• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle bir adama eşim diyemezdim heralde. Erkek olan eşini çocuğunu toplu taşımalarda süründürüp kendisi arabayla gezmez çünkü. Hiç sormadan git,beğen ve al. İzin vermemekte neymiş,müsade etmeyin bunlara.

İzin?

Siz bir bireysiniz. Böyle bir isteğiniz ve ihtiyacınız varsa aile ekonomisinin el verdiği ölçüde gerçekleştirirsiniz.

Eşinizden cevaz beklemenizin sebebini anlamıyorum.

Yapmanız gereken sadece şu: Bir hoca ile anlaşıp on saat veya yirmi saat ders almak, bu dersten eşinize bahsetmemek ve karşısına araba sürer bir şekilde çıkmak. Lütfen kendisinin onayını beklemek veya kendisinden sürücülük dersi almak hatasına düşmeyin, manipülasyonuna gelmeyin.

Ben de öğretmenim,ehliyetim var ama araba kullanamıyorum.Otomatik vitesli arabamız var.Eşim sürekli öğren artık sen kullan ,okula arabayla gidersin diyor.Otobüsle gitmeyeyim diye erken kalkıp beni okula bırakıyor.Bunları nispet olsun diye yazmıyorum.Normali budur zaten.Eşiniz çok vicdansız.Çocuğuna da mı acımıyor?Biraz sesinizi çıkarın.Niye çalışıyorsunuz?Sormanız hata.Git ve kendine araba al

eşin kimmiş ya

ben olsam arabasını alırdım elinden yolum uzak sen yürüyerek git diye yeni araba bile almazdım.

terbiyesiz kadın sömürücü erkeklerden biri anlaşılan.

Atanamamış öğretmenim. Iş de bulamadim. Yani çalışmıyorum

Ama arabam kapının önünde.

Hangi model alacağımıza bile birlikte karar veririz.

Ve kime daha çok lazımsa arabayı o alır kullanır.

Hele çocuk varsa : ben arabasız düşünemiyorum. Nasıl olur?

Ben karınları anlamıyorum.
Neden para kazanıyorsun?
Neden Çalışıyorsun?

Ne yapıyorsun? Kendine bu kadar eziyet etme ve ettirme sebebin nedir?

Sana eziyet edildiğinden haberin var mı?

Zahmet nedir? Zulüm nedir biliyor musun...

Hayır bilmiyorsun.

Bilseydin kendine yaptırmazdın.

Ama vallahi de atansam ya da çalışsam ne güzel kadınlar yetiştiririm.

Mağrur,dik, gururlu...

Ama yok. Napalim demek mi milletçe ezik büzük kadınlara mahkumuz....

İzin?

Siz bir bireysiniz. Böyle bir isteğiniz ve ihtiyacınız varsa aile ekonomisinin el verdiği ölçüde gerçekleştirirsiniz.

Eşinizden cevaz beklemenizin sebebini anlamıyorum.

Yapmanız gereken sadece şu: Bir hoca ile anlaşıp on saat veya yirmi saat ders almak, bu dersten eşinize bahsetmemek ve karşısına araba sürer bir şekilde çıkmak. Lütfen kendisinin onayını beklemek veya kendisinden sürücülük dersi almak hatasına düşmeyin, manipülasyonuna gelmeyin.

kesinlikle bunu yapın konu sahibi. sonra arabasını alıp çıkın evden.

yoksa size ders vereyim derken iyice sizi özgüvensiz yapar yol konusunda yapamazsın edemezsin diye

Harika bir fikir , neden olmasın valla
Babacağazımın hiç arabası olmadı, bize geliyor eşim wc deyken gizlice gidiyor ki eşim onu bırakmak zorunda kalıp bana ters davranmasın
Üzüldüm yazmak istediğim o kadar çok şey vardı ama hanımlar bir çoğunu yazdı.
Ben araba kullanırken bir keresinde eşim yanımda idi bana ne yapmam gerektiğini söylüyordu çok sinirlendim tabi ,önümde durmuş bir tir vardı .yeter sus dedim susmadı şimdi şu tira çarpar seni dümdüz ederim demiştim bir daha karismadi:KK70:

Atanamamış öğretmenim. Iş de bulamadim. Yani çalışmıyorum

Ama arabam kapının önünde.

Hangi model alacağımıza bile birlikte karar veririz.

Ve kime daha çok lazımsa arabayı o alır kullanır.

Hele çocuk varsa : ben arabasız düşünemiyorum. Nasıl olur?

Ben karınları anlamıyorum.
Neden para kazanıyorsun?
Neden Çalışıyorsun?

Ne yapıyorsun? Kendine bu kadar eziyet etme ve ettirme sebebin nedir?

Sana eziyet edildiğinden haberin var mı?

Zahmet nedir? Zulüm nedir biliyor musun...

Hayır bilmiyorsun.

Bilseydin kendine yaptırmazdın.

Ama vallahi de atansam ya da çalışsam ne güzel kadınlar yetiştiririm.

Mağrur,dik, gururlu...

