Kadin milletinin nezaman neye kizacagini kestirmek imkansiz zaten.bundan bir 5 sene oncede kadin deyince kiziyorlardi.Hayır ciddi anlamda bu sacmaliga neden takilir insan anlayamadim. Bayan ? Bir hitap seklidir. Ayse hanim dersin mesela bir hitap seklidir. Ayse kadın diyemezsin. Hanimefendi bir bakar misin ? Bayan bir bakar misin ?
Ya da bayım bir bakar misin ? Adam donup bana bay diyemezsin erkek diyeceksin dese ne kadar avam.
Ezbere dayatilmaya calisilan basma kalıp dusuncelerden umarim kurtulur bu toplum.
Konu sahibi size ayrı kiziyorum zaten ama her sey soylendi zaten ben daha fazla bir sey soylemicem.
Ogretmensiniz, cocuklarimiz eize emanet ve siz su an tum bunlara karsi. Ne yapabileceginizi sorup basliga da kocam izin vermiyor mu yaziyorsunuz? Gercekten ne yapilmasi gerektigi belirsiz mi sizin icin?Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız inanın samimi olarak soruyorum
Bir erkeğin dünya görüşünde kadına saygı -annesi hariç- yer almıyorsa nasıl zorla kabul ettirebilir insan?
Kız çocuğu olacak diye size küsen sizi suçlayan bir erkeğin size saygı duymasını nasıl sağlarsınız?
Sırf Annesi kızlar o.... oluyor İnşâllah kızınız olmaz dedi diye, ve ultrasonda kız çıktı diye sizi hastanede bırakıp kendini parklara vuran bir kocadan bahsediyorum
Cinsiyet nitelemesinde bayan kullanilamaz. Pozitif ayrimcilik dahi bu toplumda kadinlarin ayrim yapilmasi gereken canlilar oldugunu bilincaltina yerlestirir. Birine hitap ederken bay bayan denir zaten adi ustunde hitap sekli. İnsan kendine hitap ederken bayan diyemez. Hic bir dilde de karsiligi yok bunun.Kadin milletinin nezaman neye kizacagini kestirmek imkansiz zaten.bundan bir 5 sene oncede kadin deyince kiziyorlardi.
Sacma sapan seylere takilmaktan baska birsey yapmadigimizi dusunuyorum bazen
Eşinizi neden ikna etmeye çalışıyorsunuz onu anlamadım kaç yıllık öğretmensiniz hayatta ilk kez kendiniz için bişey yapın bence ve bencil kocanızla Allah yardımcınız olsunMerhaba güzel arkadaşlarım,
Öncelikle konu başlığıma tıklayıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Ne var ne yoksa hepsini eve ve arabaya yatırdık.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Merhaba güzel arkadaşlarım,
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız inanın samimi olarak soruyorum
Bir erkeğin dünya görüşünde kadına saygı -annesi hariç- yer almıyorsa nasıl zorla kabul ettirebilir insan?
Kız çocuğu olacak diye size küsen sizi suçlayan bir erkeğin size saygı duymasını nasıl sağlarsınız?
Sırf Annesi kızlar o.... oluyor İnşâllah kızınız olmaz dedi diye, ve ultrasonda kız çıktı diye sizi hastanede bırakıp kendini parklara vuran bir kocadan bahsediyorum
Allah aşkına hala siz hala bu karaktersiz kişiyle evli misiniz? Ve gerçekten öğretmen misiniz?vah ki sizin yetiştirdiğiniz çocuklaraSiz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız inanın samimi olarak soruyorum
Bu yeni çıktı bay-dan türediği için bir takım hanimlar bayan değil kadın ,hanım,hanimefendi densin istiyorlarHayır ciddi anlamda bu sacmaliga neden takilir insan anlayamadim. Bayan ? Bir hitap seklidir. Ayse hanim dersin mesela bir hitap seklidir. Ayse kadın diyemezsin. Hanimefendi bir bakar misin ? Bayan bir bakar misin ?
Ya da bayım bir bakar misin ? Adam donup bana bay diyemezsin erkek diyeceksin dese ne kadar avam.
Ezbere dayatilmaya calisilan basma kalıp dusuncelerden umarim kurtulur bu toplum.
Konu sahibi size ayrı kiziyorum zaten ama her sey soylendi zaten ben daha fazla bir sey soylemicem.
Sessiz sedasız otobüsle ise gitmeye devm edip aksamları uc cesıt yemegını yapıp takdir edilmeyi bekleyip takdir edilmiyorKonu sahibinin ben ne yaptığını merak ediyorum bu konuda konu açışından 1 yıldan fazla zaman geçmiş. Az önce fark ettim
Benim eşimde hiç sıcak bakmıyor ve kesinlikle istemiyor...5 yıldır ikna edemedim ama onun geçerli sebepleri var ben panik atak hastasıyım ve çok heyecanlı bi yapım var reflekslerim zayıf dikkat dağınıklığımda var bana bu konuda güvenmiyor öncelikle eşinizinde korkuları sebepleri varmı bunu öğrenin keyfi keder istemiyorsada kararlı olduğunuzu söyleyip gidip alın neticede size bunu yapmanıza mecbur kılan kendisi...Merhaba güzel arkadaşlarım,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?