Olu oluuur daha neler olur. Eşimin annesi hala bizi davet edeceği zaman oğlum ne zaman geleceksin der ne zaman geleceksiniz değil, haftasonu bize gel der bize gelin değil. Bir gün gittik dedim sen sadece oğlunu çağırdın ama biz karı-koca oğlumuzuda alıp geldik istersen sadece oğlun girsin ben oğlumla girmeyeyim tutuştu yok sen yanlış anladın ben hepinizi çağırdım sizi bir gördüm ayırmadım falan filan dedim ben anlarım yanlış doğru herşeyi anlarım beni sayanı sayarım birdaha böyle birşey olursa oğlumla evde kalırım oğlunu görürsün ancak.
Benim baskın bir karakterim var kayınvalidem ise hadsiz bir kadın. 11 yıla bir ömürlük iğrençlik yaşadık. Eğer ben dik durmasam herşeyi eşim halletsin diye kenara çekilsem benim kendime saygım kalmazdı. Eşim de bir süre sonra bıkar benden de soğurdu. Benim kayınvalidem bayram sabahı beni arayıp direk önce bizi arayacaksınız annenleri değil şimdi kapatıyorum bizi arayın diyen bir kadın. Hiçbir zaman önceliğimiz aileler olmadı. Telefonu kapatıp eşimle bayramlaştık, akrabaları aradık, akşam üstü benim aileme gittik bayramlaştık, akşam yemeğimizi yiyip eşimin ailesini aradık, kayınvalidem dediki önce bizi arayın dedim niye bu saatte arıyorsunuz dedimki aaa biz seni dikkate almadık ya annemlerdeydik bayramlaşmak için anca bu saatte boş kaldık. Eğer sen saçma sapan telefon etmeseydin biz zaten sizi aramak üzereydik. Şimdi kendi der kızım önce annenler sonra biz siz nasıl davrancağınızı bilirsiniz. Ben hiçbir zaman inadına dikine davranmadım, onun davranışlarına tepkisiz kalmayacağımızı gösterdim sadece. 3 kızı var beni hepsinden çok sayar, güvenir. Çok sorun yaşadık evler yandı yıkıldı ama ben öyle bir sahiplendim ki onları. Sen nasıl birşeysin ya diyip dururlar. Hiçbir zaman onlar böyle yaptı diyip iyilikten vazgeçmedim, herşeyin yeri ayrıdır kanlı bıçaklı da olsak hastalık ölüm ihtiyaç halinde aile olarak kenetlenmeliyiz dedim ve yaptım. Küs gibi olduğumuz bir dönem vardı, memlekete gideceklermiş, eşim yarın gidip güle güle diyecem dedi yattı, ben yolda yerler eve vardıklarında zorluk çekmesinler diye birkaç çeşit yolluk ve yemek yaptım,güzel bir sepet hazırladım, sabah eşim çıkarken verdim eline, dedim yesinler içsinler içimden geldi sakın aramız yok diye sıkıntı etmesinler sorunlarımız başka insaniyet başka. Ben kendimi mutlu ettim bana yakışan buydu, eşim mutlu oldu benimle gurur duydu, anneleri şok oldu yaptıklarından pişman oldu.birkaç kap yiyecek yakınlaşmamıza vesile oldu. Ne de güzel oldu......
Böyle anlatıp duruyorum da hani örnek verirsem belki aklında bir ışık yanar diye.
Bence biraz zamana ihtiyacınız var. Zamanla birbirinizi tanıyacak içinizdeki saklı kalmış güzellikleri açığa çıkaracak yakınlaşacaksınız.
Sevgi pıtırcığı değilim, olmanı da tavsiye etmem, net olmalısın, muhatap olmalısın, sınırını göstermelisin, iyi niyetini göstermelisin.....
Peşin hükümlü olma. Kimse olduğu yerde sabit kalmıyor, sende onlarda zamanla değişecek.