Eşim ailesini savunuyor hiç laf ettirmiyor benim isteklerimi dinleyip benimle doğru düzgün iletişim kurmuyor

Hatırlayamadım konuyu ama hiç şaşırmasın. Şu evin hanımı cümlesini her duyduğumda Bihter Ziyagilin ben bu evin hanımıyım diye bağırması geliyor aklıma Daha evine girildiğinde bu kadar olay çıkartanlar bir de eşyasını kullansa gerçekten fenalık geçirirler

Türkiye de genç nesil kadınların çoğu kendimi ezdirmeyeceğim mottosu ile saçmalıyor.Hayaller ve evlilik planları tamamen ütopik.Burasi Türkiye burda ne kadar modern olursa olsun bir aile dinamiği var ,ilişki örgüsü var.Sonra komple dağılmış hayatlar.Bu kadar sert ve fevri olan kızlar ya evlenmesinler ya da evlendileri adamları çöpsüz üzümlerden ince eleyerek bulsunlar ,o da nasıl olacaksa .Emirvaki yapılmamış kadın oğlunun evinde 3 gun misafir olmak istemiş hepsi bu.Olay bosanmaya kadar gelmiş.Sen saniyormusun ki sen bosanacagim diyince kocan sana aman yapma diye yalvaracak.Keyfin bilir diyecek.Ne hayatlar, ne kocalar ,ne kvdeler var Allah aşkına. Ha şiddet konusuna hiç girmiyorum ,bana böyle davranan bir adamı ben o gün boşarım.Ama burda konu sahibinin derdi esi degil kvnin gelmesi

O kadar çok tezat yaşayan konu görüyorum ki burda. Mesela kayınvalide benim evime karışamaz deniyor ki doğru kimse kimsenin evine karışamaz ama aynı kayınvalide nasıl bohçayı güzel hazırlamamış diye yerden yere vuruluyor. Vay adetimiz töremiz böyle değil diyorlar. Kayınvalide misafir olarak yatılı kalmaya geldiğinde bin tane laf ediliyor ama çocuğuna bakmak istemezse nasıl bakmaz çocuğuma diye kızılıyor. O an evde kim varsa gelecek misafir onun sorumluluğundadır ama yok illa evin hanımından izin alınacak. Evlilik idare etme sanatı ama insanlar bunu sidik yarışına çeviriyor. Konu sahibi zaten şiddet gördüğünü konunun ilerleyen sayfalarında birin cevap verirken yazarak ne kadar önemsiz bir ayrıntı gördüğünü göstermiş oldu.

Hikayede doğru olan bir kişi yok.Hepiniz haksızsınız,ama belli ki kimse özür dilemek istemiyor,geçmiş olsun demek düşüyor bize de.

Aynen ,bana altın taksın, hediye alsın ben isteyince cocuguma baksin ama benden gelinlik beklemesin.Konu sahibinin derdi 6 aylik evlilikte bu hale gelmek ,şiddet görmek değil, vay kvde beni arayıp nasil izin almadi.Bu kafayla bu evlilikler asla mutlu olamaz.Yahu aramış iste oğlunu hepi topu 3 gün uğrayacak.

evet haklısınız , mesele zaten konu sahibini konudan rahatsız olup karşı tarafa bunu diyemememsi . dediği anda ipler gerilecek ortam bozulacak . bunların benzerlerini bende yaşadığım için anlıyorum. mesela tatil dönüşü kayınvalide nasılsa araba gidyor diye kendi, görümce , iki çocuk tıkış tıkış bizimle beraber eve geldi . 15 gün kaldı . bana sorulmadı , çünkü oğlunun evi . eşim sadece annemle ablam bizizmle geliyor dedi . ben ne yaptım , hiç birşey . gelemeyin desem tatail zehir olacak küzesecekler. ama eşime çok söylendim rahatsızlığımı dile getiridm o kadarda hakkım olsun demi .

