Eşim ailesini savunuyor hiç laf ettirmiyor benim isteklerimi dinleyip benimle doğru düzgün iletişim kurmuyor

bence kayınvalide ve gelin arasındaki samimeyet ten farklı düşünüyor herkes , siz anneniz gibi görüyorsunuzdur samimisinizdir , sıkıntı etmiyorsunuzdur. ben bana ait olan bir şeyin ben yokkan kullanılmasındanda rahatsız olurum . mesela görümcem yatılı gelmişti , çoğum hasta olup hastanede 3 gün kaldım . görümcem benim çamaşırlarımı yıkamış. külotları falan , . çamaşırları tek tek yerleştirmiş . yerlerini bulmuş tek tek bakmış heryere. ben çok rahatsız oldum , bu benim yorumum , başkasıda ne kadar iyi görümce der, yardım sever der.

benimde oğlum var , gelin yokken evine gitmemem, ancak gelin diyecek benim eve git şu sebebeten öyle . artık bu kafaları atatlım lütfen , oğlunun evini kendi evi gibi gören zihniyettten . ne sebebe varki gelin yokken evine gididlsin otur kendi evinde

Yooo giderim ben yokken kayınvalidem de gelebilir. Annem için kızının evi kayınvalidem için oğlunun evi. Atmam gereken bir zihniyet yok. Büyüğe saygı hoşgörü benim için önemli.

İşte konu sahibini hiç anlamışsınız herkes danışır diyor. Haber verilir danışılır karar verilir. Konu sahibi haber verilsede danışılsada tamamda desem beni ayrı olarak yine arayıp izin alınmalı diyor baltan beri tek tek yorumlarını okudum. Ama tersini söyleyince lafları evin hanımı benim tabiki bana denilmesi kafiye getirıyor. Sizin anne babanız gelicek eşinizle konuştunuz. Anne babanız yinede eşinizi arayıp izin alırlar mı bunların dışında zira konu sahibi bunu istiyor. Ama kendine gelince gerek duymuyor. Ailesinin evine gidince babama danışmam evin hanımı annem diyor kafa yapısı bu yani eşininde o evin bir sahibi olduğunu düşünmüyor. Ki şuda var söylemesini istedim istemediğimi falan ee adamda demiş şimdi niye söyledi diyor bunuda yorumlarında gördüm konu sahibi çok çelişkili işine nasıl gelirse ona çeviriyor.

Yooo giderim ben yokken kayınvalidem de gelebilir. Annem için kızının evi kayınvalidem için oğlunun evi. Atmam gereken bir zihniyet yok. Büyüğe saygı hoşgörü benim için önemli.
işte bakış açılarımız farklı , ilerde oğlunuzu evlendirirken kendi bakış açınızda olan kızla evlendirirn . benim gibi bakış açısı olan biriryle evlenmesin . farklı bakıyoruz olaylara. ikimizde haklıyız aslında

Ailece sizi küçük görüyorlar ,eşinizin görgüsü de onlardan. Sizi böyle ezmelerine müsaade etmeyin. Ailenizin yanındasınız hazır oturun onlara yaşadıklarınızı anlatın. Şiddeti ,hakareti özellikle

Evime bu şekilde müdahale edilmesinden ben de hoşlanmam ama bunu sadece yatıya gelen misafir değil 2 saatliğine oturmaya gelen kişi de yapabilir. Bir insan sınırını bilmiyorsa o evde ne kadar zaman geçirdiğinin bir önemi yok ki.

Normalde ben de son anda haber veren misafirden hoşlanmam. Ama babam benim için yabancı bir insan değil. Eşim o an işteyse eşimi bağlayan bir durum olmuyor ortada.
Aynı şekilde ben şehir dışındaysam ya da işteysem eşim misafir ağırlayabilir, beni bağlayan bir durum yok bence.

ben kimseden beni aramasını beklemem oğluna söylemesi yeterli tabi ki ama eşim bana danışmalı bunu beklerim ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama zaten kayınvalidesi onu da aramış o gelmelerini istemiyor bence eve
normal şartlarda bi insan evladının evine gidiyor zaten kimse durduk yere istememezlik yapmaz bu gibi ailelerde de evde yokken istememek bence çok normal

evinde 10 gün yatılı kalınıp eşyelerın yeri değişip dolaplar kurcalanırsa , evin ile ilgili yorumlar yapılırsa senide bağlıyor . konu sahibi rahatsızsa vardır bilidiği .

İşte aynı şeyi düşünüyoruz ama konu sahibinin düşünce tarzı farklı bu arada istemediğini söylensin aileye diyor söylenincede parlıyor çok tuhaf

Hahah kv konusuna hiç girmeyelim, kk da bir hafta konuşulsa bitmeyecek malzeme var bende.
Ben tem tersi kişiye göre değil kişilik haklarına göre adaletli yaklaşarak cevap verdim.
Öyle olmasa esas gündemi bırakıp, bakın bu kv kp şunları şunları demiş diye sebepler gösterirdim.

Ben kv ile kötü olsamda, sevmesemde, aramızda soğuk rüzgarlar esse de evimiz eşime de ait olduğu için misafir edebilir.
Ha ben evdeysem geleceği zamanı söyler, evimizi planımızı ona göre ayarlarız. Ama asla gelmesin demem, şu zaman gelsin bu hafta şu planım var derim.
Ben evde yoksam da konuşma arasında geçer sadece.
Çünkü ağırlayacak, planlarını değiştirecek kişi ben değilim eşim olur.

