edip kasada neyiniz varsa çıkarıp ailenizin yanında muhafaza ettirin.
Iyyyy kusura bakmayın ama eşiniz ne itici. Nasıl bir kafası var öyle şaşırdım.Merhaba herkese,
Bu siteyi arada takip ediyordum, bu konu için üye oldum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eşimle severek 3 sene önce evlendik. İkimizin de ilk evliliği, ben 37 eşim 40 yaşında. Şu an çocuğumuz yok. Kayınpederim sağ olsun kira ödemeyelim diye kiradaki evini oturmamız için verdi, orada yaşıyoruz. Evliliğimin başında eşim; çocuk nasip olursa burayı satarız bende de birikmiş bekarlık param var üstüne koyar daha geniş bir ev alırız (3+1), ama ev babamın üstüne olur, tapu onun adına olur demişti. Bende tüm paranı, bekarlık birikimini vereceksin babanın tek çocuğu yok ablanda var, bunu düşündün mü demiştim. Bunu kendi tüm parasını katacağı için dedim, tapuda benim de hakkım olacak dese demezdim. Bu lafımdan dolayı paragöz ilan edildim. Boşanmadan döndük. Bana güvenmedi beni paracı, maddiyatçı olmakla suçladı. Üstüne şu an hiçbir mal olmamasına rağmen mal ayrılığı sözleşmesi yapalım dedi. Mal ayrılığı sözleşmesi yapmadık ama tamam demiştim, sırf paragöz olmadığımı kanıtlamak için o sözleşmeyi yapacaktım.
Geçen gün ileriki yıllarda ekonomi düzelirse ne yapabiliriz diye konu açılınca eşim; ben ilerisi için ev almayı düşünmüyorum, yatırımlık hiçbir şey almayacağım sen istersen kendi paranla ev al, bir şeye yatırım yap ben karışmam, seni engellemem diyor. Hiçbir yatırım yapmayacakmış. Bu oturduğumuz ev sanırım ona kalacak. Ablasına da diğer oturdukları ev kalacak. Evim zaten olacak diye baktığını hissediyorum. Bu arada ortak hesabımız, ortak kartımız yok. Herkesin maaşı kendinde olur, ortak giderler ikimiz tarafından ödenir. Geriye kalan miktar için ise herkes kendi karar verir. Ayrıca bekarlık parası, ablası ve babası ile ortak açtığı bir kasada duruyor. Benim birkaç düğün bileziğimin olduğu banka kasasına bekarlık parasını getirmedi. Bende teklif etmedim zaten. Ben ileride nasip olursa gücüm neye yeterse bir ev almak istiyorum. Tapusu üstüme olan 1 evim olsun istiyorum. Başkasının malına güvenmek fıtratımda yok hele ki eş ailesinin malına hiç güvenmiyorum. Dünyanın bin bir türlü hali var diye düşünüyorum. Sizden tavsiye istediğim konu şu; eşim bana ben hiç ev almayacağım, ileride ekonomi düzelse bile hiç yatırım yapmayı düşünmüyorum, sen istersen kendi paranla ev al, ben karışmam, seni engellemem diyerek ne demek istiyor? Tavsiye verir misiniz? Siz olsanız ne yapardınız?
Banka kasasinin açıldığı an görevli odadan çıkar. İstersen oyuncak ayı koy kasaya , istersen altın.banka bunu bilmez. Sadece orada bi kasaniz var işte, ha boş, ha dolu bi guvenceniz , ispatiniz yok.Bundan emin olamadıgım için söylemedim ama ben mantıken böyle oldugunu düşünmüyorum. Bir liste olmalı. Yoksa banka memuruda çalabilir. Hiç tecrubem yok banka kasası konusunda. oyle midir? öyle ise hiç bekletmeden başlamalı farkettirmeden eksiltmeye
Dikkat çektiğiniz durumu düşüneceğim ama kayinpedere tek başıma bakım vermeyi düşünmüyorum.Ayni ev durumu olursa da biraz ablasinda biraz bende kalması koşulu olabilir belki Allah korusun çok ciddi kötü durumda olursa. Onun dışında evimde tek başıma ilgilenemem. Bu konuda hiçbir şey demedi. Derse kabul etmeyeceğim. Ama bu konuda dikkatli olacağım. Zaten güvenmediğim konular var o yüzden çocuk düşünmüyorum. Sadece maddiyat değil ailesi ile ilgili de çekindiğim durumlar var.siz istediğiniz kadar çalışma hayatınızı sürdürün. hangi para ile kayınpederinize bakım verileceğinizi sanıyorsunuz? yine de bakımına sizin maaşınız kanalıyla da katkınız olacak. yani boşanmanız ihtimalini göz önünde tutup evin giderleri için bile üçün, beşin hesabını yaparken eşiniz bundan birkaç sene sonra kayınpederinizin bakımı için maaşınızdan bir miktarı cımbızlayacak.
şimdiden "ama kendi anası babası bakıma muhtaç olsa ona da bakılacak" diyen hanımlar da kendilerini yormasınlar. bu ev meselesinde belli ki eşi ve kayınpederinin ortak bir kararı var. burada kadının geliri ve emeği üzerinden ince hesaplar yapan adamlar söz konusu. kadının anne ve babası ile aynı şartlar söz konusu değil.
ayrıca şunu belirtmek isterim ki, bakıcı tutulsa bile size yığınla ev işi düşecek. ben dediğimde daha da ısrarcıyım bu şartlarda. siz, eşiniz için tamına tamına bir yatırım aracısınız. evin giderlerini bölüşüyorsunuz, ev işlerini yapıyorsunuz, düzenli seks sağlıyorsunuz ve birkaç yıl sonra da babasına verilecek bakımı maddi ve manevi yükleneceksiniz.