Aynı zamanda ne kadar gelenekselci düşündüklerini de ortaya koyuyor. Evini dağınık gorunce benden bilecekler diye düşünüyor ama o ev aynı zamanda eşinin evi. Dağınıksa iki kişinin sorumluluğudur. Kv ne der nasil yorumlar ne önemi var ki. Sen bu hususta kendinden eminsen bir söz gelirse de ikinizin sorumluluğunda olduğunu belirtir geçersin.
Benim kv'de basta oğlunun is yapmasına şakayla karışık takılmıştı. Kp "yardim et esine" dedi diye , " sen bana yapıyor musun ki oğluma diyorsun" demisti mesela. Bunlar olacak gerçekçi olalım Turkiye'de yasiyoruz:) Bende "Anne ben çalışan bir kadınım hem dışarıda hem içeride yetemem her seye" demistim. Kp tekrar evet tabi gelin çalışıyor, sen çalışsan bende yardim ederim gibi devam ettirmişti muhabbeti. Elbette bu ülkede bu işler gelinin isleri gibi görülebilir. Kac yasına gelmis insanların fikrini değiştiremeyiz ama en azindan kendi sınırlarımızı gösterebiliriz. Anladığım kadarıyla konu sahibi hep susmuş ve şimdi istemiyorum diyor. Mesela o satranç hususundaki espriden sonra ben olsam, yok baba mangala oynuyorum o daha çok zeka istiyor gibi bir cümle kurardım tebessüm ederek.

Gerçekten değişik bir bakış açısı . Siz evde yoksunuz neden sizi arasın ki .kendi oğlu evde arar ve gider, sakinlesin . Belli ki sevmiyorsunuz ve her yaptıklarını kendiniz abartıp kendinizi gaza getiriyosunuz. Eşiniz de sizinle konuştuklarını anlatmakla hatalı. Eşimin evde olmadığı çok zaman oluyo o zaman beni arıyorlar ama ben evde yokken de beni aramaları gelicez diye tuhaf olur. Aileler dışında başka birileri olsa amenna ama siz eşinizin ailesini kabullenememissiniz sanırım. Karşılıklı konuşup çozebilirsiniz a sağlıklı düşünerek tabiki

Bosan

Bana hitap etmemişsiniz ama dayanamiyorum bu tür yorumlara.
Kiz tarafi erkek tarafi meselesinden bakmişsiniz duruma.
Şöyle açiklayayim bunu.
Benim ailem yatak odama girerken alacaklari bir şey oldugunu söylerler alirlar ve çikarlar.
Eşimin ailesi giydigim donu koydugum çekmeleri bile açar bir de yorum yaparlar seksi donlar giy bunlar ne diye.
O yüzden kadinin ailesi gelir arkadaş. Erkegin ailesinin evin kadini yokken "oglumun evi" repligiyle girmesine sonuna kadar karşiyim.
Zira evde ne yaptiklarini bilemezsiniz.
Genel ailelere baktiginizda evi kurcuklamayan erkek ailesi 5 parmagin birini geçmez o istisnada konu sahibine denk gelmiş midir, sanmam her şeye karisiyorlar diyor.
Her seye karisanlar evini de kurcuklar.

Kalacak yerleri yoksa olabilir ama eşinizin size söylemesi ve sizi rahatsiz edecek önlemleri almasi gerekir.
Kalacak yerleri varsa da evinizde siz yokken kalmalari hoş degil.
Eşinizin ailesine sizi kötü göstermesi boşanma sebebi degil , eşinizin sizinle arasindaki geçen konuşmalari ailesine söylemesi büyük sorun.
Bu sebeple boşanilmaz eşinizle konusarak ortak kararlar alma konusunda adimlar atin.
6 aylik evlisiniz henüz eşiniz aile kavramini oturtamamiş evliligi alişamamiştir.
Zamanla olacak şeyler bunlar acele etmeyin.

