Babanla bana yeter deyince 3 e bölelim diyemiyorsunuz maalesef. Çünkü ilk kez yemeğe gittim ki iftar yani madem çağırdın yap ya da çağırma illa çağır demedik. Davet etti gittik. Daha önce hiç yapmadığı için alışıyor ki 2 ay oldu zaten, sadece yemekten ibaret değil maalesef çalışıyorsanız anlarsınız. Her şeyi birlikte yapıyoruz zaten bunda sıkıntı yok ki yeni evliyiz bu durumu bile bile sürekli çağırmaları birbirimize alışma sürecindeyiz. Maalesef ne zaman "ohh be bugün birlikteyiz diyebilsek" böyle bir şey yaşanıyor. Bu kısa süre zarfında , balayında bile arayıp bana benim kendi kazandığım parayı sanki kendi veriyormuş gibi dünyaları al istersen gibi konuştu sırf kendini övmek için böyle insanlardan bahsediyorum. Anlayış hiç yok, yoksa biz gayet iyiyiz.
ben sizi anlıyorum bunalmışsınız
lakin bu sürekli birlikteyiz işi gerçek değil
yani kendiniz 4 kez gittim yazmışsınız
muhtemelen o ilk gidiş klasik el öpme gidişi
birinde çaya gitmişsiniz
bir diğerinde iftara demiş
diğeri de bayram herhalde
yani evlerinizin arası eşinizin her gün gideceği mesafe ise 4 kere gitmek çok değil
bakın kv ye 2 ayda 4 kere gidilir olarak anlamayın bu yazdığımı, ama eşinizin sık sık gitmesi karşısında sizin 4 kere gitmeniz çok olarak nitelendirilemiyor
o ilk gidişi saymayın yeni evliler ana babaya başka şehirde dahi olsa gider, biri bayram biri iftar
korona dan bağımsız bu tarz ziyaretleri insanlar daha uzak akrabalara yapıyor, kv ye iftara gitmek bayramda gitmek olağan, zaten kendiniz de iftarda davet etmişsiniz, demek ki sizin için de olağan (kv nin yemek yapmaması vs zaten garip, o onun terbiyesizliği)
mesela bu para olayına çok takılmışsınız, haksızsınız diyemem ama buna takılmak sizi yıpratır, duymayın bu tarz konuşmaları
o ne derse desin sizin hayatınız değişmeyecek diye düşünün
kv dem şurada düğün yapacağız deyince ayy çok pahalıdır, biz para veremeyiz dedi
kv dem hayatında o dediğimiz yeri görmemiştir, pahalı mı ucuz mu bilmez, ama onun kafasında bu gelin mutlaka bize göre pahalı bir yerde düğün ister fikri vardı
hepimiz bu yollardan geçtik bu aşamada sizin yapmanız gereken eşinizin onlarla olan mıç mıç ilişkisini azaltmak
eşin haftada bir uğrarsa seninle 15 günde bir geçerken uğraması göze batmaz
ama eşin o 15 gün içerisinde 12 kere giderse tabii senin bir kere gitmen göze batar
bir de eşinin işi hep mi böyle
yani bu yaşam ileride sizi çok yorar
vardiya vs belki de hep böyle çalışma gerçekten hem çalışana hem de evdeki diğer kişilere de zordur
kv ye komşu teyze gözü ile bakın, burada çok yazarım
bana gelmişsiniz oturmaya, tesadüf ya benim de yaşlı bir komşum gelmiş
kendince konuşuyor, ona he deyip geçeriz ya, bize ne zaten bir daha görmeyeceğiz diye işte kv yi öyle dinleyin
he deyin geçin, bildiğinizi okuyun
ama eşiniz de kp e niye gittin, kız tarafına neden sık gidiyorsunuz gibi saçma sorulara dur demeli, size ne gibi, bu bizim hayatımız gibi güzide kelimeler vardır, babam trip attı deyip bozulmamalı, herkese durması gereken yeri iletmeli
bu arada o ilk zamanlar kv lerin gelin gelsin hissi olur, yani oğlan evlendi de gelin bizi beğenmiyor da mı gelmiyor vs
sonra geçer o istekleri, bir süre sonra bahaneler daha kolay olur iş yoğun geç çıktık vs vs, ama burada iş yine eşinin her boş anını annesinde geçirmemesinde düğümlenir
kvler aman oğlum gelin zaten işte, sen de uyandıysan evde boş boş oturacağına gel burada otur demeyi severler yani eşinin orada onunla sohbet etmesi, bir iş yapması vs değil de kendi evinde değil de onun evinde oturması garip bir haz verir, bunu durduracak olan da eşin
hatta bazıları geline bile yapıyor bunu kendi evinde değil gel burada otur :)))