- 20 Temmuz 2008
- 6.474
- 13.166
-
- Konu Sahibi blueangelsnmm
Gerçekten o kadar yorum yaptım sanırım siz tek bir cümleyle anlatmışsınız.Her ne kadar "evim kutsalımdır, mabedimdir, hele yatak odam kırmızı çizgimdir, gireni çizerim" kafasında olmasam da, ortada sizin rahatsız olduğunuz bir konu var bunun eşiniz tarafından ortaya saçılması tam bir fiyasko.. Önce ablasına sonra babanıza anlatması.. Üzerine "ayrılırız" diye tehdit etmesi.. Zaten terlikle vurmak nedir? O konu başlı başına facia.. Yani, ben olsam hiç dönmezdim ailemin evinden sanırım..
Sizi anlayamıyorum açıkçası, yani evine , eşyalarına aşırı anlamlar yükleyen kadınları anlamıyor ve azıcık komik de buluyorum, ama sizdeki durum biraz farklı. Siz bu aileyi sevememişsiniz. Gıcık almışsınız. Eh, hiç de haksız değilsiniz. Aralarda verdiğiniz detaylara bakılırsa sizi hor görüp dışlamışlar. Kendi evinizde size kendinizi misafir gibi hissettirmişler. Keşke zamanında hepsine cevap verseydiniz. Eşinize anlatıp sizi korumasını beklemeyin, ağzınız diliniz var kendinizi savunun. Pasif agresif tavırlarla haklıyken haksız olursunuz. Şu anda da herkes sizi haksız görüyor, kendi babanız bile.
Yaşadığınız şiddeti ailenizle paylaşarak işe başlayın, sonra da geri adım atmayın.
Ne kadar iyimsersinEşin evinizde olmayacak mı ailesiyle birlikte? Olacaksa sorun yok. Adam ailesini ağırlayabilir. Evi de onun dağıttığını düşünürler, sen zaten yoktun evdehem de sen yokken kalıp giderler daha iyi değil mi
Gerçekten o kadar yorum yaptım sanırım siz tek bir cümleyle anlatmışsınız.
Bazı insanlar sizi evinizde misafir gibi hissettirir sanırım o duyguyu da unutmuyor insan
Arkadaşlar artık tartışmayalım çözüm üretip nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini paylaşalım diye bu postu açtım. Herkes fikrini kabul ettirmesi için değil herkes biraz sakinleşsin öncelikle
Yok on yıllık evli olduğumdan realistim. Eşim iş gezisindeyken benim ailemin gelip kalmışlığı çoktur. Babam üşüyünce eşimin hırkasını vermişimdir, tişört getirmemiştir al giy demişimdir. Ama aileyle sorunlar varsa bilemem sayfaların tamamını okumadımNe kadar iyimsersin
Yok aynı kafadayız zaten de, konu sahibi çözüm aramıyor haklılık arıyor ondan dedimYok on yıllık evli olduğumdan realistim. Eşim iş gezisindeyken benim ailemin gelip kalmışlığı çoktur. Babam üşüyünce eşimin hırkasını vermişimdir, tişört getirmemiştir al giy demişimdir. Ama aileyle sorunlar varsa bilemem sayfaların tamamını okumadım
Aileyle sorun olmasına gerek yok. Eşim ben yokken annesine benim tişörtümü vermiş diye problem çıkaracak o kadar çok kadın vardır ki. Evin hanımı evde yokken dolabı açılmak suretiyle kayınvalide kişisine kıyafeti verilecek. Tövbeler olsun.Yok on yıllık evli olduğumdan realistim. Eşim iş gezisindeyken benim ailemin gelip kalmışlığı çoktur. Babam üşüyünce eşimin hırkasını vermişimdir, tişört getirmemiştir al giy demişimdir. Ama aileyle sorunlar varsa bilemem sayfaların tamamını okumadım
benim eve de eşim evlenmeden yerleşmişti evdeki tabakların yerleri değişmiş kendine uygun hale getirilmiştiBana çok tanıdık geldi, çünkü aynı benim ailem.
Annem de böyle bi kadındır. Abimin evine gider "oğluşum sever oğluşum çok zayıflamış oğluşum çok süzülmüş.." diye diye dolanır. Tamam, kötü niyetli değil (gerçi bana göre o da) ama bence sinir bozucu.