Annem ve kv ben evde yokken çamaşırımı da katladı. Çekmecelerimi açıp yerleştirmek yerine yatağımın üzerine bırakıp çıkmışlardı. Çünkü mahremiyet o kapalı olan çekmecemin içidir, yatağımın üstü yada odam değil.
Dediğiniz gibi çekmecemi açıp yerleştirse benimde hoşuma gitmezdi.

işte bende aynı bu şekilde düşünüyorum tabi ki misafir ağırlar ama gelen misafir çay kahve içip gidiyorsa sorun yok misafir amanda ben temizliği yaparım şuraları da şöyle yaparım diyorsa bu benim hoşuma gitmez annem geldiğinde tutturur hadi şunu yapalım hadi sana kolaylık olsun hayır diyorum otur lütfen ben sonra yaparım tabi ki hastaysan ve geldiyse yapar yoksa eşim ve ben evimizdeki işleri kendimiz hallederiz zaten
bahsettiğim şey konudaki gibi davranışlar sergileyen bir aileyi bende evime bensiz istemem
eşim de benim ailem aynı tavrı sergilese istemez
düğünden önce eşim evde yaaşdığı için biz düzenledik etrafı eşyalarının yerleri değişmiş gıcık oldu ama alelacele düzenlemiştik ben ona hak verdim mesela orda durmasını istiyor eşyasının :))
evde fazla kalınca büyükler her şeye yorum yapabiliyor e sanane diyemeyeeğimize göre herkes kendi evinde çok güzel bence iki günlük misafirlikler tatlı oluyor

işte mesele gelen kayınvalide de Herkes bence eşine yapacağı şeyi danismali bizim orda oturacak minder bırakalım birvirmize diye bir söz vardır bilir misiniz ? Gelen misafir önemli oturacak minderi nasıl bıraktığı önemli siz onları ana baba olarak saydığınız sevdiginiz için bunun şeyini mi çıkarıyorlar yoksa onlar da size gerekli saygıyı duyuyorlar mi bu da önemli yoksa anasını babasını olmadığın evinde üç gün cekemiyorsan zaten normalde o insanla evli kalmazsın

Ya canım hatunlar size şu kadarını söyliyeyim, kaçınızın ergenlik çağında çocuğu var bilmiyorum.
Bırakın eşi bugün çocuklarım bile ben işteyken eve arkadaşlarını davet edebiliyorlar.
Misal kızım okul dönüşü üşüyen arkadaşını kahveye davet edebilir,
Onlara ben evde yokken arkadaş çağırmayın dersem, evimizin çocuklarımın da yaşam alanı olduğunu kabul etmemiş olurum. Tek kaygım akşam eve gidince evi ne halde göreceğim olur, özelikle oğlumun arkadaşları geldiği zaman oda :)

evinde 10 gün yatılı kalınıp eşyelerın yeri değişip dolaplar kurcalanırsa , evin ile ilgili yorumlar yapılırsa senide bağlıyor . konu sahibi rahatsızsa vardır bilidiği .

3 gün kalacaklarmış ve konu sahibi ailesinin yanında.
3 hafta kaldıklarında konu sahibi evde olduğu halde her yeri karıştırdılarsa (böyle bir şey okuduğumu hatırlamıyorum ama neyse) evde olması da bir şeyi değiştirmiyor demek ki.

Bugüne kadar yaptıkları her şeye susmuş. "Derdim gelip gelmemeleri değil, oğullarını aradıkları gibi beni de aramaları lazım" dedi -ki aramışlar zaten. Ama "Ben geldikten sonra gelirsiniz" diyememiş.
Bir yandan eşine dert yanıyor, "bana nasıl sorulmaz" deyip tartışıyor ama eşi ailesine "x sizin gelecek olmanızdan memnun olmadı" deyince etekleri tutuşmuş.
Hem ne istediği belli değil hem aman ağzımızın tadı kaçmasın modunda.
Geldiklerinde evde olsa ne olacaktı sanki? Lafları yiyip yiyip oturacaktı yine yerine.
Böyle olunca muhatap olmamış oldu en azından.

Ha bu arada gene de ben yokken evime gleip kalinmasindan bir kadının benim düzenimi değiştirmesinden hoşlanmam evde ben mutfakla ilgilenirim eşim diğer işlerle mutfak benim alanimdir kardeşim de gelse yerlestirecegi yerleri söylerim ben kendim ağırlamayı tercih ederim on beş kişi varsa yemekte bile yine yemekleri kendim yaparım tabakları hazırlarım herkes içeriye götürür bulaşık makinesini yine kendim yerrlestiririm

Arkadaşlar artık tartışmayalım çözüm üretip nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini paylaşalım diye bu postu açtım. Herkes fikrini kabul ettirmesi için değil herkes biraz sakinleşsin öncelikle
Size asıl sorun şiddet,eşinizin sizi saymaması diyoruz onlara yorum yapmıyorsunuz ki. Hala ailesi şöyle dedi böyle yaptıdasınız.

Kiminle evleneceğine oğlum karar verecek ben değil. Hayata farklı bakan gelin kayınvalide olursak da herkes birbirine saygı duymak zorunda.

Bu dediklerinizin konuyla alakası yok ki. Aynı şekilde bende misafirime iş yaptırmam ama kayınvalidem ya da annem yemek yapmak istese hayır demem canıma minnet derim:)

Bu dediklerinizin konuyla alakası yok ki. Aynı şekilde bende misafirime iş yaptırmam ama kayınvalidem ya da annem yemek yapmak istese hayır demem canıma minnet derim:)
Ben misafire iş yaptırmamaktan bahsetmiyorum başkalarının benim çalışma alanımda birşey yapmasından hoşlanmıyorum ben yokken kalmalarından bu sebeple hoşlanmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…