Eşim ailesini savunuyor hiç laf ettirmiyor benim isteklerimi dinleyip benimle doğru düzgün iletişim kurmuyor

Her ne kadar "evim kutsalımdır, mabedimdir, hele yatak odam kırmızı çizgimdir, gireni çizerim" kafasında olmasam da, ortada sizin rahatsız olduğunuz bir konu var bunun eşiniz tarafından ortaya saçılması tam bir fiyasko.. Önce ablasına sonra babanıza anlatması.. Üzerine "ayrılırız" diye tehdit etmesi.. Zaten terlikle vurmak nedir? O konu başlı başına facia.. Yani, ben olsam hiç dönmezdim ailemin evinden sanırım..

Sizi anlayamıyorum açıkçası, yani evine , eşyalarına aşırı anlamlar yükleyen kadınları anlamıyor ve azıcık komik de buluyorum, ama sizdeki durum biraz farklı. Siz bu aileyi sevememişsiniz. Gıcık almışsınız. Eh, hiç de haksız değilsiniz. Aralarda verdiğiniz detaylara bakılırsa sizi hor görüp dışlamışlar. Kendi evinizde size kendinizi misafir gibi hissettirmişler. Keşke zamanında hepsine cevap verseydiniz. Eşinize anlatıp sizi korumasını beklemeyin, ağzınız diliniz var kendinizi savunun. Pasif agresif tavırlarla haklıyken haksız olursunuz. Şu anda da herkes sizi haksız görüyor, kendi babanız bile.
Yaşadığınız şiddeti ailenizle paylaşarak işe başlayın, sonra da geri adım atmayın.

Gerçekten o kadar yorum yaptım sanırım siz tek bir cümleyle anlatmışsınız.
Bazı insanlar sizi evinizde misafir gibi hissettirir sanırım o duyguyu da unutmuyor insan

Eşin evinizde olmayacak mı ailesiyle birlikte? Olacaksa sorun yok. Adam ailesini ağırlayabilir. Evi de onun dağıttığını düşünürler, sen zaten yoktun evde hem de sen yokken kalıp giderler daha iyi değil mi

Gerçekten o kadar yorum yaptım sanırım siz tek bir cümleyle anlatmışsınız.
Bazı insanlar sizi evinizde misafir gibi hissettirir sanırım o duyguyu da unutmuyor insan

Bana çok tanıdık geldi, çünkü aynı benim ailem.
Annem de böyle bi kadındır. Abimin evine gider "oğluşum sever oğluşum çok zayıflamış oğluşum çok süzülmüş.." diye diye dolanır. Tamam, kötü niyetli değil (gerçi bana göre o da) ama bence sinir bozucu.

Konu sahibi kusura bakmasın ama burayı karıştırdığı gibi kendi hayatını da karıştırmış valla
Çok ciddi iletişim probleminiz var. Derdinizi net olarak ifade etmiyorsunuz yada belki de net olarak farkında bile değilsiniz neyi dert ettiğinizin.
Hanımefendi aranmış, haber verilmiş. Hala evde yokken evine gelinir mi tartışıyoruz. Daha önce geldiklerinde sesinizi çıkarmanız gerekiyordu. Lafı yediğinizde cevabını verirseniz suçlu olmazsınız ama şimdi ortada büyütülecek bir şey yokken 3 ay önce olanın acısını çıkartırsanız suçlu olursunuz. O zaman olay çıkarıp kendinizi ezdirmeseydiniz şimdi kimse evinize gelmeye cesaret edemezdi.
Siz çok yanlış yerde patlayıp haklıyken haksız konumuna düştünüz. Ilk mesajınızdaki üslupla eşinizle konuştuysanız kavga çıkacağı yoksa da çıkar zaten.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama evlilik de dahil bütün sosyal ilişkilerde sorun yaşıyor gibisiniz. Babanız sizi anlamıyor, dinlemiyor, babanıza da derdinizi net olarak anlatmıyorsunuz. Dayak yemişsiniz, hakaret işitmişsiniz adam bilmiyor, bu incir çekirdeğini doldurmaz sebepten boşanmak istediğinizi düşünüyor. E tabi arkanızda durmaz.
Eşiniz ve ailesi sizinle hadsizce konuşabiliyor ama siz cevap bile veremiyorsunuz sonra en olmadık yerde onlar bana bunu demişti, şimdi evimde istemiyorum diyorsunuz. Eşiniz istemediğinizi söylesin istiyorsunuz ama ablasına söyleyince de ailesine beni kötü gösterdi diyorsunuz. Yani şunları aklı başında biri yapar mı allah aşkına? Bütün iletişiminiz problemli, herkesle. O yüzden haksız konuma düşüyorsunuz. Eşiniz olacak adamdan zaten koca olmaz. Siz de onu yola getirecek durumda değilsiniz.
Size boşanın derim ama kiminle evlenseniz benzer problemleri yaşarsınız. Lütfen bi kafanızı dinleyin neyi doğru neyi yanlış yaptığınızı anlamaya çalışın.