Evet şu an öyle görünüyor ama maddi olarak ortak yatırım o da katkı sağlamayacaksa yapmayacağım. Sırf kendi paramla yatırım yapayım, cefasını ben çekeyim ileride çocuk olmazsa sefasını kendi yeğeni sürsün. Onun yeğenine kalacağına paramı çar çur ederim daha iyi.
ortak kasalar içinde bu böyle mi? Pek mantıklı ve makul gelmedi suistimale ve mal kaçırmaya cok acık bir durum bu. Ortak tutulan kasalarda durum farklı mı acaba?Banka kasasinin açıldığı an görevli odadan çıkar. İstersen oyuncak ayı koy kasaya , istersen altın.banka bunu bilmez. Sadece orada bi kasaniz var işte, ha boş, ha dolu bi guvenceniz , ispatiniz yok.
Zaten kasa ancak iki kişi bir araya gelise açılabilir. İmzası bankaya tanımlanmış belli bir kişidir bu. Suistimale açık bisey evet. Güvencesi celik olması, evde hırsız korkusu yüzünden hapsolmamaniz ve depremde daha korunaklidir diye düşünüyorum. Onun dışında dediğim gibi içine ne konulduğunu banka bilmez. Sadece kasayı açmaya gittiğiniz tarihlerin kaydı tutuluyorortak kasalar içinde bu böyle mi? Pek mantıklı ve makul gelmedi suistimale ve mal kaçırmaya cok acık bir durum bu. Ortak tutulan kasalarda durum farklı mı acaba?
Aslında şöyle, altınlar annemin kasasında idi. Balayına giderken evde bırakmayalım diye anneme verdik. Sonra bu tapu meselesinden sonra 2 kere gizlice avukata danışmış sonradan haberim oldu. Avukat ortak kasaya alın demiş sanırım, altınlar bizim, annenin kasasından alalım dedi bende avukata gittiğini bilmediğim için tamam dedim. Ikimiz adına kasa açtık. Sonra öğrendim avukata gittiğini. Çok bir altın yok max 200 bin eder. Ama gene de onlar benim hakkım. Ailemden yana hiç sıkıntı yok. Zamanında annem adıma para da biriktirdi altın da. İstediğim an ikiletmedi verdi. Kendimden şüphe ederim annemden etmem. Allaha şükür aile yönünden şanslıyım. Sadece ben evliliğimi böyle hayal etmemiştim.1 ev sahibi olmak için bu durumları yaşamak çok üzücü..Kasa olayı kötü olmuş. Siz bundan sonra kasaya ekleme yapmayın sakın. Boşanma mevzuları konuşulmaya başladıgı an evdeki altınlarınızı kıymetli ziynetlerinizi alın habersiz. Kendi kök ailenizin üzerine onun haberi olmadan birşey alırsanız sorun olmaz ama bu alımı onun duymaması ve şüphelenmemesi lazım. İkinci bir handikapta herşey biterse ailenizden o evi geri alabilecek misiniz? Bazen kötü niyetli davranabiliyor ebeveynler . Bu konuda güveniyor musunuz üzerine mal yapacağınız ana baba kardeşe. Evi üzerine alacak kişinin ölmesi durumunda malın size intikal edeceğine dair miras sözleşmesi yaptırın artık ev kim üzerine olacaksa. Üçüncüsü siz kv ve kp ye kanunen bakmak zorunda değilsiniz. Zaten itiraz ederseniz şu şekilde ilerler eşinizle evinize giren ortak kazancın onun ebeveynine harcanması ile sizin mali olarak zora düşmeniz iddiasında bulunarak. Ama tabi hala karı koca iken ve sizi malgöz olmakla suçlarken cok zor. Siz iyisimi gizliden altınları paraları istifleyin. Babası ona coktan akıllar vermiş gibi.
:) valla eşiniz kobra takibini başlatmış hanımefendi . Çok değil 200 bin dediginiz şey gün gelir 500 bin olur sonuçta altın .Çöp bile olsa size ait olan bişi neden onun olsun . Bir avukatla ilerleyin. Evet belki etik değil ama altınlarınizi da el altından eksiltin . Etikligi umrumda da değil açıkçası her kanuni şey hukukidir ama her hukuki şey kanuni degildir . Sizden mal kaçırmasıni kanunun verdiği hakla örtüyor da bu Allah'tan hak mi size? Adam planını yapmış garantilemiş işi dikkat edin derim .Aslında şöyle, altınlar annemin kasasında idi. Balayına giderken evde bırakmayalım diye anneme verdik. Sonra bu tapu meselesinden sonra 2 kere gizlice avukata danışmış sonradan haberim oldu. Avukat ortak kasaya alın demiş sanırım, altınlar bizim, annenin kasasından alalım dedi bende avukata gittiğini bilmediğim için tamam dedim. Ikimiz adına kasa açtık. Sonra öğrendim avukata gittiğini. Çok bir altın yok max 200 bin eder. Ama gene de onlar benim hakkım. Ailemden yana hiç sıkıntı yok. Zamanında annem adıma para da biriktirdi altın da. İstediğim an ikiletmedi verdi. Kendimden şüphe ederim annemden etmem. Allaha şükür aile yönünden şanslıyım. Sadece ben evliliğimi böyle hayal etmemiştim.1 ev sahibi olmak için bu durumları yaşamak çok üzücü..