Kesinlikle öyle

Engelli olduğum için eşimden kaynanamı aradım ne yaptınız gittinizmi evet geldik dedi ve herşeyi anlattım bana rencide edici davrandığını eşimin hakaret ettiğini ve şiddet karıştığını. Oğlunuz size bişey anlattımı dedim yok diyor çok normal hiç bişey yokmuş gibi konuşuyordu benimle ama anlatmış şurdan anladım. Şurda kalcağımız 2 3 gün dedi. Siz aranızda probleminizi çözün vs dedi kayınpederimin yaptığı sözü söyledim santraç oynamayı biliyormusun yok dediğimde zeka oyunu dediğini gene ben yanlış anladığımı söyledi kaynanam ne yapcam bilmiyorum

bence iyi olmuş , eşiniz istediğim gibi at koştururm hiç birşey yapamaz modundaydı . artık siziz hiçe saymamazlık edemez edersede pusup oturmaycağınızı hesaplar . kayın validenizizn yerinde olsam hemen kalkar giderim .

Gitmez işte kalıcak neymiş elinizdekinin kıymetini bilin diye laf sokuyor bana eşim asker güzel biryerde yaşıyorum ekstra diye heralde evde huzur olmadıktan sonra yemişim parasını güzelliğini diyemedim. Eşimin onların yanında bana rencide edici yemeklerimi beğenmediğini sürekli küçük düşürdüğünü söyledim yok öyle şeymi olur diyor. Artık sustuğum herşeyi eşime söylediğim herşeyi bizzat onlara söylicem belki anlarlar hatalarını yada inadına daha çok yaparlar görcez

Çok acele davranıosun .Evet eşin hiç hoş bır davranıs yapmamış .Ama alısma sürecındesınız

Engelli olduğum için eşimden kaynanamı aradım ne yaptınız gittinizmi evet geldik dedi ve herşeyi anlattım bana rencide edici davrandığını eşimin hakaret ettiğini ve şiddet karıştığını. Oğlunuz size bişey anlattımı dedim yok diyor çok normal hiç bişey yokmuş gibi konuşuyordu benimle ama anlatmış şurdan anladım. Şurda kalcağımız 2 3 gün dedi. Siz aranızda probleminizi çözün vs dedi kayınpederimin yaptığı sözü söyledim santraç oynamayı biliyormusun yok dediğimde zeka oyunu dediğini gene ben yanlış anladığımı söyledi kaynanam ne yapcam bilmiyorum

Çok büyük bir hata eşinizin yaptigini kayinvalidenize anlatmaniz.
Ne beklediniz size hak verecegini mi ?
Işin içinde kayinvalidenizin evde 3 gün kalmasi var sonuçta siz ne derseniz deyin asla hak vermeyecek.
Bu tarz konulari kayinvalideyle çözemez aksine daha da karmaşik hale getirirsiniz.
Konu sadece eşiniz olsa belki bir ihtimal o da kayinvalideniz vicdanli bir insansa, size hak verebilirdi nadiren
Ama koni kendisiyken size hak verecegini nasil düşündunuz.
Oglumun evi benim evim kafasinda olduklarini sizle tartistigini bilmesine ragmen gelip kalan birinden ne beklediniz konusarak.
Sizin söylediginiz bir kelimeye bin ekleyerek hiç söylemediginiz seyleri bile soyledi diyerek eşinize söylese ?
Soylemediginizi eşinize ispat edebilecek misiniz size inanacak mi ?
Bu konularda irtibata gecilecek son insan kayinvalide.

Artık çaresiz hissettim kendimi oğlu beni dinlemiyor ailesine bişey söylemiyor son çare bunu yapmak istedim belki biraz olsa bazı şeylerin farkına varıp eğer gerçekten mutlu olmamızı istiyolarsa destek verip büyük olarak orta yolu bulabilceklerini düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…