Arkadaşlar artık tartışmayalım çözüm üretip nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini paylaşalım diye bu postu açtım. Herkes fikrini kabul ettirmesi için değil herkes biraz sakinleşsin öncelikle

Çözümü söylüyorum bir şeyler değişsin istiyorsanız kendinizi değiştireceksiniz. İsteğinizin çözüm bulmak değil haklı çıkmak olduğunu düşünüyorum ya neyse. İlk olarak eş ailesiyle savaşmaya son verin.

Örneğin eşinizin ailesinin sizden izin almasını istiyorsanız -ki bana göre aşırı saçma bir istek- bunu kayınvalidenize sizi aradığınızda ev dağınık şeklinde söylemeyeceksiniz. Hayır bir de kadına anlamadı diye kızmışsınız da neyi anlasın? Ev dağınık demek ev dağınık demektir. Bunu kimse söylesek ben toplarım dert etme der. Anlatmak istediğinizi düzgünce anlatın, insanların alt metinde yazanları kendiliğinden anlamasını beklemeyin.

Kayınvalideniz kayınpederiniz laf mı sokuyor, vereceksiniz cevabını. Karşılarında susup sonra kocanıza bana böyle dediler diye dert yanmayacaksınız. Siz kendinizi savunabilecek yaşta ve kapasitedesiniz. Kendiniz susup sonra ama eşim susuyor diye adamı suçlamayın.

Eşinizin evdeki olayı ablasına anlatması evet kesinlike yanlış hatalı davramış. Şöyle de bir durum var ama sizin söylediklerinizi söylemiş? Yanlış konuşmadığınız inanıyorsanız ki yazdıklarınıza göre kendinizde hata görmüyorsunuz ablasının bilmesinin sakıncası ne?

Ne yapacağınıza gelince boşanmak istiyor musunuz kararlı mısınız? Bunlar düzeltilebilir halledebilir şeyler, daha toysunuz. İdare etmeyi bilmiyorsunuz ama eşiniz size şiddet uygulamış. Bunu sindirebilecek misiniz? Eğer niyetiniz boşanmak değilse kesin olarak, babanıza anlatmayı düşünüyormuşsunuz ya sonrasında evliliğinize devam ederseniz daha çok sıkıntı yaşarsınız. Ben hayatım boyunca şiddetin bir kere olduğunu duymadım, illa ki devamı geliyor bu da aklınızda bulunsun.

Son düzenleme:
Ne kadar iyimsersin
Yok on yıllık evli olduğumdan realistim. Eşim iş gezisindeyken benim ailemin gelip kalmışlığı çoktur. Babam üşüyünce eşimin hırkasını vermişimdir, tişört getirmemiştir al giy demişimdir. Ama aileyle sorunlar varsa bilemem sayfaların tamamını okumadım

Yok aynı kafadayız zaten de, konu sahibi çözüm aramıyor haklılık arıyor ondan dedim

Aileyle sorun olmasına gerek yok. Eşim ben yokken annesine benim tişörtümü vermiş diye problem çıkaracak o kadar çok kadın vardır ki. Evin hanımı evde yokken dolabı açılmak suretiyle kayınvalide kişisine kıyafeti verilecek. Tövbeler olsun.

