Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmiyorum, o tokat kısmını okuyunca aklımda bir sahne canlandırdım. Kalbim sıkıştı yemin ederim. Ablacım kurtul o heriften.

Nısanlımda da sıfır araba var. Bana arabayı vermiyor. Araba buyukmus sıfırmıs. İnat ettim alıcam araba dedim. Kıyamet kopardım. O da kabullendi artık sana şunu bunu alalım dıyor. Ya biraz sivri olun kıyamet koparın.ben nısanlıma dedım cocuk olacak sen arabaya bıneceksın ben surunucem dolmus ta kıyamet kopar dedim. Şşmdş araba parası biriktiriyorum. Öyle yada boyle alıcam. Hayır dese de alıcam

Neden otobüste veya dolmuşta tacize uğramıyorsun ki?
Böyle söylersen araba almaz belki ama her yere kendi getirip götürür. En son dayanamaz ve arabayı kendi alıp getirir.

Arabayı kullanabilirsiniz. Cesaret gerekiyor biraz sonra bir bakmışsınız alışmışsınız. Ben küçükken babamın arabasını çalardım. Tek başıma kullanırdım gecenin köründe ıssız sokaklarda. O kadar keyifli gelmişti ki... Sadece çok dikkatli olun, hız yapmayın ve cesaretli olun. Ben ilk arabayı çaldığım gün anahtarı soktum arabayı çalıştırdım 5 dk deli gibi heycandan titreyerek kullanmıştım. Sonra sakinleştim ve bitti gitti...

Diğer izin meselesine gelirsek de kızların söylediği her şeye katılıyorum. 17 yıldır çalışıyormuşsunuz. Ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın.

Bayan mı demişim? Hatırlamıyorum ama bir bayan olarak falan yazmış olabilirim.Ayrıca ne de denir ki? Siz olsaydınız ne derdiniz kendinize?
Hayır ciddi anlamda bu sacmaliga neden takilir insan anlayamadim. Bayan ? Bir hitap seklidir. Ayse hanim dersin mesela bir hitap seklidir. Ayse kadın diyemezsin. Hanimefendi bir bakar misin ? Bayan bir bakar misin ?
Ya da bayım bir bakar misin ? Adam donup bana bay diyemezsin erkek diyeceksin dese ne kadar avam.
Ezbere dayatilmaya calisilan basma kalıp dusuncelerden umarim kurtulur bu toplum.

Konu sahibi size ayrı kiziyorum zaten ama her sey soylendi zaten ben daha fazla bir sey soylemicem.

Sabah sabah güldüm ya çok teşekkür ediyorum
Evet çok komik ama trajikomik maalesef. Senin iki vesayet değiştirmen, çocukla yollarda heba olman veya çok yorulman... bunlar önemli şeyler değil (!) Ama iş namus boyutuna gelince o herşeyden önemli (!). Biz sadece namustan ibaretiz. Insanlık namına bir önemimiz yok.

Aslında bunlara da gerek yok. Ben araba alıyorum, maaşımı da sana vermiyorum demek lazım. Biz sindikçe tepemize çıkıyorlar. Bağırıp çağırarak bizi susturmaya çalışıyorlar. Sana hiç bir şey yapamaz bunu biliyor musun? Yani sen gözünde büyütüyorsun onu. Aslında kocan da etten kemikten yaratılmış bir fani.

Ben 7 senede ancak anladım bunu
Eşim biraz sesini yükseltince " bağırarak üste çıkamazsın. Seni dinlemiyorum" diyorum, hemen susuyor.

Benim konumla kel alaka oldu kusura bakmayın, bu kadar şeyin arasında bayan, kadın,karı, avrat falan
Kendime bayan dersem zulüm mü etmiş oluyorum veya kadın deyince sınıf mı atlıyorum anlamadım?
Esinizin gozunde ve diger insanlarin gozunde kendinize neyi yakistirip kendinizi nasil tanimladiginiz onemlidir. Kelimeler gucludur cunku. Minnos bir bayan olmaktansa istedigini alan, tuttugunu koparan bir kadin olmak bana her zaman daha mantikli gelmistir. Konunuzla kelalaka degil kusura bakmayin. Siz esinize karsi minnos bir bayansaniz esiniz de sutunuzu mamanizi verir. Ama siz almazsiniz o verir.

Minnoş bir bayan değil o, minnoş bir ev kedisi diyecektiniz herhalde bunu da izlediğiniz Fi dizisinde duymuş olmalısınız.Özgün bir benzetme beklerdim sizden.
Ayrıca minnoş olduğumu iddia etmedim , siz öyle algılamışsınız. Ben kavgacı olmaktan kaçındım sadece bunu da minnoşlukla bağdaştırıyorsanız sizin fikriniz saygı duyarım.

Maalesef sizler gibi dizi kulturum yok. Yazdiginiz konu da esinizin bu konuda size deger vermedigi anlasiliyor. Deger vermesi degil, sizin o degeri almanizi kastediyordum. Egitimli bir insan olarak bence bu konuyu arastirin derim. Amacim sizi elestirmek degil, guclu kadinlarin oldugu erkeklerin agzindan cikacak iki kelimeye muhtac olunmadigi mutlu evlilikler icin basit ama destekleyici oneri sunmak. Size olan bakis acisi icin "bayan" cok da guzel bir kelime.

Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız inanın samimi olarak soruyorum
Bir erkeğin dünya görüşünde kadına saygı -annesi hariç- yer almıyorsa nasıl zorla kabul ettirebilir insan?
Kız çocuğu olacak diye size küsen sizi suçlayan bir erkeğin size saygı duymasını nasıl sağlarsınız?
Sırf Annesi kızlar o.... oluyor İnşâllah kızınız olmaz dedi diye, ve ultrasonda kız çıktı diye sizi hastanede bırakıp kendini parklara vuran bir kocadan bahsediyorum

Dizi kültürü benim de hiç yoktur.En son izlediğim dizi Ezel di.
Eşimden bize sıra gelmiyor ki dizi izleyelim.
Ben kitabını okudum Fi nin
Sonra da tamamlayıcı olsun diye internetten dizi versiyonunu izledim.

Annesi de mi o.. muş tövbe ya. Laflara bak. Bunca zaman boşamadın anladık da nasıl cinnet geçirip dalmadın şunlara hayreti mucip.

Ehliyet kirsuna gidip ek direksiyon dersi almak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Böylece bir profesyonelim yanında direksiyonda pratik yaparsınız. Ondan so rada araba alın. Eşiniz kendisine köle arıyor her halde. Birde maaşınız adama veriyorsunuz ya

Tüylerim diken diken oldu yok kız olacak diye şunu yapti bunu yaptı. Midem bulandı kocanızdan. Bana maas kartınız bile.onda gibi geldi. Size zerre saygısı olmayan size resmen süt getiren besili muamelesi yapan bi insan müsveddesinden bahsetmissiniz. Sizi insann yerine koymuyor bile. Siz egitimcisiniz eğitmeye çalıştığınız kızlarınıza ve öğrencilerinize güçlü olmayı böyle mi aşılayacaksınız. Resmen sinirim bozuldu. Tam.boşamalık bi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…