Ama yok. Napalim demek mi milletçe ezik büzük kadınlara mahkumuz....
Mezun ettiğim ve atanan (doktor da var Öğretmen de avukat da)öğrencilerimin hepsinin arabası var ve evliler.Demek ki bazen Mum gerçekten de dibine ışık vermeyebiliyormuş.
Bu kadar kesin yargılı olmayın bence sizde atanamamışsanız demekki var bir şeyler

Mezun ettiğim ve atanan (doktor da var Öğretmen de avukat da)öğrencilerimin hepsinin arabası var ve evliler.Demek ki bazen Mum gerçekten de dibine ışık vermeyebiliyormuş.
Bu kadar kesin yargılı olmayın bence sizde atanamamışsanız demekki var bir şeyler

Bu kadar saçma bir cevap daha bu forumda okumadım. Ne alaka şimdi?

Evinizin önünde bir araba var, ama siz binip gitmiyorsunuz onun yerine çocukla toplu taşımada perişan oluyorsunuz. Paranız var ama gidip kendinize de almıyorsunuz. Paranız var ama direksiyon dersi almıyorsunuz. Cidden merak ediyorum, siz gidip direksiyon dersi alsanız kocanız eve mi kilitlicek , yakanıza mı yapışacak neden ders almıyorsunuz?? Sizi tutan sey nedir? Elinize yapisan mi var? Cocuk musunuz ki izin istiyorsunuz?

Ben lise cocuguyken bile sizden daha cok aklim vardi, okulu kirip nargile icmeye gittigim oldu kendi inisiyatifimle yaptim ailemden izin istemedim. Allah akil fikir versin boyle kadinlara ne diyeyim. Elinizde her imkan var ama kosede bir yerde sinmis durumdasiniz. Bir de uyeye laf atmissiniz, sen de atanamamissin demek ki var bir seyler diye, siz atandiniz da ne oldu Allah askina yine sinik yine siniksiniz. Ona buna burda laf atacağınıza keşke anahtarı masadan alma eylemini yapsanız. Kocasindan sinen tipler su forumda kaplan kesiliyor ya hastasiyim.

Ne kotu bir yaklasim! Siz kendi durumunuza bakin.. samimiyetle soyluyorum, halinize, deger gormeyisinize hemcinsiniz olarak pek uzuldum.

Esim diye omrunuzu paylastiginiz adamin zerre kadar umrunda degilsiniz. Kendisi 5 dakikalik yere yurumezken sizi saatlerce toplu tasimada surunduruyor. E ne diyelim esiniz size boyle davraniyorsa demek ki var birseyler.

KAdınların parasıyla hava atıyorlar birde , sana uçakta alırım. Geri...kalı çalışıyorum kendi paramla alacam desenize. Senin üstünden inmediğin arabada da benim hakkım var , kendine güveniyorsan git tek başına arabanı al bakalım alabiliyormusun deyin ona . Neden pasifsiniz bukadar ? Kendi ödeyeceğiniz bir malı satın alırken neden kocanıza minnet ediyorsunuz? Gidin alın arabanızı kocanıza haber bile vermeyin. Çok hatalısınız çok.size yazacak çok şey var da neyse . Merak ettim siz araba alıncaa napcak kocanız .azcık gözü kara olun dövecek mi ? En fazla Yerim dayağımı sonra onu def ederim hayatımdan mis gibi arabama binmeye devam ederim.

Caniimmm bende yapabilir miyim senceeeeeee falan gibi soruyorsaniz sonuc alamazsiniz.

Bir kadin ne istiyorsa onu yapar. Yillar icinde sunu gozlemlwdim, bu baskin adamlar ilerde her dedigibi dinlwyen pasif kadunlari begwnmiyorlar. Ilerde bluzunuzu bile o alicak duruma getirmeden el atin olaya. Sadece araba degil bu mevzu.

Not: calismiyorum. illa para getiriyorsunuz diye degil, o evde ki basrol oldugunuz icin fikirleriniz onemsenmeli

Bu nasıl bir cevaptır ya?
Hanımefendi siz sosyal ve ekonomik açıdan özgür olmak için çalışmıyor musunuz? E bu ikisi de yoksa, elinizdeki imkanları kullanamıyorsanız çalışmanızın ne anlamı var? Yani siz atanmışsınız da nolmuş? Bari istifa edin de yerinize imkanlarınızı hakkıyla kullanabilecek birisi atansın. Eşinizin de aklı başına gelir belki.

Merhaba güzel arkadaşlarım,
Öncelikle konu başlığıma tıklayıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Ne var ne yoksa hepsini eve ve arabaya yatırdık.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Nasıl bir hödükle evlenmişsin böyle...

Sana hiç acımadım.Seni zorluklarla yetiştiren anne ve babana bir de evlatlarına acıyorum sadece.Çocukların için boşanmalısın .Ama sen de o cesaret yok.Çocuklarım için boşanmadım diyerek bahane üretiyorsun.Ayrıca bu benim imtihanım gibi arabesk laflara gerek yok.Kocandan daha çok sana sinir oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back