Yani benim babam gece üşüdüm derse eşimin kalın eşofmanını veririm, bir şey demez. E kv üşürse kaderine mi terk edeceğizAileyle sorun olmasına gerek yok. Eşim ben yokken annesine benim tişörtüme vermiş diye problem çıkaracak o kadar çok kadın vardır ki. Evin hanımı evde yokken dolabı açılmak suretiyle kayınvalide kişisine kıyafeti verilecek. Tövbeler olsun.
Aileyle sorun olmasına gerek yok. Eşim ben yokken annesine benim tişörtümü vermiş diye problem çıkaracak o kadar çok kadın vardır ki. Evin hanımı evde yokken dolabı açılmak suretiyle kayınvalide kişisine kıyafeti verilecek. Tövbeler olsun.
Üşürse üstüne battaniye örtsün, gelinin kıyafeti giyilmez, lütfen.Yani benim babam gece üşüdüm derse eşimin kalın pijamasını veririm, bir şey demez. E kv üşürse kaderine mi terk edeceğizempati kurmak lazım böyle durumlarda.
Burada da benzer bir konu açılmıştı hatırladığım kadarıyla. Eşim hasta ben işteyken kayınvalidem gelip eşime bakmış, çorba yapmış diye sinirlenmişti bir üye, destek de görmüştü.Bizim bir komşunun kızı vardı, evlenip başka ile gelin gitmişti. Bir gün ailesine ziyareti gelmiş bizi de çağırdılar oturuyoruz onların salonda. Seneler öncesi bekarım o zaman, kocası aradı. Hastaymış ablası gelmiş yanına, çorba yapacakmış. Tencere mi hatırlayamadım bir şeyin yerini sormuş, bulamamışlar evde. Bu kız bir sinirlendi vay ben yokken ablan nasıl gelir, benim neden haberim yok, benim mutfağıma giremez diye bağırdı çağırdı. 2 senesi dolmadan 5 aylık çocuğuyla boşandı sonunda. Canlısına birebir şahit olduğum için bu forumda okuduğum benzer örneklere şaşırmıyorum. Dediğiniz gibi problem çıkartacak o kadar çok kadın var ki
Ben sizin demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Önce ben de daha farklı düşünüyordum. Bizim evimiz ailelerimizin evi diyordum. Zaten annem yok geldiğinde anne özlemim de gider diyordum. Ben babamların yanındayken kayınvalidem gelip kalmak istemiş eşim söyledi. Tabi ki sorman hata dedim. Nerden de kabul ettim Allahım.Sanırım siz iki aileden de uzaktasınız.
Ben şunu merak ediyorum, "benim evime ben yokken kimse gelemez" diyorsunuz ya, bunu sadece yatılı misafirlik için mı söylüyorsunuz?
Mesela benim işim sezonluk olmasa da öyle sayılabilecek bir iş, kışın minimuma iniyor ve genelde evdeyim şu an. Babam haftada birkaç gün yürüyüşe çıktığında bana da uğrar. Bazen son anda arar müsait misin diye, bazen ev dağınık olur ama müsait değilim demedim hiç. Gelir, kahve içeriz birlikte.
Şu durumda eşim bana "baban neden gelmeden önce bana haber vermiyor ya da sen arayıp bana danışmıyorsun? burası benim de evim ve mahremim" dese haklı mı size göre?
Ya da siz ailenizle aynı şehirde olsaydınız anneniz babanız eşiniz evde değilken eşinize sormadan gelemeyecekler miydi kızlarının evine?
Birine yazmıştım onu nasıl ekleyebilirim buraya acabaBen evde değilken eşimin ailesi de arkadaşı da bizde kaldı, eşim bana sadece haber verdi. Ben problem yaratmadım. O yokken ben de evime misafir alıyorum.
Habersiz misafirlikten hiç hazzetmem ama ben evde yokken birinin gelmesi beni rahatsız etmiyor.
Belki tecrübesizliğimdir, nasıl bir problem olabilir? Gerçekten çok merak ettiğim için soruyorum, sizin başınıza ne geldi? Bizim de gelmesin
Y yepisyeniBen sizin demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Önce ben de daha farklı düşünüyordum. Bizim evimiz ailelerimizin evi diyordum. Zaten annem yok geldiğinde anne özlemim de gider diyordum. Ben babamların yanındayken kayınvalidem gelip kalmak istemiş eşim söyledi. Tabi ki sorman hata dedim. Nerden de kabul ettim Allahım.