benim eve de eşim evlenmeden yerleşmişti evdeki tabakların yerleri değişmiş kendine uygun hale getirilmişti
evdeki her şey kayınvalidemin düzenine göreydi eve girdiğimde eşimin ailesinin evi gibi geliyordu hiç ilerde ben yaşayacağım gibi düşünmüyordum
arada gelip kalıyorlardı neden bilmem eşim senelerdir burda evi de oldu ama bizim evimiz olmaya başlayınca getirdiler aman oğlanı odalara sokma üstlerine çarsaf koy diyen kayınvalidem evde 15 kişi ağırladı dışarda yemek yemiştik ama geri yukarıya çıkarıp tatlı çay falan filan en son düğünden önce ve düğünden sonra da evde misafir ağırlamak istedi o da son oldu:)

Yani benim babam gece üşüdüm derse eşimin kalın eşofmanını veririm, bir şey demez. E kv üşürse kaderine mi terk edeceğiz empati kurmak lazım böyle durumlarda.

Bizim bir komşunun kızı vardı, evlenip başka ile gelin gitmişti. Bir gün ailesine ziyareti gelmiş bizi de çağırdılar oturuyoruz onların salonda. Seneler öncesi bekarım o zaman, kocası aradı. Hastaymış ablası gelmiş yanına, çorba yapacakmış. Tencere mi hatırlayamadım bir şeyin yerini sormuş, bulamamışlar evde. Bu kız bir sinirlendi vay ben yokken ablan nasıl gelir, benim neden haberim yok, benim mutfağıma giremez diye bağırdı çağırdı. 2 senesi dolmadan 5 aylık çocuğuyla boşandı sonunda. Canlısına birebir şahit olduğum için bu forumda okuduğum benzer örneklere şaşırmıyorum. Dediğiniz gibi problem çıkartacak o kadar çok kadın var ki

Burada da benzer bir konu açılmıştı hatırladığım kadarıyla. Eşim hasta ben işteyken kayınvalidem gelip eşime bakmış, çorba yapmış diye sinirlenmişti bir üye, destek de görmüştü. Yine evin hanımı yokken kayinvalidenin eve gitmesi muhabbetleri dönmüştü. Tişörtü, pijaması evde yokken kullanılsa fenalık geçirecekler kadınlar olur muhakkak.

Ben sizin demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Önce ben de daha farklı düşünüyordum. Bizim evimiz ailelerimizin evi diyordum. Zaten annem yok geldiğinde anne özlemim de gider diyordum. Ben babamların yanındayken kayınvalidem gelip kalmak istemiş eşim söyledi. Tabi ki sorman hata dedim. Nerden de kabul ettim Allahım.
Mutfaktaki eşyaların yerini değiştirmil, eşimin çamaşırları yıkamış yerleştirirken dolap karıştırmış, tutmuş benim geceliklerimin fotoğraflarını eltim ve görümceme atmış. Bak bak kapalı kızın giydiklerine bak diye.( Eltim ekran görüntülerini attı. Ki ben yanında başımı bile açmaya çekinirim. İç çamaşırı vs alışverişi yapmadık beraber ben kendim aldım. )Kullanmaya kıyamadığım annemin yadigarı çeyizimi kutusundan çıkarmış arkadaşını ağırlamış. Eşim eve gelince bi bakmış kadının biri var evde. Eşime dahi haber vermemiş. Dilim öyle iyi yandı yani. Manyak mıdır nedir. Şimdi var ya ben varken de gelmesini istemiyorum. Ama tutturdu doğuma geleceğim diye. Buyrun cenaze namazına. İşte bu olaydan sonra tamamen değişti fikrim.

Birine yazmıştım onu nasıl ekleyebilirim buraya acaba inanın ben sizi de anlıyorum ama yaşadığım tecrübeden sonra beni dövsünler istemem o derece

Y yepisyeni

Bende sırf bu yüzden kavga ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…