Mutfaktaki eşyaların yerini değiştirmil, eşimin çamaşırları yıkamış yerleştirirken dolap karıştırmış, tutmuş benim geceliklerimin fotoğraflarını eltim ve görümceme atmış. Bak bak kapalı kızın giydiklerine bak diye.( Eltim ekran görüntülerini attı. Ki ben yanında başımı bile açmaya çekinirim. İç çamaşırı vs alışverişi yapmadık beraber ben kendim aldım. )Kullanmaya kıyamadığım annemin yadigarı çeyizimi kutusundan çıkarmış arkadaşını ağırlamış. Eşim eve gelince bi bakmış kadının biri var evde. Eşime dahi haber vermemiş. Dilim öyle iyi yandı yani. Manyak mıdır nedir. Şimdi var ya ben varken de gelmesini istemiyorum. Ama tutturdu doğuma geleceğim diye. Buyrun cenaze namazına. İşte bu olaydan sonra tamamen değişti fikrim.
Ben sizin demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Önce ben de daha farklı düşünüyordum. Bizim evimiz ailelerimizin evi diyordum. Zaten annem yok geldiğinde anne özlemim de gider diyordum. Ben babamların yanındayken kayınvalidem gelip kalmak istemiş eşim söyledi. Tabi ki sorman hata dedim. Nerden de kabul ettim Allahım.
Mutfaktaki eşyaların yerini değiştirmil, eşimin çamaşırları yıkamış yerleştirirken dolap karıştırmış, tutmuş benim geceliklerimin fotoğraflarını eltim ve görümceme atmış. Bak bak kapalı kızın giydiklerine bak diye.( Eltim ekran görüntülerini attı. Ki ben yanında başımı bile açmaya çekinirim. İç çamaşırı vs alışverişi yapmadık beraber ben kendim aldım. )Kullanmaya kıyamadığım annemin yadigarı çeyizimi kutusundan çıkarmış arkadaşını ağırlamış. Eşim eve gelince bi bakmış kadının biri var evde. Eşime dahi haber vermemiş. Dilim öyle iyi yandı yani. Manyak mıdır nedir. Şimdi var ya ben varken de gelmesini istemiyorum. Ama tutturdu doğuma geleceğim diye. Buyrun cenaze namazına. İşte bu olaydan sonra tamamen değişti fikrim.
Sizinki çok farklı bir durum ama o kadar haklısınız ki. Bu konuda olduğu gibi yok soğansız menemen vs gibi konular değil. Cidden cok ayıp foto atması bi de üzerine kapalı kız neler giyiyor demesi :/ ama anlayışlı davranıp izin vermeden anlayamacaktiniz iste.
Bende sırf bu yüzden kavga ediyorumMerhaba eşimin işi yüzünden istanbula ailemin yanına geldim ve 1 aydır onun işi yüzünden burdayım eşim geri döndü işine evde bulunmayacağı için bende aileöin yanında kalmaya devam ettim yeğenimin doğum gününü yapıp dönecektim dönemedim covid oldum aileside bizim oturduğumuz yerde tatile gelmişler ve bana sormadan oğluyla konuşup benden izin almadan plan yapmışlar bizde kalcaklarmış 3 gün ben çok sinirlendim neden bana sormadınız evime girmeden önce bendende müsade istemeniz gerekiyordu diye eşim oğullarının evi tabiki gelcekler buraya kadar gelmişken dedi. Biz daha 6 aylık evliyiz ve 3 . Ayında ailesi kışlık bişeyler yaptık getircez diye bize yatıya gelip 2’5 3 hafta kaldılar. Sürekli herşeyime karışıp laf eden insana kaf sokan tiplerden ordayken hep alttan aldım bişey demedim ama rahatsız olduğumu eşime söyledim. Şimdi eşim buaramızda konuştuğumuz herşeyi gitmiş ablasına anlatmış. Ben şuan boşanmayı düşünüyorum ailesine beni kötü göstermiş oldu fikrime saygı hiç duymuyor ailesini tutuyor ne yapmalıyım?